reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

O matko ale produkcja:)Pierwszego porannego posta mi wcielo,szlag mnie trafil i odlozylam telefon.

Mikotku ładnemu we wszystkim ładnie:) mam nadzieje,ze u malej katar mija.

Teri,Kingusia sliczne te butki,sama chcialam je kupic a skusilam sie na lasockiego i nie jesem zadowolona.

Madzia jeden deserek i taki bol..bidulek. Mam nadzieje,ze u Was tez ze zdrowkiem lepiej.

Mala od wczoraj ucieka od jedzenia,zganialam to na zęby ale dzisiaj zauwazylam,ze kolo dolnej jedynki ma cos na dziasle-albo to jakas ranka,bo ostatnio uderzyla sie w buzke,albo cholerna afta! Jezu jak powtorzy sie jazda z tym zapaleniem buzi co miala w sierpniu to ducha wyzione! Juz mam dola:( smaruje jej ta mascia co wtedy,nawet jesli to nie afta to trudno.

Mikotku,Palin ja chcialam dac jej ml syropu,zeby sprawdzic czy ten sorbitol ja uczuli ,wiem,ze po takiej dawce odrobaczenie nie zadziala.

Robaczku dasz rade wytrzymac do zabiegu,dzielna babka z Ciebie,pokonasz ten bol. Pilnuj teraz,zeby katar Ci sie nie rozkrecil.Zdrowka!

Dla malych i duzych chorobek zdrowka!

reklama
Robaczku można na.pewno zatrzymać. Najlepiej jak najszybciej udać się do lekarza. Jaki teraz antybiotyk dostałaś? Jak Hubi?

Teri :-* :-* tyle komplementów ;-) dziękuję, naprawdę miałam problem z wyborem. Gdybym mogła kupiłbym 3, ale cena :-( ta zielona jeszcze za mną chodzi ;-)

Palin dziękuję :-* Mikołaj jeszcze śpi?

Emka dziękuję :-* właśnie podałam Mucofluid, katar jest bardzo gesty, odciaganie frida to męczarnia dla Zosi. Zaraz Będziemy się inhalowaly. Czy ten 1 ml wystraczy by sprawdzić Odczyn alergiczny? Po.jakim.czasie od podania wtedy Nina miała pokrzywkę?

Palin - placz Nelki nie przeszkadza Tymkowi , hmmm w sumie to ona nie placze ja to sie balam ze raczej halasy Tymka beda ja budzic ale poki co nie. Na razie spi twardo jedno i drugie ;)

Kinia - no wlasnie nie mamy musimy z apartem sie pokrecic aby zlapac Tymka jak zaglada do malej ;)

Terii -komin super i jak okazyjnie :D

Mikotku - no tak myslalam ze to siara ale stwierdzilam ze moze już pozno na nia :p jak widac nie znam sie kompletnie;)

Kochane ale Wy eleganckie kobitki;)
Ja to na sportowo traperki i plaszczyk :p

Robaczku - spokojnie przesuniesz okres tabletkami ;)

Lece obiad dogladnac, E mial wstawic jak pojechalam do lidla ale zapomnial :/

Ja kupilam to co chcialam dostalam bluze dla siebie z wyzsza stojka, osciel dla corci siostry i kupila, E piwka w podziekowaniu za porod ze mna ;) zestaw 12 tzw ale . Paskudne one dla mnie w smaku ale on lubi to niech ma ;)

Emka, mam nadzieje, że to tylko maleńka ranka i raz dwa się zagoi. Miki przez sen zgryza sobie policzki i tez to trochę wygląda na afty, ale gdyby to były one to chyba juz by się rozprzestrzeniło po całej buzi

Mikoto, Mikołaj wstał 15.15 i to w takim wyśmienitym humorze. Widać podwórko dobrze mu zrobiło. A mnie głupio tak codziennie prosić Sylwię, żeby z nim wychodziła :-(

Gosiak, takim maluszkom nie przeszkadza aż tak hałas, a jak się teraz przyzwyczai to i później będzie to miała gdzieś kiedy zechce się jej spać. Mleko (jak dobrze pamiętam) zmienia się pod wpływem ciumkania dziecka (jakiś w tym udział ma ślina). Nelka nie ciumka, to pewnie i cycki nie wiedzą, kiedy się przestawić.

Jeszcze nie nadrobiłam Was.

Kiepsko się czuję, gardło boli, głowa boli, w nosie kręci, brak sił :-( Ech, tylko bym dziś marudziła.
Hubi rozłożony na maxa. Z jutro z rana lecę z nim do lekarza. Cały dzień ponad 38 st gorączki :( Kaszle, z nosa mu się leje :( Zalega mu, pewnie katar i rzęzi jak oddycha i podczas kaszlu wymiotuje. Przy katarze ma tak zawsze ale muszę już go lekarzowi pokazać, 4 dni gorączki to już za długo by nie przebadać. Teraz śpi. A on już po południu nie sypia.

