reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Hejo.

Aro zaczął tatusiowe, wiec jak przystało na tatusia przejął dyżur :-) Ja się budze tylko do towarzystwa.

Anula, fajna wizyta, ale co się dziwić, jak w takim dniu ;-)

Bona, u lala, fajny gabinecik. Pewnie niebawem polki Ci się zapelnią segregatorami, albo zdjęciami lub pracami Misia :-D

Marys, upichciliśmy zupę, którą Mikołaj zjada z wylizaniem miski. Wreszcie matka pojęła jaki gust kulinarny ma synek ;-)
Śliczny chlebek. Musi być pyszny.

Korbciu, tule. A takiej bzdziągwie w gabinecie to bym dala popalić. Od tego kurde jest, żeby pomóc, a nie wydzierać się. Mam nadzieję, że w końcu znajdzie się rada na tego bliznowca.

Robaczku, śpie ile tylko mogę :-*

Mikoto, jutro (znaczy się dziś) planuje wysłać na spacer samych panów, a przez ten czas pomyc okna, wypucowac mieszkanie ile się da i po robić prania. Mam nadzieję, że czasu starczy i leniwiec mną nie zawładnie. Będę sobie powtarzać : bierz przyklad z Mikoto, bierz przykład z Mikoto...

No dobra, mykam do książki, bo pewnie tak hop siup nie zasne...

reklama
Witam się porannie!

Zosia wstala o 7 :-) po porannych rytualach pięknie wspolpracowala, dzięki czemu jedno pranie juz zrobione i dom odkurzony ;-) nawet dywaniki z sypialni się już wietrza. Pogoda się mieni, co chwilę słońce zachodzi a.pojawiają się deszczowe chmury :-/

Palin wow! Kobieto, ale to obmyslilas :-D sporo zaplanowalas do Zrobienia :-o

A gdzie reszta czerwcowych mam?

Teri co u Was?

DzikaBez jak dziewczyny?

MatkaEwa jak Jasio?

Jeny, Minie, Emka????

Hej hej :)
Z kawusia sie witam, Mloda ma drzemke :) dzisiejsza nocka cala przespana z jednym malym kwileniem ale zaraz sama zasnela ;) pogoda.. hm... no coz.. raz slonce raz czarne chmury :( a ma byc 16 stopni :( chyba dzisiaj nie wyjdziemy :(

Korba nosz kurde nosi mnie, zeby nawtykac tym lekarzom... moze faktycznie pojedz na IP, niech tam cos Ci przepisza na tego bliznowca..
Mikoto polecam chlebek ;) na razie bylam raz na rolkach w niedziele, na godzinke.. myslalam, zeby tylko w weekendy, ale teraz tak mysle, ze moze jak Mloda bedzie miec drzemke w tyg to tez bede jezdzic, akurat w tym tyg M ma pierwsza zmiane. Zreszta musze troche popracowac nad technika jazdy bo jezdze tak jakby pod katem, a nie na prostych kolkach (nie wiem czy dobrze wyjasnilam). Urlop rodzicielski mam do 25 czerwca, ale chcialabym wykorzystac jeszcze urlop wypoczynkowy z zeszlego roku i posiedziec jeszcze caly lipiec ale nie wiem czy szefostwo sie zgodzi... bede jechala jakos w tym miesiacu zeby porozmawiac z nimi na ten temat... ale jedyne co mnie cieszy to to, ze jak wroce do pracy to nie bede sie uzerala z dwoma dziewczynami, ktore psuly cala atmosfere w pracy... jak nocka? Zosia spokojnie spala?
Palin hehe o 5 rano ksiazka :) niezle :D pospalas jeszcze?

Ostatnia edycja:
Witam moje kochane

Przepisana przez P. Dr maść oczywiście nie przyniosła rezultatu , ciągłe nocne smarowanie :wściekła/y:swędzi i piecze:no: Wyczaiłam plastry które niby pomagają na bliznowca i swędzenie , dzisiaj je zakupię . Jest tylko mały problem : Plastrów jest 5 w opakowaniu , kosztują 114.00zł a kuracja może trwać od 2-4 miesięcy ehhh:sorry:

Mikotku, Miałyście aktywny dzień , nie dziwię się że padasz kochana , mam nadzieję że nocka w miarę dobra

Palin, Zazdroszczę Ci :tak: że Aro w domu , tak lubię jak S jest z nami w domu wtedy dni wyglądają zupełnie inaczej. Jeszcze raz mnie tak nabierzesz , to nie wiem co Ci zrobię :wściekła/y: ;-)

Robaczku, Malibu z mielonym no wiesz co :-D hihi magiczne połączenie :tak:

Bona, Twoje królestwo SUPER !!!! Tak się cieszę , że znalazłaś pracę , że wszystko zaczyna się układać :tak:

Jeśli chodzi o nocki to muszę moją córcię pochwalić :-) Wczoraj mleczko o 23 a potem o 5:szok: pierwsza w życiu nasza taka nocka , a dzisiaj o 23 mleczko i o 4 ale tylko 60 ml wypiła potem o 5 dokończyła flaszkę i spania już nie było . Ale aż nie wierzę że mój nocny marek , tyle spał jednym ciągiem :-D

Idę dzisiaj odebrać moje wyniki badań , u nas też słoneczka brak jak na razie ..

