reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Gosiak, mnie się wydaje, ze tym naszym chlopakom tak późno zęby idą, że i objawiać się będą niestandardowo.
Mikołaj tez nie daje zagladac, trzeba na siłę lub podstępem. A żel to juz tylko aplikuje na smoczek i on sam silnie bo rozsmarowuje gryząc.

reklama
Mikotku - -idziemy tak na 16:30. Wczoraj niby bylismy umowieni na 16 ale czekalismy ponad 40 min, aby w 2 minuty zalatwili sprawe. Niby nie mieli wolnego pokoju, wiec jak sie upomnielismy to pani zrobila mi zastrzyk w takim pokoju "czekajacym " tzn. juz na oddziale ale tam z Tymkiekm jeszcze w brzuszkow czekalismy, az nas wezma na badania :-p zaslonila kurtunka i do dziela...oby dzis szybciej poszlo, bo nie mam jakos cierpliwosci do czekania poki co :-p.

Wlasnie ostatnio pomyslalam o kaloszach dla Tymka ! niedlugo zacznie sie deszczowy sezon, wiec warto miec. Sobie tezmusze kupic jakies a nigdzie poki co nie ma

Mikotku- dla Zosi to super pogoda, bo może pobiegać w kałużach :-D

Gosia- już bliżej niż dalej! :tak: Oby ząbki przestały dokuczać już Tymciowi!

Maryś- wcale się nie dziwię, że jesteś padnięta! Praca i dom... Mój M też obiecał, że będzie więcej pomagał, jak pójdę do pracy, ale jego pomoc jest znikoma. Na razie nie narzekam, bo pomaga tacie w budowie nowej kotłowni, ale jesienią i zimą będziemy musieli coś wypracować.

Matka Ewa
- faktycznie dziwnie, wesele w środku tygodnia :eek:

Asiulka- może uda się Wam jednak gdzieś wyjechać?

Wisienka- przepraszam, że zapytam, ale gdzie jest Maciek, że długo nie wróci?

Palin- gdzie wyjeżdżacie? U nas też sudokrem daje radę, ale rzadko Michaś ma odparzoną pupcię.

Emka- u nas największy kryzys rozpoczął się zaraz po narodzinach Michasia i w zasadzie skończył się jakieś dwa miesiące temu, czyli trwał dość długo. Teraz jest naprawdę dobrze (chociaż wczoraj się trochę poprztykaliśmy, ale to nic groźnego), mam nadzieję, że Wy też wyjdziecie z kryzysu razem :tak:

Zaczyna się przejaśniać, więc pewnie po pracy wezmę Misia na plac zabaw, a przy okazji zrobię zakupy, bo jutro gram wesele...

Palin czyli znów wojaże :-D piękna noc za Wami! Może teraz taka krótka drzemka,bo w.nocy nadrobil ;-) sporo spraw do Załatwienia Cie czeka.

Gosiak :-* biedny Tymus :-( u nas górne zeby szły mega ciężko :-( kalosze polecam! Zosia,mając jena.nogach pierwszy raz, maszerowala jak żołnierz i wszystkim wymachiwala nimi przed oczami :-D

Bona Ci mężczyźni :p :-/ pracowity czas przed Tobą :-( pamiętaj,jak tylko.jakiś wolny dzień Ci się będzie szykował, czekam na.telefon, hasło, miejsce, godzinę ;-)

Przynioslysmy z ogrodka trochę lata do.domu ;-) usypiamy sie.

Załączniki

• 1407489013956.jpg
    1407489013956.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 38
Mikoto aż mi żal, moj brachol ma prawie 30 lat, kawaler i tylko patrzy spierniczyć x domu zeby nic im nie pomóc a moj tato ciagle coś chce robic5, teraz wymyślił sobie nową podloge na strychu :/ nie umie chłop usiedziec na miejscu a zaraz ledwo nogami bedzir ciągnąć :(

Palin udalengo wyjazdu ;)

heja :)

u nas pochmurno ale parno wszędzie błotko po deszczach kałuże więc u nas kaloszki od 3 dni królują :-D Daria maszeruję sprawdza głębokość każdej kałuży ;-)

