reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

I już wiem co mi chodzi po głowie. Pisałyscio o imprezach urodzinowych- nasza prawdopodobnie bedzie przesunieta o niemal..... 4 tygodnie. a to dlatego ze chrzestny Niny, brat M. mieszka w Belgii i dopiero wtedy przyjedzie. Ma 2 letniego synka i też bym chciała zeby był bo na jego urodzinach nigdy nikogo nie ma to niech ma szanse sie pobawić u nas. O ile pogoda pozwoli impreza i ogrodzie z balonami i biegającymi dzieciakami tak to sobie wyobrażam, przegotuje dla nich zabawy i menu. Moje 2 panny i dwaj kuzyni 2 i 3 latka a i córka kuzynki 5 lat do tego TOTR oczywiście upieczony przez mame, mistrzem nie jestem ale mam taka potrzebę zeby na ten roczek zrobć to samemu. Mi osobiście nie podobają sie torty z cukierni, choć by były jakie ładne nie ma w nich tego najważniejszego. Smak- dla dzieci czyli bita śmietana i maliny. Na pewno zrobie ptysie z bita smietaną i owocami i moze jedno ciasto ale raczej podam lody- moja rodzinka to raczej umiarkowane lakomczuchy. Zimna płyrta jeszcze mi się w głowie kształtuje a danie- miało być cos eleganckiego ale zastanawiam się nad wypasionym grillem bo w ogrodzie każdy lubi grilla (możne z wyjątkiem mnie) Taki jest plan a oczywiście tego 17 czerwca tez opiekę małej tort. W sumie rodzinki ok 20 osób mamy.

mikoto
- tak biegłam mój dystans to było 10 km, może nie wyczynowo bardziej rekreacyjnie, zawody sie skończyły. kiedy do liceum poszłam. Ale jak dostałam się na AWF to miałam kontuzje kolana a właściwie problemy z rzepka i biegać nie mogę dlatego mam teraz kijki nordic walking u mnie w mieście duzo kobiet z tym łazi ale nigdy nie widziałam zeby ktos to robił poprawnie a o doborze rozmiaru nie wspomną czasem mam ochotę podejść i pokazać jak sie to robi ale boje sie ze takie panie tym kijem mnie zlinczują

reklama
Witam kochane
Wekend powoli dobiega końca, a jutro znowu szara rzeczywistość, synek do babci a mama do pracy. Jutro wyruszam do pracy nowym autem, mam nadzieję, ze będzie dobrze. Zapowiadali u nas deszcze a w sumie popadało tylko w nocy i bardzo dobrze, bo mogliśmy trochę pobyć na świeżym powietrzu.

mikoto zdjęcie salonu postaram się wrzucic w tygodniu , gratki 9 ząbka, u nas stan uzębienia 8.

gosiak_85 ja już nie mogę się doczekać kiedy pojadę nad morze, tak długo już nie byłam, cudne fotki jak zwykle i te bose stopki, miodzie, może podasz przepis na omlet jaki zrobiłaś dla Tymka?

natis
u nas najlepiej sprawdza się suchy chlebek lub z masełkiem, jak kupiłam paróweczki to wyrzucał nie chciał jeść

MatkaEwa
to możemy sobie podać ręce, Filip nawet jak byliśmy ze święconką to marudził a co dopiero na mszy, fajnie, że impreza udana.

madzia128
To pięknie Tymek siedzi na nocniku, ja kiedyś przed kąpaniem sadzałam to też zwykle pisiu zrobił, ale odkąd kąpie się w dużej wannie to nie chce siadać na nocnik, zaraz wstaje, ale chyba będzie trzeba zastosować technikę sadzania po spaniu. jak robisz te faszerowane cukinie? Jak sobie pomyślę, że teraz będzie coraz lepsza pogoda i można prawie cały dzień spędzić z małym na dworze a ja w pracy to też mnie ściska, ale co zrobić.

DzikaBez
wow 12 zębów to już jest ładny uśmiech, już sobie wyobrażam jak profesjonalnie zorganizujesz Ninie te urodziny, mnie też czeka przygotowanie na 23 osoby, tortu akurat nie będę robić bo nie umiem ale ciasta i cała reszta na mojej głowie

Witam wieczornie po calym dniu na nogach

Kapiel psaik zniosl dzielnie, w sumie nie wiedzial co go czeka a pozniej bylo za pozno. Jest wreszcie mieciutki i pachnacy.

Praca minela szybko, potem szybko obiad zrobilam i zapomnialam calkowicie,ze dzis bylam umowiona do kosmetyczniki na wypielegnoweanie buzi. Moj zalegly preznt na urodziny. Weic wymasowala mi Pani rewelacyjnie twarz plus nalozyla najrozniejsze maseczki. Spac mi sie teraz chce po tym wszytsm, i glowa do tego boli.

Natis - stopami sie nie przejmuje, bo na szczescie nie ma juz teraz problemow z butam... lydki... staram sie nie patrzec w dol :-D

Madzia
- zdjecia to zasluga meza, choc nie powiem byk czas, ze go gonilam , bo aparat lezal i sie kurzyl. Brzusio ukarze sie teraz na 20 tydzien :-D z tygodnia na tydzien nie bedzie widac roznicy az takiej :-D My dzis jedlismy baklazana faszerrowanego meisiem mielonym ;-) przesadzilam tylko z czosnkiem bo dodoatowo jeszcze dipa czosnkowego zrobilam i zaaa duzoo mi teraz czosnku

Mikotku - gratulacje 9 zabuszka...oj ta wrozka nie skapi u Was :-p

Anula
- wysoka jestes to stopke mozesz miec wieksza hahahaha. Kochana jak sie czujesz ???

