reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

Witam wieczorem. Jem sałatkę grecką na kolacje. Trochę późno Ale byliśmy po piasek do piaskownicy i potem na działce go wsypać. Miki zasneła po drodze i śpi nadal. Pewnie już na noc. Toś nie. Grandzi. P niedługo na nocke jedzie. Jak Toś zaś nie to poczytam.
Palin mówisz że Mikotkuje. Hehe. To raczej wina mojego charakteru. Ja nie potrafię odpoczywać jak mam bałagan. Pisałam już kiedyś ze codziennie jak dzieci poloze to ścieram kurze, zamiatam, myje podłogi. Nie lubię spać i budzić się w Nieporzadku. Dostaje szału jak ubrania leżą na meblach nie w szafie i jest narozwalane. Musiałam walczyć z sobą ze składaniem non stop zabawek. P mówi że mi potrzebna terapia bo non stop sprzątam. Potrafię 2 razy dziennie scierac kurze i myć podłogi. W piątek wyblyszczam całe mieszkanie żeby w weekend było czysto bo weekendy są na rozrywkę co nie znaczy że nie robię wieczorem stałych porządków. Do tego staram się max czasu spędzać z dziećmi więc sprzatam w nocy albo o swicie. Jeśli dodamy do tego ze mam manie 2 daniowych obiadów i raczenia o rodziny deserami i ciastami domowymi to po prostu nie mam czasu dla siebie.
Gosiak świetnie wygląda ten makaron. Pięknie sobie Tymcio radzi. Ja chyba wpadam w szał przetworów bo sprzątanie to moja druga natura. Staram się o tym wariactwie nie pisać. Moje lipcowki kiedyś napisały że strach mnie do domu wpuścić bo zrobię im test białej rękawiczki. Głupio mi się zrobiło i nie pisałam o tym wam zbyt wiele. Hehe. A przynajmniej się starałam. Potem dziwwczyny poprosimy żebym pisała bloga bo to je motywuje jaka jestem. PiSałam i nawet sporo osób czytało. Aż mi szkoda że nie mam czasu tam zaglądać :(
To sie uzewnetrznilam
Sara jak z pracą? Kupiłaś okulary ?
Kinga zapraszamy. Słodko śpi Laurka.
Mikoto pozalatwialas wszystko ?

Ja zrobiłam 9 słoików dżemu i 10 kompotu. Zamrozilam też 8 woreczkow. I z truskawek będę już tylko nalewke robić. Muszę wyciągnąć mój zeszyt z przepisami z przetworami i pomyslec co w tym roku robić.

reklama
Dzisiaj widziałam na żywo moje bratanice, jakie one malutkie i śliczniutkie, zakochałam się w tych dwukilogramowych kruszynkach. Jak fajnie, że mam do nich tak blisko, tylko dwa piętra niżej.
Dziękuje za miłe komentarze o piaskownicy, cieszy mnie to, że mogę tam usiąść i pilnować synka, albo złożyć i ją zamknąć.

Wisieńka faktycznie ostro Cię wzięło wczoraj na porządki, też bym chciała mieć taki zapał, super te twoje warzywka

RobaczekII
dobrze, że to jednodniówka i minęło Hubciowi, jak tam niania?

gosiak_85 gratuluję 90% dziewczynki i troszkę zazdroszczę, jak bym wiedziała, że u nas też będzie dziewczynka to może zdecydowałaby się. Tak Filipkowi kręcą się włoski, a zwłaszcza z tyłu co widać na zdjęciu DSC01536.jpg

Palindromea jak po szczepieniu? Też musimy się powoli umawiać na szczepienie

DzikaBez uśmiałam się z określenia jak koń sika, dbaj o siebie

Załączniki

• DSC01536.jpg
    DSC01536.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 44
Kupiłam kupiłam zwykle z filtrem 400 kat. 3 i polaryzacją. W promocji oczywiscie :D

Wyniki jutro :)

Wisieńka jakie wrzosyyy ach... Tez mam fazę sprzątania i tez o tym nie piszę ;)

Gosia śliczny Tymcio i jak sobie radzi super!

Justa świetna piaskownica. Zazdroszczę dziewczynek tak blisko ;)

Robaczku jak niania??

