reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Hej kochane :)
Dawno mnie nie było ale i tak nie nnadrobie Was, bo Natala nie pozwala za długo posiedzieć przy kompie... Natalce przebija się górna jedynka i mamy w domu masakre, moje dziecko cały czas siedziałoby przy cycku i tylko to ją uspokaja mnie powoli już zaczyna irytować wieczne chodzenie z cyckami na wierzchu... normalnie już tak dwa tygodnie. MAło je stałych posiłków a cycka jakby była noworodkiem ehhh...

Musimy zgłosić się do kardiologa, bo wykryto u Natalki szmer w serduszku ale lekarze mówią, żebym się nie martwiła, bo bardzo często zdarza się, że to nic poważnego ale sprawdzić trzeba więc musimy się gdzieś zarejestrować.
Przed nami jeszcze morfologia i w przyszłym tygodniu mąż musi odebrać wyniki panelu pediatrycznego, bo dzwonili ze szpitala, że są wyniki ale można odebrać do 14... a ja niestety bez auta. Podobno wyszło, że jest mocno uczulona na białko jaja kurzego:/ Więc jednak jajeczniczka zabroniona :p
no i uciekam bo syrena...

reklama
No i my po udanym spacerku. Miki przespał prawie 2 godz na słoneczku, teraz rozrabia w najlepsze. Dopadł się do szafki z garnkami i razem ze mną gotuje obiad. Zobaczymy co nam z tego wyjdzie.

Gosiak, nie waż się mieć złych myśli. Wszystko będzie dobrze, a w poniedziałek ujrzysz ślicznego bobaska.

Skalbka, spokojnie. Szmerki w sercu się często zdarzają u maluchow. Mikołajowi tez przy zapaleniu płuc rozszczelniło się serduszko i ma szmerki. Byliśmy na kontroli i kardiolog mówiła, że dziurka spokojnie sama zarośnie. U was na pewno będzie podobnie.

Lece, zanim Młody całkiem zapanuje nad kuchnią...

Witajcie kochane moje.
Ja dzisiaj bez sił mimo niezłej nocy... Laura też dzisiaj jakaś dziwna. Płacze o byle co aż wielkie łzy lecą :dry: nawet spacer jej nie pasował i po 40 minutach przyszłyśmy do domu.
Pogoda u nas niezła. Ładnie świeci słoneczko ale wiatr jest jednak jeszcze zimny.
Gosiaku nie martw się kochana. Jestem pewna że z Twoim maleństwem wszystko ok :* jestem ciekawa kogo tam pod serduszkiem nosisz :-)
Skalbka, Palin ma racje, takie niegroźne szmery często zdażają się u dzieci. Na pewno z Natalcią wszystko ok ;-)
Robaczku cudne zdjęcia! :tak:Wiecie że ja nigdy nie byłam na molo w Sopocie :zawstydzona/y:
Zastanawiamy się nad kilkoma dniami nad morzem i chyba wybierzemy się do Władysławowa. Do Trójmiasta blisko to co nieco zwiedzimy a jak pogoda pozwoli to i na plaży poleżymy ;-)

I tyle zdążyłam bo Laura już dwa smoczki wywaliła za łóżeczko :eek:

Hej moje drogie :)

Bona - to i ja bee pokłony robic w Twoją strone :) Oby ta praca była dla Ciebie satysfakcjonująca - a że jesteś mądra babka to życzenia powodzenia to tylko formalnosc

Mikoto - perfekcyjna, ja czegos nie rozumiem :p Zachwycasz sie pracami domowymi naszych kochanych czerwcoweczek - choc sama tak na prawde jestes niedoscignionym wzorem :p

Madzia - Super, że wychodzicie na prosto z chorobami. Jak tam " koleżanka" z pracy ?? No iii podłączam się pod pytanie Robaczka - będziecie 12 /?

Robaczku - cudne zdjęcia !!! ahhh i molo ... wiesz jak ja kocham molo prawda ???

