co do dwujezycznosci dzieci to powiedzmy ze z doswiadczenia wiem ze dzieciece glowki chlona jak gąbki :-). Po moim synu tego stwierdzić nie mogę niestety ze względu na owy okrutny autyzm i problemy jakie niesie ze sobą (Adaś nie mówi jeszcze ani slowa) ale mam poza granicami wiele rodziny i znajomych, nie tylko w uk i wszystkie dzieci doskonale sobie radza z przyswojeniem drugiego jezyka. Mja szwagierka przyjechala tutaj z 4letnia i 3 letnia corka. Obydwie zostaly wrzucone na gleboka wode, jedna do szkoly druga do przedszkola i zadna nie miala problemow, uczyly sie bardzo szybko i po kilku mies rozumialy calkiem dobrze nauczycielki w szkole.
anbas jakas kpina z tym terminem na styczen? Musisz to zalatwic jak opisalas. Wszystko wszystkim ale co oni beda czekac do 4mies? Nna pierwsze badanie? No bez jaj.
minnie a w niemczech jak wyglada opieka nad ciezarnymi?
Kurcze czyli nie ma nikogo wiecej z uk? Szkoda bo Adasia rodzilam w Polsce i tam tez prowadzona byla ciaza i latwiej byloby mi przejsc przez to z kims razem :-)
Ah te wasze przedszkolaki
sa swietne
Natis mam nadzieje ze plamienia sie za niedlugo skoncza. Moje narazie nie powrocily.
Fioletowa siostra twoja w moim wieku
ale ja w sumie nigdy mamie stracha nie napedzilam. Zawsze odpowiedzialna w przeciwienstwei do mojej siostry- wypisz wymaluj twoja
ailatan ja z Adasiem bylam na pierwszej wizycie w 6 tyg i nie bylo wid nic. Lekarka mnie tylko nastraszyla ciaza pozamaciczna i kazala wrocic za 2 tyg. Po poltora tyg poszlam prywatnie do innego lekarza i uslyszalam juz bicie serca. I ciesz sie ze masz faceta spokojnego
moj nerwus jakich malo, razem ze mna.
palindromea zgadzam sie ze im wiecej tym lepiej
bez skrajnosci rzecz jasna. Ja mam 2 rodzenstwa, jestem najstarsza a moj najmlodszy brat ma dopiero 13 lat. J za to ma 7 rodzenstwa i jest najmlodszy a jego najstarsza siostra jest tylko rok mlodsza od mojej mamy