reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

witam
dziś rano zapowiadało się jeszczcze zle bo była mżawka ale do południa zrobiło się parno i tak cały dzień grzeje a nagle zbierają sie chmury i nie wiadomo czy juz uciekać czy jeszcze :/ nie oddalaliśmy się zbyt daleko domu żeby w razie czego szybko uciec nie może sie ta pogoda zdecydować ..ale dziś już jesteśmy przygotowane na deszcz kalosze i płaszcz przeciwdeszczowy zakupione także juz w deszcz nie bedziemy siedzieć w domu :-p

jutro jadę na spotkanie z Boną i Misiem :-D Mikotku liczę na Ciebie i Zosię :sorry2:

Wisienka siostra mieszka na stałe w Niemczech ponad 1300 km .. nie widujemy sie zbyt często dlatego pożegnania zawsze mamy trudne może znów dopiero za rok uda nam sie spotkać :-(

Bona zobaczymy jak jutro pogoda pozwoli to spacerek po parku tez zaliczymy ;-)

reklama
Teri Bona miłego spotkania. Oj to musisz bardzo tesknic
Mikotku
Sister wyjechała na urlop.

Ja już w domu. Wypilam kawę Ale jeść mi się nie chce ze zmęczenia. Zupę wcisnąć postaram się z rozsądku. Tesciowa zabrała Tosia na dwór. Mila ogląda bajki to ja idę robić pranie i łazienkę sprzątać.

Teri widzimy się jutro :-D przewidujaca i mega zorganizowana, pamiętająca o wszystkim Bona, sprawdziła pogodę. Niestety będzie padać. Mam nadzieje ze przelotne,bo Zosia boi się wycieraczek w aucie. J.juz dwa razy wymieniał :-/ na nic to się zdało :-/

Wisienka :-( poloz się razem z dziećmi. Musisz odpocząć!

Jak tylko przestalo padac wyszlysmy na dwor. Oczywiście na rower ;-) bylysmy tez u mojej Mamy, a potem mielismy gosci. Zosia pokazala kto tu rządzi swojemu o dwa miesiące młodszemu kuzynowi ;-) teraz jeszcze nie spi.kokosi się strasznie i gada :-) padam.ogarnelam chalupe, Bona! Pozdrawiam! :p ;-) :-D jestem juz w pizamie i zaraz się klade,jak tylko Zosia usnie. Spokojnej nocy!

Dzień dobry porannie !
Tosiu wstał o 6 standardowo. P w pracy. Tesciowa pojechala. Mila śpi jeszcze. Ja zrobiłam porzadek po babci. Tam prosilismy zeby zajela sie tylko dzieckiem. Zeby ewentualnie poscierala kurcze i podlogi koszt Tosiu spi. A ona oczywiście nie słucha. Zrobiła bałagan w bielizniarce. Po co tam grzebała nie wiem. Jak skladacie pościel? Ja znam dwa sposoby. Albo kompletami albo poduszki na poduszki, prześcieradło na prześcieradło. A ona zrobiła mi tam taki Misz masz. Po co nie wiem. A i rozprasowala pościel z kory. Dzieci też mają w szafkach bałagan. Ubrania Tosia u Mili i na odwrót. Przed pracą tam skladalam . Obiady ja gotuje Ale garnki już mam w innym mięjscu. I deski do krojenia poskladane na blatach. Czemu czemu czemu pytam!
Jestem jej wdzieczna ze zostaje z Tosiem mimo że ostatnio choruje ale dlaczego musi mi robić taki rozgardiasz !
Bona , Teri, Mikoto miłego spotkania i fotki proszę.
Mikoto
Mila już nie śpi w dzień więc z dzieciakami nie pospie ale dziś spałam od 23 do 6 bez przerwy:thumbup: więc jest super
Ankaka testowałaś?:what:

Opowiem jeszcze o Tosiu. Strasznie się rozgadal. Powtarza duzo slow i pieknie wola pi — pic i mniam — jeść. Mówi nie ma , mama , tata, baba, mija, ceść, daj, kot, śpiewa lalala, ato-auto, tak, nie, cio to i pewnie wiele innych słów świadomie a inne papuguje. :DUwielbia auta i koła. Biega szybko i niestety gryzie. Mila natomiast ma bunt i walczymy. :eek:

Pozdrawiamy i miłego dnia

Załączniki

• 1406354571155.jpg
    1406354571155.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 36
Nie nie testowalam. Nie mialam kiedy kupic testu wczoraj. Moze dzisiaj mi sie uda ale ciezko widze wyjscie z domu bo mam taki sajgon w mieszkaniu ze trzeba sprzatnax, a ma niby byc burza z gradem.

Witam się z kawą!

Kolejna wypije w towarzystwie Bony i Teri :-D :-D :-D

Chyba mogę napisać,że Zosia została odsmoczkowana ;-)

Wisienka współczuję :-( doskonale wiem,co czujesz. U nas też każda rzecz ma swoje stałe miejsce. Pościel składam kompletami, z tym.Ze w poszewke od poduszki chowam cały komplet, jak wyciągam, to Odrazu całość ;-) ooo musze właśnie zrobić porządek w bielizniarce ;-) ostatnio sporo wydalam Babci, musze przeorganizowac przestrzeń w niej. O matko! Rozprasowala korę? Ależ nadgorliwa kobieta :p ;-) ależ Tosiu zdolniacha! :-o brawo! Zosia ostatnio się roztanczyla i odkryła,że noże unieść nogę na wysokość głowy,także Wchodzi na sofę i półkę pod telewizorem. Jaki Tosiu grzeczny na.zdjęciu ;-)

Ankaka. Testuj,testuj :-) u nas tez się już chmurzy. Tez z rana ogarnelam troche, została kuchnia. Ale to po obiedzie.

Zosia od wczoraj zafascynowana klockami, które J.kupił.

Załączniki

• 1406366551957.jpg
    1406366551957.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 38
  • 1406366571513.jpg
    1406366571513.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 39
  • 1406366586205.jpg
    1406366586205.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 40
My wróciliśmy ze spaceru. Tosiu zjadł zupkę. Miki je.
Ankaka czekamy
Mikoto
Super Zosia się bawi. A pościel już poskladalam. Tosiu na zdjęciu jadł kuleczka miodowe to siedział. O szybko się odsmoczkowaliscie. Ja generalnie nie mam na to parcia. Jakoś nawet nie myślałam jeszcze.

Wisienka nie planowałam tego ;-) w sumie to samo wyszło. W czasie drzemek zasypiala bez smoczka, na noc.juz nie.podalam, skoro nie pamiętała o.tym ;-) u nas smoczek.był tylko do zasypiania, także chyba dlatego tak poszło :-)

reklama
Do góry