reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Witam się porannie!

Wisienko mam nadzieje,ze Uporalas sie z papierzyskami i Pospalas :-* biedny Tosiu :-( trzymam kciuki za Rozmowę! Warto poznać ofertę ;-)

Madzia to wesele jest gdzieś na wyjeździe?

Marys Zosia tez tak późno zasypia ostatnio. Szkoda jej dnia, długo siedzimy na dworze, ale jednak jeszcze żal spać ;-) jeszcze herbaty nie piła, nie chce. Pije wodę, rzadko
kompot :-)

Palin podziwiam Cię z tym spaniem. Ja bym padła :-o dobrze,że Aro będzie, odpoczniesz troche. Mikotkowy Tata bardzo często wychodzi sam z Zosia. I u nas chlodniej. Nie wiem jaka temperatura, bo Zosia spi,a w sypialni stacja pogody.

Emka co u Was?

reklama
Mikotku to widzę że u nas podobnie. U mnie alvesco i fostex na porządku dziennym.
Miałam identycznie bo przez ciąże i po było super, nie brałam leków ale to dlatego że po odczulaniu byłam w tak dobrym stanie że nie potrzebowałam ich.
Teraz lekarka twierdzi że te leki mogą nie pomóc...
Spirometria to dla mnie masakra. Cały wieczór jeszcze ledwo oddychałam.

Witam
Madzia
Tego się właśnie też boję. Mam nadzieję że u was będzie dobrze
Palin
A kto by chciał spać w kupie hehe! Pinda też szaleje ? To nieźle. A praca to Regionalny Kierownik sprzedaży ds hurtu. Ogromny teren i odpowiedzialność. Generalnie pół Polski. Pewnie by mnie wiecznie nie było. No ale czekam na rozmowę.

Tosia wysypalo. Czyli zęby i 3 dniowka. Do kiedy się nią zaraza ? Czy Tosiu może jeszcze zarazić ?

Zosia pospala do 8.45.

Kingusia bądź dobrej myśli! Te leki są naprawdę dobre. Jak noc? Laura spala spokojnie? Jakie macie plany na dzisiaj?

Wisienko czyli kumulacja :-( dobrze,że chociaż wiadomo skąd ta wysoka temperatura. Stanowisko mega odpowiedzialne, pracochłonne i czasochłonne. Nasz znajomy długo był takim kierownikiem. Mnóstwo wyjazdów. Ale i pensja mega kusząca.

Palin u nas 21 stopni.

dzien dobry,

Tymek po 5 juz sie obudzil, dostal mleczko pokrecil sie poikrecil i dospal z nami a raczej juz pozniej ze mna prawie do 8 ;-)

Palin - mi mala od paru dni szaleje, wypycha sie na jedna strone brzucha jak nie wiem :-p ale lepsze to nizmialabym wsluchiwac sie w ruchu i martwic ze za lekkie , za malo

Marys- herbata nie wskazana dla takich maluszkow, zawiera za duzo wlasnie pobudzaczy... jak juz to zalecaja te herbatki granulowane

Wsienko - biedny Tosiu :-(

ankaka
- koniecznie do lekarza !!!!

lece bo po sniadaniu i juz sliniak fruwa w powietrzu :-p

Palin fakt, jest zywotna, czasem potrafi nie spac nawet 7h (jej rekord) u mnie rano bylo chlodno, az wzielam kurtke ze soba ale teraz jest meeega duszno.
Mikoto hehe ja staram sie wymeczyc Mloda na calego, zeby padla o 20, wtedy mam chwile dka siebie.. Ale teraz jeszcze jak doszla praca to jiz w ogole padam na ryjek.. Najchetniej to bym szla spac od razu z nia :p
Kingusia moze jednak pomoga te leki, trzeba myslec pozytywnie ;-)
Wisienka wow ale stanowisko Ci zaproponowali! Ciekawe jakie warunki poza tym.. Biedny Tosiu, oby szybko wszystko przeszlo
Ankaka a kiedy masz ginekologa?
Gosiak now wlasnie tez mi sie tak wydaje, tymbardziej ze ona jak dostanie cukru po 14-15 To pozno kladzie sie spac bo dostaje powera.

Gosiak- to Nelcia szaleje :-D

Ankaka- na co Ty czekasz? Umawiaj się do ginekologa jak najszybciej!

