reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

witam mąż ogląda mecz to ja bez wyrzutów na bb ;)

korba to faktycznie wirus bo mój Dawid też ma zapalenie spojówek pisalam wczesniej że nagle bardzo spuchło mu oko !!! ale on ma bardziej na tle alergicznym musimy zrobić testy na co jest uczulony żeby tego unikać Darii też wczoraj łzawiło oczko ale dziś już jest ok okulistka kaząła jej zakropić też jakby co i raz jej wkropiłam kropelkę może to zatrzymało dalszy rozwój choroby bo to zapalenie spojówek chyba zarazliwe jest ?? oj koniecznie bierz się za Siebie !! a opiekunka hmm brak słów ja chyba bym się smiała w głos jakbym to zobaczyła co myślała że przyszła się opalać :D

gosia walcz o imię jest piekne sama się zakochałam w tym imieniu i jakbym była młodsza to byłabym skłonna na drugą Pindę byleby mieć Neli :-p( żart ) widziałam na fb zdjęcia Tymka i mogą sobię z Darią 5 przybić rosna im identycznie włosy z tył i u góry tak sterczą a na czole łysinka :sorry:więc z przodu wygląda jakby byla łysa a z tył ma już calkiem całkiem sporo włosków no nić może jeszcze z rok i grzywka też urośnie :-p

był czas że myłam podłogi 2 razy dziennie i wszystko musiało być na swoim miejscu do tego stopnia że jak ktos poruszył jakis bibelot na szafie to dopuki nie wrócił na swoje miejsce dostawałam szału jak mieszkałam z mama to zawsze wiedziałam że mi coś grzebała w moich rzeczach bo cos było przesunięte o kilka centymetrów ja już to widziałam na szczęście dzieci mnie z tego wyleczyły i całe szczęście teraz dbam o porządek ale nie przesadzam ;-)

Dawid już chyba dobrze z okiem ok mamy jeszcze wizyte w poniedziałek bo cos okulistka wypatrzyła że delikatnie mu lewe oko ucieka czasem :baffled: przy okazji ma zbadać Darii wzrok

u nas wiało ale i tak było gorąco ale już ma byc chłodniej z jednej strony dobrze bo te upały były bardzo męczące dla mnie mogłoby by być te 28 st cały rok i byłabym szczęśliwa :-p

wczoraj oglądalismy z Dawidem program uwaga mówili o tej dziewczynce w aucie ryczeliśmy oboje Dawid strasznie płakał jak to ogladał a dzis mówi że miał w nocy koszmar bo sniło mu się to dziecko w aucie tylko że to była Daria obudził się i mówi ze nie mógł długo po tym snie zasnąć :no:nawet dziecko to przezywa

aaa jutro piątek 13 :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się porannie!

Noc fatalna. Wczoraj Zosia spala tylko godzinkę, i to z rana, także wszystkie wczorajsze sprawy przełożone na dzisiaj i jutrzejsze tez, ot nic nowego :-/ ale dzisiaj wraca J. :-D i to ma tydzień! :-D musi wykorzystać zaległy urlop, niestety nie miał wpływu co do terminu. Ale i tak bardzo się cieszymy! Jutro mamy ważna uroczystość Rodzinna, także pojedziemy razem! :-D hura!

Dzika bardzo mi przykro :-( stres najbardziej odbija się na organizmie :-/ dbaj o siebie! U Dziewczyn niesamowite postępy, super!

Gosiak Tymek ma świetną minę na zdjęciu!

Wisienka ach jak ja doskonale Cie rozumiem, mam to samo ze sprzataniem. Moja Babcia, która nami się opiekowała,kiedy Rodzice pracowali, skutecznie zasiala wenie ziarno poczucia obowiązku. Jestem tak wychowana, że o dom się dba jak o siebie. Babcia zawsze jest dla mnie wzorem. W młodości, mając trójkę dzieci, pole, gospodarkę, pracującego w delegacjach ogólnopolskich męża, potrafiła zrobic wszystko sama! Sprzstanie, dwudniowe pięknie podane obiady, budowa budynków, czy inne zajęcia, nie ma dla niej rzeczy niemożliwej. Dlatego tak.dobrze nam się razem.mieszka ;-) chociaż jest w domu co 2-3 dzień,bo opiekuje się wnunikami u swojego syna.

Justa zakochana jestem w Fifim :-* jak Aniołek! Cudo!

Sara o której wyniki? Pochwal się okularami ;-)

Korba zdrowka dla Zosienki! Bardzo martwię się o Ciebie :-( oby to nie było nic poważnego :-(

Teri dobrze,że tak szybko zareagowałas i Zakropilas oczko Daruni.

