reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
w ogole cos mam z tym telefonem bo mi nie pokazuje waszych postow :/ tylko co 3 ..

Mikoto aa dalej slabo. Nie wiem kurde moze ta pogoda tak dziala?

Wisienko mam nadzieje,ze tylko po powrocie masz taki sajgon w pracy,ze z czasem bedzie lzej i wiecej wypoczniesz. Na dluzsza mete to nic dobrego.

Mikoto gratulki kolejnego Zosiowego zabka,niezly stan uzebienia:) jak Twoje remonty? Zdazylas zaszalec z kuchnia zanim wrocil maz? Podobala mu sie zmiana?
U nas nadal ten dziwny lek separacyjny,ma apka i w bek jak nawet obok do pokoju ide,jak juz znikne to po chwili jest juz dobrze i zabawa na calego. Niekapki dokupione..juz mam 9 w domu...popija z nuka treningowego albo z jakiegos zwyklego z ikea. Maz sie smieje,ze z kazdego sklepu wychodze z nowym kubkiem.

Ankaka tak jak dziewczyny pisza-lec na badania-morfologia,mocz i tarczycowe.

Bona jak zdrowko? U nas mama to tylko slysze jak sie uderzy albo ma kiepski humor,za to tatuje non stop,bo tata jest od glupawych zabaw a mama juz wiecej zabrania.

Teri juz humorek lepszy? Trudno wrocic do szarej rzeczywistosci jak goscie odjezdzaja..nagle w domu ciszej,jakos tak pusto..nikt tez nie lubi pozegnan. Szkoda,ze tak daleko od siebie mieszkacie.
Co u Darii? Nadal 4 zabki? Widze,ze te nasze wywijaski z zabkowaniem ida rowno,najdziwniejsze to te ich dlugie przerwy.

Skalbka wspolczuje mdlosci,do tego ten skwar nie pomaga..ja do 7miesiaca ciazy mialam z tym katastrofe. Oby Tobie szybko minely.

Dzika bez faktycznie duzo do myslenia nad tym stazem...

Wisienko no to ci tesciowa;) wprowadza swoje porzadki i zwyczaje;) dzielna badz,nie daj sie nerwom,masz juz i tak dosyc na glowie. gratki dla malego gaduly:) u nas jest mniam,didi-smoczek, daj i łała czyli niegrzeczny pies;) no i palec na wszystko i cio to?
Ciesze sie tez bo mala nauczyla sie schodzic z lozka,wchodzi od kilku miesiecy ale z zejsciem bywalo roznie.

Mikoto ale Zosia ma frajde,pelne skupienie:) gratulacje odsmoczkowania,u nas lekko nie bedzie.

Dziewczyny nie wiem co mam robic,az jestem wciekla,mala ma we wtorek umowione tn mega zalegle szczepienie a zapowiadaja po 26-28st., jak je znowu przeloze to dostane termin za miesiac jak nie dalej,bo w naszej poradni tak jest. Chcialabym juz miec to z glowy.. Szczepilyscie w tak gorace dni?

Hej Kochane!

Melduję się tylko na szybko. Jutro lecimy :) i mam nadzieję, że dolecimy ;-). Właśnie miałam nas pakować, ale Darek uspał Lenę w sypialni, gdzie mam rozłożone walizki i prasowanie :baffled:. Dzieki temu posprzątałam cały dół i czekam aż wstaną z pakowaniem ;-).

Jak wiecie ostatnio miałam ciężkie dni przez szczepienie Lenki. Dziś jest już zdecydowanie lepiej, ale obrzęk jeszcze został, na szczęście nie duży. Gorączki też wreszcie już nie ma... Byłam przerażona, lekarka codziennie dzwoniła z zapytaniem jak Lena, jaki obrzęk, temp. itd., codziennie mierzyłam jak duży jest odczyn poszczepienny. Koszmar!

Ze wspaniałych wieści to miałam przyjemność gościć PALIN, SARĘ, ANULKĘ i troszeczkę GOSIAK :-). Cudowne dziewczyny, wspaniałe rodzinki. Mogłabym ich opisywać w nieskończoność :). Bardzo było mi żal się rozstawać i zapraszam wszystkich na kolejne spotkanie z nocowaniem ;-).
Najdłużej gościła u nas PALIN z Arem. Są cudowni!!! Ciepli, mili, mega sympatyczni. Pełen luz, swoboda i wszystko inne!!! Aż się popłakałam jak pojechali... Mam nadzieję, że niebawem znów się spotkamy!!! :*

Dobra, zmykam się pakować. Mam nadzieję, że nas nie zestrzelą, nie spadniemy lub cokolwiek innego złego się nie wydarzy.