Lecę do apteki

Mikotko, nie wiem co mam za antybiotyk bo się nie mogę rozczytać. Wrócę to napiszę :-D

edit:
Mikotko Metronidazol i antybiotyk Dalacin

Ostatnia edycja:
Hejho...
Kolejny wkurzajacy dzien :-/ ehh... Dzwonilam w ciagu dnia do tescioeej zeby. Sie zapytac o Mloda... Powiedziala, ze ok, ze goraczki niema, je ladnie i sie bawi, soli fizjologicznej jej nie poodawala bo nie wiedziala jak... Ok, nic nie powiedzialam.. Po pracy pojechalam na Narodowy po zdjecie z imprezy kinder niespodzianki.. Zadzwonil M i sie pytal gdzie jestem, i jak bede wracac to zebym wstapila do sklepu.. Przy okazji powiedzialam mu, zeby zakropil sol fizjologiczna do noska bo mama nie wiedziala jak. To uslyszalam, zeby jej tego nie dawac bo mama powiedziala, ze to jej splywa do gardla i placze :-/ Przepraszam, ale moze ja jestem glupia bo wydaje mi sie, ze sol fizjologiczna nie powiinna podraznoac gardla tylko nawilzycz nosek :-/ w kazdym badz razie wkurzylam sie, bo kolejny raz moje zdanie jest nic nie warte.. Powiedzialam mu tylkp, ze niechce mi sie gadac to strzelił focha i sie rozlaczyl.. Nie chcialam na ten temat rozmawiac przy obcych ludziach :-/ wrocilam do domu i co zastalam? Na podlodze *******nik, Mloda robi co chce a M spi :-/ no poprostu... Bardzo odpowiedzialny tatus... Do tej pory spi... No coz, on moze sie wyspac... Przepraszam, ze tak smece ale poprostu mam beznadziejny tydzien :-/
Mikoto bardzo ladna kurteczka!
Minnie wspolczjje problemow z kolanem! Usmialam sie z tej szyszki :-D
Palin masz bardzo madrego i dzielnego synka ;-)
Kingisia mam naadzieje, ze uda sie kupic kubraczek! Bardzo ladny
Teri sliczne buciki! Daria jak modelka!
Robaczku zdrowka dla Was i kciuki za opoznienie @!

I tyle pamietam..

Kurde Robaczku ale Was dopadlo. Mam nadzieje,ze szybko zdrowko do Was wroci. Bidulek Hubi:(

Mikotku wtedy juz na drugi dzien rano byla wysypka,na wieczor dostala ten syrop Panadol,temp jej mocno spadla az do 35,2 i rano wysypka.

Palin u nas ostatnio byla jedna afta na podniebieniu,mega zapalenie jamy ustnej i gardla,wiec reguly nie ma.

Wiecie co...w wiadomosciach pokazywali pogrzeb ś.p.Kmiecikow...ta mala biala trumienka miedzy nimi doprowadzila mnie do łez...

Marys, współczuje. Ja to zołza czasem jestem i na widok śpiącego Ara i Mikiego bez kontroli wzięła bym kubek zimnej wody i go centralnie oblała. Nosz jak można tak? A gdyby cos się Malej stało? Pretensjami do Ciebie, ze jeszcze Cię w domu nie było? A teściowej ostra bura się należy. A co do teściowej to mu wygarnij, że jak tak będziesz się podporządkowywać zdaniu teściowej to wasza córka wyrośnie na takiego człowieka jak on, czyli o nic dobrego.

Emka, w takim razie czuwaj nad buzią Małej.

Miki właśnie próbuje zasnąć. Staralismy się go wymęczyć i specjalnie przeciagnelismy wieczór, ale późno wstał, wiec łatwo Aro nie ma. Mam nadzieje, że się szybko uda. Widać, ze zmęczony dniem, a to potęguje nerwowość.

Aro u gin nic nie załatwił, zastał tylko mkartke, ze dziś nie przyjmuje. Jutro będę dzwoniła i dogadywala co i jak.

Ostatnia edycja:
Gosiak jak sytuacja? Jak kikutek? Jak Twoje piersi?

Robaczku Dalacin jest bardzo dobry, wzięłas juz dawkę? Koniecznie weź coś osłonowego.

Marys brak słów. Palin pisze o zimnej wodzie, ja bym wzięła dziecko, wyszła i zostawiła uchylone drzwi. Niech myśli co chce... Może to perfidne zrobić coś takiego ojcu, ale czy on ma dobrze w głowie? Przepraszam, ale normalnie aż ruszyło. Przecież Karina mogła wejść na parapet, kombinować przy oknie czy piekarniku. Mogła palca do.kontaktu włożyć, a on śpi? Może trzeba zapytać szanowne pani mamusi teściowej czy na takie zachowanie swojego syna tez ma złotą radę :-/ a Tobie Kochana życzę dużo cierpliwości, wyobrażam jaka musisz być zmęczona praca, obowiązkami w domu a tu jeszcze takie sytuacje. Można nerwicy się nabawić :-(

Emka przy oswicy niektórzy zalecają cotygodniowe dawki przypominające. Jeżeli teraz podać 1 ml, zaobserwować. Zosia a po tygodniu podać kolejna normalną dawkę, a później po dwóch? Moja szwagierka odrobacza dzieci średnio trzy razy w roku, tak często mają owsiki. Za każdym razem tym.syropem. Także można go podać kilkukrotnie.

Zosia strasznie juz marudzila, usypia. Normalnie z piórkiem, wiecie gdzie, wszystko robiłam.

reklama
Marys gdyby moj odwalil taki numer dostalby po łbie! Nawet gdyby sie tlumaczyl,ze nie wie jak to sie stalo..Kuzwa my jakos potrafimy mimo mega przemeczenia miec dzieci 24h na oku! Moja mala to okrutny wywijas,wymysla sobie strasznie niebezpieczne zajecia,ciagle ratujemy ja z opresji-nie wyobrazam sobie zostawic ja samopas.

Do góry