Zosia usnela. Lecę kończyć pisać pisma. Czeka mnie ponowna wizyta w gminie, na poczcie, w aptece. I milion innych spraw.

Teri Twój Dawid jak mój Olivier uczuciowe chłopaki.

Mikotku jak ja się cieszę, że J będzie z Wami!! Ty wiesz :*

Piątek! Jutro roczek. Impreza w 2 częściach o 15tej tort dla rodziny a na 17tą przychodzą nasi znajomi. Wszystko już kupione. Nic wielkiego nie szykuję.
Od poniedziałku aż do 14 lipca K ma urlop :-D
Wyników jeszcze nie ma.

Proszę oto oklary
ImageUploadedByForum BabyBoom1402643888.139241.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1402643888.139241.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1402643888.139241.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
Dzien dobry dopiero do sniadania zsiadlam, ale prawie godzine usypialam Tymka :confused2: chcial spac, a zasnac nie mogl. Nocka tez srednia o 3:30 Tymek nie chcial spac w lozeczku, wiec go zgarnelam do nas, a to oznacza dla mnie spanie na skraweczku. Czyzby kolejny zab gdzies sie czail....bo scernariusz sie powtarza jak przy poprzednich dwoch ...

Terii - jestem pod ogromnym wrazeniem wrazliwosci Dawidka :tak:

Sara - pewnie, ze nie wymysli, ale juz sie przekonuje, bo nic innego nie ma , a mowi, ze poszuka .... dla mnie to nie arugument ;-)och Twoj K tez urlopik, dobrze Wam.

Mikotku - super, ze bedziesz miala J. na tydzien :-D

U nas dzis zdecydownie chlodnie, niby ma byc 19 st, ale slonka nie ma. Nic oby nie padalo tylko ;-)

Witam.
U nas noc fatalna. Toś kręcił się,wiercił łaził po całym łóżku. W łóżeczku nie chciał spać wcale. Nie wyspalam się wcale. O 6 była pobudka bo Milcia zasnela o 6.30 w aucie i spała do rana. Rano natomiast trzeba było ją wyłapać umyć i wysuszyć włosy. Potem do przedszkola a z Tosiem do żłobka. Bawił się z dziećmi 2 godziny. Nawet na mnie nie spojrzał. Była tam natomiast dziewczynka która cały czas płakała i jak mnie zobaczyła weszła mi na ręce i siedziala cicho. Chyba przypominałam jej mamę.
Teri bardzo wrazliwy Dawidek. Musi mieć dobre serducho.
Korba martwię się o ciebie. Musisz koniecznie dobrze się przebadać. Jak dziś oko Zosi ?
Gosiak imię śliczne walcz o nie
Mikoto fajnie że J będzie i spędzicie razem trochę czasu i pójdziecie razem na tą rodzinną uroczystość
Sara śliczny okular. A co do pracy to ja będę minimum 9 godzin codziennie. Czasem 12,11 do tego wyjazdy. Nie mam niestety wyjścia. Bez mojej wypłaty nie damy rady.

Tosiu zasnął idę powiesić pranie. Pogoda się psuje ale może jeszcze wyschnie

Hej . Taka jestem smutna trochę , jeżdżę do tej kolezanki a ona biedna depresję ma - płacze cały dzień :-:)-( Oj bidulka , nie wiem jak jej pomóc :-(. Już proponowałam żeby mąż z dziećmi na ten czas do nas się przenieśli - mogłaby codziennie widzieć się z małą , ja bym pomogła przy dzieciakach . Ale mąż nie chce :-(. Oni mieszkają 30 km od szpitala a ja 1 km :sorry:. Tez się nie dziwię , on sam z piątką musi mieć wszystko pod ręką . Spakowac by musiał walizy jak na wczasy . No nic , muszą to jakoś przeżyć , ważne żeby ją wyleczyli .
Sara - kciukam i czekam na wiadomość . Okulary super !
Mikoto - biedna Zosieńka z tymi nocami nieprzespanymi :-(. To zębolki tak męczą ?? A nurofen nie pomaga ??? Dobrze , ze mąż przyjeżdża i będzie przez tydzień :tak:
Teri - fajnie , ze szybko się oczko wyleczyło :tak:
Korba - bidulko :-( co to za wyniki znów :-(. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok &&&&&&&&&&

Hej kochane :tak:

Zosi oczka dużo lepiej , ale teraz ma taki ropny brzydki katarek i w nocy miała 37.8-- 37.9 , siedzę i się zastanawiam czy nie iść do lekarza , żeby zrobiła przed weekendem CRP . Teraz śpi

