reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Bona, a gdzie tam. Wrócił Aro z pracy, spieszył się, żeby do lekarza (załatwić badania do pracy bo termin goni), wiec jemu śniadanie + rozkrecona z Mikim i tyle, ze chwile polezalam. Teraz Miki 2 drzemke zalicza, Aro odsypia służbę, wiec co? Ja za auto i po zakupy. Wieczorem pewnie padne, ale trudno.
Od upału odpoczywa my, ale ciężko się tak organizmowi nagle przestawić i jest tak dziwnie. Nawet Miki chodzi jak na kacu :p Nasz Starszak tez ma w pokoju dorosłe meble, a ściany na zielono (chciałam zawsze dla dziecka zielony pokój i mam, ale teraz nie wiem jak dla drugiego). U nas każde pomieszczenie ma inny kolor (może trochę wygląda jak misz masz, ale nie jest najgorzej).

Teri, no u nas o tyle dobrze, ze właściciele pozwolili nam zmieniać mieszkanie jak chcemy, włącznie z wyburzeniem ścian, tylko na nasz koszt (bo ogólnie co zrobimy na rzecz mieszkania to idzie z odstępnego). Pokoje są troszkę może malo ustawne, ale też ograniczamy się do zrobienia tyle, aby było i nie straszyło.
Daji slicznie w kolczykach.

Ankaka, każde dziecko inne. Miki np biega, ale za to ma tyły w innych dziedzinach, np mowa, czy liczba zębów. Doczekacie się i tuptania, a na razie cieszcie się, ze nie musicie biegać za Fifim i ratować go z opresji...

reklama
Wisienko nameczyl sie Tos.

Korba wieki Cie tu nie bylo. Jak zdrowko? Zosia dokazuje?;)

Teri fajny pomysl z tymi warzywnymi pulpetami. Napisz prosze jak je robisz,z jakiego miesa i co dodajesz z przypraw. U mnie szalu nie ma-zmiele miesko,zrobie kuleczki,gotuje i tyle.

Madzia u Was tez bolesne zabkowanie? Kiedy przestana cierpiec te nasze maluszki...

Gosia jak sie czujesz?

Asiulka bo tak to jest cholera teraz z lekarzami-przewaznie wszystko na alergie zganiaja i pozniej wielkie oczy robia jak poprawy po lekach nie ma. Ja juz sie nauczylam,zeby nigdy w 100% nie ufac jednemu lekarzowi. Odpukac mala mi nie choruje,ale swoje boje z neurologami,pediatrami juz przeszlam. Po tak dlugim czasie z krztuscem Ci wyskakuje..chociaz na jakies badania malego skierowala?

Mikoto buziaki dla dzielnej Zosi,nacierpiala sie strasznie z zabkami,czas od tego odpoczac.
Co do mrozenia pulpecikow,ja dwie male kulki wrzucam do woreczka sniadaniowego,dolewam troszke sosu wlasnego i zawiazuje woreczek-takie paczuszki do zamrazarki i juz.

Teri to musimy sie cieszyc,ze te nasze smyki tak warzywka wcinaja:)Gratulki dla Dari-to sie rozgadala:)

Bona zazdroszcze udanego malzenstwa,lubie na takie patrzec:)zaraz milej na sercu i czlowiek nie traci wiary w ta instytucje.

Kingusiu zdrowka!
Bona u nas jak nie ma kupy jeden dzien to juz wiem,ze na drugi bedzie placz na nocniku..czasami daje jej czopka gliceryn,ale doslownie malusi odciety kawalek wzdluz.

Ankaka jak mlody ruszy to nie nadazysz za nim biegac.

Witam
Dziś dostała ogórki od mamy i musiałam je zaprawić, poza tym wyskoczyliśmy na godzinkę do teścia na urodzinową kawkę. Mam dziś jakiś dziwny dzień, bo wszystko mnie irytuje zaraz idę do łóżka i mam nadzieje, że jutro będzie lepszy dzień.

asiulka918 pierwszy krok zrobiony w sprawie szkoły, na pewno sobie poradzisz

Wisieńka
szkoda Tośka, że tak przy ząbkach musi cierpieć, dobrze, że P pomaga to zawsze łatwiej jak chodzisz do pracy. Filip też nie chce siadać na nocnik, jak go posadze to zaraz wstaje. Wcześniej jak go sadzałam to czasem coś zrobił a teraz po prostu z niego ucieka. Ale troche w tym moja wina bo nie jestem systematyczna.

Bona87 Smarowałam altracetem i w sumie bez zmian, myślę, ze ugryzła go raczej jakaś muszka, powoli się to wysusza i mam nadzieję, że niedługo zniknie. Biedny Michaś coś męczy bo na brzuszku i nie może kupy zrobić,

ankaka. mi pewnie też by się śniło, jak bym zobaczyła to co Ty. Trzeba mieć oczy dookoła głowy normalnie.

