reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Palin jednak corcia bedzie :-D gratuluje ;-) ja troche zacofa jestem w newsach :-( fajnie, ze kazde malenstwo bedzie miec swoj pokoik, urzadzaj dla corci pokoik poki mozesz ;-)
Bona powrot ok, Mloda spi co mnie bardzo cieszy, bo pojdzie co najmniej o 20 spac, ale babcoa wprowadza juz swoje 'racje' bo mowilam, ze maam dla niej oboad to przyniosla zupe, prosilam zeby dala jej kurczaka i fasolke na obiad, to nie zupe podgrzala i teraz musze jej to dac... Ehh... Tak samo nie wiem po co zaklada Mlodej buciki na nogi i chodzi tak po mieszkanii skoro bez butow ma lepsza przyczepnosc do podlogi, a w tych bucikach sie slizga.. No coz.. Zapowiada sie ciekawie...

Bona, no tak. Mikołaj ma swój pokój, to dlaczego siostra ma nie mieć? Wstępnie miała tam być nasza sypialnia, ale jakoś przez te 1,5 roku jeszcze się nie zsypialniowała, wiec będzie pokój naszej dziewuszki ;-)

Mikoto, może troszkę się włączyło. Ale nie chce z tym czekać do końca. Pokój jest pomalowany na kakaowo, trochę za smutno jak dla dziecka. Chodzimy z Mikim po mieście to rozejrzymy się za jakąś fajną tapetą.
Może odstąp dla Zosi kawałek ściany. Może objawi się jej talent malarsko -dekoracyjny ;-)

Palin- super, że macie takie duże mieszkanie! Pochwal się, jak coś wybierzesz :tak: A Arem się nie przejmuj, kup wszystko, postaw go przed faktem dokonanym, że ma zrobić i już :-) Albo Mikoto wpadnie i Ci wytapetuje pokoik, Ona ma wieeeele talentów budowlano-wnętrzarskich ;-)

Mikoto- a, chyba, że folia malarska :-D

Maryś- no niestety, dziadkowie wprowadzają swoje rządy, wiem coś o tym. Moja mama histerycznie reaguje na każdą uwagę, więc muszę się nie lada nagimnastykować, żeby przeforsować swoje zdanie, a z drugiej strony jej nie urazić, bo niestety, nie mamy z kim zostawiać Misia i musimy czasem na nią liczyć...

Bona, nie takie duże, bo 48 mkw, ale są 3 pokoje, jakoś się pomieścimy ;-) Arek się nie martwie. To tylko 2 proste ściany (na jednej jest okno, a jedna jest zabudowana szafą, wiec odpadają). Właściwie mogę sama wytapetowac w czasie drzemki Mikołaja i Aro wróci na gotowe. Zabudowania we przedpokoju tez sama oklejalam.

Marys, współczuje. My nie mamy tego problemu. Raz, że dziadki są daleko, dwa nie wcinają się, bo to nasz syn. Moja mama tylko czasem powie po fakcie co by ona zrobiła, albo powie swoje i zakończy "robcie jak uwazacie". Zas teściową dawno nie miała styczności z maluchami, wiec się bardziej ona od nas uczy nich nam doradza.

Obiadek gotowy, teraz czeka na wysłanego Mikołaja.

Marys ach te Babcie, Teściowe itd. :-/ cierpliwości Kochana! Zosia po domu chodzi też boso, w pampersie i t shircie albo bluzce na ramiączkach, moja Babcia na taki widok dostaje epilepsji :p ale chyba już przywykla.do tego naszego "zimnego chowu" ;-)

Palin super, że każdy Będzie miał swoje lokum. Kupuj i.stawiaj Ara przed faktem dokonanym :-) mój zazwyczaj przyjeżdża na gotowe, ale ja z tych niecierpliwych i wiele sama robie ;-) do kakaowego pięknie będzie pasował pudrowy róż i biel :-D u Zosi tak ma być,ale wciąż nie mogę się zebrać do działania, poki co mam cudne naklejki z sowami, paszkami, liskami. Teraz pokój pełni funkcję pokoju zabaw ;-) Oooo tak, Zosia ma rozmach artystyczny ;-)

Bona :-* i kto to mówi! Pięknie wszystko u Was urzadZilas :-* :-D

Mikotku- dziękuję, z Twoich ust to prawdziwy komplement, ale zmieniłabym już masę rzeczy... Jak się wprowadzaliśmy, to musieliśmy mieć wszystko wykończone, a na wymarzony wystrój brakło kasy :baffled:

Palin- 48 m to nie tak mało! Najważniejsze, że każdy będzie miał swój kącik :-)

Bona nie przejmuj się. Moje mieszkanke dalej "puste" a juz dwa lata mieszkamy ponad. I nie mam pomyslu jak go uprzytulnic. Jedynie balaganem :)

My mamy 70mkw, ale mieszkam z tesciem to licze ok 60 :)

Bona :-* :-D i ja juz bym wiele pozmieniała, ale na przeszkodzie stoi ściana łącząca salon z sypialnia :p u Was jest przestrzennie, tego zazdrościmy, ja i Mikotkowy Tata ;-) ale kiedyś dam upust swoim nowym pomysłom,kiedy Będziemy urządzać dół :-)

reklama
Mikoto, te kakao raczej całkiem zniknie. Nie bardzo lubię biały, czy różowy, Aro też. Myslalam o żywszych kolorach, albo może beże z brązami... Mikołaj ma zieloną tapete w kwadraty (nic typowo dziecięcego). Zobaczymy, co do mnie przemówi ;-)

Do góry