Palin
Gosia ach te zęby podobno im puzniej idą tym bardziej mogą dokuczać bo może iść kilka na raz :-(ja nie wiem kiedy u nas coś ruszy .... Palin udanych wojaży

oo a teraz pogrzmiewa znów i chmura czarna wisi

mogę chyba powiedzieć że jesteśmy na 1 drzemce normalnie się cieszę ;-) bo tak jakoś lepiej teraz od tygodnia Daria wstaje tak do 7.30 najpuzniej i do samego południa mamy czas możemy sie wyspacerować idzie spać dopiero po 12 i wstanie tak ok 14 i git do wieczora spokój oby tak zostało pasuje mi ;-) dziś jak wstanie jedziemy na wieś do babci po Dawida (nareszcie) ;-)odwiedzimy tez moja mamę i podjedziemy na cmentarz przy okazji i wieczór zleci oby nie lało tylko za bardzo

buziaki kochane mam jeszcze troszkę rachunków do ogarnięcia i siebie także nie rozsiaduję się za długo :-p

Gosiak wow to juz 29 tydzien?! Szybko poleciało :-)
Mikoto zobaczymy jak bedzie.. Ja na pewno nie mam zamiaru ciagle wszystkiego sama robic. Teraz juz nie ma wymowki "bo ja pracuje Ty siedzisz w domu". No to ladnie Zosia pobawila sie :-D musze i ja pomyslec o takich kaloszach dla Mlodej ;-) ale cudne kwiatki masz!
Palin super nocka! Oby takoe juz zostaly ;-)
Teri, Palin udanych wyjazdow :-)

Asiulka to przykre, kiedy najbliżsi migają się od pracy i swoich domowych obowiązków :-( dobrze, że Rodzice mogą.na Was liczyć :-D

Palin bezpiecznej podróży!

Teri u nas jakaś dziwna pogoda, raz gorąco,raz chłodno, a.raz zimno :-/ super, że unormowalo się dzienne.spanie!

Marys dziękuję :-*

Zosia ładnie pospala. Pomylam kilka okien, kwiaty, podłogi i balkon. Zrobilysmy sobie dłuższą przejażdzke rowerowa a teraz jesteśmy u.mojej Mamy. Przyjechałam po pomidorki koktajlowe :-D bardzo obrodzily :-D zaopatrze się też w resztę warzyw. Teraz na topie fasolka szparagowa :p leczo będzie w przyszłym tygodniu :-D :p

Bona - zanim nam zabki przestana dokuczac to jeszcze troszke. Poki co czekamy na drugi komplet dwojek. Po cichu mam nadzieje, ze do konca roku uporamy sie z kompletem (do pazdziernika nie licze )

Mikotko
- hihih Zosia cudnie musiala maszerwoac w kaloszkach ! u nas gora bez problemu. Teraz wlasnie dolne 2 tak mecza. Juz je widac, jeszcze nie przezroczyste kreseczki na przebicu ale sa. Widze te u gory opucniete dziaselka na 3 ale cos czuje, ze to grubsza sprawa bedzie no i najpierw 4 ;-)

Teri
- to ile Daria ma zabkow teraz ??? udanego wypoczynku na wsi, bo zostajecie na weekend tak ??

Marys
- nie odpuszczaj z pomaganiem. Ja tez cisne Emila, ale widze, ze teraz pomaga juz wiecej, zreszta mowie jak cos co ma zrobic. Na jutro rano ma odkurzanie zaklepane :-poj tak czas leci, jeszcze pare tygodni i bede robic porod on-line hahahahah :-D

Mikotkuuu
- koniecznie prosze o przepis na Twoje leczo !!!!

My po drugiej dawce, dzis bylo w ramie. I wiem czemu one bolesne ...bo to domiesniowe :tak: teraz nasteona kontrola u poloznej w 34 tygodniu. Z racji drugiej ciazy wizyt jest mniej, bo przepada nam w 31 ...

reklama
Gosiak dziwne ze druga ciąża to wizyt mniej, powinni tak samo obserwować przecież.

Ja juz mam pomysł na jutrzejszy obiad, nalesniki z warzywami i piersią kurczaka ;) bedzie mniaaaam :)
U bartka ida dwie lewe czwórki razem, dzis ostatni antybiotyk na ten kaszel dostal, oby juz nie wróciło...
Dobranoc i udanych weekendów :*

Do góry