reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

witam

Mikoto znowu nie cwiczyłam a;le mam usprawideliwienie :-p otóż okres nabrał na sile i od wczoraj mnie dosłownie zalewa :szok:pierwszy raz tak mam jak wyszłam wczoraj na zakupy to w pewnym momencie mne tak brzuch zabolała że myslałam że nie dojdę :baffled: i czułam jak mnie zalewa :dry:maskara dziś wieczorem juz delikatnie pocwiczę obiecuje :-p:zawstydzona/y:

madzia hmmm ja strasznie nie ufam opiekunkom chyba po tych akcjach jakie kiedys tam pokazywali w tv coś czuje że wychodzi na spacer tak z 30 minut przed Twoim powrotem żeby potem powiedzieć że była na dłuuuugim spacerze :baffled:musisz to koniecznie wyjaśnić a co do tego że nie może nic zrobić hmm przecież tak jak piszesz ona jest w pracy to ma pracować a nie sprzatac w tym czasie płacisz jej za opieke nad Tymkiem a nie za sprzątanie :baffled:

u nas dalej paskudnie wczoraj sie rozpadało i dziś tez pada słońca brak :baffled:

kurcze wczoraj napisałam że daria juz nie robi kup tak zaraz nadrobiła i poszły 3 kurcze nie wiem juz czy to na zęby od 3 dni robi duzo kup i takie są hmmm bardzo śmierdzące sorki za opis :-pchyba ez wdrożę delikol

aa zawsze zapominam się pochwalic że w tym roku przyjdą na swiat u nas 2 nowe dzidziusie i oba u moje siostry ma 2 synów i najpierw u jednego juz na dniach bo 21 marca a potem u drugiego w lipcu ;-)wiem ze moja siorka zawsze chciała córkę a ma 2 synów to mówiła zawsze że bedzie miała wnusię a tu znów mają być 2 chłopaki :-pmoże się kiedyś doczeka płci żeńskiej :sorry2: w zeszłym roku urodziło się 3 dzieci licząc już moją Darią co roku ta rodzinka się nam tak powiększa że hoho :-D ale wszystko teraz już w wieku produkcyjnym jest :-p:-)

kurcze znów dzień w domku ja chce juz ta wiosnę co ma juz zaraz być podobno ja chce juz nie lubie czekać :sorry2:

miłego dnia kochane

Ostatnia edycja:
reklama
Marys u mnie w domu nie ma śmietany, same jogurty więc luz:)))) a gołąbki z ryżem to nie skromnie! dla mnie to strasznie pracochłonne dlatego prawdziwe gołąbki robiłam tylko 1 raz i całe dłonie poparzyłam kapustą:p

Kurde Teri też musiałabym odstawić zupełnie sól i wegetę bo Franek je wszystko to co my, ale jakoś nie potrafię bo uwielbiam:D oczywiście wszystko w bardzo małych ilościach ale musi być:)
Zaszalej na zakupach w sobotę i koniecznie się pochwal:)
Super, że w rodzince tyle dzieciaczków! Nigdy nie będziecie sie nudzić:)

Justa jutro już piątek a więc prawie weekend!

Madzia olej je. Jakbym wróciła do siebie do pracy wyglądałoby to podobnie niestety :/ A teks opiekunki faktycznie dziwny... nie płacisz jej przecież za sprzątanie mieszkania... no chyba, że Twojego :p
Tymuś chciał dzisiaj więcej czasu z mamą spędzić:p

Skalbka to zdrówka... ja to mówię, że krótka jelitówka nie jest zła... zawsze parę kg mniej;)

Kingusia spóźnione urodzinowe buziaki dla Laury! Każde dziecko jest inne, a z naszego forum żadne chyba jeszcze samo nie chodzi... a poza tym Laura będzie miała 9 miesięcy jeszcze przez miesiąc także nigdy nic nie wiadomo ;)

Robaczku u nas jest tak samo jeśli chodzi o aktywności i wspinaczki - zero spokoju :p
Odstawienie od cyca jest trudniejsze dla Ciebie niż dla dziecka.... powodzenia!

Korba zdrówka dla Julci! I kciuki za Zosię żeby katarek szybko minął!

