reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dzien dobry,

nocka u nas superrrrr ! Tymka uslyszalam pierwszy raz ok 5:30 i akurta wtedy tez Nelka zaczela plakac wiec mysle po spaniu....a tu cisza i spanie do 7 :szok: Nelka z kolei budzial sie 3 razy co 3 godzinki jadla, zmiana pieluszki i spanko dalej. Tak to ja moge funkcjonowac ;-) Za kazdym razem budzialm E aby karmil bo ja w tym czasie sciagalam troszke pokarmu. Mleko jest jakies dziwne zolte ! i to doslownie...alle w sumie jem normlanie to moze cos tam je barwi.

E niedlugo wychodzi zarejestrowac mala do urzedu i po pare drobiazgow. Potem moze ja do lidla skocze, co by wyjsc z domu. Od srody byly fajne bluzy, pewnie ich juz nie bedzie :zawstydzona/y:

Palin - teraz widac jak Panowie nie dostrzegaja drobiazgow do zrobienia :tak:hihihi jak dzis tesciowa spyta powim, ze mam nawal wiec pewnie doradzi masowanie ;-)brawo dla MIkusia !!!!

Anielek
- super fryzurka !!!! widzialam na fb. Na zgage dobry tez imbir i migdlay...no i mlekoooo :tak:

Mikotu -az dziwnie sie czyta dzieci w liczbie mnogiej. ale poki co jakbym nadal jedno miala :-p

Madziu - a moze cos mu sie przsnilo :( biedaczek

|Robaczku - biedny Hubis i biedna Ty :-(duzo dyzo zdrowka dla Was... nad Ksiaezna Kate pracuje caly sztab ludzi nade mna E w photoshopie :-D czekamy na wiesci !

Koncze czytac i odpowiadac na Bonie, ale musze zmykac bo E wychodzi...bede pozniej ;-)

reklama
Ale wy produkujecie :) ciezko nadazyc :) ale milo wejsc do was i miec co poczytac.

Michal juz w nocy nie wymiotowal ale pol nocy budzil sie z placzem ze go brzuszek boli a drugie pol ze chce pic. To drugie akurat mnie cieszylo. Nad ranem juz chcial wstawac i juz widzialampo nim ze wszystko jest ok.
Rano nie zjadl sniadania ale teraz zazyczyl sobie pomarancze i choc nie bylam przekonana to mu dalam pol. Mam nadzieje ze nie podrazni zoladeczka. Wolalabym mu dac buleczke z maselkien no ale nie chciał. My z matim poki co zdrowi...
Matiego dalej mecza zebochy i cala noc wiercil sie i poplakiwal i choc wzielam go ok 3 do siebie to i tsk wygladam jak kupka nieszczesc.
Dzis Miska zostawilam w domu, niech sie wzmocni i nabierze sil zanim znow wroci do tej wylegarni zarazkow :/

Kingusia mi tez ten ostatni kombinezon podoba sie najbardziej
Mikotku nie wyrzucaj sobie prosze ze postapilas zle z karmieniem piersia. Chcialas dla zosi tego co madre glowy uznaja za najlepsze dla dziecka przeciez nie robilas jej krzywdy specjalnie. Glowka do gory z piersi czy z butelki zosia wyrosla na zdrowa i madra dziewczynke. Pusc wyrzuty sumienia w niepamiec bo przeciez liczy sie tylko to ze chcislas dla niej tego co najlepsze! :*
Gosiak fajnie ze Nelcia jest raka bezproblemowa i niwch tak zostanie :) ja do karmienia podchodze na luzie bo przy pierwszym dziecku tez na kp za mocno sie zafiksowalam i bardzo to przezylam ze mam za malo mleczka. Matiego karmilam do 7 miesiaca ale w sumie jechalam na oparach. I w zasadzie to tak dlugo tylko ze wzgledu na kolki ktore po mm sie nasilaly. Gdyby nie to, zakonczylabym duzo wczesniej bo majac starsze dziecko w domu latwiej byloby mi podac butle. Moje podejscie jest takie ze jak ktos ma jakiekolwiek opory czy problemy niech karmi mm. Michal wychowal sie praktycznie na samym mm i zaczal chorowac dopiero jak poszedl do przedszkola. Wczesniej byl zdrowy jak kon.
Robaczek kciuki ogromnie zaciskam!
Teri zdrowka! Dobrze ze juz lepiej sie czujesz
Marys jeju jak ty malutko spisz kochana kopnij tego m. W zadek :/ ode mnie wielka szyszka dla niego wiesz w jakie miejsce ;)
Palin dobrze ze troszke dzis odetchniesz. Mikolaj jak sie wyhasa i nawdycha swiezego powietrza to moze bedzie spal jak kamien i polezysz sobie znow w spokoju. Dobrze, ze leki i lezenie pomagaja. Krysia musi jeszcze troche siedziec za kratami :)

