reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Wrocilismy z podwórka, Miki (UWAGA!!!) zjadł miskę rosołu i zasnął. Nawet smoczka nie potrzebował.

Mikoto, ano łobuziaki ;-) Mnie się pierwszy raz zdarzyły bakterie. Poczekam na wynik (szkoda, że pewnie nie zdążą być przed jutrzejszą wizytą), a w międzyczasie zaaplikuje sobie żurawinke ;-)

Kingusia, u was ząbki objawiają się marudzeniem, u nas luźnymi kupami. Oj może to trwać i trwać. Aż wyjdą wszystkie.

Gosiak, ciacho brzmi mega apetycznie :-) no ja tez wole bakterie niż krew.
Bałda się kręci, wieści, ale i tak jest spokojniejsza niż Mikołaj. Też bym chciała tak kiedyś zobaczyć jakąś wyraźną część ciałka mojej małej.

Kurcze, chyba niedługo skończą się nam dopołudniowe spacery. Wracam z nich chyba bardziej zmęczona niż Miki. Puki miałam towarzystwo czulam się pewniej gdyby cokolwiek miało się dziać. Ale teraz zostaniemy sami, to trochę mam stracha wypuszczać się z moim Urwisem. Pozostanie nam popołudniowe wyprawy z Tatą.

No i nadrabiając odpoczełam, mogę się brać za obiad. Stanęło na pomidorowej i naleśnikach.

Ostatnia edycja:
reklama
Mikotku - pysznie dziekuje :-D juz dodana do ulubionych i pewnie na weekend zrobie, bo znajomi maja wpasc :-p

Palin - i Ty nastepna nalesniki robisz !!!! Oj na sobote Emil bedzie mial co robic :-pja nie lubie smazyc, a jemu to idzie raz dwa.

Ja mam jeszcze barszczyky ala ukrainski z wczoraj, a na jutro zapiekanka z biala kielbaska i makaronem. Mezulu lubi takie zapieknaki w roznej formie to niech ma. Mialy byc filety , ale ze nie moglam ich wyjac z zmarazalki to padlo na kielbaski ;-)

Tymek usypia.... uffff choc na spacerku pieknie sie zachowywal, polazil sobie jak nakrecony wiec szczesliwy. Jak EMil wrocil z pracy, pojedziemy chyba do parku - na plac zabawa aby sie Tymek wybiegal :tak:

Właśnie wrócilysmy z dworu. Jest pięknie! Słońce przygrzewa a lekki wiaterek chłodzi.obiad zjedzony, Usypiamy sie.

Palin o widzisz, ja właśnie jakiś preparat z żurawina lykalam w ciazy. Obiad zrobiony? Odpoczelas trochę?

Gosiak :-D :-* wieki nie robilam zapiekanki :-o plany wyjazdu do parku aktualne?

witajcie
o dziś pustki ale co sie dziwić taki piekny ciepły dzień to trzeba korzystać :)
my dziś wybrałyśmy sie do siostry ciotecznej na wieś Daria cały dzień miała raj goniła za kurkami chodziła z przyszywaną babcią oglądać krówki i swinki do stajni ;-)teraz chodzi i cały czas mówi chrum chrum tak robiła świnka :-D
wyjechalismy w południe w czasie jej drzemki więc spała tyle co w aucie ale o dziwo jeszcze daje rade choć pewni znów uśnie po 20
w nagrodę za pomoc w karmieniu krówek dostała świeże jeszcze ciepłe mleczko więc na kolację zjadła ryż na mleczku ;-)
Daria dziś ku uciesze Dawidka zaczeła wołać na niego Dadisia tak ładnie mu mówi ja ciągle mówię Dawidek i ona tez mu zmiękczyła :sorry2::sorry2:

oj nam te ząbki też długo ida tak jak pisałaś Palin kreseczka przy dziąsełku jest jest i dalej nie idzie :baffled:w dzień nawet ok tylko ostatnie 3 noce kiepskie daria ciągle popłakuje spi nagle siada i płacze ale wystarczy przytulić i śpi dalej i tak cała noc :shocked2:dziś dostanie czopka na noc bo chce się w końcu wyspać :dry:
a myślałam że teraz raz dwa i wyjdą :baffled:

No i nastał wieczór. Dziecię śpi, ja wcinam kolacje i juz odpoczywam.

Mikoto, udało się wszystko co zaplanowane: obiad (dwudaniowy!) ugotowanych, kuchnia uprzątnięta (zostały jeszcze górne szafki). Nawet zdarzylam sie zdrzemnąć pół godzinki. A wszystko dlatego, ze Mikołaj uciął sobie 3-godzinne spanie. Ale co się dziwić, skoro nie spał od 6 i mama położyła dopiero w południe. Był wykonczony.

Teri, ja tez nie mogę się tych zębów doczekać. Ale wam fajnie dzień minął. Tez bym chętnie zabrała Mikiego gdzieś na wieś, żeby miał kontakt z żywymi zwierzętami.

Po obiedzie wytoczyłam ciało i poszłam z moimi panami na spacer. Mikołaj się wyszalal, wyskakał i wracxal do domu wymeczony. Wiec tylko kąpiel, kaszka i juz go nie było.

A ja ziem tylko arbuzika i pewnie mnie tez nie będzie.