Dzika
- podlogowea kupka i u nas sie zdarzyla...niby skonczyl, wstal odszedl i zanim zdarzylam zebrac do mycia klops na podloge ;-) ale macie zebow !!!

COs mialam jeszcze napisac, ale zapomnialm co.... :confused:

To jeszcze raz ja... wstawiam panoramiczne zdjęcie salonu, stołu i dzisiejsza fotka z wizyty u dziadków Filipka 20140518_213341.jpg20140518_213423.jpg20140518_125821.jpg

Czekam na fotorelację z roczkowych imprez. Spokojnych nocek. Dobranoc

Załączniki

• 20140518_213341.jpg
    20140518_213341.jpg
    7,2 KB · Wyświetleń: 54
  • 20140518_213423.jpg
    20140518_213423.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 56
  • 20140518_125821.jpg
    20140518_125821.jpg
    50,5 KB · Wyświetleń: 61
Justa = fotki super, mieszkanko wyglada slicznie, a Filipek do schrupania. A omlecik zrobilam tak : wbilam jajeczko do kubka, do tego dodalam trzy luzeczxki mleka (mm - rozrobilam tak na oko 1 miarke) plus koperek. Calosc usmazylam w malym garnuszku, na malutkiej ilosci ilosci oliwy z oliwek. Pozniej pomyslalm, ze moglam dodac pokrojonego w kosteczke i sparzonego pomidorka ;-) pierwszy raz w zyciu robilam omlet i jakos wyszedl

Melduję się wieczornie!

DzikaBez 10 km? Wow! Szykujesz prawdziwe garden party!

Justa pokój super, Filipek.cudny,.ale Ty? Przebiłas te zdjęcia! Wyglądasz ślicznie! I.jaka.szczupła jesteś? :-o przyznaj się ile.schudłas i.jak.to.zrobiłaś?

Gosiak wizyty u kosmetyczki zazdroszczę okrutnie :-( ja wciąż i ciągle wybrać się nie.mogę :-/ proszę o.przepis na bakłażany :-)

Padam, za nami intensywny dzien. Bylysmy na poswieceniu pol, potem jeszcze u jednych i drugich dziadków, spacerowalysmy do 19.30. Pogoda cudna!

Załączniki

• 1400444488634.jpg
    1400444488634.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 52
  • 1400444515102.jpg
    1400444515102.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 57
  • 1400444572403.jpg
    1400444572403.jpg
    33,9 KB · Wyświetleń: 65
I ja sie odmeldowuje

Koniec weekendu eh...
Sobota spontaniczny wyjazd na koncert Kultu a po drodze ikea musiałam dokupić pudełko na zabawki i przypadkiem trafił nam sie mega duży obraz do sypialni za 59 zamiast 199 ;-)

Stan uzębienia 11szt

Od jutra znowu mam nadzieje byc na bieżąco a teraz spaććć

Mikotku - od Ciebie to ja nie mam co brac. Jakbys mi jakies kg oddala to bys znikla
Gosiak hmmm czuje sie slabo, meczy i wkurza mnie ta waga :-\ dzis przymierzalam spodnie letnie i sie poryczalam bo wszystkie wisza na tylku. Do tego kazdy ciagle mi powtarza jaka to chuda nie jestem - to flustrujace :-( jutro powtarzam badania, we wtorek endokrynolog, w czwartek neurolog a 4 czerwca usg brzucha. Niech cos zaradza bo zwariuje. Fizycznie jest ok... psychicznie wysiadam, nie moge na siebie patrzec...

Dzien dobry :)

Ja po weekendowych wojażach. W czoraj moja chrześnica miała 3 latka no i mogło mnie zabraknąć na torciku a że S nie ma to pojechałałam już w sobotę rano do mojej mamy i u niej nocowałam.
Efekt wyprawy taki, że Hubi przechodzi sam na nóżkach nawet 2 metry !!!!! Ja cieszę siez tego chyba bardziej niż on - bo on to w eufori jest jak idzie :) Fakt, że teraz muszę z nim non stop chodzić za paluszek tak postawa w pionie mu się spodobała :)
Na roczek bedzie chodzić :) :)

Mikotko
- ale zębuszka Was raczy ząbkami ! 9 ząbków ! Hubi ma 5 dużych i jeden mały i uzębienie stanęło mu.
Dzika a u Was jeszcze wiecej ! Hihih, z kupaki w nocniczku tak bywa. Hubi prawie, ze płacze jak zrobi kupkę do nocnicza a ja nie che dać mu siępobawić :)

Na razie kończe - młdy uciekł do góry

reklama
Witam się porannie!

Robaczku gratuluję! Hubi, brawo, jesteś zuch chlopak! Jak nic będziesz biegał na.swoim.roczku! :-D mieliscie wspaniały weekendy!

Sara czekam na.zdjęcie.obrazu :-) 11 zębów? Wow! Felini w.czołówce jest :-D

Anula :-( oby lekarze Szybko.znaleźli.przyczynę tego stanu :-* jak sobie radzisz, kiedy L. Ma dodatkową pracę? Jak.Tosia z.Jedzeniem?

Natisku jak.Wam.minęła Niedziela?

Teri czekam na urodzinowa relacje! :-)

Zosia w.nocy kilka razy plakala :-( podejrzewam.druga dolna czworke??? Pogoda zapowiada się cudowna! :-D pranie juz na.dworze, kosze oproznione, Zosia wstała. Lece po mleko,poki bawi sie w lozeczku ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry