reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Kingusia, fajnie, że juz jesteś, choć szkoda, że wa tak szybko ten urlop minął. Maz za dużo nie odpoczął. Wszystkiego najlepszego dla niego!

Możliwe, że Laura polubiła wakacyjne nawyki. Mikołajowi też chyba tak pasowały, że teraz buntuje się. Zaczął nas bic, jak tylko cos nie po jego myśli to histeria, aż prawie zwraca. Normalnie czort w niego wstąpił.

reklama
Palin Laura też histerie urządza. Nie chce wsiadać do wózka, nie chce się kłaść choć oczy już się zamykają. Ciągle beczy i wymusza.
Wcale nie chce się sama bawić chociaż wcześniej się bawiła bez problemu.

Kingusia, to jakby czytała o Mikołaju. Aż się zastanaiam, czy gdzieś robilam cos źle, czy go rozpiescilam. Ale chyba zostaje tylko przeczekać, aż się znowu dzieci przestawia na tryb domowy.

Nie lubię prać w niedziele, ale chyba będzie trzeba włączyć pralkę. Bo jeśli ta pogoda ma się jeszcze trochę utrzymać to wszystko będzie mi schlo do samego wyjazdu...

Kochane jeszcze parę dni do spotkania :)

Piszecie, że już po urlopie-ja na swój muszę czekać aż do 26 sierpnia.. strasznie długo :(

Piszecie, że dzieci nieposluszne.. jakbym czytała.. o starszaku, który nudzi się w domu, bo koledzy powyjezdzali :( A jazda 40km z rodzicami nie jest super atrakcją dla 9latka.. Jutro jedzie z moją mamą w góry-mam nadzieję, że nie da jej mocno popalić i pogoda im dopisze :)

My w planie mamy rowerowe popołudnia, bo Tymcio lubi.. ba uwielbia :) Jeszcze nie chodzi więc takie wożenie dupki mu odpowiada :)

Natis jak następnym razem będziesz miała samotny dzień-daj znać. Może Lenka nauczy Tymcia chodzić? :p

Palin ale Wy szalejecie na wakacjach! Zazdroszczę. U nas ani fontanny nie ma ani plaży w pobliżu. Śląsk :(

Kingusia może to kolejny skok? My dorośli też zawsze parę dni po urlopie jesteśmy rozbici więc może Laura potrzebuje czasu? Super że udało Ci się z naszymi pomorzankami spotkać :)

Mikoto kiedy Ty odpoczywasz? Odkąd pojawiłam się na bb podziwiam Cię :)

Ankaka ja też jak pomyślę, że jutro już poniedziałek, to ..... jednym słowem nie lubię mojej pracy ostatnio. Oby do weekendu :)

Piszę z telefonu i nie potrafię przewinąć dalej więc przepraszam, że więcej nie odpiszę. Buziaki :*

Witam się niedzielnie!

Natis Lenka ma coś po Mamusi ;-) Kochana, Ty jesteś w ciągłym ruchu, także sprawdza się przysłowie, że niedaleko pada jabłko od jabłoni ;-)

Ankaka. Ciesz się,że Filipek tak bezobjawo przechodzi ząbkowanie :-) Zosia ma wszelkie możliwe objawy :-/

Emka dokładnie tak rób, podsuwaj, Córcia szybko zorientuje się co z r.robić :-) Odespalas?

Palin oby zeby szybko się przebily! Wiem,jak potrafią umeczyc, nir tylko dziecko :-( dziekuje,ze pytasz :-* juz lepiej śpię.ale wyspie się dopiero w przyszły piątek :p ciągle coś albo ktoś ;-) a u nas piękna pogoda się zapowiada! Nareszcie :-D

Ankaka. Udanego spotkania!

Kingusia a to się porobiło! :-o biedna Laura :-( pewnie zabki dokuczają, a i nowe umiejętności Doszły,także kumulacja rozwojowa :-o wszystkiego dobrego dla M.

Madzia doczekasz się :-* Matt na.długo jedzie? I ja dziewczynom zazdroszczę plaż,morza,jezior, super placów zabaw,kawiarni i całej reszty, to pisałam ja, mama ze wsi :p :-/ odpoczywam jak J. Jest,ale tylko wieczorami :-( bo zazwyczaj wymyślam nadprogramowe zajęcia :-/ teraz wypadła nam ważna uroczystość na początku września. Wolnych weekendów brak :'(

Zosia spi. Idę się "zrobić " :p piękna pogoda,także pójdziemy na rower.