Z kolanami mam problemy juz od czasow nastolatki i mysle ze lekarz niewiele by mi mogl pomoc :( Nie moge ich za bardzo przeciazac bo zaraz sie odzywaja. Marzyloby mi sie codziennie pocwiczyc na orbitreku albo rowerku stacjonarnym bo nawet to lubilam ale po krotkim czasie juz sie niestety kolana odzywalu. Taka widocznie moja uroda choc tak same z siebie to dopiero drugi raz mnie rozbolalo. Pierwszy raz ze 2 tygodnie temu i tez 2 dni bol trzymal. Moze juz sie starzeje ;)

Milego dnia kobietki :*

Ł znalazł winowajce-bolący brzuszek i problemy z kupą. Wieczorem Tymek zjadł czekoladowy deser. Kupa czarna jak smoła!
Głupia matka! Na wakacjach po kostce czekolady miał problem a tu takie niedopatrzenie. Mam wyrzuty sumienia :(
Teraz biedaczek śpi od 10.30

Wracam do pracy. Nadrobię wieczorem - ale Wy produkujecie!! :*

Bona - tylko sie cieszyc , ze czekaja Cie zakupy :-p ja tez juz doczekac sie nie moge, jak sie doprowadze do ladu i skladu i rusze cos kupowac , cos nam sie nalezy przeciez :-D

Robaczku
- zgadzam sie z tym co pizesz odnosnie kp. Tu na kazdym kroku podkreslaja jakie to trudne i zachwalaja jak ktos karmic choc troszke. Mi az naprawde glupio bylo jak mnie chwalily za 6 tygodni karmienia. Na szczescie decyzja nalezy do kazdej osoby indywidualnie, a czasem jak przypadkiem widze wpisy niektorych to poprostu nie wiem co myslec...

Terii - milego dnia :tak:

Kinia - bez wahania bralabym ten z H&M jesy sliczny !

Palin - skad ja znam to odkurzanie ! Tymek ma na tym punkcie swira i to doslownie :confused:

Minnie
- mysle dokladnie tak samo, jak komu jest dobrze i sie z tym czuje. Super, ze u Was juz lepiej :tak:

Madzia - jednak L w domu na cos sie przydal :sorry2: dobrze, ze wiecie juz skad sie wziely klopoty

Tymek jeszcze spi, Nelka tez.... ja poszykowalam obiad bede dzis frytki z dyni i schabik....tylko nie wiem jak go zrobic. Mam juz pokrojony jak na kotlety ale jakos na smaozne srednio mam ochote...moze by je tak potluc i do woreczka i zapiec ??? Najwyzej E usamze bo pewnie tak by wolal....

Gosiak, to fajną noc mieliscie. A jak za dnia? Nie przeszkadzaja sobie w spaniu? Mnie to zastanawia właśnie, czy Krysia nie będzie budzić Mikołaja wolaniem o jeść.

Minnie, dobrze, ze się Michałowi uspokoiło. I trzymajcie to Zdrówko w sobie. Marys, no wykorzystuje to i leże, choć mam wrażenie, ze przez taki zastój w ruchu więcej odczuwam. A może w ruchu po prostu mniej zwracalam na to uwagę.
A co w tych kolanach? Łękotki szwankują? Problemy z mazią stawową? Zadbaj o nie.

Madzia, najważniejsze, że się wyjaśniło skąd te dolegliwości. Tyle miałas do ogarnięcia, mogłaś przeoczyć. Miki tez "twardnieje" po czekoladzie, ale tez za bardzo nie lubi. Ani kakao, ani zwykłą czekolada, ani płatki czekoladowe. Jak gdzieś trochę jest to zje, ale jak dominuje to juz nie. Ładna drzemke, niech śpi. Sen pomaga zdrowieć.

Miki wrócił wymeczony. Sylwia mówiła, ze mieli jeszcze po spacerować, ale mu się w wózku juz oczy zamykały. Może po takim dotlenieniu będzie lepiej spał.

Ostatnia edycja:
Aleee się wkurzyłam :dry:
Dzwoniłam rano do tej Pani co miała fioletowy kombinezon - mowi ze aktualne, ze moze mi wyslac itd, umowilysmy sie ze napisze mi maila z danymi a po godzinie przyslala mi smsa ze sprzedala kombinezon :wściekła/y:

W takim razie licytuje tez z h&m jak mówicie że taki fajny ;-) mam nadzieję że cena nie pójdzie bardzo w góre.