U nas kolejna fatalna nocka... właściwie najgorsza jak do tej pory. Młody obudził się o 23 z 38,4 :/ Dostał Nurofen i szalał i wiercił się chyba do 3... wstał i znowu ani kataru ani kaszlu ani temperatury. MatkaEwa już wieczorem wyłączyłam całe ogrzewanie ale to nic nie dało:/ A zęboli nadal nie widać, nie wiem co jest grane:/ Teri u nas kupy zawsze śmierdzące:p właśnie czuję, że Franek ma dla mnie niespodziankę:p

Ja już po kawce i śniadaniu (pomidorek, cynamon, 2 łyżki chudego serka wiejskiego i wędzona pierś z kuraka). Na obiad resztka kremu z pomidorów i naleśniki (Dukana czyli bez mąki) ze szpinakiem i kurczakiem. To moje menu bo dla Franka i Pięknego gotuję coś innego... w sumie 3 różne menu ostatnio mamy :)
Mikoto wczoraj omlet z tuńczykiem czyli 2x jajko, łyżka chudego mleka i pół puszki tuńczyka w wodzie :)

Ok zmykam przebrać śmierdziuszka :)

Witam . Druga kawa już dziś :zawstydzona/y:. Coś taka osłabiona jestem więc muszę się wzmocnić jakoś :sorry2:. Z dobrych wieści - temperaturka dziś spadła gwałtownie i mocno - to znak , że mnie jutro krew zaleje :-p:-):-D. Niestety z tej okazji basen nam wypadnie w tym tygodniu :-(. Chyba rower w zamian będzie :tak:.
Teri - ale urodzaj w rodzinie macie !!!! Gratulacje :tak:
Kingusia - kciukaski za wyjazd i laserek . Laurenka piękna , sama słodycz . No i rośnie a naczyniak maleje i blednie pięknie :tak:
Madzia - mam nadzieję , że atmosfera w pracy się zmieni na lepsze . Ciężko zostawiać Tymusia pewnie . A opiekunka ma swoje dzieci ???? Jakieś doświadczenie z dziećmi ??? Bo jak oczekiwala , że opiekując się Tymusiem mieszkanie posprząta to chyba nie :sorry2:.
Koniec drzemki :sorry2: Syrena wyje

Robaczku
- 9 miesięcy karmienia to dużo . Ja właściwie tyle planowałam i powoli też będę odstawiać .
Smile - no dziwne te objawy u Franusia :-:)-(. Nie mam pojęcia co to ???? Chyba zębole ..... może lepiej z lekarzem pogadać ???/

Ostatnia edycja:
Witam,

druga nocka z rzedu gdzie Tymek budzi sie po 4 dopiero na jedzonko. Ja od rana zmeczona, czekam na nastepny tydzien aby ustalic z szefem krotkie przerwy w pracy. Musze cos ok 18 zjesc bo robie sie mega gloda a przez to ze nie jem robi mi sie niedobrze :sorry2: mam nadzieje, ze nie bedzie mial nic przeciw

Korbus
- -dziekuje, ze pytasz ale wlasnie czuje sie troszke do bani tylko przez zmeczenie, wiem, ze za pare tygodni ta sennosc minie..

Terii- jej takie dorosle dzieci ma Twoja siostra...moze nastena trafi sie wnuczka ;-)

Podziwiam Was bo ja nie umiem jakos ugotowac tak aby i Tymek zjadl ...:dry:

Smile - -oby nocki szybko wrocily do normu u Was a jesli to zabki aby wyszly

Witam się z kawą!

Noc fatalna. Zosia od 23 do 2 plakala i marudzila, non stop ja nosilam, zasnela po 2, a ja przed 3. Od rana znów marudzenie. Nie chce też spać.

Palin dziękuję za nocne pogaduchy!

