reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Ale u nas zimno. Nawet mieszkanie nie może się jakoś nagrzać, ciągle jest 19,5'. Wyeksmitowaliśmy zabawki Mikołaja z dużego pokoju do docelowego pokoju Młodego, a tam całe do południa świeci słońce, więc jest cieplej. Dobrze, że to słońce dziś jest, bo bym chyba termowentylator wyciągała i grzała.

Nocka do końca minęła już spokojniej, co jakiś czas tylko Miki miauknął o smoka i pospał do 7. Teraz od godziny już drzemie.

na 12 idziemy o lekarza. Niby katar odszedł, ale jak ma butlę, czy smoczek to słychać, że coś tam siedzi. Niech spojrzy doktorskim okiem.

Od 9 trzymam kciukasy za naszego maturzystę. Zda rewelacyjnie, jestem pewna.

reklama
Witam :)
Niby po weekendzie majowym a pustki tutaj jakby dalej trwal.. u nas nocka ok, z jedna butla, po 7 pobudka. Zaliczylysmy juz spacer i sklep, ale nie zdazylam do rossmana po saszetki dla kotow, bo nadciagala taka czarna chmura, ze pomyslalam ze jak lunie to bedziemy cale mokre, wiec na szybcika kupilam mala paczke saszetek, szybcikiem do domciu a teraz slonce swieci.... jakas masakra :/... i wez tu wysiedz spokojnie na dworzu :/ grrr...

Wisienka jak tam poszla matura z polskiego Mackowi? Jakie ma odczucia?
Palin moze faktycznie na zabki idzie :s oj tak kiwi jest rewelacyjne :D szkoda, ze na poczatku nie moglam Karinie dac jak miala problemy z zatwardzeniem ;) hahaha az wyobrazilam sobie Mikolaja jak nastawia pupencje :D my poki co jeszcze pod kranem ;) u nas na odwrot, w duzym pokoju jest cieplo a u Mlodej zimno :s i co lekarz powiedzial?
Ankaka zazdroszcze grila, dawno nie jedlismy, chyba ze 2 lata :s moze w tym roku cosik sie nadrobi :D koniecznie daj znac co powie ortopeda ;) moze zabki ida ale nie widac? U Kariny dolnych dwojek nie widzialam, zeby szly :p

Mój kręgosłup nie wytrzymuje prowadzania Laury.
Mam dość :baffled:

Laura kończy dziś 11 miesięcy. Za miesiąc roczek :szok:
10322978_292139870953997_753924925_n.jpg10178436_292139737620677_538708931_n.jpg Fotki z majówki u dziadków - raj dla Laury.

Załączniki

• 10322978_292139870953997_753924925_n.jpg
    10322978_292139870953997_753924925_n.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 55
  • 10178436_292139737620677_538708931_n.jpg
    10178436_292139737620677_538708931_n.jpg
    48,1 KB · Wyświetleń: 55
Witam poniedzailkowo, dzis u nas wolne od pracvy wiec dlatego pisze dopiero teraz.

Nocka u nas hmmmm... o 2 Tymek obudzil sie i nie chcial spac w lozeczku. Jak stalam nad nim i dalam reke do potrzymania to przysyupial, ale gdy zabiralam budzl sie na nowo...Ale postanowilam nie brac go do nas. Jesli bylaby to 5 to moze bym wziela....dosunelam lozeczko do naszego lozka i tal go kizaialm pomiedzyszczebelkami. PO godzinie nie spania zaczal juz plakac , stawiac w lozeczku, ale powiedzialam nie .... w koncu polozyl sie i zasnal,. Strasznie mi sie go zal momentami robilo i zasypial tez chlipiac noskiem, ale po ta dlugim czasie juz nie chcialam odpuszcadc. Sama nie wiem czy dobrze robie...ale zalezy mi aby spal w swoim lozeczku.

Zabka nadal nie widac wiecej, czekamy z niecierpliwoscia.

Bylismy wczorj i dzis w slicnym parku, dopiero teraz go odkrylismy...jest cudnie, rzeka wodospady, stary mlyn, zwierzaki ...raj :-D a teraz czeka mnie prasowanie, choc pewnie zaczne dopiero jak TYmek usnie

Marys no moze ida zabki. Cos chyba wypatrzylam u gory, ale nie da sobie sprawdzic.
Kinga ladna Laurka i jaka juz duza ;)

Gosia zycze wytrwalosci. Ja na szczescie nie mam tego problemu z zasypianiem.w lozeczku. On dalej po butli usypa. Wlasnie zasnal.