BUZIAKI KOCHANE :*

ps. ANKAKA - strasznie mi przykro, ale... następnym razem napewno zobaczysz II kreseczki!!!:tak:

Natis cholera jeszcze z odczynem walczyliscie? Po jakiej szczepionce? Zglosila to lekarka do sanepidu jako NOP? Dobrze,ze Lenka ma sie juz lepiej,bidulka.
Udanych wakacji,wypocznijcie i zapomnijcie o tych wszystkich stresach:)
Natis podziwiam-praca,dom,dzieci a Ty jeszcze tak cudnie znajomych goscisz:) Ja chyba jestem jakas nieudolna,od kiedy jest mala strasznie sie mecze mawet jak ktos wpada do nas na caly dzien. Nie wiem w co rece wlozyc,jak pogodzic bieganie wokol gosci,zajmowanie sie jeczydupka i do tego te jej drzemki..

Bona tak jak piszesz, dieta i ćwiczenia bo inaczej na pisaniu sie skończy ... ;( yylko u mnie z dieta ciężko gotuje dla wszysykich a teść ani myśli hyc na jakiejkolwiek diecie a ja podjadam zawsze jak gotuje no musze spróbować przecież czy dobre
Mikoto Gratuluję odsmoczkowania :) my tez od 3 tyg bez smoczka w ogóle, sam bartoszek go wyrzucił i za nim najwyraźniej j7e teskkni

Hej,

Stresuję się już strasznie wyjazdem. Trzymajcie kciuki proszę...

EMKA - zgłosiłyśmy z lekarką nop'a do Sanepidu. Nie będziemy szczepić, a przynajmniej przez dłuższy okres czasu. Lena była szczepiona Infanrixem IPB, HIB. Niestety Kochana nie jestem taka jak piszesz, aczkolwiek chciałabym być ;-). U mnie wiecznie bałagan i chaos. Nie ogarniam niczego :/.

MIKOTKU, AŚKA - maluszki są bez smoczków???? Ojej, super, i zazdroszczę. Dentyści zalecają ssanie smoczka max do 2 lat, niestety jestem prawie pewna, że będzie z Lenką problem.

Lecę Kochane!!!
Nie wiem czy dam radę odezwać się z wakacji, choć mam nadzieję, ze się uda.

Buziaki

reklama
Witam się niedzielnie!

Zosia ma drzemke.

Emcia z kuchnią szalała Teri ;-) ja z jadalnią ;-) zdążyłam :-D efekt taki,jak zamierzylam :-) u nas tez są sytuacje,kiedy wychodzę z pokoju,a.Zosia juz wola mama,mama. Wtedy wołam.do.niej, żeby poszukala kotka w książeczce, albo dala.pić kaczce. Odwaracam jej uwagę, tak.by skupiła.się na.tym.co wokół niej :-) ja w takie upały nie.szczepilam i w Czasie ząbkowania, Zosia Ciężko Przechodzi, nie szczepilam, za radą lekarza. W sumie to.tylko pierwsze Szczepienie Zosia miala.w terminie :-/ a dlaczego dopiero za miesiąc? U nas w przychodni szczepia w każdy dzień tygodnia,za wyjątkiem wtroku.

Natis bezpiecznego lotu! :-* bawcie się dobrze! :-D jeżeli tylko.będziesz mogła być na łączach,napisz! :-*

Asiulka a może dieta jest doskonałą okazją to zmiany nawyków żywieniowych? Kto gotuje,ten rządzi :p

Wisienka co u Was? Dzieci dały pospać?

DzikaBez podjęłas decyzję?

Minnie, Wenusjanka co u Was?

Bona, Teri jeszcze raz pięknie dziękuję za wspaniale spędzony czas! Mam niedosyt! Z racji, że to spotkanie odbyło się w galerii, akurat bylo mnóstwo atrakcji dla dzieci, następne zrobimy na łonie natury :p i.tez.spontan! historia pokazuje,że tylko.takie dochodzą do.skutku ;-) dzieci przekochane! Cudne! Och!ach! Zakupy z Wami to prawdziwa przyjemność! :-D i.kawa lepiej smakuje :-D

Dzisiaj od rana przygrzewa. Póki co jesteśmy w domu,ale chyba będziemy miały gości,także musimy podjechać do Biedronki.

Do góry