K. Polazł do chłopaków na mecz mundialowy. Feliks zasypia. Olivier sie kąpie. Ja jestem głodna ;)

Wisieńka no oczywiscie, ze lawenda! Nie wiem o czym ja myślałam hihihi...
O sałatka... Mniam!
Foto okularów jutro. Nie chce mi sie juz leniwego tyłka podnieść ;)

Wisienka - to mi by sie przydalo tak w dupke nakopac abym miala taki zapal do sprzatania jak Ty i Mikotko. A nie raz na jakis czas. No nie to ze mamy brudno w domku, ale pewnie wieksza regularnosc by sie przydala :tak:

Justa - dziekuje za mile slowa a wloski Filipka poporstu BOSKIE !!! tez takie mialam jako dziecko :-D ps z chlopca cieszylabym sie tak samo ;-)

Sara- to wciagaja jaks kolacje, ja wlasnie koncze bo jeszcze lody czekaja :p

Poki co to dziecie wyma****e wiecej widelce niz nabiera, ale jak mu nabic to zje ...

Witam ;-)

Justa, Jak pięknie się kręcą włoski Filipkowi --super :-) a piaskownica na prawdę czadowa

Wisienka Piękne kwiaty , uwielbiam :tak: Jak ja bym chciała mieć takie zacięcie do sprzątania , a ostatnimi czasy nie mam mocy :zawstydzona/y:

Gosiu, Strasznie się cieszę z Waszej córci aaaaaa:-):tak: Super a imię bardzo piękna

Przepraszam , że tak długo mnie nie było :zawstydzona/y: Cały czas coś na głowie ... Dzisiaj byliśmy z Zosią u lekarza , bo oczko jej ropiało i ma ropne zapalenie spojówek , lekarka mówi że teraz jakiś taki wirus jest , że co drugi pacjent z tym przychodzi . Bidulka się męczy bo łzawi i ropieje oczko , mamy kropelki dawać , mam nadzieję, że szybko przejdzie .. A i ze mną znowu problem , zrobiłam badania i się okazało że mam dużo za dużo monocytów , lekarka kazała mi się szybko zapisać do Wojewódzkiego Ośrodka Onkologii ...ech zawsze coś :-( Jutro będę dzwoniła aby się zapisać .

Jestem teraz na zwolnieniu mam nadzieję , że zus mi go nie cofnie , bo muszę ze sobą zrobić porządek . Mamy troszkę zleceń z "naszej małej firmy" ;-) ale jeśli będzie tak dalej to muszę wrócić do mojej tyrki po 12 godzin . Tak jak Robaczek , szukam niani ale trafiają mi się takie asy , że czasami nie wierzę w to co te dziewczyny odwalają . Wczoraj przyszła niania cała wytatuowana ( nie mam nic do tatuaży , ale tyle :szok:) a do tego miała kolczyka taką wielką kulę między cyckami . Dałam jej Zosię a ona zaprowadziła ją do Sebastiana , otrzepała ręce , poszła usiąść na leżaku , założyła nogę na nogę i siedziała :szok::tak: Masakra jakaś :-)

Już za parę dni NATIS przyjeżdża strasznie się cieszę :-):tak:

A tak u nas kochane po staremu , dzisiaj bardzo wiało , mam nadzieję, że już jutro pogoda będzie lepsza ;-)

Pozdrawiam Was wszystkie :tak:

Korba - tez si ciesze bede miala mala PINDE :-D:-D:-D:-D EMil mi caly czas bziuczy nad imeniem, ale nie podaje nic sam z siebie...chyba dla zasady abym to ja 2 nie nazwala :eek: Mam nadzieje, ze Zosine oczko szybko sie wygoi a i u CIebie wyniki w koncu sie unormuja. Pamietam pare dobrych lat temu tez miala takie zapalenie spojowki i tez wirusowe to bylo bo kazdy pacjent z wielkim okiem siedzial tam

Kasia zdrowiejcie tam szybciutko! Zapalenie K. Przeszedł dwa razy w ciagu ostatniego miesiąca! Na szczęście krople szybko przyniosły ulgę. Tylko jak to dziecku podać?

Dzika niech i u Ciebie wszystko sie ułoży. Tez miałam taka propozycje pracy po 11h (8h pracy i około 3h na dojazd w obie strony)poza domem ale pieniądze niezłe. Feliks jest za malutki. Żal by mi serce złamał chyba.

Gosia i tak E. Lepszego imienia nie wymyśli :p wiec niech nie marudzi hihi

Mali chłopcy spią. Duży nie wiadomo kiedy wróci. Ide spac.

reklama
Korba cholerka mam nadzieje,ze nic zlego u Ciebie nie wymysla! Moze powtorz te badania,co? Daj znac jak szybki termin udalo sie zaklepacg.
Dziewczyny musimy zyc w pelnym zdrowku,mamy maluszki do odchowania:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry