reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Witam się niedzielnie!

Zosia ma drzemkę, także jestem na chwilę :tak: Wczoraj pięknie spędziłyśmy czas z Rodzinką, dzisiaj powtórka, bo idziemy do moich Rodziców, będzie też brat z Rodzinką :tak:

Kingusia też właśnie zastanawiam się nad pchaczem, ale tym *** FISHER PRICE MUZYCZNY CHODZIK PCHACZ V3254 *** (4171197345) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (Ten miała Daria Teri i ma Hubi Robaczka - obie Mamy zachwalają) i tym CHICCO Chodzik Edukacyjny Pchacz sorter 2w1 65261 (4196380779) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (ten mnie kusi bardzo, bardzo ze względu na ten sorter :tak:Nie wiem tylko czy nie będzie się slizgal po panelach. Dziewczyny mówiły, ze ten z FP bardzo stabilny i nie ucieka dziecku :cool2:Ten z wózkiem fajny, ale obawiam się, że moja Zosia szybko by się nim znudziła :eek:

Justa jak dobrze, że szpitalne historie już za Wami! Jak parapetówka? Wybawieni? Wyspani?

Gosiak świetne te buciki! Zosia już śmiga w elefantenach :tak:Ale z Tymcia Ziom :-D:-D:-D Super! Jak noc? Widać ząbki???

Wisienka ja też podkradłam z dziko rosnącego, kiedy byłyśmy na spacerze. Ja uwielbiam bez, zwłaszcza ten pełny, jaśmin, piwonie, hortensje, i całą resztę :-D Widziałam, że na fb wstawiałam link do pociągu z fp, mówisz ze fajny? Szukam właśnie prezentu dla Młodzieńca :tak:

Korbus z tym zajmowaniem bywa różnie :-Dale zależy mi przede wszystkim by Zosia obcowała ze wszystkimi. Z moją Rodziną nie ma problemu, nie boi się, gorzej z Rodziną Sznownego Mego Osobistego Małżonka :eek::no:

Marys jak dolna dwójka? Ujrzała już światło dzienne? :tak:

Palin, Anula, DzikaBez, Natis, Sara, Bona, Emka, Wenusjanka, Minnie, Ewelina, Anusiakanusia, ankaka., JestemEwa, Jeny, Paulunia, Dmuchacu, Anilek, Marcysiowa, Betty, Aska, Madzia, Smile, MatkaEwa, Skalbka co u Was?????????????

reklama
Mikoto jestem jestem :-)
Właśnie skończyłam czytać ostatnie kilka stron.. ale nie spamiętałam za dużo :confused2:

Żyjemy żyjemy tylko czasu na wszystko brak. W pracy ok, ale wracam do domu ok 15:30 i doba jest stanowczo za krótka, Tymcio nadal ok 18:30 chodzi spać, ale zaraz potem wraca starszak, który całymi dniami szaleje na dworze i trzeba przypilnować lekcji i jego ogarnąć. Najczęściej ok 22 już słodko śpię :tak:

Tymcio niestety jak zwykle odbiega od wszystkich innych i papa potrafi, ale najczęściej mu się nie chce robić. Dziad mówi, że jak drzwi się za mną rano zamykają, to on wtedy macha, jak szalony :-p Kosi kosi i dzień dobry też robi, jak mu się chce.. Chodzi tylko w okół stołu i mebli i sam stoi kilka sekund. Mówi TATA a MAMA nie - i za to mam do niego żal :-p

Starszak ma za tydzień komunię.. organizujemy ją u teściów. Teściowa miała szykować obiad, ja zimną płytę, sałatki i przekąski, a moja mama kolację. Jak tydzień temu usłyszałam, że teściowej nie będzie w kościele, bo musi stać przy garach, to zamówiłam catering i ona ma "wolne" od gotowania, więc wpier*** się w moją działkę. Mam dość i chce, żeby już było po.. Poza tym we wtorek kolejna próbna komunia, w czwartek msza szkolna, w sobotę spowiedź :baffled:

Majówkę w ramach oszczędności spędzamy w domu, w czwartek aktywnie na spacerze, w piątek sprzedaliśmy dzieci i byliśmy na ognisku - wróciliśmy do domu ok 5.. :-D Nie wiem, kiedy czas tak zleciał..:confused: Więc chyba było fajnie :laugh2: Za to wczoraj mniej, bo już po 10 byliśmy po chłopaków.. a ja nie dość, że nie wyspana, to jeszcze lekko skacowana.. Masakra - dobrze, że pogoda była do dupy, to przynajmniej dnia mi nie żal

