reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Cześć . No i Jasio jest już od wczoraj rocznym dzieckiem :-). Fajnie i niefajnie - za szybko to minęło .... pamiętam dzień gdy usłyszałam po raz pierwszy bicie jego serduszka .... i dzień w którym zobaczyłam go po raz pierwszy i przytuliłam .... i wiem , że wiele przed nami ale jednak ten pierwszy rok jest wyjątkowy i mamy go już za sobą ....
Mikoto - płakałam jak czytałam Twoje wspomnienia .... Najlepszego dla Zosieńki !!!
Gosiak - dom fajny :tak:. Styl tam mają angielski :-) - taka elegancja :tak:
Sara - oj ojoj ... Tunezja !!!! Pięknie ! Już czekam na fotki opalonej buzi Feliniego :tak:
Korba , Natis - wiem , że się rozgadałyście na dobre ale jedna foteczka ???....
Justa - najlepszego dla Filipka

Plecy dużo lepiej kochane. Koleanka pokazała mi parę ćwiczeń na kręgosłup bolący i pomogło :tak:.
A na urodzinki Jasia przyjechał mąż tej koleżanki co jest w szpitalu , sam z piątką dzieciaczków ( w tym dwumiesięczna córunia ) i został moim bohaterem :tak:.

reklama
MatkaEwa - -ciesze sie ze z plecami lepiej. A maz kolezanki odwazny ! ale ma widac wprawe. Mam nadzieje, ze kolezanka czuje sie lepiej

Justa -
sama upieklas taki torciek ??? SLiczny i z pewnoscia byl pycha. Mi tesciwoa wczoraj powiedziala, ze tesciu juzzamowil trocik dla Tymka i jego kuzynki (ona ma 14 lipca urodzinki, wiec akurat jak przyjedziemy) a Tymkowi damy 15 aby Julka nie czula sie pokrzywdzona czy mniej wazna.

A ja dokonalam pierwszego zakupu/zamowienie dal corci... bedzie posciel . Wypatrzylam kiedys na allegro, no ale nie wiedzialam czy corcia. A teraznapisalam do dziewczyny i uszje mi taka sama : Pościel dziecięca 3 elementowa NAJTANIEJ (4119382810) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. sliczna i niedrogo bo 49 zl plus przesylka ;-) ma swoja stronke na fb , jakby ktoras chciala. Co prawda bede miala 2 komplety po Tymku, bo on ma juz kupiony wiekszy komplecik, ale oprzec sie nie moglam :-D

Dzień dobry.

Justa, nocka tak sobie, malo spalam. Ale rano ząb nie bolał, jednak juz nie chciałam czekać aż znów zacznie. Aro w domu, to mogłam spokojnie polować na dentyste.
Śliczny myszkotort :-)

MatkaEwa, cieszę się, ze z plecami lepiej. Musi to być wspaniały facet ten mąż koleżanki.

Wisienka, zęba juz nie ma. Jedynie jakk wczoraj zdychalam z powodu bólu zęba, tak dziś zdycham po jego usunięciu. Wiem, ze po rwaniu musi trochę boleć, wiec cierpliwie znosze. Ale jest ciężko, bo apap nawet extra na mnie działa, a innych leków w ciąży nie można. Najchętniej cały czas siedziałabym na znieczuleniu.

Poza tym załatwić dziś ten ząb to był jeden wielki cyrk. Część dentystów ma długi weekend, część odmowilo, bo ciąża. W końcu jak znalazłam dentystke która się podjęła, usunęła polowe zęba i przy drugiej się poddała. Odesłała mnie do innej. Z nieba leje, a ja jak pirat pędziłam przez miasto, żeby zdążyć zanim znieczulenie minie. Nie zdążyłam (bo akurat ktoś siedział juz na fotelu), trzeba bylo podac kolejne.Na szczęście ta druga dokończyła dzieła.

Jedyny plus tego dnia, to ze z rana poszlam najpierw do gin i posłuchałam serduszka :-)

Cześć dziewczyny.Dorwałam się do kompa więc szybko pisze. Z tel co chwilę mnie rozłączało z BB,wszystkie moje posty szły na marne:(((

W środę miałyśmy to EEG...Nie chcę już tego przeżywac,chyba wolałabym dać małą na krótką narkozę i wysłac na rezonans. Utrzymac dziecko cały dzień bez spania to nie lada wyczyn.Na miejscu już nerwówka,mała głodna,zakładanie tego wszystkiego na głowe bolesne,ciągnęło ją za włoski i cisnęło w głowę,ryk był taki,ze miałam ochote zerwac to z niej i uciekac...Nigdy nie widziałam mojego dziecka w takim stanie,nigdy tak nie wyła:((( Dostała mleczko,na chwilę przestała płakac,ale jak skonczyła to zaczęło się na nowo,wtedy krótka piłka-niestety nie uśnie w wózku wiec trzymałam ja te pół h na rękach,po 15 min spazmowania padła mi na ramieniu...Jak sie obudziła to znowu był ryk,nawet jak juz wracaliśmy autem:(((( Pani technik siedząca przed komputerem rzuciła tylko hasło : no ma te fale wysokie,ale kto wie,opisze to lekarz,bo moze jeszcze mieszczą się w normie!!!No i szlag mnie trafił,bo wyniki dopiero za pare dni a ta juz nas nastraszyła:(((
Do tego idą zęby.Ponad 3 miesiace przerwy i chyba przyszedł czas na górne jedynki,jest ciężko,od rana płacze,marudzenie,targanie sie za uszy,dotykanie głowy,boli ja wszystko,do tego za jednym uszkiem wyszła jej najpierw jedna kuleczka,dzisiaj chyba druga,to pewnie węzły...ponoć przy ząbkowaniu tak bywa,wiec nie sieje paniki póki co.
Mówie Wam dziewczyny,jak nie urok to sr...

