reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Palin szacun! Ja obiecalam sobie, że nauczę się robić pierogi,ale ciągle odwlekam to w czasie :-/ moja Mama robi pyszne, ciasto jest mocne, farsz zwarty, w czasie gotowania nie nabierają wody,normalnie bajlando :p :-D

reklama
Mikoto dokładnie tak jest !! ja byłam w szoku bo chyba pierwszy raz widziałam az taką akcję zwykle w miarę spokojnie ale dzis brali te kurtki i były jeszcze buty trekingowe oj takie babcie brali po kilka sztuk !! przecież na pewno połowę zwrócą :wściekła/y: ja też nie brałam Darii bo zanim bym się z nią wyrobiła to by nam zeszło a ja chciałam na 8 juz tam być mąż specjalnie poszedł puzniej do pracy .. a już mi lepiej ale zła jak osa wróciłam :sorry2: teraz chce polować na te dresy w poniedziałek :dry:
Kingusia piekna kurteczka a minki super !! my też mamy jedną 86 ale spora jest a drugą 98 heh może obskoczymy zimę :sorry2:

a w sobotę maja być ocieplane kalosze ze świecącą podeszwą :szok::sorry2:ale od rozmiaru 24 kurtki i spodnie przeciwdeszczowe od 86 jakby ktoś chciał to mówię ...
Palin
super kucharzyk z Mikusia !! fajne że tak go wciągasz w prace domowe :sorry2:Daria ma manie sprzątania :sorry2:wyciąga chusteczki nawilżane i wyciera kurze kilka razy dziennie :sorry2:widzi ze ja tak robię i powtarza to Miki bedzie gotował a Daria będzie sprzatać :sorry2::-D
Gosia my tez ksiażęczkowi Daria non stop przynosi książeczki żeby jej czytać zna na pamięć co w której jest :sorry2:

zaraz zbieramy się na spacer
miłego dnia

No to Kochana, czas się brać za pierogowy trening, bo Cie Mikołaj przegonił, he he he.
Mnie wychodzą różnie, ale stosuje tylko 1 zasadę: nie starać się, bo wtedy wychodzą gorsze lub wcale.

Teri, będzie podział obowiązków ;-) Choć nie wiem, czy Miki odda jej odkurzacz, bo go wręcz kocha.
Muszę go wciągać w gotowanie, bo jest ciekawy i się wpycha na chama. Poza tym nic bym nie dala rady zrobić, jakby miała Młodemu znajdować inne zajęcie odciągając od kuchni, albo byśmy jedli tylko kurczaka pieczonego.

Ostatnia edycja:
Teri niestety, wrocilismy do czasów, kiedy rzadzimy się prawem.natury, zwycięża silniejszy i szybszy :p i najlepiej iść z kimś, opracować strategie i realizować plan ;-) normalnie jak na wojnie :p Daria będzie taka jak Mama, perfekcyjna pani domu :-D

Hej Dziewczyny!

Ja dosłownie na chwilę, bo w pracy urwanie głowy.
Michaś na szczęście ładnie dziś spał, dostał na noc Panadol :tak: Nareszcie piękna pogoda za oknem, więc dziś po pracy znów plac zabaw :-)

Matka Ewa- fajnie, że zajrzałaś chociaż na chwilę! :tak:Oj, tak, czas po powrocie do pracy płynie bardzo szybko :eek: Ucałuj Jasieńka :* Michaś miesiąc temu ważył 11,200 kg, więc podobnie :-)

Gosiak- Tymcio jest super!!!

Kingusia- super, że kurtka przyszła! Jaka modeleczka z Laury :-D Widzę, że na Laurkę podziałała wizyta Zosi :tak: Musicie się częściej widywać, ale nie wiem, jak przetrwasz kolejne tornada :-D

Justa- masz urlop? Jak nocka? Filipek przespał spokojnie?

Emka- najważniejsze, że buzia wygojona. A temperaturą aż tak się nie przejmuj, jeśli jest w granicach 36 stopni. Michaś też często ma poniżej 36. Dasz radę odpocząć choć trochę? Za Wami naprawdę trudne dwa tygodnie...

Teri- jak dobrze, że macie już ciepłą wodę!!! No z tym Lidlem to niestety tak jest... Jak z Mikotkiem kiedyś się wybrałyśmy, to przyjechałyśmy już po 7 i koczowałyśmy przed wejściem :eek:

Mikoto- o, to dziś wcześniej zaczęłyście dzień :-) Ale pogoda cudna, więc można! Najważniejsze, że nocka w miarę spokojna, Ty chyba też lepiej się wysypiasz, odkąd Zosia śpi w swoim pokoiku :tak: Dziękuję, nasza nocka dobra, w całości przespana, pobudka o 7.30. My też cieplej ubraliśmy Misia do spania: bodziaki z krótkim, piżamka, śpiworek. Dodatkowo przykryłam go kocem, bo Miś śpi na kołdrze :-) Kochana, ja obiecałam M, że nauczę się robić pierogi w rok po ślubie, a już minęły 4 :-D:-D:-D Na szczęście mama i teściowa robią dobre, więc jest ok :-D

Palin- jak tam pierogi? Zdjęcia na fb świetne!