Jeśli chodzi o mojego hematologa , to dzwoniłam , może mnie wciśnie na 7 lipca a gdyby coś się wcześniej zwolniło to będą dzwonić , chyba wynik jest na prawdę nie ciekawy , bo pytali co się dzieję i jak przeczytałam wyniki , to powiedzieli , że na prawdę przydała by się jak najszybciej wizyta :sorry: Że to cholera nie może być dobrze , jak już myślałam że jest coraz lepiej , płytki krwi znowu się troszkę poprawiły to teraz krew wariuje .. Mam tylko nadzieje , że da się coś z tym szybko zrobić .

Przepraszam , że tylko o sobie , ale Zosia marudna , a zanim śpi muszę dokończyć jej zupkę i kompocik gotować .

Buziaki wielkie , miłego dnia kochane :tak:

Korba trzymam kciuki za Twoje i Zosi zdrowko!
Wenusjanko super fotki :)Ekstra maja ten podwojny wozek.
U nas mala juz od dluzszego czasu marudna,nie wiem czy tak jej zeby tam w srodku ida jeden za drugim..bynajmniej jeszcze nic nie widac,zeby sie przebijalo. Nadal dwie dolne jedynki sprzed 3miesiecy.

Mam nadzieje,ze szybko mina nam te nieprzespane noce,krecace i poplakujace dzieci.

Sara :-* wiem :-* co Szykujesz? Ciasto? obiad?

Gosiak myślę, że to zab :-)

Wisienka obrobiona? Co.dzisiaj na obiad?

MatkaEwa jesteś cudowna! Serce mi.się kraje na myśl o Tej Rodzinie :-( oby leki zadziałały!

Wenusjanka Bella jest piękna! Oczyska <3 u nas noce do bani od trzech tygodni, także nie pociesze za bardzo :-/

Korba może idź??? Do 7. Lipca kawałek :-/ oby wcześniejszy termin się zwolnił.

Emka pisz więcej co u Was :-)

Udało mi się dzisiaj :
- Złożyć pisma w gminie
- Załatwić wysyłki, Palin przepraszam, ze dopiero dzisiaj :-*
- Załatwić recepty i badania dla Babci i dla J., wykupić leki
- Kupić nawozy do iglakow i juk
- Zrobić przegląd tynków i wycenę materialu
- zadzwonić i pozalatwiac kilka pilnych spraw
- zrobić zakupy spożywcze.

Właśnie wstawilam ciasto do piekarnika :-D obiad z wczoraj, także czeka mnie jeszcze sprzatanie, prasowanie, przeorganizowanie pokoju Zosi, co przy tak małym metrażu jest nie lada wyzwaniem :banghead::confused::what:

reklama
witam u nas też bardzo wieje z rana jeszcze było ok bylismy w piaskownicy a teraz wieje strasznie :confused2:

tak Dawid jest baaardzo wrazliwy nawet za bardzo jak był mały płakał na bajkach jak się jakiemuś zwierzątku działa krzywda a teraz jak jest Daria to jest bardzo wyczulony na dziecięca krzywdę jemu się che płakać jak sie Daria uderzy i płacze :eek: maż nie jest zachwycony bo mówi że facet mógłby być trochę bardziej twardszy ale jak tak nie uważam jest jaki jest zawsze był spokojny on ma cały mój charakter jak tez tak beczę zawsze jak się wzruszam itp .. ale ja jestem baba no cóż faceci też płaczą a może jeszcze wyrośnie z tego :happy:

Wenusjanka wow ile prezentów !! a Izabela jest piękna ach jakie ma oczyska !!! aa i super ma wózek dla blizniaków :sorry:
no coś teraz sie z dzieje z tymi alergiami i najbardziej cierpią oczy u nas krople do oczu pomogły

Mikoto
ooo to się nacieszysz męzusiem cały tydzień super !! odpoczniesz :sorry:pewnie mąż jest pod wrażeniem Twojej nowej figury :-Dplanujecie jakiś urlop w tym czasie ? co bedziesz zmieniać w pokoju Zosi ?

sara
udanej imprezy jutro !! fajne okularki takie w moim typie ;-)

korba może jednak idz z Zosią do lekarza bo temp dość wysoka ach i u Ciebie znów nie ciekawie :no: oby było wszystko dobrze jednak !!

emka
i u nas nadal 4 ząbki ostatnio było 3 miesiace przerwy to teraz może tez tak bedzie :sorry:

Ostatnia edycja:
Do góry