reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Dzień doberek

Dosłownie na kilka słów wpadlam, bo tylko tyle mam czasu. Podczytuje wszystko, ale odpisać na razie nie mam możliwości.
Od piątku nas nie ma w domu. Przyjechalismy do rodziców pomoc w porządkach poremontowych. Przy okazji odwiedzinki, załatwianie sprawunkow, grille - a czas mija pedzikiem. Ale udało nam się nawet zaliczyć randkę!!! Oj juz zapomniała prawie jakie to fajne ;-)

Mikołaj oczywiście też pomaga w porządkach: porządkuje co mu się trafi pod rękę (czyt. chowa w sobie tylko znanym miejscu), tyłkiem, kolanami czyści podłogi. I namiętnie gramoli się po drabinie (włazu na samą górę sam, trzeba tylko pilnować, żeby się z nią nie przewrócił).

Kochane moje juz się stesknilam za pogaduchami z Wami.

Dmuchawcu, dalej sobota aktualna? Nic się nie zmieniło do dziś?

Ps. Plissss, potrzymajcie za mnie kciuki popołudniu. Będę udawać kotka Puszka ze Shreka, co by mnie kobicina zapisała na wizyty do gin na NFZ...

reklama
Dzien dobry,
slonko swicie kolejny dzien, biegamy sobie na boska po domku przy otwartych oknach TO LUBIE :-)

Tymek łaskawie pospał dzis równo do 6 a nie jak w zwyczaju ostatnio do 5:40 ;-) teraz drzemka

Mikotku -Achh jak zazdroszcze spokojnego "wiejskiego" zycia (chocby to mialo byc male miasteczko ) hmmm rozkrajam bakłażana, dryluje. DO środka wrzuciam tym raz\em mięsko mielone , cebulke i pieczarki podmsazone czesniej. Jeszcze jak farsz byl cieply dodałam troche sera tatrego no i oczywiscie czosneczek ;-) ALe spokojnie mozna dodoac pomidorka, w sumie co dusza zapragnie. POtem wszystko w bakłazany , znpowu posypałam serem i zapiekałam az bakłażan zmięknie (sprawdzam widelcem . Mozna go skropic oliwa z oliwek. Super tez wychodzi w wersji wegetarianskiej ;-) I do tego dip czosnkowy ;-)

Sara - goniecie z zebami NINKE !!!!!! u nas nadal 1 , ale rece non stop w buzi, jezorem jezdzi po tym zebie . SMieszny jest .

Anulka
- na pewno gadanie wszytskich dookola nie pomaga. Mam nadzieje, ze szybko dojada co i jak i bedzie juz tylko lepiej :* trzymam &&&&

Robaczku
- HUbi zuch chlopak !!!!

Wensujanka
- -nie ma co sie martwic zarosnietym domem a korzystac ile wlezie z pogody. Brawo dla Izuni - kolejna chodzac super !!!

Palin - super, ze sie odezwalas. Maslane oczka rob !!!

Melduję się w.biegu. Wrocilam.z Lidla i.Castoramy. W Lidlu od Dzisiaj zabawki dla.Dzieci, Ludzie powariowali, wyrywali sobie klocki. Pojechałam z zamiarem kupienia piaskownicy.udało się :-D w Castoramie kupilam listwy przysufitowa, bo.musze wymienić w kuchni no i oczywiście kwiaty ;-) zobaczymy ile pozyja??? Zosia Wyspacerowala się z moja siostra, teraz zjadla i usnela. Także biore sie za porzadki, dziewczyny rano ostro urzedowaly i nie wiem w co rece wlozyc :p

Wenusjanka czekam na zdjęcia ogrodu :-) uśmiałam.się z poranka emerytów :-D :-D :-D haha

Palin super, że wygospodarowaliscie czas na randkę :-) trzymam kciuki!

Gosiak dziękuję za przepis :-* myślę że kolejny ząbek u Tymka Będzie na dniach :-)

Hello,

Ja też tylko na minutkę, zrobiłam sobie przerwę na kawę o BB ;-).

Niestety pożałowałam już, że pochwaliłam moje dziecię, ze nie je w nocy. Dzisiaj jadła 3 razy i płakała z 4 razy... Masakra!!!

MADZIA - no też się zdziwiłam, że Darek wczoraj taki chętny na śniadanie na mieście :p , kilka razy go prosiłam, mamy super knajpkę z pyszną kawką. Zawsze mnie olał. A wczoraj przyjechał z wesela przed 8, poszedł się położyć do Natki, bo Natka spała ze mną i Leną. Po 8 wstała Lena, patrzę, a na czwartego wciska się Darek. Stwierdził, że się stęsknił, wyspał po drodze do domu i szkoda dnia na spanie ;-). Zastanawiałam się gdzie był, ale widziałam jak go przywieźli chłopcy ;-), przestałam drążyć temat ;-)

ANULKA - martwię się strasznie o Ciebie!!! Trzymam kciuki, zeby wszystko było dobrze!!! Dbaj o siebie!!!

