reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

misianka a co potem? inny lekarz, bo to bez sensu
wiesz jak chcesz wrócić do pracy to w sumii nic ci nie mogą zrobić [chyba że masz umowę na zastępstwo] ale kurcze czemu tylko do stycznia, nie ma konrtaktu z nfz?

reklama
Hejka po wizycie jestem pożadku jak narazie tylko już mam dośc bo lekarz mi powiedział że l4 będzie mi mógł wypisywać do stycznia a potem jestem w dupie bo do pracy mnie nie przyjmą już całkowicie zgupiałam w pierwszej ciązy to nie pracowałam to sie nie przejmowałam tym a teraz nie wiem co robić ...
30 Listopada ide na usg prywatnie bo nie chce mi sie czekac tak długo w kolejce ale mój lekarz będzie robił.
Jeszcze dziś będe musiała chomika zakopać ehh az mi szkoda a nie wiem co mam dziecku powiedziec chcialam podmianke zrobic ale jeszcze nad tym pomyśle z męze co robić aby nie przezwał ten maly tego....
oki uciekam posprzatac troszke i pranie powiesic bo mi sie uzbierało

a dlaczego tylko do stycznia będzie ci mógł wypisywać? od stycznia to już nie będziesz w ciąży czy jak? (żartuję oczywiście ale chodzi mi o to jak to lekarz uzasadnił-jak już zaczął zwolnienie wystawiać to niech będzie konsekwentny) Rozważałaś zmianę lekarza? Może na styczeń umów już sobie wizytę do kogoś innego jak wiesz że ten na pewno ci nie wystawi zwolnienia?
Mnie się mój tylko zapytał czy zwolnienia będą już do końca ciąży. Powiedziałam że tak bo po co mam wracać na 3-4 miesiące i potem znowu... Mam nadzieję że na następnej wizycie powód zwolnienia (krwiaki i na L$ wpis o zagrażającym poronieniu) przestanie istnieć, póki co mnie uziemił pisząc zwolnienie tzw leżące z kodem 1 :baffled: wiem że naprawdę mam leżeć ale z maluchem i tak tego nie robię i teraz nawet do sklepu boję się ruszyć żeby czasem wtedu Zus mi na kontrolę nie wskoczył

Napisz coś więcej o co chodzi z twoją pracą? Jak jesteś zatrudniona to jak mogą cię nie przyjąć? masz umowę o pracę czy jak?

Szkoda chomika i szkoda dziecka bo na pewno będzie duża przykrość, ale niestety takie rzeczy się zdarzają, myślę ze musisz wytłumaczyć że chomik poszedł do nieba (czy coś wg swoich światopoglądów) i zrobić mu mały pogrzeb żeby się było łatwiej pożegnać...
Pozostaje opcja powiedzieć że chomik uciekł.

Fioletowa przytulam :happy2:
Osobiście jestem z tej samej frakcji czyli nie znoszę czytania w kółko że ktoś się martwi bo nie rzyga. Może nie jest w ciąży , test i lekarz się pomylił? nie dajmy się zwariować. Forum jest po to żeby się wyżalić, wypisać i wesprzeć ale nawet ja gdy do Was dołączyłam przeczytałam kilka stron do tyłu i kilka dni śledziłam posty żeby potem z siebie *sierotki* (*wstaw co uważasz*) nie robić...

Wisienko widzę, że mamy baaaardzo dużo wspólnych objawów :).
Zapachy mnie wykończają, szczególnie te łazienkowe. Cała rodzinka ma przykaz mycia się żelem bezzapachowym, zakaz używania perfum, dezodorantów i wszystkiego innego. Ostanio zwymiotowałam, bo córcia pokazała mi jak umyła rączki mydełkiem (bez przykazu używania :) ).
Też ciągle mi krew z nosa cieknie, szczególnie przy wymiotach, i też boli blizna po cc. Oj, to ponarzekałam znów sobie :)

Fioletowa - też zapach prania powoduje u mnie mdłości i wymioty, a najgorzej takie na pół suche. To już jest mało normalne :).