Gosia - nie myśl o złych rzeczach zrozumiano ????? wszystko jest dobrze u Ciebie !!!! Czekam z niecierpliwością na Twoje usg - ale nie po to, żeby się upewnic,że wszystko dobrze - tylko po to żeby zobaczyc foto tego maluszka co Ci zdrowo rośnie pod tym dobrym serduszkiem :)

Palin - ehhh Ty nocny Marku :p A za żart prima aprilisowy to wiesz .... masz szczęście no .... :p

Skalbka - na pewno z moim Natalkowym serduszkiem wszystko ok :) Wiesz - ona ma zdrowe serduszko bo pewnego potężnego chłopczyka musi w nim zmieścic :)

Marys - ajj i ja czekam na foto chlebka. Jakoś kilka razy miałam zamiar zabrac sie za pieczenie samodzielne pieczywa ale yyy boje się, że mi zakalce wyjdą :p

Nooo u nas żadnych nowości. Wczoraj byłam u gin :p śmiesznie było buahahahaha
Taka prawdziwa primaaprillisowa wizyta :p Najpierw wziernik do cytologii ze mnie wypadł jak pani dr sie odwróciła po szkiełko :p potem pękła prezerwatywa na usg :p oj sie uśmiałyśmy obie. A kobiety w poczekalni jak wychodziłam z gabinetu zmierzyły mnie wzrokiem :p Hihi "ciężarówki były po ok 10 minut :p - ja siedziałam z 20-25 bo sie nagadac nie mogłyśmy. Jedna rzecz się pani dr nie spodobała - ale dostałąm leki i będzie dobrze ;) Za 2 tyg wyniki cytologii - oby nie było żadnych odstępstw od norm. Zatoki dalej mnie męczą - przeokropne to jest. Wstyd się przyznac ale z Lolem nawet na spacer nie wychodzę bo jak tylko jestem na zewnątrz to zalewam się łzami, kicham przeokropnie no i cieknie z nosa jakby ktoś mi wodę z niego wylewał. Nasze przebywanie na zewnątrz ograniczamy do godzinnego pobytu na placu zabaw po przedszkolu Tosi. Tosia przechodzi kolejny bunt ... jeju ileż tych buntów jeszcze będzie ;( Teraz mamy problem z ubieraniem się do przedszkola. Ja jak wariatka latam próbuje ogarnąć naszą trójkę w godzinę - a czasem i mniej a ta siedzi na łóżku i ryczy : ja nie umiem ubrać rajtek, ja nie umiem ubrac skarpetek, a mamo ubierzesz mnie prosze, ale mamo ja jestem dzieckiem, ale mamo nie można nikomu nic kazac tylko prosic, ale mamo ja nie umiem ... wrrrrrrrr Kocham ją nad życie - ale wiecie jak to potrafi wkurzyć i wyprowadzić z równowagi ?? jeszcze w momencie kiedy jęczący Lol podchodzi do mnie, zaczyna sie wspinać i "mama mama mama". Nooo to tyle :p żale wylałam :p

Kochane dziekuej . Ja na ogol mysle pozytywnie, ale poprostu ta niewiedza dobija czlowieka. Tyle tygodni czekania !. DObrze, ze dzis juz sroda

Skalbka - -oby zebus szybko sie przebil

Palin
- zazdroszcze tak dlugich spacerow...u nas max godzina i to czasem od polowy z syrena ...nie wiem co mu sie nie podoba. I zabaweczki ma i gadam do niego, spiewam mu...

Anulka - cierpliwosci !

Kinia - tez mialam taki dzien , nie wiadomo skad placz i lzy

Hej Kobitki!