Dziś już zaliczyliśmy spacerek. Teraz szukam przepisów na komunijne specjały - znalazłam jajka faszerowane awokado :tak: Za chwilę planujemy rowerek. Jak z bieganiem mi średnio idzie, to może teraz ten rower.. I od jutra muszę jeść po 3 jogurty dziennie, bo teściowa potrzebuje pojemniki na tymbaliki drobiowe, więc jestem przymuszona do diety :tak:

Buziaki Kochane :* Udanej reszty majówki :*

a tu mój wiecznie zasmarkany Tymcio :-D DSC_0182.jpg

Załączniki

• DSC_0182.jpg
    DSC_0182.jpg
    11,3 KB · Wyświetleń: 43
Dzień dobry.

Ale ruch, jest co czytać, nadrabiać. Ekstra! Pogoniona przez Mikotka, doklepuję i od siebie parę zdań.
Dziś pierwszy dzień bez kataru. Co prawda coś w nosku brzęczy, ale ani razu nic nie pociekło z noska, aspirator też nic nie wyciągnął. Psikam tylko solą morską. Może już się z nim rozstaniemy. Tęsknić nie będę.

Teri – gratulacje ząbków. U nas nowych przebitych brak, ale w dziąsłach, całkiem nisko widać już ładnie cały magazynek. Pozostało nam czekać, aż zechcą się wybić.
Ech, ta moja synowa taka mądra, taka zdolna. Muszę chyba do niej wysłać Mikołaja po nauki, bo to totalny leniwiec. Słucha, uczy się, ale ewidentnie mu się nie chce. Może jak zobaczy, co jego Panna potrafi, może się trochę zawstydzi i wygoni z siebie tego leniwca.

Gosiak – zegarek śliczny. Będzie odmierzał Ci czas do wizyt i rozwiązania. Długo musisz teraz czekać do wizyty. Ale już maj, dasz radę. A jak się czujesz? Coś dokucza ciążowo? Wyrazy współczucia z powodu wujka. Ekstra butki.
A czemu ex upomina się o to teraz? Czemu nie rozliczyli się od razu?

Mikoto – masz mądrą córeczkę. Miki to prymusem w szkole nie będzie. Mówi, mama, tata, baba, mam, nie ma, nie, ta i ama (czyli kuchnia). Widzę, ze Zocha Kręciocha jak Mikołaj. On nawet przypięty potrafi się obrócić do oparcia i wstać. I Oczywiście prawie wypadnie jak się ogląda za autami.
Bez – ulubione kwaty mojej mamy. Zawsze na rocznicę ślubu (mają w maju) dostaje wielki bukiet. Ja też bardzo lubię. Za blokiem nam rośnie – mam skąd podkraść ;P

Justa – dobrze, że u was już zdrowo. Oby tak zostało. Testy z krwi można właściwie zrobić już teraz, ale bywają niemiarodajne. Po za tym odczulanie można robić dopiero od 5 roku życia, więc z ewentualnym testowaniem i tak lepiej poczekać i zrobić porządnie.
U nas mleko jest tylko raz i tylko w nocy. Jeśli Miki się nie zbudzi, to i mleka nie ma. Mnie nie przeszkadza, że nie pije, o ile tylko nie jest to niewłaściwie. W sumie i tak dania nabiałowe dominują w ciągu dnia.

Wisienka - &&&&& za Maćka. Będzie dobrze. Połamania długopisu ;)

Obiad zjedzony, Miki jeszcze śpi (może jeszcze z godzinkę pośpi), lecę skorzystać i samej się drzemnąć. Próbowałam już na poprzedniej drzemce, ale się nie dało. Wczoraj Mikołaj uparł się zjeść trochę kiwi, więc dziś kupy wyciekają w pampersy. Jest bardzo wyluzowany. Jak któraś będzie miała jeszcze problem z ciężką kupą - polecam. Wystarczy pół, nawet troszkę mniej.

Zostałam przywołana więc jestem, mam dziś totalnego doła ale o tym nie będę Wam tu smęcić...

