reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Hej hej kochane!
My dzisiaj znów cały dzień na wsi bo M. w pracy. W nocy też go nie będzie bo ma dyżur :-( więc jutro będzie skonany :-(

Zapomniałam napisać że byłam wczoraj zważyć Laure i waży 8700! Byłam bardzo zdziwiona że tak dużo :-)
A właśnie, mam pytanie co do bilansu. My szczepienie mamy wyznaczone dopiero na 10 lipca, powinnam wcześniej iść na bilans roczkowy? :confused:

Teri i jak tam Daria? Pewnie to na ząbki ten katarek...
Mikotku super że wszystko się udało :tak: a Zosia - Gwiazda programu :-D musiała uroczo wyglądać :tak:
Madzia ależ Kinder bal :-) mam nadzieję że choć trochę się rozerwaliście ;-)

Muszę iść kupala przebrać :-p

reklama
Mikotku, to widać Zosia - Imprezosia ;-) Miki nie rzadko kiedy powiedział sam w swoim pokoiku, chyba, że się zabawki, ale i to krótko. Jednak tym razem miał swojego gościa, w dodatku kobietę :p

Moje maluchy dziś mają bunt i nie śpią. Strasznie jestem już zmęczona. Najpierw goście. Potem działka. Poplewilam dużo. A teraz jeszcze przede mną rozładowanie zmywarki , powieszenie prania i ropakowanie zakupów. Masakra niech oni już śpią.
Mikoto super Zosia się zaprezentowała
Gosiak w swoim gronie też miło
Teri miał , nawet kilka a po jakimś czasie stwierdził że to nie to. Od 16 rż myślał o zakonie. Jeździł na rozważania o powołaniu na rekolekcje. Może u Darii zęby. Oby
Kinia ja lubię wies tam czas inaczej płynie
Palin ślicznie Mikosiowi w krótkich wlosach
Cdn

Ostatnia edycja:
Witam po calym dniu
Pogoda o dziwo sie poprawila i ok 12 pojechalismy na spacer, az goraca sie zrobilo.

Potem wpadlismy do domku na szybko obiad - nareszcie mlode ziemniaczki, jajo sadzone i pomidorki koktajlowe w jogurcie ;-) obiadek sie robil ja zrobilam ciachooo i wyszo o niebo lepiej niz poprzednie. Teraz piecze sie biszkopt na ciasto dla Tymka ;-)

Mikotko - z Zosi cudna kobietka rosnie :tak:

Terii - a maz to tak po calosci powinien porzadnie oberwac, bo o wszystko sie czepia, a myslalam ze to ja w ciazy i humorki moge miec :sorry2: na szczesci po dniu na powietrzu i potem wizycie znajomych ochlonelismy oboje i jest lepiej

Zrobilam 6 moich sloiczkow wlasnie sie gotuja ;-) jak nazbieram wiecej bede dorabiac :-D

Witam po calym dniu
Pogoda o dziwo sie poprawila i ok 12 pojechalismy na spacer, az goraca sie zrobilo.

Potem wpadlismy do domku na szybko obiad - nareszcie mlode ziemniaczki, jajo sadzone i pomidorki koktajlowe w jogurcie ;-) obiadek sie robil ja zrobilam ciachooo i wyszo o niebo lepiej niz poprzednie. Teraz piecze sie biszkopt na ciasto dla Tymka ;-)

Mikotko - z Zosi cudna kobietka rosnie :tak:

Terii - a maz to tak po calosci powinien porzadnie oberwac, bo o wszystko sie czepia, a myslalam ze to ja w ciazy i humorki moge miec :sorry2: na szczesci po dniu na powietrzu i potem wizycie znajomych ochlonelismy oboje i jest lepiej

Zrobilam 6 moich sloiczkow wlasnie sie gotuja ;-) jak nazbieram wiecej bede dorabiac :-D

PS Rok temu o tej porze juz na porodowce bylismy :-p

Ta deszczowa pogoda kiepsko mnie cos nastraja. W dodatku Aro w domu, wiec dodatkowy nerw na każdym kroku. Dobrze, ze to juz niedziela, ale co to będzie jak zacznie urlop za 1,5 tygodnia? Może jak się cały ten czas jakoś zorganizuje to się nie pozabijamy ;-)

Dzidziuś bardzo spokojnie rośnie w brzuszku. Chwilami dostaje schizmy, ze może coś nie tak, bo z Mikołajem to juz mi tak brzuch latał i pępek wyglądał jak wiecznie wciskany i wyciskany guzik, a teraz taka cisza, czasem delikatny ruch. Widać kompletnie odmienne charaktery. I nie raz się jeszcze łapie, że budze się na brzuchu (z Mikim juz był taki, że tylko na boku mogłam spać i z poduchą miedzy nogami). Niby wyraźny tez brzuszek, ale taki jakiś miękki, chyba to wypycha się sadelko, dodatkowa amortyzacja ;-) A bobasek musi być głęboko i mi dawać czadu po kręgosłupie, bo te bóle są coraz bardziej nie do zniesienia.