Miłego dnia kochane ;-)

Witam :tak: u nas nicka mstandardzik, troche sie Tymek krecil, po 6 dalam smoka i pomyslalam, ze za pol gdzoniki po spaniu, albo dosypianie w lozu , a tu niespodzianka i synio pospal w lozecku do 7 :50 :-p wstal odruchowow wizelam go do nas ale patrze cos za jasna na dworze, a maly tez nie do spania zmamusia. A tu taka godzina.
E dzis ma jakies szkolenie, zaczynal o 10 wiec do pracy z rana nie szedl.

Korbus
- dbaj o siebie, bedziemy to powtarzac do znudzenia. I bardzo wspolczuje, ze nie trafilas na odp lekarza, ktory by doradzil. A moze masc cebulowa by cos pomogla?? moja mama po operacji na tarczyce nia smarowala, choc ona chyba bardziej aby blizna zbladla . ALe moze cos to da

Palin - tylko sie nie rozpedzaj az tak z tym sprzataniem, bo ja to kompletnie w tyle bede :-D

Mikotku - ty tez od rana szalejesz, ja weny nie mam, ale kolejny dzien z mgla i deszczem za oknem. Niby na jutro i sobote zapowiadaja troche slonka i 14 stopni bez wiatru...oby sie sprawdzilo !!!

Dzieki dziewczyny, juz mysle troche bardziej pozytywnie, zreszta brzuchol sie ciut zaookreaglil, wiec to juz jakis znak ;-)
A niech bedzie nawet fotke dorzuce 2014-04-01 08.12.41.jpg

Załączniki

• 2014-04-01 08.12.41.jpg
    2014-04-01 08.12.41.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 64
Ostatnia edycja:
witam

żyjemy :sorry2: jakoś niby doba dłuższa o godzinę a czasu jakby mniej teraz na wszystko :dry: ale to przez to że większośc dnia spędzamy na dworku a domowe obowiązki leżą i kwiczą :sorry2: już nie wspomne o czasie na bb bo tego już na prawdę brakuje :zawstydzona/y:
u nas wszystko dobrze nie ma mnie z braku czasu dziś pogoda zmienna raz słońce raz deszcz więc siedzimy w domku puki co bo cięzko sie wbić żeby wyjść jak jest słoneczko bo zanim sie ubraliśmy już zaczeło padać i zrobiliśmy w tył zwrot :dry::sorry2:a poz tym czekam na kuriera ma być do 13 i co chwilę zerkam w okno żeby wyjść szybko żeby mi dzwonkiem Darii nie budził
za tydzień jestem umówiona do fryzjera już sie boje :sorry2:
Daria dziś dała popis swojego wokalu od godziny 9 próbowałam ją uśpić i tak zeszło nam do 11.30 :shocked2:

korba o jej aż tak swędzi maskara współczuję a lekarze szkoda gadać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:oby szybko cos pomogło a te plastry takie drogie :szok:

gosia mmmmm już brzuszek sie zaokrąglił prosimy foteczkę :sorry2::sorry2:

mikotku czyli spotykamy się juz po swietach raczej :-( nie dam rady teraz dobrze że nie nastawiałam sie na to spotaknie 12 bo teraz tak z tym Dawida szpitalem wyszło że i tak nie moglibysmy być nie wiem jak to będzie tam z organizacją
ale może w któryś dzień weekendu majowego przeznaczymy na nasze spotkanie ?

Spaceru nie było, ale okna już pomyte, pokoje wysprzatane, w kuchni tylko lodowka do umycia została, prania 2 sie suszą (wieczorem jeszcze jedno puszcze), obiadek w połowie zrobiony. Została łazienka i standardowo kurze, odkurzanie, mycie podług. Większość to zasługa Ara, ale i Mikołaj pomagał (albo spał, albo się bawił, albo oglądał świat z balkonu).

Korba, będziesz mogła na mnie na krzyczeć w Sokolnikach :-* Tez lubię jak Aro jest w domu, choć ma to swój minus - Mikołaj robi sobie wtedy krótsze drzemki. Ma jakiś czujnik na tatę.

Gosiak, nam przyszły tydzień wypadnie, bo mamy wyjazd spotkaniowo - urodzinowo - rocznicowo - imprezowy, wiec jeśli chcemy się ze wszystkim wyrobić w domu musimy w tym tygodniu. Śliczny brzusio. Ja nie jestem w 11 tygodniu ciąży, a mam większy. Załamka :-\

Marys, książka szybko mnie zmuliła. Ale Miki wstał przed 7 wiec i tak za długo juz nie pospałam.