SARA - gratuluję ząbków!!! :-)Widziałam w IKEI te obrazy, super były. Który wzięłaś?

ROBACZKU - gratulacje dla Hubisia!!! Ojej, cudnie!!! Ucałuj go od ciotki :-)

MIKOTKU - Ty to też zakupy zaliczyłaś :-)

Dobra, zmykam!!! Buziaki!!!

Dziewczyny zapomniałam zapytać, czy Wasze dzieci też tak wszystkich biją, drapią, włosy wyrywają??? Ja już rady nieraz nie daję z moją Leną :-(.
Tłumaczę jej, pokazuję jak ma robić, a ona swoje i się cieszy.

Wczoraj tak pobiła Natalkę, że ta płakała. Biorę jej rączkę, głaszczemy Natkę, a jak tylko puszczę to ona chlast i leje :baffled:
Darek sobie żartuje, ale mnie to nie śmieszy...

Mikotku - moja Ty zębuszkowa Czrodziejko !!!!! Tymkowi widac druga dolna jedyneczke...przez dziaselka ale widac !!!!!
:-)
Gosiaczku ciesze się, bardzo.się cieszę! :-D :-D :-D

Pogoda cudna! Zosia wstanie i znow idziemy w teren. Ogarnelam w domu, umylam lodówkę. Czeka mnie jeszcze sterta prasowania, ale to zostawiam na wieczór, bo Zosia wlasnie sie budzi

Padam kochane na pyszczek. Mam już dosyć mojego zapierdzielu. Chciałabym usiąśc w samotności, niczym się nie martwić nie słyszeć 1000000 x mama, nie biegać, nie pilnować i przede wszystkim nie pracować, nie odbierać telefonów, nie pisać maili, nie robić faktur !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No...usiadałam do kawki i pisać tu i juz na gg grafik się odzywa :(:( mamo, mamusiu :(

Jedno co dobre to chyba Hubert usnął w końcu a marudził chyba 10 min w łóżeczku i 3 razy u niego byłam.

Objadam się torcikiem z wczorajszych urodzin.
Pochodziłam już po całym Żukowie i nigdzie nie robią w cukierniach tortu bezglutenowego :(

Gosiaku tak cieplutko macie ? u nas fakt do poludnia temp w słońcu do 30 dobiegała ale w rzeczywistości był brzydki wiatr i wcale nie tak ciepło - Hubciowi załołyłam lekką kurteczkę.

Palin
ale zazdroszczę randki !!!!! Mi się tak marzy wyjście bez dzieci ale jeszcze muszę na to poczekać :(

Natis, Hubcio nie bije. Biła za to moja siostrzenica. Teraz ma 2 l i już nie bije. Chyba trzeba "karać" i absolutnie się nie śmiać bo często dzieci tak robią bo myślą że to zabawa. Co u Hubisia mi przeszkadza to rzuca wszystko i wszystkim, zabawki, klocki, smoczki. Potrafi tak cisnąć że szok. Ależ znakomity pomysł z tym śniadankiem w knajpce !!!!!!!

Justa masz nowe auto ? Jakie ? Salon śliczny, jaki porządek masz !!!!!!!! I Filipek taki "urośnięty " :)

Madzia
u nas też kupa często jest zaraz po przebudzeniu albo z rana ( gdzie wstaje jak już sie zaczyna właczać syrena ) lub po drzemce - a tu zazwyczaj nigdy nie i wem kiedy się budzi bo najpierw ciuchutko się bawi zanim zacznie wołac. Hubi z dnia na dzień zaczął chodzić, nie lubił za rączki. Jak go brałam by podreptał to zaraz siadał i na czworaka. Za rączkę chodzi od kilku dni i teraz już się puszcz i kilka kroczków sam robi :)

Lepiej mi. BB jest cudowne. Wyciszyłam się, odpoczęłam. Tylko w co teraz ręce włożyć :( Chyba idę najpierw po pranie i dokończę sprzątać kuchnię po chaotycznym gotowaniu w biegu ....

reklama
Kornelka ten fioletowy z molo zakończonym domkiem. Teraz tylko z 2tyg poczekać aż wreszcie zawiśnie :-/ K. Nie potrafi zapamiętać, zeby kolek kupic. Super Darek! Wiedział pewnie, ze zła byłaś i moze troche repensaty w tym wyjściu? Zreszta nie ważne. Fajnie, ze tak miło było :)

Gosia gratulacje!!!

Wenusjanka jak tam sadzenie Dyni?

Robaczku moze jak Natis weźcie nianie chociaż na 4h dziennie?

Ja dzisiaj troche spraw ogarnelam. Jutro paszport Feliksa i dwa konta do zamknięcia. Jeszcze jakieś bankowe sprawy i bedzie luźniejszy tydzień.

Śmigam na rolki :)

Do góry