Teri jesteś usprawiedliwiona! U nas w Rodzinach tez kolejne 2 Maluszki w drodze, a w sumie mamy 10 takich brzdacow ;-) imprezy mogą człowieka wykończyć. Właśnie zamówiłam kolejny Urodzinowy prezent na roczek. Chodzimy tylko na roczki, zresztą Zosia tez będzie miała tylko roczek dla Gości, potem, że tylko dla dziadków i chrzestnych, jeżeli.będą pamiętali. Najbliższa.Rodzina, ale czyli.nasze.rodzeństwo.to w.sumie 10 rodzin z Dziećmi, jeżeli grubo ponad 30 osób :-/

Kingusia trzymam kciuki za Jutrzejszy laser! Jeszcze raz wszystkiego najlepszego dla Laury!!!

Robaczku lada.chwila Hubi ruszy na.dwóch nozkach! Mam.nadzieje, że problem z kupkami szybko się skończy! Ależ cudna noc za Wami!

Korbus udanego wyjazdu! A katarek niech szybko mija!

Marys ach kiedy ja ostatnio pilam cappuccino? :-S u Was tez piękna noc!

Smile jeszcze raz się powtórzę, ale podziwiam Twój zapał! Współczuję nocy! :-( może to zęby? Jak dziasla?

MatkaEwa i.ja zaraz biegnę po druga kawę, jedna to stanowczo za mało :-/

Uff, po spacerze, zakupach i pogaduszkach z sąsiadem. Miki juz z nim na ryby chciał iść :p

Robaczek, jak ja dietę wielkiego postu zaczęła to ty na ciacho wołasz? Zawsze kurcze źle z dietami terafiam, he he

Mikoto, miło się z Tobą plotkuje nocą, ale zdecydowanie wole, abyście z Zosia noce przesypialy.

Cześć Kochane

nie pisałam ostatnio bo byłam z dziećmi u siostry w Krakowie i nie chciałam u niej na komputerze siedzieć.
Panny miały badanie słuchu i o ile u Ewki wszystko w normie diagnoza zakończona, naklejka w książeczce zdrowia zmieniona o tyle u Niny wyszło bardzo zle, jest szansa ze to przez jej infekcje taki wynik, oby tak było:-(, następne badanie za 3 mc.

Nina ma 8 zębów, dogoniła Michała :-D
Ewka paskudnie oparzyła sie u siostry, ma bąble na 2 palcach które pękły - straszne rany.
dziś miałam bilans z Ewka i wyszło to co wiedziałam od dawna ma niedowagę, masa poniżej 3 centyle, wzrost na 25. Mamy badania krwi i moczu ale nie sadze zęby cos wyszło. Poza tym bardzo samodzielna jest, sika od dawna do nocnika, ładnie mówi i jest bardzo sprawna manualnie.

Teraz tylko o sobie, nie wiem co sie dzieje jak naciskam ALT to wynalazcza sie komputer.

Ostatnia edycja:
Palin tez bym tak wolała ;-) a pogaduchy rano, przy kawie.

DzikaBez dobrze ze piszesz! Oby ten wynik.był zanurzony przez infekcje! A jak Nina! Zdrowa? Ależ pogonila chłopaków! 8 zębów! Gratulacje! Trzymam kciuki za wyniki Ewy!

My juz po Obiedzie. Zosia Pospala z 40 min, a akurat zdążyłam zrobić ryż z warzywami i odbyć telekonferencje z Morenka ;-) kliknąć kilka razy na czacie i tyle.

Dzika - mam nadzieje, zew zle wyniki to tylko ta infekcja i na nastepnym badaniu wyjdzie juz wszystko dobrze.

Ja dzis mialam chwile zwatpienia nawet poryczalam sie Emilowi przez tel, ze gdybym tylko wiedziala, ze on zdecyduje sie na drugiego maluszka i uda nam sie tak szybko nie wracalabym do pracy tylko wykorzystala jeszcze te 2 bezplatne miesiace. Wrocilabym w 15 tygodniu i jakos dociagnela do 28 ale trudno juz teraz tego nie cofne...

Doszla dzis kurtecvzka dla Tymka - udalo mi sie wylicytowac za male pieniazki i zakochalam sie jest taka jaka chcialam !!!! rozpinana z boczku , kapturek odpinany no poprostu bpska !!! niech sie teraz tylko cieplo robi !!!!

reklama
Gosiak :-( a nie.możesz iść teraz na bezpłatny? Najważniejsze jest zdrowie Twoje i Malenstwa. Pochwal się kurteczka ;-)

Do góry