Palin mam nadzieje,ze znieczulenie dostałaś dozwolone dla ciężarnych. Fajnie tak posłuchac serduszka,nie? :)))) Kiedy to było....

Widziałam,ze mamy kolejnych roczniaków:)))Sto latek kochane smyki:))))Samych radości:)))No i zdrówka!!!

Podziwiam Was,większość już wróciła do pracy,ogarniacie to wszystko,maluszki dzielnie bawią się w żłobkach czy z nianiami. Ja nadal w domu a mam wrażenie,ze jeszcze mniej ogarnięta jestem,pranie zaległe,na nic nie mam czasu:(((

Mam nadzieje,ze macie wszystkie udany długi weekend:)))Wypocznijcie:)))

Witam
Spać nie mogę. Rano tak fatalnie się czułam że jak tylko P wstał położyłam się i padlam na 2 godz. Teraz nie mogę spać.
Gosiak
śliczna ta pościel
Justa
Ekstra tort zrobiłaś
Palin
Jej nie wierzyłam jak czytałam. Meksyk z tym zębem. Oby jutro już nie bolało.
Emka
Do głowy mi nie przychodzi co przeszliscie. Toś miał robiony rezonans. To też nie było łatwe i przyjemne. Dziecko nie może jeść 12 godz w sumie. Ale powiem ci ze eeg robili tuż obok naszej sali i takich cyrkow nie było. Chyba zła ta wasza obsługa. Tam czas dopasowywali do snu dziecka. Współczuję

A my jedziemy 19 na spotkanie !

Wisienko tez swoje przeszliscie. Myslalam,ze do rezonansu to tylko narkoza i juz a tu jeszcze kaza dziecko glodzic. U nas tez eeg bylo w godzinie jej drzemki,ale dwie wczesniejsze musialysmy zwalczyc,zeby byla bardzo senna. Pewnie masz racje,od "obslugi" tez duzo zalezalo.

Jeszcze nie spie bo odwalilam akcje. Mala zabkuje,wiec w poludnie dalam jej nurofen a na noc paracetamol. Dotykam jej czolo a ta dziwnie zimna..temp 35,7 ale chwile pozniej juz 35,4. Obudzila sie z rykiem,polatala,pobawila i nadal niska temp. Maz sie wkurzyl i pojechal po nowy term.,ten juz pokazuje wyzsza temp. wiec tamten chyba sie zepsul..dziwne,bo i tak wydaje mi sie,ze ma czolo zimne a w pokoju 23st. Mam nadzieje,ze leki po takim czasie sie nie skumulowaly.

Witam porannie
Noc była bardzo spokojna więc się wyspalam. Mila wstała o 7 a Toś o 8. Jestesmy już po śniadaniu. Teraz czas na kawę
Emka leki nie obniżają gorączki bardziej niż poziom podstawowej więc nie musisz się tego bać ze zaszkodzilaś to pewnie osłabienie od zabkowania

reklama
Dzień dobry. Ale pogoda do d**y :-(

Wisienka, "ząb" jeszcze trochę boli, ale noc i teraz juz obywam się bez leków. Jest znośnie. Pojawił się juz włośnik (cay jakoś tak) - czyli rana się goi, dziąsło zarasta. Uff, bo najbardziej się balam, że przypałęta się do mnie jakieś zakażenie, a antybiotyk byłaby tragedia.
Super, że będziecie 19! Bardzo chce Was poznać. Ech jaram się tym spotkaniem jak szalona :p

Marys, też mam taką nadzieje. Ale na wstępie mówiłam, że jestem w ciąży i był wywiad.

Emka, u nas tez jak dałam Mikiemu leki przeciwbólowe, a nie miał gorączki, to temperatura nieco zeszła poniżej normy. Ale są też tacy, u których 35,5 to temperatura normalna. Spokojnie, martwić się byś mogła jakby spadła poniżej 35.

Aro pojechał po zakupy, pranie się robi, Miki zasypia na drzemke, a ja sobie leże i odpoczywam :-)

Muszę pochwalić dziada, bo naprawdę zasłużył. Wczoraj na calutki dzień przejął Mikołaja i widać nieźle im ze sobą było, bo Miki wcale do mnie nie uciekał. I obiad przygotował i mieszkanie posprzątał. Wykazał się, że aż jestem z niego dumna.

Do góry