Wisienka- to ładna posada! I jeszcze sami do Ciebie zadzwonili!!! U nas ładne pensje mają tacy kierownicy, a jeden z nich w 1,5 roku zrobił 197 tysięcy kilometrów w służbowym samochodzie, więc trochę jazdy jest... Dowiedz się szczegółów i wtedy z P. zadecydujecie, co dalej. A branża ta sama? Biedny Tosiu.... :-:)-(

Kingusia- ale się biedna umęczysz z tą alergią...

Mikotku- u nas podobnie, M bardzo często wychodzi z Misiem na spacer. Dziś zaliczyli razem UP i ZUS w Jędrzejowie, a potem zakupy w Lewiatanie :tak: Co masz dziś na obiad? Pastele są śliczne!!!

Palin- i co? Zdrzemnęłaś się razem z Mikim? Dziś chyba odpoczniecie od upałów ;-) My w sumie nie mieliśmy pomysłu na pokój dla Michasia, a że pokój był żółty od samego początku, to tylko odświeżyliśmy kolor i poprzyklejaliśmy jakieś naklejki z Biedronki :-D Jak będziemy zmieniać wystrój za rok albo dwa, to kolor raczej zostawimy, ale na pewno wymienimy mebelki na bardziej dziecięce, bo na razie same "dorosłe".

Maryś- Michaś pije tylko wodę, nic innego mu nie dajemy do picia. Chcę go nauczyć, że jak będzie spragniony, to w pierwszej kolejności sięgnie po wodę. Tak, jak napisała Gosia, może to po herbatce ciężko było Karince zasnąć? Żłobek to super sprawa! Jakby u nas od września nie zamykali, to Michasia na pewno byśmy tam zapisali.

Madzia- mam nadzieję, że jednak Ł nie zostanie zwolniony z pracy...

My pierwszy raz od kilku miesięcy mieliśmy noc ze wstawaniem do Misia. Wiedziałam, że tak będzie, bo przez cały wczorajszy dzień nie zrobił ani jednej kupki, co już baaaaaardzo dawno mu się nie zdarzyło, a ostatnio sadził ich po kilka dziennie (myślałam, że na kolejne trójki). O północy straszny płacz, długo nie mógł się uspokoić (oczywiście kupy nie zrobił), daliśmy mu Espumisan, włączyliśmy taki projektor-zabawkę i zasnął, szlochając :-( Mój biedny Miś... Dziś jeszcze nie było kupki... Jak do wieczora nie będzie, to chyba zastosuję kateter (zostało mi kilka sztuk z okresu kolek).

A wczoraj jeszcze gotowałam krupniczek na wołowinie dla Michasia i fasolkę po bretońsku dla nas. Poszłam spać grubo po 22.00, bo zanim fasola się ugotowała, to trochę czasu minęło.

Wracam do pracy!

witam
u nas też fajnie chłodno rześko byliśmy na mieście troszke pokropiło ale to tak bardzo delikanie

Wisienka oj ależ się Tosiu namęczy biedny :-(jak już krostki wyszły to juz nie zaraża .. z pracą cięzki temat .. trudna decyzja
Maryś Daria też herbaty nie pije bo my przez całe lato tez nie pijemy jakoś tak wychodzi że duzo wody pijemy i soki
Palin super że macie pokoik dla Małej jej jak ja bym chciała żeby Daria miała swój pokoik ale mimo że mamy ten sam metraż co Wy mamy 2 pokoje nasz salon jest bardzo duży spokojnie z tego byłyby 2 pokoje :baffled: ale cóż trzeba czekać myślimy nad swoim własnym M to wtedy na bank 3 lub nawet 4 pokoje na wynajętym nie robię nic prócz odnawiania koloru ścian bo gdyby to było moje mieszkanie pewnie przerobiłam bym je tak żeby z tego salonu zrobić dodatkowy pokoik ale nie można mieć wszystkiego dobrze że jest duzy to Daria ma miejsce na swoje zabawki i łóżeczko .. to Mikuś może zonie 5 przybić bo tez ma nosek zdarty a najlepsze że nie wiem gdzie i kiedy nie było płaczu nawet :sorry:

Kingusia oj to poważną masz ta alergię oby leki pomagały :-(

Daria przed 22 nie chodzi spać :eek::confused2:

Bona
biedy Misio oby kupka dziś już była :(

Ostatnia edycja:
reklama
Na 19 sierpnia mam ginekologa :( w ogole juz zaczynam sie dolowac, ze wszystkie czerwcowe dzieci zaczynaja chodzic, a Fifi nic :( jedynie te dwa kroki co mu sie udalo na szybko zrobic :(

Do góry