Mikotku
Zosia ślicznie wygląda. Kurczę ja ciągle "łapię" się na tym, że nawet jak ubiorę ładnie Tymka to zawsze mu czegoś brakuje. Nie wiem może smęcę ale chciałabym zeby ktoś Go pochwalił a przez to mnie:zawstydzona/y:

Gosiak Bardzo fajny zegarek i buciki Tymka. Jak ten czas leci, Twój suwaczek mi to uświadamia;-)
Justa Super, że Filipek już zdrowy.
Paulunia "zazdroszczę" przespanej nocy. Pamietam jak kiedyś rozmwiałyśmy o której chodzicie spać, u nas wtedy Tymek już się budzi na cycka.... No coż może do 18stki uda mu się przespać od 20-7;-)
MatkaEwa u mnie nic nie chce rosnać:eek:
Palin Nie narzekaj tak na mikiego,ładny ma zasób słów. Za niedługo trzeba bedzie Go uczyć słowa "dzidzi" i pokazywania na brzuszek mamusi:tak:
Wisieńka Kciuki za maturę Maćka !
Robaczek Co do imprezy roczkowej to u Nas bedzie grill, ciasta i oczywiście tort. Chcialam tematycznie ale chyba jeszcze za wczesnie... dlatego zrobię kilka dekoracji i na pewno nadmucham sporo balonów:cool:
Teri Wasza Daria to prymuska, chodzi, mówi, pokazuje. Rewelacja !
Kinga Super ten pchaczo-wózek. i lalka bardzo fajna !
Madzia Ogniosko ! super sprawa, my roblismy na działce. Jestem pewna, że przyjęcie komunuijne super się uda, podrzuć potem przepisy na te pyszności !

Jestem !! majówka cała zajęta .. grill, poźniej rodzinnie. W końcu jesteśmy w domu :)
a wam jak minęła majówka?

Wrzucam aktualne zdjęcie mojego mężczyzny :)
10009776_818673934813962_2732604868586914936_n.jpg10264432_829572583724097_3190704078379816579_n.jpg

Załączniki

• 10009776_818673934813962_2732604868586914936_n.jpg
    10009776_818673934813962_2732604868586914936_n.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 61
  • 10264432_829572583724097_3190704078379816579_n.jpg
    10264432_829572583724097_3190704078379816579_n.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 49
Witam

Długi weekend powoli dobiega końca, w sumie to nigdzie nie pojechaliśmy bo pogoda nie była zbyt piękna ale i tak się cieszę, że ten czas spędziliśmy razem. Bardzo się cieszę, że jutro mam jeszcze wolne, mam kilka rzeczy do załatwienia ale nie trzeba tak wcześnie wstać. Filipek dziś był strasznie marudny, nie wiem czy to ząbki mu tak dokuczają czy może na zmiane pogody.

gosiak_85 fajne buciki i czapeczka również

_Marys_
my jeszcze dolnych dwójek nie mamy tylko górne

Wisieńka
powodzenia dla Maćka na maturze, na pewno będzie dobrze

mikoto parapetówka „odpękana” w sumie nie chciało mi się tam iść, bo to taka rodzina gdzie każda okazja jest dobra aby popić, a dla mnie nie każda impreza musi być z alkoholem . Posiedzieliśmy tylko do 20.00 bo synek już był śpiący a tym samym marudny. Ale zdążyłam się zdenerwować na koniec tekstem: „Już idziecie, zostańcie jeszcze… może chociaż J zostanie…” normalnie ręce opadają, chyba jesteśmy rodziną i przyszliśmy razem to i wracamy razem.

madzia128
zdradź później co dobrego przygotowujesz do jedzenia, bo ja już myśle o urodzinach ale jak zwykle nie mam pomysłu co przygotować dobrego do jedzenia, pewnie galaretki drobiowe też przygotuje bo to szybko się robi i jest dobre

Palindromea
ja też dzisiaj musiałam się położyć jak synek miał drzemkę taka jakaś śpiąca byłam

ankaka. słodki mały mężczyzna, rodzinna majówka bardzo dobrze

Melduję się wieczornie!

Madziu wiecznie zasmarkany Tymcio jest cudny! Wyobrażam sobie, jaka jesteś zaganiania i zmęczona, ale pisz od czasu do czasu :tak:Szykuje Wam się poważna impreza, powodzenia! Nieźle zabalowaliście :-D

Palin oby katar poszedł precz! Pospałaś dzisiaj?