Właśnie wróciliśmy z Michasiem ze spaceru. Synuś spał i ostatnio ciągle tak jest, że w domu nie zaśnie drugi raz, a jak tylko wychodzimy, to zasypia. Generalnie ok, bo na świeżym powietrzu i w ogóle, ale co będzie, jak się pogoda pogorszy i np. będzie padało? :eek:

Michaś spał dziś znowu pięknie. Obudził się o 4 na piciu i wstał o 6.30, ale pewnie jeszcze by pospał, tylko matka zaczęła suszyć włosy :baffled:

Gosia- nawet nie wolno Ci myśleć, że coś może być nie tak! Wszystkie trzymamy kciuki za poniedziałkową wizytę :tak:

Anula- fajna wizyta u gina :-D:-D:-D Ale że prezerwatywa pękła? :-)

Skalbka- tak, jak piszą Dziewczyny, to nie musi być nic poważnego, głowa do góry! Natalka jest zdrowa i śliczna ;-)

Kingusia- może to na kolejnego ząbka?

Palin- Miki kucharz? Będziesz miała z Nim dobrze! :happy:

Mikoto- w końcu uczę się od Mistrzyni :*

Dziękuję Wam jeszcze raz Kochane za kciuki i miłe słowa! Robaczku- pracuję w międzynarodowej firmie w dziale marketingu, a najfajniejsze jest to, że do pracy idę niecałe 20 minut spacerkiem :-)
To mój pokoik

Załączniki

• Zdjęcie0390.jpg
    Zdjęcie0390.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 79
Gosiak na pewno jest wszystko ok! Ja tez mialam brazowe plamienia i wszystko bylo ok! W poniedzialek zobaczysz swoja sliczna kruszynke :)
Skalbka mam nadzieje, ze zabek szybko wyjdzie i da Natalce odetchnac ;) co do serduszka to dziewczyny na pewno maja racje ;)
Palin pochwal sie co z Mikim upichciliscie ;)
Anula sprobuj upiec to sie przekonasz ;) no to faktycznie ubaw mialyscie z pani dr ;) alergikiem jestes, ze tak zatoki cie mecza? Mam nadzieje, ze Tosi szybko minie bunt ubierania ;) zycze duuuzo cierpliwosci!
Bona bardzo fajny pokoik :) super, ze tak blisko masz do pracy! :D no prosze jak Michas ladnie spi :) oby juz mu tak zostalo ;)
Mikoto jak dzionek minal?
Dzika wygralas w totka? ;)

Chlebek zrobiony :) od mierzenia skladnikow do ich calkowotego wymieszania zajelo mi ok 22 min wiec wydaje mi sie, ze nie jest to pracochlonne ani czasochlonne ;) potem jest 20 min na wyrosniecie, przelozenie ciasta do formy i kolejne 20 min na wyrosniecie i siup do piekarnika :) zdjecie chlebka ponizej, w calej okazalosci oraz jak wyglada w srodku :) dodam, ze skorka jest baaaardzo chrupiaca :D przy okazji pochwale sie rolkami poki moge wgrywac zdjecia :D
Edit: przepis na chlebek wrzucony do odpowiedniego watku :D

Załączniki

• 1396463795689.jpg
    1396463795689.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 64
  • 1396463813033.jpg
    1396463813033.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 52
  • 1396463838340.jpg
    1396463838340.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
Witam ;-)

Na wstępie przepraszam , że tylko o sobie , ale jeszcze Was nie nadrobiłam :zawstydzona/y: miałam zabiegany dzień

Zaczęłam dzisiaj od zrobienia zaleconych mi badań, pobrali 6 próbówek krwi --chyba czekoladę powinnam dostać :-D Potem musiałam załatwić parę spraw i po południu pojechałam prosić chirurga żeby mnie przyjął , bo oczywiście u nas w przychodni Pani powiedziała , że miejsc na razie nie ma:wściekła/y: ( Blizna jest okropnie czerwona a swędzi boli i piecze tak że nie mogę spać :zawstydzona/y:) . Weszłam z jedną Panią której akurat była kolejka i dr, odpowiedział że to nie jego działka :angry: że gdyby była jakś ropa to by się tym zajął . Obok w pokoju przyjmowała P. dermatolog , więc stwierdziłam , że podejdę i jej się zapytam , wyskoczyła na mnie tak , że prawie się poryczałam :zawstydzona/y: ( Co pani sobie myśli że P. przyjmę ludzie czekają w poczekalni) :wściekła/y: Tłumaczyłam że spać nie mogę tak swędzi i boli ,że proszę aby mi poweidziała tylko jaką maścią mogę smarować : Odburknęła że silikonową , poszłam więc do apteki i okazało się że taką maścią już się smarowałam i nic nie pomogło:-( I gdzie tu pomocy szukać :sorry:

