reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

Już skonana jestem. Ale trochę porobiłam.
Zamek główny wymieniony. Hasła dostępowe pozmieniane.
Wypowiedzenia ani nic takiego jej nie daje. umowe ma do końca czerwca więc wysyłam ją na dwa dni na urlop - bo musi wybrać i 3 dni nieobecność nieusprawiedliwiona i niepłatna będzie. Spakowałam jej wszystkie rzeczy. Nawet sie nie odezwała czy jutro będzie .... Szkoda słów na takich ludzi. Ja nie mogę tego zrozumieć, jak tak można olać pracę ??????

Gosiaku, Hubi tez tak gryzie znienacka :) Wczoraj Seweryn leżał na kanapie a Hubi do niego podszedł i jak go chapnął w pupę !!! Prawie Seweryn się rozpłakał a Hubi się śmiał :D Pogoda u nas już od dłuższego czasu do bani :(

Wisienko,
to chyba zadzwonię :)

MatkaEwa
i u mnie czas jakiś wstąpiony :( Ja już wróciłam do pracy ..od dziś. Od czwartku mam nianię. Szkoda, że akurat na wakację ale mam taki bałagan, że dłużej tak byc nie może. A pracownica cały czas ta sama bo dałąm jej na dwa m-ce umowę.

Kingusia
zdrówka dla Laury ! Zestaw Mikotko na pewno przyniesie poprawę !

Palin Ty słodziaku mój :* :* :* Nie czytałam ostatnio ale czy dobrze rozumiem, miałaś usuwany ząb ? Mnie bolał wyleczony :/ Głęboko był i jak mnie siekło tak nie kojarzyłam nic przez dwa dni i z tak potężnym bólem wylądowałam na pogotowiu stomat. - porób przy tym to pikuś. Teraz czekam na powrót mojego dr Piotra z urlopu i leczenie kanałowe.
A ile ma Miki kg ? Hubi 10330 i bebzonik większy od mojego :D Mleczka w nocy dwa pałaszuje ale robię mu z połowy porcji i coraz mnie ml wody. Też myślę, że potrzebuje ciut czegoś ciepłego by ponownie mocno zasnąć. Co do konsumpcji wypocin dam Ci radę, ja przed wyslaniem posta robię ctrl+A i ctrl+C i jak mi wetnie go to potem ctrl+V :) :) Szybkie, proste a juz nie raz uratowalo moje wypociny :D

Mikotk
u, no z racji tego, że mam zaległości na bb muszę dopytać jak nocki Zosi ? i zębuszki ?

Hubi ładnie śpi już godzinkę więc pomęczę się jeszcze zawodowo. Potem pojadę po Sewerynka - jest u kolegi .

reklama
Mikotku
co tam dziś porabiasz, że cię nie ma ?
Palin
może trochę nerw podrazniony po wyrwaniu
Robaku normalnie się obrażam (foch)
Gosiak
A potem po ciąży ile możesz zostać z małą ?
Ja jestem padnieta i mam podły nastrój. Chyba @ idzie.

Wenusjanko w takim razie zdrowka dla meza!
Marys dla Twojej babci rowniez!

Robaczku gdzies tu wczesniej przeczytalam,ze cos z ta pracownica jest nie tak,ze nie jestes z niej zadowolona..wiec o zaufaniu nie ma mowy,co za tym idzie najpierw dobrze by bylo jakos to sprawdzic czy nie klamala...niestety sa ludzie,ktorzy wymyslaja takie historyjki typu pogrzeb,choroba a pozniej widuje sie je na miescie na jakiejs imprezie albo wklejaja foty na fb z domowki..

Szkoda tylko,ze wyslala sms a nie zadzwonila,chyba,ze faktycznie byla to bardzo pozna godzina i nie chciala Was wszystkich pobudzic.
Gdyby u mnie zaistniala taka sytuacja odpukac i bylaby to dla mnie bardzo wazna i bliska osoba to bez chwili zastanowienia pakowalabym tylek do auta i tam jechala,nie patrzac czy mam prace,inne obowiazki. To sa emocje,nie ma nic wazniejszego od rodziny.

Palin moze dobrze,ze maly nie ma brzuchola,moze to jej niepotrzebnie go rozpycham. mala je co 2,5-3h. jest drobna,ma 8800g.

Robaczku, Miki ma ok 11 kg. Ja usuwalam resztkę zęba, który według specjalistów miał nie boleć (dlatego usuwanie było przekładane na po ciąży), a jednak zaczął boleć w czwartek popołudniu (reagował tylko na nacisk, na temperaturę, jedzenie czy powietrze nie). W piątek się nalatalam w poszukiwaniu dostępnego dentysty, który się odważy pomóc ciężarnej, a skończyło się rwaniem po połowie u 2 dentystów.

Wisienka, mi się tez wydaje, że to jednak bóle podrażnionych nerwów. Czekam aż miną.