Aśka przecież pięknie stroisz swojego Syneczka! Większą większość :-D garderoby Zosi kupuje mój Mąż :-)

Ankaka. jaki śliczny Filipo! Super, że majówka Wam się udała :-)

Justa świetnie, że jutro masz wolne, jak już pozałatwiasz najpilniejsze sprawy to odpocznij, należy Ci się :tak:Dla mnie to oczywiste, ze jak przychodzi się w rodzinnym składzie, to i w takim samym się wychodzi.

Padam :no: Teraz strasznie wieje :-(zapowiadali deszcze i niskie temperatury :-(Oby te prognozy się nie sprawdziły :no:

Witam,
Dzien zlecial slamazarnie, nic kompletnie mi sie nie chcialo, nawet gadac z M po wczorajszej klotni :/, to skaczace cisnienie moze wykonczyc :( Karina tez jakas marudna w dzien :/ sama nie wiedziala co chce, czy spac, czy jesc... oby nocka chociaz spokojna byla...

Mikoto fajny weekend mialyscie :) rodzinnie super! Dwojka powoli sie przebija, ale to powoli, niestety Karina nie da zajrzec sobie do buzki woec nie jestem w stanie stwoerdzic czy nie ida pezypadkiem dwie dwojki. Jutrobsprobuje podejrzec lub wymacac, moze sie uda. ;)
Madzia to Tymek wczesnie chodzi spac :) choc Karina czasem tez o tej godz zasypia jak juz nie daje rady jej przetrzymac ;) no to imprezka sie Wam szykuje :) oby wszystko poszlo po Twojej mysli i pogoda dopisala ;)
Pali oby juz katarek nie wrocil! Karina jak zjadla polowe kiwi to po 2 godzinach pampers do zmiany a pupa pod kran ;)
Aska mam nadzieje, ze jutrzejszy dzionek bedziesz miala lepszy, a dolki pojda precz!
Ankaka majowka totalnie w domu :p a pogoda tez noe dopisala na spacery :/ cudny Twoj mezczyzna :D
Justa oby jutrzejszy dzien spokojnie minal, zbys mogla spokojnie pozalatwiac sprawy :) u mas tez tylko gorne dwojki byly ;) do teraz :D moze na zabki Filipek marudzi?

Spokojnych nocek zycze!

Mikoto, niestety nie zdążyłam pospać. Na dodatek nocka tez zapowiada się nieprzespana. Od godziny Miki marudzi,sam nie wie czego chce. Teraz chwile przyznał, ale ma taki niespokojny sen. Może to zęby, a może zmiana pogody.
Wieczorem juz miał problem zasnąć. Położyliśmy się rodzinnie i w końcu utuluno, wycaluskany zasnął.

Justa, fajnie, że masz jeszcze jeden dzień na rozkrecenie i wpadnięcie w wir codzienności. Aro dziś zaczyna jakieś zajęcia, że nie będzie go cały dzień, a od jutra i noc. Zbliża się poligon, znowu.

Marys, kiwi jest niezawodne na przeczyszczenie, co nie? ;-) Miki też ląduje z takim tyłkiem pod prysznicem, a jak mu się to podoba! Kucnie, nadstawi się i pryskaj matka, a ja będę się śmiał. Oj kocha on wodę :-D

Asia, muszę narzekać, bo co pochwale to mi się Młody psuje ;-)

Ankaka, ale masz przystojniaka w domu. Zazdroszcze grilla, też mam chętke, niech tylko pogoda wróci typowo majowa.

Maruda już znów pojekuje :-(

reklama
No grill się udał. Mały siedział z dziadkami, a rodzice się wyszaleli ze znajomymi. Tak się objadąłam, że od dwóch dni mnie żołądek wieczorem boli :D
My po jutrze do ortopedy. Ciekawe co powie.
Madziu Tymek słodki ! wczoraj mi się zdjęcie nie ładowało :no::no:

Filip też się straszna maruda zrobił. Ślini się strasznie, a zębów nie widać. Dzisiaj oberwałam telefonem w głowe, więc łączę się z wami.
Poza tym od stycznia szukam pracy iiiiiii .. wielkie NIC!

Ostatnia edycja:
Do góry