Dobrej nocy ;-)

Witam
Ja tylko na chwilę, jakaś śpiąca jestem. Synek budzi się w nocy dwa razy na mleczko, czekam tylko na wolne aby go od tego odzwyczaić, ciekawe czy się uda.

ankaka. miło się czyta, że kryzys mija, no i taka szefowa to podstawa dobrej pracy

Palindromea ja pod koniec ciązy miałam bakterie w moczu, niestety przed porodem nie zdążyłam zrobić posiewu no i mały jak się urodził to musiał dostawać antybiotyk bo miał podwyższone CRP.

Filipek spał dziś u mojej mamy 3,5 godziny i co najważniejsze zasnął u wujka (mojego brata) na kolanach. Chyba to jakiś śpiący dzień dzisiaj. Jesień idzie dużymi krokami, dopiero teraz ustał trochę ten mroźny wiatr. Jutro pójdę do apteki po jakiś tran dla małego i witamine C.

Mam pytanie - czym czyścicie fugi ? Chodzi mi o środek do czyszczenia i "narzędzie".

Wisienka czekam na przepis sałatki

Ogarnę kuchnię i uciekam do łóżka.

Kochane
Witam wieczorem pisze przepis dla Justy i może uda się mi doczytać
4 kg ogórków
Kg cebuli
Duży kalafior
Kg marchwi
2 papryki
Pokroic, kalafior na małe różyczki zalać szklanką octu, szklanką oleju, 2 łyżki cukru, 3 łyżki soli ziele i liść, wymieszać odstawić na 6 godzin, przykryte. Wymieszać, dosolic jeśli potrzeba. Do słoików i pasteryzowac 20 minut

Melduję się wieczornie!

Zosia zasypia. Po krótkiej drzemce Sofii wyszlysmy jeszcze na rower. Wieczory sa juz zimne :-( Uporalam się jeszcze z prasowaniem i juz leze w.lozku.

Teri ale wspaniale spedzilyscie dzień! Daria ma.naprawdę lekką mowę :-D Biedactwo :-( tak.ja zęby umecza :-( daj czopek, niech przespi spokojnie noc.

Palin spokojnej nocy :-) ale dzisiaj się napracowalas :-o kobieto zwolnij! Miki nieźle pospal, może teraz Mu sir przestawi spanie?

Justa pięknie Fifi pospal! Ja ostatnio kupiłam witaminy juvit multi. Do.fug mam preparat z firmy FM, jest najlepszy.a wypróbowałam wiele, na czele mieszankę octu i sody,ale ten środek.w połączeniu ze.szczoteczka.naprawdę pięknie czyści.

Wisienka kladz sie spac!

Emka jak po wizycie???

Mikoto staram się Ale Miki nie może zasnąć. Spokojnej nocy pracusiu
Teri gadulka z Darii, pięknie
Palin zachowujesz się jakby to już był instynkt gniazda

A ja nastawilam jeszcze zmywarkę i już wykapana siedzę przy Mili. Włosy schna bez suszarki. Będą loki. Heh. Mam nadzieję jutro szybciej wrócić i spędzić trochę czasu z dziećmi. Dziś miałam zebranie w pracy i wróciłam po 18 tej a maluchy stesknione aż widać. Smutno.
U nas już pachnie jesienią. Drzewa straciły świeżość zieleni i nawet powietrze porankiem inaczej pachnie. Lubię jak pora roku się zmienia. Bóg wymyślił to idealnie.

reklama
witam wieczornie
Mikoto coś sie nie możemy zgrać dziś z tel :zawstydzona/y::zawstydzona/y: tak jak Ci pisałam ja bede zmieniać kolczyki nie wcześniej niż po 6 tyg a dostałam taka kartkę po przebiciu jak dbać o uszka i tam pisze żeby przez pół roku zakładać kolczyki z prostym drutem czyli te wkrętki Daria dostanie nowe koczyki na święta BN ;-)
oj bardzo ma lekkie gadanie :szok: mąż mówi że chyba na dniach zacznie z nami gadać :-D teraz odpowiada na pytania i cos opowiada ale w sowim języku ale takie te słowa że ja tego nie powtórzę głównie ma takie gardłowe ale dużo powtarza słów tylko słucha co sie mówi najbardziej powtarza za dziecmi na placu zabaw !! ale to tak z dnia na dzień przychodzi teraz mówi bardzo wyraznie dużo słów np.chrupki bo lubi zajadać flipsy to tylko woła chrupka chrupka :-D

Palin spokojnej nocy odpocznij tak się forujesz kochana jeszcze nam tu za szybko rodzic zaczniesz :sorry2: ja miałam dać czopka naszykowałam go i przypomniałam sobie jak Daria już prawie zasypiała to już jej nie tarmosiłam :baffled:gdzie ta głowa :baffled: o tak takie wypady na wieś to raj dla mieszczucha ;-)Daria tylko piszczy na widok tych wszystkich zwierząt ona sie nie boi i wszystko wezmie do rączek każdego zwierzaka musi dotknąć :sorry2:

Wisienka tak te przejścia są fajne najgorzej jak juz ta jesienna szaruga sie rozkręci ja lubię wrzesień bo to miesiąc moich urodzin ;-)ale też liście są piekne kolorowe bo potem pazdziernik to juz bardziej taka typowa szaruga ciemno i buro wtedy czekam juz na snieg żeby było już biało ;-)więc pazdziernik i listopad to moje najgorsze miesiace :baffled:

Do góry