reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Witam się porannie!

Noc o wiele lepsza niż poprzednie! :-D

Wisienka sok robie z przepisu Teri. Na 1 kg owoców - 1 kg cukru. Wszystko razem gotuje,aż puści sok a potem rozlewa,z owocami, do sloikow.

Hubcia gorączka była jednorazowa. Fakt dzień to raczej marudnie przebył. Marudnie i dziś dzień się zaczął bo już o 6 pobudka :( No i teraz na rękach na kolanach albo ryk :crazy:

Sewerynek dziś na wycieczkę jedzie i wraca jutro. Zaraz muszę go spakować.

Moje plecy już prawie mnie nie bolą :rofl2:

Wisieńko, Palin fajnie macie że tak możecie w każdej chwili wybrać się na plażą. Ode mnie też Palin dostaniesz za
Śliczne kwiatki Wisienko. Też już wyrwałam moje na emeryturze i mam kolorowe :happy: Toni i Mila super ! Pewnie już coraz więcej się razem bawią ? O ja jak bym zjadła botwinkę ! Nie zawstydzaj mnie z tym sprzątaniem. Chciaalm na przyjazd Natis pomyć okna .......Zostało mi kilka dni :no: O jak ładnie Toni mowi, musze do niego zadzwonic :zawstydzona/y:

Mikotko
za 89 zł:confused2::confused2::confused2::confused2: Gratki !!!! Co zrobiłaś z włoskami ? Pochwal się:-D Ja z truskawek robię tylko kompociki. Chcialabym sok zrobic z porzeczek. Mam tylko nadzieję, ze gdzies zdołam kupić. Cieszę sie, że nocka lepsza - oby dobre pozostały !

Justa świetna piaskownica ! Powodzenie z zaprawidłach. Filipek grzeczny więc pomoże zwłaszcza przy truskawkach na dżem ;-)

Dziś ma przyjść niania zapoznawać się z Hubertem. Idę ogarniać ..
Robi się u nas szaro i buro. Poranne słonko przykryły deszczowe chmury :-( Ładna pogoda odchodzi :-(

Witam porannie. My już po śniadaniu. Mila w przedszkolu. Tosiu na balkonie się bawi. My szykujemy się na działkę . Burzy nie było.
Mikoto a to ja robię podobnie i u mnie to się kompot nazywa. Truskawki i cukier 1 kg na 3/4 kg mieszam w misce. Odstawiam na 2 godziny potem do słoików i pasteryzuje . Sok natomiast chciałam zrobić na zimno bo ma więcej wartości ale nie mam dobrego przepisu. Co tam dziś zalatwiasz ? Jak nocka ?
Robaczku świetnie ze Hubi zdrowy. Daj znać jak opiekunka. O co chodzi z tymi kwiatkami na emeryturze bo nie zajarzyłam.

Robaczku i Zosia marudna :-( dosypia wlasnie. Z łóżeczkiem udało się ;-) w sobotę jeszcze było za 120 zł ;-) a Wczoraj już 89 zł. Włosy odświeżone w cięciu, na fit mamusie wstawilam zdjęcie, trochę tam widać ;-) tez czekam na kolejne sezonowe owoce, uwielbiam domowe przetwory, chyba nawet bardziej robić,niż jeść, ale chętnych na.nie nie brakuje ;-) trzymam kciuki za udany dzień z niania, czekam na relacje :-*

Sara? Czytasz? Widzenia mówi,że mój sok to kompot :-)) a chciałaś przepis ;-) bierz i rób ;-)

Wisienka dzisiaj trochę papierologi mnie czeka :-/ dwa prania juz na dworze. Zosia wstanie, poodkurzam, zje i wybywamy na dwor.

Wisieńko, hehe , kwiatki na emeryturze, wiesz, emerytura to złota jesień i moje kwiatki wyglądały bardzo złoto i jesiennie :D Jednym słowem mówiąc miałam w doniczkach suche badyle, ktore w końcu wyrzucilam i posadzilam kolorowe :D

Mikotko, to łączymy się w cierpliwości :)

Lecimy doszkoły na wycieczkowy autobus :)

Wiatm porannie,

mimo ze 8:25 mamy juz 16 stopni za oknem :-p nocka oki, choc Tymek obudzil sie o 5:45 i spac juz nie chcial, ale cos mu pampek przeciekl, wiec sie nie dziwiwe...zmienilam , zdjelam rampersa i fikal na polgolasa :-p teraz ma drzemke ja zjadlam sniadanko. Tymek wstanie zje to pojedziemy do miasta, bo mi galaretka potrzeba wiec polski sklep sie klania.