Uciekam Dziewczyny, pa

Bona zakupy z Tobą u Teri to sama przyjemność! :-D nieźle z tymi pierogami :-D zdecydowanie lepiej śpimy, obie. Zobaczymy jak w tej sytuacji odnajdzie się J. :p

Wlasnie wrocilysmy z dworu. Zosia wybawila sie na podwórku,potem pomagala zdejmować pranie i towarzyszyła swojemu Pradziadkowi w obieraniu grzybów. Teraz się usypiamy. Wstanie, zje i jedziemy z moja mama do Lidla. Zrobilam trzy prania, poodkurzalam, starlam kurze, pomylam i popastowalam podlogi, ugotowalam rosół, umylam zamrażarke, porobilam kilkanaście paczek rosolowych i zamrozilam., zrobilam porzadek w szafkach kuchennych i Zosi szafie. Zostało zetrzeć kurze w salonie i poprasowac. Ale najpierw muszę siebie ogarnac i ugotować makaron do rosolu.

Teri ja sie nie nadaje na takie szarpaniny w sklepie,nie dziwie sie,ze odpuscilas. Znajomy pracuje w duzym markecie,mowi,ze to co ludzie wyczyniaja na promocjach to jakas patologia,az jemu jest wstyd tam wsrod nich stac.

Kingusiu cudna kurteczka i modeleczka:)

O pysznosciach piszecie az zglodnialam;)

Co do tej temp to wydaje mi sie,ze od 3 nocy jakby lepiej,bo skacze od 35,2 do 36,a przeciez bywalo caly czas 35-35,4. Gdzies czytalam na forum gdzie mamy mialy ten sam problem z temp u dzieci,ze tak bywa po chorobach,po antybiotykach,nawet do 2tyg. Zobaczymy.

Kurde mala ma wory ciuchow ale tak szczerze to po przejrzeniu malo co sie nadaje na jesien,zime,bo albo juz wiem,ze bedzie jej w tym niewygodnie,albo fason jakis dziwny czy kolor. Czas zaczac jakies polowanie;)

Mikoto buziaki dla Was dziewczynki.

Milego popoludnia kochane.

Mikoto Gazetka Lidl - oferta ważna 25.08 - 31.08 | Lidl Polska
pierwsza szara lub ostania rozm 152 ale wątpię żeby były kuzynka ze śląska pisała że u nich też maskara i nic nie dostała :eek: ale Ty masz szczęście więc może może :-D
pogoda cudna ale raz ciepło aż gorąco a jak zajdzie słonko to wiatr zimny i tak na zmianę no ale nie jest zle
Daria spi ja 1,5 godziny prasowałam :eek::shocked2:miałam wyprane 4 pralki do tego wszystkie rzeczy Dawida do szkoły poprasować poukładać :shocked2::shocked2:jestem w proszku dziś z robotą a dzień piekny więc jak Mała wstanie to idziemy na dwór robota nie zając nie ucieknie :-p

Teri ok :-D może jakaś babcia emerytka oddala ;-) ale mialas prasowania! :-o u nas przewaga ciepła i gorąca, nareszcie! Ale i tak.wole co.jakiś czas rozbierać albo ubierać Zosie jak się bawi,niż siedzieć w domu i patrzeć jak leje. Potem wybieramy sir jeszcze na.ogród,po resztę zieleniny ;-)

reklama
I kto by pomyslal, ze z tak brzydkiego poranka pogoda tak sie zmieni !! Jest slonko 22 stopnie :-) na spacer poszla w krotki rekawku, Tymkowi ubralam cienki dlugi, bo nie chcialam tak z bluzy i bezrekawnika przeskakwiac na krotki rekaw. Chyba nwet skusze sie na popoludniowy spacer z chlopakami, w taka pogode szkoda siedziec w domku...jakos sie poturlam :sorry2:

Tymek zjadl i spi, ja wstawilam nasz obiad do piekarnika, wiec niech meisko sie szybko robi

Terii - tylko moge sobie wyobrazic co tam siedzialo, kiedys obejrzalam na YT filmki z walka o corcsy i mi starczylo :-p

Bona
-widze Michas tez pieknie wazy !!! u nas miesiac temu bylo 10,2 kg ;-)

Mikotko - przestane czytac ile Ty robisz w tak krotkim czasie, bo normlanie w kompleksy izie popasc :sorry2:

Emka - polowania na ciuszki to sama przyjemnosc :-D

Do góry