Hej kochane :*
Obiecalam Mikotkowi, że zajrze i napiszę a że słowo rzecz święta jestem:) Umnie bez zmian. Julia szaleje Antek grzeczny jak zawsze. Nie wiem juz czy nie wolalabym zeby bylo odwrotnie. Aaaaa majowka minęła o wiele za szybko. Bylismy na rozpoczęciu sezonu w Gizycku i na majowce w Rydzewie. Byl tam konkurs na rzenie mazurskiego konia gdzie wygrały kobietki:p Było też wiele spacerkow i wspólnych zabaw. Także weekend w gronie rodzinki uważam za udany :) A dzisiaj odwiedzila mnie Palin z Mikusiem. Jeszcze raz bardzo wam dziekujemy i zapraszamy ponownie. Tylko tą swoją wredote przywiaze do kaloryfera haha :p
Teraz lecę bo maly juz spać chce i mamusia musi potulic. Buziaki. Zajrze jeszcze dzisiaj nadrobic i ewentualnie o ile czas pozwoli poodpisuje :* :* :*

Ostatnia edycja:
Witam się wieczornie!

Padam! na Twarz i całą resztę :baffled: pogoda dobijająca :no::wściekła/y::no:

Marys my dzisiaj cały! dzień przesiedziałyśmy w domu :no: Wiał strasznie przejmujący wiatr, ostry i zimny jak zimą :no:

Kingusia piękne zdjęcia! Lauro wszystkiego co najlepsze! Na roczek nie będzie już śladu po naczyniaku! Jestem pod ogromnym wrażeniem skuteczności lasera!

Gosiaczku super, że macie możliwość wyjścia do tak pięknego parku! Ja co najwyżej mogę zabrać Zosie na pola za dom :-pMyslę, że te nocne wierciołki i płaczki to sprawka Zębuszki :tak:

ankaka. Filipek tak wcześnie chodzi spać na noc? o której wstaje?

Paulunia mua :* cieszę się, że piszesz! Z Twojego posta powiało prawdziwym majowym optymizmem! Kolejne czerwcówkowe spotkanie, super!

Uciekam Kochane! Spokojnej nocy!

Witam wieczornie :)
Wlasnie kolezanki wyszly ode mnie :) se pogadalysmy, wylalysmy zale, zreszta jak zwykle ;) Karina miala 1 drzemke dzisiaj, z ktorej wstala przed 11 i padla mi przed 19. Zrobilam nalesniki bo M chcial, a jutro zrobie cos z mielonego bo mam :D tylko nie wiem co :/

Kingusia najlrpszego dla Laury! Slicznotka! A jaki piekny wianuszek ma!
Gosiak wiem, ze latwo mowic ale musisz wytrwac :( wiem co mowie, bo tydzien czasu zajelo mi nauczenie samodzielnego zasypiania w lozeczku bez noszenia i hustania :( a placzy przy tym bylo co nie miara! trzymam mocno kciuki abys wytrwala i aby Tymus nauczyl sie szybko spac sam w lozeczku! Pokaz zdjecia tego parku ;)
Ankaka Karina tez nie da sobie zajrzec do buzki ;)
Paulunia fajny weekend mieliscie i dzisiejszy dzien :) zapraszamy na czestsze odwiedziny w miare mozliwosci ;)
Mikoto tez bysmy pewnie przesiadzialy w domu tak jak wczoraj, ale musialam zrobic zakupy :(

Mikotku - tak to sobie tlumacze, bo slina momentami po podlodze leci ;-)

Marys
- Tyme pieknie spal w lozeczku, dostawal jesc i zasypial raz dwa, jak juz nie jadl, wstawalam pare razy na smoka i tez zasypial. Ostatnio mamy problem ale wlasnie liczymy na zabki

Prosze otot zdjecia. Park polozony jest w dolinie , praktycznie w centrum miasta a panuje cisza i spokoj. Most jest poczatkiem wszystkiego a reszta toczy sie w dole :tak:
O17A5590.jpgO17A5609.jpgO17A5612.jpgO17A5623.jpgO17A5633.jpgO17A5637.jpg

Załączniki

• O17A5590.jpg
    O17A5590.jpg
    46,3 KB · Wyświetleń: 41
  • O17A5609.jpg
    O17A5609.jpg
    52,5 KB · Wyświetleń: 40
  • O17A5612.jpg
    O17A5612.jpg
    43,1 KB · Wyświetleń: 33
  • O17A5623.jpg