Justa
- paiskownica super, a Filipek az taka pokrecona czuprynke ma ?? czy tylko tak to na zdjeciach wyglada ???

Wisienka - skad Ty bierzesz sily na takie sprztanie

Mikotku - Ty to wogole zaszalas wczoraj

Ja doszlam do wniosku, ze jak juz bede na wolnym tez wreszcie doprowadze mieskzanie do ladu i skladu, zrobie tzw odgracenie, zani zagracimy je na nowo :laugh2:

RObaczku - mysle , ze Natis nie bedzie patrzec na okan :tak:super, ze Hubisiowa goraczka jednorazowa i mam nadzieje, ze kupki tez juz dobre

Ja zrobie pare sloiczkow truskawek takich zasypanych tylko cukrem. Mam nadzieje, ze w sobote uda mi sie na takim ryneczku kupic wicej truskawek za nizsza cene ...czasem robia tak trzy pudeleczka za 1 funta, bo chca przed niedziela sprzedac aby sie nie poposulo

EMil wczoraj jednak w szoku ze corcia, bo jakos nastawil sie na chlopca, mimo, ze mowil , ze mu bez roznicy. I przykro mi bylo, bo w sumie prawie nikomu nie poiwiedzial :-(...mam nadzieje, ze mu sie odmieni i bedzie sie cieszyl tak jak z Tymka. Zreszta sam wykrakal, bo od paru dni jak szlam do pracy mowil "Czesc dziewczyny" :sorry:

Dzień dobry

Dziś już nam plażing nie wypali. Rano padało. Za to jest chłodniej, wiec można na spacer wyjść – jak już Miki wstanie.

Justa – super ta piaskownica.

Wisienka – widzę, że Mikotkujesz J Brawo dla Tosia. Miki na mój tel woła „Baba” (bo często jak z moją mamą gadam to na głośnomówiącym i on słyszy babcię), a jak już go dorwie to przesyła buziaczki…

Gosia – daj mu chwilę na oswojnie. Jeszcze będzie Nela ukochaną córcią tatusia

Dziś będzie ciężkie popołudnie. Idziemy na szczepienie. Brrr, nie lubię tego. Zwłaszcza tego lekarza. Miki też go nie trawi. Mam nadzieję, że Aro zdąży wrócić z pracy i z nami pojechać, bo ja nie utrzymam tego Zbója.

No i więcej nie napiszę. Zbój wstał

Palin trzymam kciuki. K. Juz mi zapowiedział, ze na szczepieniu (we wtorek) radzę sobie sama.

Szczepienie w 13 miesiącu. Dzien po 1 urodzinach to juz 13 miesiąc ;) wiec nie dziwcie sie tak hihi...

Mikoto muszę sie wziąść za te truskawki wreszcie. Ślicznotko moja :*

Wisieńka super kwiaty :D plazingu zazdraszczam :)

Gosia EMIL jeszcze Neli z oka nie spuści. Córeczki zawsze sa Tatusiów ;)

Jade zaraz zakupić okulary przeciw słoneczne. Ale pewnie na oglądaniu sie skończy :p

reklama
Nie było mnie kilka dni i aż nie wiem co napisać...
Głowa mi pęka, nie spałam do 2 bo Laura co chwile się budziła aż w końcu mleko jej zrobiłam chociaż ona w nocy nie je. Wypiła 90ml i poszła w końcu spać, w pozycji na żabe :-p normalnie spała na czworaka tylko głowę sobie na kołdrze położyła.

Myślałam że przez te nocke wojaże pośpi dłużej rano ale oczywiście wstała przed 6. Ja jestem cała połamana i obolała jak zawsze gdy się nie wyśpie. Na dodatek jak zasnęłam to jakieś koszmary mnie męczył, aż M. mówił że się trzęsłam cała i rzucałam :baffled:

Dziewczyny na fb uświadomiły mnie że jutro pełnia więc już rozumiem Laury nie spanie.

Gosiaczku, Sara ma racje :tak: Emil będzie szalał za córcia jak każdy tatuś :tak:
Palin powodzenia na szczepieniach! My mamy dopiero na 10 lipca ale przesuniemy sobie na po urlopie ;-)
Robaczku cieszę się że znalazłaś opiekunke :tak: oby dobrze opiekowała się chłopcami ;-)
Justa rewelacyjna ta wasza piaskownica!
Mikotku jakie lóżeczko?

Do góry