Strasznie się dzisiaj wkurzyłam , nie wiem gdzie szukać pomocy u jakiego specjalisty? Ja już naprawdę nie wytrzymuje z tym swędzeniem i pieczeniem , przecież musi coś na to być :crazy:

Przepraszam , że Wam tak ględzę , ale musiałam się Wam wyżalić .... Jak wracałam to żaliłam się naszemu Robaczkowi , ona kochana zawsze mnie wysłucha :tak:

Lecę nadrabiać , co u Was słychać :tak:

Korbuś Ty moja kochana :* :* :* :* :*:* :* :* i tulę i tulę i tulę i tulę

Przepraszam, że tylko do Korbusi ,rano Wam wszystkim napiszę, teraz zmykam do łóżeczka. Weny nie mam,trochę popracowałam. Jakoś po malibu zagryzionym melonem zwyczajnie mnie zmuliło.........
Dobranoc.

Ps. Palin proszę śpij.....

reklama
Melduję się wieczornie!

GosiakTo dobrze ze noc lepsza.i.spokojniejsza, oby i.ta taka.była! Plamienie wystąpiło raz, także myśl pozytywnie! Wszystko.jest dobrze!

Skalbka pisalam Ci na priv na fb, jak.Zosia ciężko zabkuje :-( sił, Kochana, sil i dużo kawy dla Ciebie! ;-) niech zęby szybko wychodzą i.dadzą.Wam odetchnąć. Z serduszkiem Natki to na pewno nic poważnego! Nie martw się! Czekam na.zdjęcia mieszkanka!

Palin fajnie, że spacer się udał :-) ci.dobrego ugotowaluscie? ;-)

Kingusia może kolejne zabki? Byliśmy.we Władysławowie i.wiem, że nigdy.więcej tam nie pojedziemy :-/ jak dla.nas jest tam za.głośno, za dużo Ludi. Jednym słowem.ścisk. W sumie wyszło na.to,.Ze tylko tam stacjonowalismy, a objezdzilismy okolice od.Helu aż.po Sopot.

Anula Kochana, zachwycam.się, a.i.owszem, są dziewczyny, które wróciły juz do.pracy i.wspaniałe sobie radzą, a u.mnie często zdarzają się dni, kiedy muszę walczyć z leniwcem ;-) uśmiałam sir z wizyty u ginekologa :-D oby Tosi bunt szybko przeszedł! Sił, Anulko! :-*

Bona :-* pokoik.to ma Nasza Zosienka, Ty masz Room!!! Wow! Powtórzę się, jest super! Nocek zazdroszczę,.tak pozytywnie :-)

Marys ależ.smakowicie wygląda ten.chlebek :-o :-) chyba sir skuszę i odwaze się upiec ;-) rolki super! Często jeździsz? Kiedy planujesz wrócić do pracy? są dni, że Moja organizacja leży i.kwiczy :-/ :p

Korba ciśnienie mi.skoczylo, jak przeczytałam Twojego posta! :mad::eek: jak tak można??? Kochana, udaj się do.lekarza, który oferował, albo.jedz.na IP i powiedz, że.nie możesz wytrzymać, a w przychodni odmówili Ci pomocy. Nie powinno już chyba nic.dolegac, a skoro.rana daje o.sobir znać, to sygnał,.Ze.należy zgłosić to.lekarzowi.

Padam...:-( po spacerze pojechałam.z Zosia do.mojej Mamy. Przed 20 wrocilysmy, szybka kąpiel, karmienie. Starlam kurze, parapety, posegregowalam pranie, Sprzatnelam salon i kuchnie. Więcej nie.dam.rady. Także leze w.łóżku i.nadrabiam Was :-*

Do góry