Madzia od miesiąca zwalaliśmy na zęby ale to chyba jednak nie one. Teraz to już jest w ogóle jakaś masakra...

Dzisiaj Laura wstała o 5, przed 10 udało mi sie w końcu położyć jęczydło spać i właśnie w tym momencie przylazła teściowa!!!
Oczywiście obudziła ją domofonem co skwitowała "to nic, nic jej nie będzie, później pójdzie spać".
Na dodatek w czwartek byliśmy u nich i okazuje się że Marka chrześniak 2-letni ma zapalenie oskrzeli i już wtedy był chory ale nam nie powiedzieli.
Jak Laura się zaraziła to zabije :wściekła/y:
Ja bym kogoś uprzedziła jakby moje dziecko było chore...

Oj Kingusia, biedna Laurunia. Co za ****!!! To ja się mogile, żeby Miki nie miał żadnego topienia w oczku, kataru, kichadla, co by nie zawieźć nikomu jakiegokolwiek wirusiska, a tu wiedząc o chorobie nawet nie powiedzą. Może tak obciążyć kosztami leczenia, wygranąć raz a dobrze. Szkoda Malej, bo bym dala tak teściowej żeby Marudka się zajmowała, może by dotarło, że Laura potrzebuje snu, a nie jest to Twoje widzimisie. Mnie się chyba na szczęście trafiła dobra teściowa. Ma swoje dziwactwa, które mi się nie podobają, ale w sumie są nieszkodliwe. A może dlatego, ze jest daleko ;-)

Madzia, aż tak bardzo juz nie szaleje my. Ja się juz na slizgawki nie pcham, a i pogoda juz nie taka, żeby figlowac. Z drugiej strony szkoda mi, żeby Mikołaj tylko patrzył i nie korzystał.

Miki śpi juz dobre 1,5 godz. Pogoda się troszkę poprawia. Zobaczymy w jakiej będzie formie, może uda się mały spacerek...

Ostatnia edycja:
reklama
Piszę na szybko, bo Michaś śpi już 1,5 godziny, więc pewnie zaraz wstanie. Dziś obudził się po 5, ale po 6 zasnął w naszym łóżku i spaliśmy do 8!!! (M. nie było, więc spaliśmy we dwójkę, ale i tak zajęłam tylko skrawek łóżka, reszta oczywiście należała do Księcia :-)). Michaś na szczęście już nie gorączkuje, powoli wraca do siebie.

Palin- ja też dziś zrobiłam trzy prania. Chciałam zrobić wczoraj, ale pogoda była do niczego, więc padło na niedzielę.

Kingusia- na temat teściowej nawet się nie wypowiem, szkoda słów :cool2: Mam nadzieję, że Laurusia nie złapie kolejnego choróbska!

Mikotku- rower? Super plan na dziś!!! Miłego dnia :tak:

Wisienka- jak Wam minął wczorajszy dzień?

Gosiak- napisz, jak dojedziecie :-)

Ankaka- super, że Filipek ładnie je i zdrowo rośnie! Na pewno lada moment zacznie chodzić ;-) Trzymam kciuki za Wasze plany powiększenia rodziny!

Emka- pomalutku na pewno Ninka nauczy się jeść większe kawałki :tak:

Natis- Michaś niestety też jak się złości gryzie i szczypie :eek: Na szczęście już coraz mniej, bo dajemy mu do zrozumienia, że tego nie akceptujemy, ale jeszcze niestety się zdarza... Jak Natalka? Z tym antybiotykiem to poszaleli...

Dzięki Mikotkowi dowiedziałam się o przecenach w Endo i kupiłam Michasiowi super kurtkę zimową za 70 zł :-) Jeszcze śliniaczek i sukieneczkę dla córeczki znajomych :-) Jestem mega zadowolona!!!

A, dziś dopiero zauważyłam, że Michasiowi wyszła górna prawa trójka, a we wtorek był szczepiony, więc to się skumulowało i pewnie dlatego tak mocno to przechodził... U Michasia zęby idą bezobjawowo i o ile na dole widzę spuchnięte dziąsła, to u góry nic nie dam rady zobaczyć :wściekła/y:

Uciekam, miłej niedzieli!!!

Ostatnia edycja:
Do góry