Emka, Miki popołudniami je dosłownie co godzinę: 16 obiad z nami, 17 serek homo, 18 kaszka, 19 mleko, po którym idzie spać. Do południa je z przerwami 3 godzinnymi, ale ma 2 dwugodzinne drzemki i wyjście na dwór. Pomijam oczywiście podjadane chrupki, ciastka, owoce. No i on ciągle w ruchu, nawet jak stoi to przebiera nogami. Przez sen tańczy po łóżeczku. Juz byśmy się przenieśli na duże, ale na bank by zleciał.

Palin fajnie masz z drzemkami mlodego. U nas sa 3 ale kazda gora do godzinki,w tym czasie najlepiej sie nie ruszac. Dziwne bo na dworze potrafi spac przy halasie a w domu ni cholery. Tez jest ciagle w ruchu,w nocy turla sie z tysiac razy.

Witam
Synek już śpi, a ja nadrabiam bb. Coraz bardziej się zastanawiam nad kupnem zmywarki, bo mnie to wieczorne zmywanie naczyń tylko denerwuje, codziennie stoje przy zlewie po 21. Najgorsze jest to, ze dopóki Filipa krzesełko do karmienia stoi w kuchni to na zmywarkę nie ma miejsca. Sytuacja z mężem lepsza z czego się bardzo cieszę. Szkoda, że pogoda nie dopisuje.

emka01 Filip też ma odstający brzuszek, dostał na Wielkanoc koszulę to teraz nie zapina się już na brzuszku

sa_raa
mam nadzieję, ze też uda mi się z Wami spotkać jak będziecie nad morzem

Wenusjanka
fajnie, że mała je wszystko od wszystkich, u nas z kolei Filip nie lubi nowych rzeczy i nie ma sposobu aby mu dać coś nowego, najlepiej jadłby tylko obiad, suchy chleb, mleko i banany z serkiem wiejskim

madzia128 jak rozmowa z kierownikiem, odciąży Cię trochę z obowiązków?

_Marys_ dużo zdrówka dla babci, chyba ostatnio jest na topie robienie masy z mascarpone i śmietany, pochwal się torcikiem jak zrobisz

natis szkoda, że ja nawet na chwilę nie mogłam się z Wami spotkać, a byliście tak blisko

RobaczekII
coś nie tak z pracownicą, chyba jej nie zależy na pracy. Ja nie pojechałam na pogrzeb mojego wujka bo w musiałam iść do pracy i nie wzięłam urlopu na żądanie, a już w ogóle nie wyobrażam sobie tak poinformować szefa. Jak byłam z synkiem w szpitalu to było mi niezmiernie głupio i źle, ze nie mogłam przyjść do pracy. Dobrze, ze już Hubiś lepiej no i z Tobą też ok. Ale Hubiś ugryzł Seweryna.

Palindromea Ten „ząb” jeszcze Ci dokucza, biedna się namęczysz. Sama musiałabym się umówić do dentysty na piaskowanie, ale nie mogę się zmobilizować. Filip jak się budzi około północy to zazwyczaj daje mu wodę i zasypia dalej ale bywa tak że popije wode i krzyczy o mleko, a potem około 4.00 to już mleko

Witam wieczorni

Palin - ooo tak nochala tez wyciera albo te hektolitry sliny ktore teraz produkuje.

Ronaczku -bardzo dobrze postaoilas z pracownica . A Hubi ładnie braciszka załatwił

Wisienka - w domku bede teraz do sierpnia 2015 wiec wchodza w to 3 bezplatne miesiace ale tak juz uzgodnilismy z Emilem.

Lece jakas kolacje wciągnąć

reklama
Witam z pracy ....
S zostal z Hubciem w domu. Od jutra opiekunka.

Emka, gdyby takie "przepraszam nie mogę jutro przyjść do pracy" bylo pierwszy raz to bym zrozumiała. Ale nie było tygodnia jak albo nie przyszla albo chciala wyjsc wcześniej.
Właśnie ją pożegnałam. Zabrała spakowane przeze mnie rzeczy i adijos dowidzenia. Gdyby była prawda z ciocią to trochę mało zrozumiałe. Wczoraj musiała być przy umierającej a dziś już nie ? wczoraj musiała pocieszać mamę a dziś nie ? Jestem empatyczna ale bez przesady.

Wisienko dzwonilam :) trochę o nieludzkiej porze tylko :D

Palin biedna z tym ząbkiem :( Jak dzis ? juz lepiej ? Ja to chociaż mogłam p/bólowe łykać aczkolwiek juz w pewnym momencie po 4 tabletkach i winie tak bolało, że nie kontaktowałam.

Mikotko
gdzie Ty jesteś jak nie jesteś na bb ?? Wpadłam na chwilę na fb wczoraj. Kobieto, jaka Ty jesteś śliczna !!!!!!!!!!!!!!!!

To popracuję troche teraz. Przypominają mi się czasy ciążowe jak to pisałam z biura tu .... :)

Do góry