Jedzenie jest nawet ok, nie muli mnie od zapachu, gorzej z napojami - sama myśl, że mam coś wypić powoduje, że żołądek podchodzi do gardła :dry:

Anula - moja Natka też ma zabójcze teksty, dzieciaczki są niemożliwe. Ostatnio oglądaliśmy wszyscy razem jakiś program i zachwycałam się figurą jakiejś dziewczyny. Moj M. udał, że mu się nie podoba, a moja córcia mówi "Mamo, ty masz lepsze ciało, nawet teraz jak Ci brzuch i zadek urósł..." bez komentarza...

Misianka - cieszę się, że z maluszkiem wszystko dobrze, to jest najważniejsze.

Ostatnia edycja:
fioletowa
Zdrowia dla synka. Ja właśnie jutro mam usg prenatalne :) Już się doczekać nie mogę. Trzymam tez kciuki za twoja wizyte :)

anula
Gratuluje udanej wizyty :) Super że wszystko ok :)Pamietaj dzidzia najwazniejsza a koledzy dadza sobie rade :)

fioletowa
JA PIERDYLAM masakra z twoimi objawami. Strasznie ci współczuje, nie wiedziałam że u Ciebie aż tak zle :( (pojechałaś po bandzie lepiej niż ja z moim tyłkiem:p)
A test bomba w 90% zgadzam się ze wszystkim :D
ailatan1987
Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte

Wisieńka
Tobie też strasznie współczuje tych objawów :/ To jakas masakra.

misianka
Dobrze ze po wizycie wszystko ok. A czemu tylko do stycznia l4? Może pozniej liczy na jakąs kaskę za zwolnienie??

natis
Teksty twojej córki mnie powalaja :) Kochana dziewczynka

Wiki już w czw bedzie miała panelki w pokoiku :) Ale fajnie, przyjda panowie zaloza itp :) My (tz P) musimy wynieśc meble z pokoju a oni robia reszte :)
Po 2 czopkach prawie schował się ten dziadz (czyt hemoroid) ale ulga i jaka radość z mojej strony :)
Miłego wieczoru :)

bo nie było aż tak źle, ale zamiast się wyciszać, to mam coraz gorzej, ale przecież nie będę pisać relacji z każdej wizyty w toalecie ;-)

a z młodym lepiej - dziś chyba nie ma gorączki, a nos tu mu na siłę dziś wyczyszczę ;-)

ja dziś po wizycie-wyszłam uchachana;) przyjaciółka z moimi dziećmi czekała pod drzwiami to lekarz sobie wyszedł Anielke zobaczyć-prowadził moją ciąże i zna ja tylko z czasu ciąży;)
potem byłam zarejstrowac się na bad prenatalne mam 27.11;)
wcześniej pizza i kawa na mieście. z maleństwem ok

MamaTrójki, to będziesz miała badanie w tym samym dniu co ja wizytę. Jeszcze nie wiem, co mnie na niej czeka (czy zwykła kontrola, czy jakieś konkretniejsze badania). W każdym razie i tak nie mogę się doczekać...

Mama trojki ja teraz tez czekam na pizze:) i gdzie tu zdrowe odzywianie, chcialam zjesc kurczaka a tak smierdzial ze nie wiem czy to moja wrazliwosc na zapachy czy poprostu mojemu sprzedali starego ale w razie czego wyladowal w smieciach :)

reklama
Mama Wikusi, chyba jako pierwsza masz badania prenatalne:-) na którą godzinę? Ciekawa jetem jak dokładnie takie usg wygląda, czekam na relacje i bardzo mocno trzymam kciuki:tak:

Anula, Gratuluję udanej wizyty --SUPCIO:-)

Natis , mnie właśnie boli blizna po CC , ale tam gdzie miałam zrosty, normalnie czuję czasami jak by miało mi tam coś popękać:baffled:

Do góry