Korba32
miło, że jesteś, też miałam gości ale ja na szczęście nie musiałam dla nich gotować obiadków, całe dnie byli w rozjazdach, zjeżdżali wieczorami.

teri114 fajnie Daria mówi

_Marys_ wiem co czujesz, Filip też zostaje z moją mamą i czasami nie podobaja mi się różne rzeczy ale cieszę, się z drugiej strony, ze to ona się nim zajmuje a nie obca osoba

Palindromea fajnie, ze zabierasz się za pokój dziewczynki, my mamy do zrobienia pokój Filipa ale nie mam żadnego pomysłu nawet jak go pomalować. Mój brat nauczył swoją córkę i od 1,5 roku wołała w ciągu dnia i korzystała tylko z nocnika, pieluszka była tylko na noc.

Kingusia91 współczuje alergii,

Emka zadnego skierowania nie dostałam, u lekarki bylam prywatnie i 40km od nas,
Laski obdzwoniłam dzis chyba całe Boszkowo i nie ma nigdzie miejsca do spania, do gwiazdkowych hoteli nie dzwonilam bo mnie zwyczajnie na nie nie stac, dzwonilam jeszcze w kilkanascie miejsc na skorzecinie i tez nic, wiec urlop będziemy spędzać w tym roku w domu :(
Moze któraś z was ma gdzies tam znajomych? Potrzebuje 3 pokoi łącznie na 8 osób plus 4 dzieci do 3 lat

emka dużego wyboru mięska u mnie nie ma :baffled: zwykle wieprzowe wołowe lub cielęcinkę zawsze wybieram jak najchudsze warzywa albo ścieram na tarce jak marchew pietruszkę seler lub kroję w kosteczkę np kalafiora brokuła itp można dodac groszek w całości warzywa do wyboru co akurat mam i zawsze robię inne kombinacje żeby nie było nudno ;) mieszam z mięskiem wbijam jajo z przypraw do troszkę soli i pieprzu jak mam swieży koperek to tez jest super te warzywa juz dają dużo smaku i za duzo przypraw nie trzeba potem wiadomo lepię małe pulpeciki i gotuje ok 15/20 minut wtedy i warzywka i miesko są takie jak trzeba ;-)

Palin to tak jak my tez możemy robić co chcemy nasi właściciele wogule u nas jeszcze nie byli a mieszkamy tu 3 lata nic a nic sie nie wtrącają mają byc tylko rachunki na czystko a reszta ich nie obchodzi tylko że my też nie chcemy nic a nic tu inwestować bo jak coś to tylko za naszą kasę a na to mi szkoda jak wiem że i tak nie moje tak tylko aby tak jak mówisz w oczy nie raziło ...

tatuś miał dziś niespodziankę wraca z pracy a tu córcia w kolczykach .. ale podoba się od razu mówi jak ładnie !! a Daria potem chodziła i pokazywała tacie na uszka jakie ma kolczyki tatuś się zachwycał a jej w to graj ;-):-)

Emka - dziekuje czuje sie dobrze. Jutro idziemy na ta "konsultacje" wiec pierwszy raz od 2 ciazy zobacze na oczy lekarza - mam nadzieje, ze to bedzie ginekolog mimo wszystko :-D mysle badzie opytmistycznie i jak pisalam nie mam wyjscia musze im ufac

Asiulka - -niestety z noclegiem nie pomoge :zawstydzona/y:

Terii - Daria wyglada superasnie z kolczykami ! madra z niej dziewczynka !:tak:

Lece wyprasowac mezowi koszule do pracy i do wyrka ;-)

Jak bedziemy jutro PO zdam relacje

Dzień dobry.

NOCKA CAŁA PRZESPANA!!! Niestety, tylko do godziny 5, ale to i tak dobrze. Po 7 już Mikołaj poszedł spać - ja już niestety zasnąć nie dałam rady.Ale nie ma dziś upału, jakoś damy radę.

Justa - U nas też konsekwencji brak w nocnikowaniu. Moja wina - moje lenistwo. Muszę się zmobilizować, może i nam się uda, jak Twojemu bratu.

Gosiak - czekam na wieści. &&&& żeby udało Ci się spotkać z ciązowym specjalistą, a nie byle dr.

reklama
Dzien dobry, jemy sniadanie i bedziemy sie szykowac do wyjscia.

Ankaka - ufff to juz jedno zmartwienie z glowy ;-)

Palin - Tymek tez przebudzil sie o 5 ale na szczescie po mleku zasnal ;-)

Justa - super, ze 1,5 roczne dziecko juz z nocniczka korzystalo !!! pozazdroscic konsekwencji

Do góry