Przepraszam, ze tak nasmecilam i tylko o sobie. Miki zasnie, będzie chwila, spróbuje odrobić zaległości.

Witam się niedzielnie!

Rosół się dogotowuje :-) w domu cisza, bo moi spia, a ja mam chwilkę dla siebie.

Kingusia u nas nie ma Czegoś takiego jak bilans roczkowy, zwyczajnie przy szczepieniu dokonywane są pomiary i wpisane do książeczki. Chociaż z tymi wpisami tez różnie bywa. Póki Zosia miala kontrole w szpitalu, to każdy wpis był.dokonywany bardzo skrupulatnie. W przychodni nawet o zwazenie musze się dopominac :-/ potem postaram się wstawic zdjęcie Zosi. Musze zgrać zdjęcia z aparatu.jak noc? Jakie macie plany na.dzisiaj?

Palin Oooo tak,.Zosia jest odważna, jak my jesteśmy blisko ;-) ale jak już się rozkręci to jest wesoło ;-) Miki pełna klasa! Wie jak zabdac o swoją kobietę :-D

Wisienka o.której Maluchy poszły spać? Pewnie.po.dniu.pełnym wrażen nie.mogły zasnac. Impreza się udała? Jejku, sporo zajęć zostało Ci wieczorem do zrobienia. O.której się Polozylas? Noc dobra? Kochana, podlinkuj mi,prosze Twój.blog :-* pamiętam,że miałas go.kiedyś w stopce na bb,ale z telefonu nie.widzę żadnych sygnatur :-(

Gosiak super,że ciasto.się udalo! :-D i ze tak.rodzinnie spędziliscie dzień!

Palin i.u.nas pogoda kiepska. Chyba już wolałam te upały??? Ciesz.się, że Dzidziuś spokojny. Zosia w brzuchu tak.szalała.i w.Dzień.i w nocy,że szok! Na.usg wiecznie.uciekała. I tak.jej zostało :p smec, ile dusza zapragnie :-* od tego tu jesteśmy :-D wybieracie się gdzieś w czasie urlopu Ara?

Wiatm na chwilke, pozniej napisze wiecej, ale na wspominki mnie wzielo ;-)

O tej porze rok temu polozne mowily ze do 9 rano urodze (u nas godzinke wczesniej ), i pamitam ze jak pytalam , " A ktora jest ". Powiedzialy, ze za 15 i to dala mi sily aby o 8:56 Tymcio wreszcie wyskoczyl na swiat :-D

Gosiak Nasze dzieci urodziły się w tym samym Czasie prawie ;-)

Tymciu, rosnij zdrowo na pociechę wszystkich, którzy Cie kochaja!

Tymku Askowy, wszystkiego najlepszego!

Felini Kochany! Czekamy na.zdjęcia Urodzinowe! Jeszcze raz, wszystkiego co najlepsze!

reklama
Witam raneczkiem. Pobudka o 8.20. Nie najgorzej gdyby nie posneli o 22,30. I jak oni to robią ze wstają razem! Jeszcze cisza a obydwoje otwarte oczy.
Już jesteśmy po śniadaniu. Ja kawę pije. Tosiu na balkonie. Mila ćwiczy Scooby do o na CN.
Palin u nas pogoda piękna jak na razie. Słońce i ciepło. Myślę że z maluchem może być też tak ze ma teraz więcej miejsca i mniej go czujesz. Niby każde kolejne dziecko czuję się prędzej a ja każde kolejne później. Tosia w 19 tyg dopiero. I ułożenie ma znaczenie i to gdzie łożysko i temperament. Zycze ci zeby na urlopie Ara była piękna pogoda i żebyście mogli spędzić czas na dworze.

Gosiak. Dobrze że emocje opadły i wyjście było Mile.
100 lat dla Tymusia !
Ja w nocy ugotowałam rosół do tego będzie pierś z kurczaka grillowana cukinia i dla reszty ziemniaki.
Mikotku jak upływa czas z J. Co tam planujecie na niedzielę ?
My jak P wstanie plaża albo basen. Spacer do parku. Pokarmimy kaczki. Jakieś lody na mieście. Na 17 do kościoła.
Edit

Mikotku poszłam spać o 00.30. Bloga podlinkuje ci z kompa. Chyba wywaliłam sygnature.

Ostatnia edycja:
Do góry