Gosiak super że dzieciaczki tak ładnie śpią :-) ja sobie dalej nie wyobrażam jak zająć się taką moją Laurą i noworodkiem :-p
Masz jakieś zdjęcie Tymusia i Nelki?
Palin Miki śpi jeszcze? Super że koleżanka zabrała go na spacer :tak:
Madziu Laura tez po czekoladzie ma problem z kupą. Dobrze że to nic gorszego.

jestem na chwilkę pomyłam podłogi to musze posiedzieć i poczekać az wyschną :-p
dopiero co wizełam sie za robotę bo o 10.30 wybyłyśmy troszkę na dwór zimne powietrze ale nie jest zle Daria az nosek miała czerwony mimio że temp na plus 5 niech sie hartuje zmarzluszek mały :sorry2:poszłyśmy do parku a po drodze mijaliśmy ccc i patrzę ze jest jeszcze ta promocja -20 % co była na otwarcie jeszcze do piątku będzie weszliśmy na chwilkę i z chwilki zrobiło się z pół godziny ale kupiliśmy buty z Neli Blu zwykłe kozaki ale super ciepłe bo mają takie cieplutkie futerko w całym bucie nawet tu gdzie stopi więc mega ciepłe po upuście wyszło mi za nie 47 zł wiec nawet taniej niż w lidlu :-pjeszcze musze z Dawidem do piątku sie tam wybrac i jemu kupić zimowe buty

Kingusia Ty chyba kupiłaś z Neli Blu prawda ? takie jak nasze bo cos mi się kojarzy że macie coś podobnego ?
ja też bym brała ten z h&m fajny powodzenia w licytacji &&&

Gosia super że tak ładnie Dzieci śpią kochana ja do dziś nie moge sie przyzwyczaić że mam DZIECI a nie DZIECKO :-D:sorry2:
dobrze że cycuszki miękkie :-pjeszcze troszkę i będzie po nawale

Palin
na prawdę powtórzę się taka koleżanka to skarb :tak:

Robaczku
i jak tam ?????????? napisz proszę

a to buciki i ze spacerku musze napisać jak całkiem nieświadomie dobrałam Darii ten komin do kurtki otóż byłam ze 2 dni temu w biedronce patrze leży sterta tego i pisze komin damski chciałam przymierzyc a tam mi nawet na czubek głowy nie wszedł :confused: ale myślę wezmę bedzie dla Darii były jeszcze granatowe ale mówię tak bardziej jak na chłopca więc wezmę ten dopiero w domu tak nagle siedze i myślę przecież ona ma kurtkę na teraz w identycznym kolorze !! :-D ten komin jest świetny z polaru taki na nią akurat ze 12 zł chyba kosztował :sorry2:

fotki :-p

Załączniki

• DSC03569.jpg
    DSC03569.jpg
    43 KB · Wyświetleń: 46
  • DSC03571.jpg
    DSC03571.jpg
    39,7 KB · Wyświetleń: 46
  • DSC03572.jpg
    DSC03572.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 49
Gosiak: na mnie mleko działa, tzn na moją zgagę. Imbiru nie lubię. Ty jesteś niemożliwa dopiero co urodziłaś, a już po mieście chcesz biegać. Po Twoich wpisach w ogóle nie można się zorientować, że Ty w połogu kobieta jesteś. Jak się czujesz? Nic Cię nie boli? A mlesio żółte, bo to siara jeszcze. Też miałam żółte bardzo kilka dni po porodzie.

Robaczku: czekam.... czekam.... daj znać co lekarz powiedział.:sorry2:
Kingusia: tak miało być. Kombinezon nr 3 jest najładniejszy, więc jest przeznaczony dla Lauruni.

Melduje się z.kuchni, gotuje makaron do rosołu.

Palin dobrze mieć kogoś na kogo można liczyć w każdej chwili. A jak pokazuje życie, Niestety,tak bywa,że i czasem najlpesi przyjaciele rozczarowują :-(

Anilek pasują Wam.te dwie drzemki, czy wolałabys jedna? Miłego goszczenia się ;-)

Gosiak super noc za Wami! :-D mleko żółte bo na.początku jest siara, gęstsze i najbardziej pożywne. Ja w szpitalu tak ściągnąlam z lewej piersi i wylewalam bo nie wolno.było podać swojego ściągniętego laktatorem mleka, a ja wyciagalaam brodawke, bo miałam.strasznie płaska i Zosia nir potrafiła złapać. Dziwnie się czyta, ale fajnie się pisze ;-)

Minnie dobrze,że tyle pił. Ja w czasie choroby jem.tylko i wyłącznie pomarańcze, jakieś zapotrzebowanie na Wit. C się załącza ;-) myślę,że powinnaś skonsultować z lekarzem bóle kolan. Wiem,że są takie saszetki do picia, które uzupełniają ten.płyn, który znajduje się w kolanie. Znajomy tak miał, biedny.nie.Mógł kucnac nawet :-(

Madziu jejku :-( dobrze,że wiadomo od.czego ten ból.

Kingusia kiepsko wyszło z tym.Kombinezonem,ale widocznie nie.był Pisany Laurze. Licytuj, a w razie.czego szukaj kolejnego.

Kupiłam kurtkę i buty. Wybór był ciężki, bo.mierzyłam 3 i każda mi się podobała :-/

reklama
Dzień dobryyy :ninja2: alez Wy skrobiecie . ja jakas "cofnieta" sie czuje,mimo zainstalowanej aplikacji na tel,ciezko jakos "nie z kompa" mi tu zajrzec..

Milego dnia kobietki!! (alez dzisiaj piekne slonce,a ja ze wsi dalam noge do miasta do moch kochanych blokow:-D)

Do góry