No dobra, odpoczełam, synek śpi. Czas się brać za kończenie obiadu. Dziś serwujemy paszteciki drożdżowe z mięsem. Chętnych na obiadek zapraszam ;-)

Właśnie wrócilysmy ze spaceru. Zanim wyruszylysmy powiesiłam pranie, także powinno wszytko wyschnac przed wieczorem. Teraz Zosia śpi, a ja zjadłam śniadanie :-/

Marys wspaniała Nocka za Wami! U nas Wypogodzilo sir jednak i cudna pogoda jest! Mogę zapytać, gdzie pracujesz? :$

Korba oby ta noc była początkiem tylko takich dobrych i przespanych :-) plasterki ponoć bardzo skuteczne, daj znać jak wyniki badań :-)

Gosiak ale z Ciebie chudzinka! :-o brzuszek zgrabniutki! Jaki Tymcio Kochany! :-* dał Mamie pospac :-D

Teri dobrze, że piszesz! Przez to, że taka piękna pogoda.i mnie trudno wyrobić się ze wszystkim. Priorytetem są wyjścia na dwor, także gonie ze wszystkim rano, by potem wrócić na gotowy obiad, a potem znów wyjść ;-) mnie i weekend majowy pasuje, nie wiem, czy Mój będzie, ale wiem, że jeżeli przyjedzie, to cała naszabtrojka stawi się na spotkaniu ;-) co kupiłaś? Tovidziemy razem na cięcie do fryzjera ;-) tez jestem umówiona na przyszły tydzień ;-)

Palin torpedo! Usiądź! Zwolnij! Kiedy to wszystko porobilas? Paszteciki drozdzowe?! Kiedy? Jak? :-D u mnie nadal połowa rzeczy czeka do zrobienia :-/ :$

Tymczasem, w domu, rozgoscila się Wiosna :-D

Załączniki

• 1396523648141.jpg
    1396523648141.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 59
  • 1396523660659.jpg
    1396523660659.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 55
  • 1396523673189.jpg
    1396523673189.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 55
Korba jej 5 plastrow i tyle kasy :( oby byly dobre.. ze tez lekarze nie moga podac kilku specyfikow na to swedzenie :( mam nadzieje, ze Ci to przejdzie! Oby juz tylko lepsze nicki byly ;)
Gosiak jaka Ty szczupla jestes! To ja przy tobie wygladam na 4 miesiac :p nie moge sie pozbyc sadelka :p
Palin paszteciki? Mnia mniam az slinka pociekla :D
Mikoto u nas raz slonce raz deszcz :( wiec szans nie bylo na spacer :( ale za to jutro sobie odbijemy bo ma byc super sloneczko :D pracuje w firmie, ktora zajmuje sie skanowaniem dokumentow papierowych na masowa skale, pozyskiwania z nich danych jakich klient sobie zarzycz i sprzedaza skanerow dokumentowych. Jestem kierownikiem projektow i odpowiadam za organizacje pracy pracownikow, kontrolowanie jakosci przygotowania dokumentow do skanowania, zeskanowanych obrazow i wprowadzonych danych no i zorganizowaniem tak pracy aby wyrobic sie w terminie :p ten imbryczek z filizanka to taki wazon? Piekna wiosna u Ciebie w domku zapanowala :)

reklama
mikoto u mnie ten sam priorytet co u Was więc też rano gonie ze wszystkim czasem zdążę z obiadem rano i mam potem spokojna głowę czy zdążę zanim Dawid wróci a jak nie uda sie rano to jest gorzej bo cały czas o tym mysle i zerkam na zegarek :zawstydzona/y::dry: piekna wiosna u Ciebie tez musze w końcu wprowadzić wiosnę do mnie na pewno poczuję się o niebo lepiej ;-) super że Wam pasuje to wstepnie sie umawiamy na maj :-) o to się zgrałyśmy z tym fryzjerem co będziesz robić z włosami ? a nic ciekawego nie zamówiłam tylko osłonę na balkon za to dziś w smyku pare rzeczy dla Darii zamówiłam :-)

u nas też się wypogodziło i było i nadal jeszcze jest cudnie w sobotę jedziemy na spotkanie z koleżanką i jej córeczką też czerwcóweczką 2013 :-)

Dari ma drzemkę lecę ogarnąć kuchnię ech takie chodzące dziecko roznosi wszystko po całym domu i co z tego że wszędzie poodkurzam jak taki mały perszing dorwie kawałek chlebka i biega z nim po całym mieszkaniu i robi scieżkę z okruszków i mieszkanie wygląda jakby tydzień nikt nie odkurzał :zawstydzona/y::dry::shocked2: mówię Wam nie da sie teraz mieć czysto w mieszkaniu :shocked2:

cały dzień siedzi mi w głowie teść Joasi Boże taki wypadek :(

Ostatnia edycja:
Do góry