reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

WItam :) u nas kolejna kiepska nocka i gdyby nie to ze Emil sie zlitowal i wizal malego do nas do lozka to bym nic nie pospala :-(tak wiec od 3:30 TYmek spal z nami i o dziwo SPAL ! W lozeczku od razu przekreca sie na bok a potem obala na plecki i sie budzi. I co go obroce na brzuch to znowu to samo. Jeszcze, zeby spal to niech spi sobie jak chce ale ja co 10 minut wstaje :sorry2:

Miktoku - -dziekuje...musialam sie naprosic meza jak nie wiem, a nawet muzyke juz mialam wybrana ..trzeba bylo tylko zmontowac i po niecalych 2 godzinach bylo ...a czekalam tyle :-D trzymm kciuki aby dzien byl troszke lepszy

Terii - piekna Daria :)

Robaczku
- Tymek z brzuszka potrafi sie obrocic ma tylko problem z powrotem :tak: staram sie cwiczyc i tak jak piszesz nagradzam zawsze brawami, bo widze jak sie cieszy :) Mam nadzieje, ze Hubissiowy katarek juz dzis mniejszy :) PS a gdzie foto po fryzjerze ???

Tymek probuje zasna ale slysze jak buszuje po lozeczku. Ide urwisa uspic, bo nawet butelki jeszcze nie pomyte :dry:

Czy ktoras z Was ma wyskoki ochraniacz na lozeczku ??? sa moze takie w ikea ?? na strone widze same o wysokosci 20 cm a mi potrzebny taki na 40 cm

reklama
Witam się po raz kolejny,,, bo jednego posta już mi mój zajebisty komp skasował :/

My dziś pospaliśmy do 9:30 z przerwą 15 min o 4 na karmienie i 06-07:30 na skoki przez przeszkody czyt. przez rodziców :p

Co do szydełkowania to na prawdę jest proste!!! Kiedyś kupiłam tą gazetkę, ale z nauką robienia na drutach... to dopiero czarna magia :p:p:p

Ankaka pokój świetny :D

MatkaEwa Jaś wygląda na zadowolonego :))) my nie mamy sanek i właśnie zastanawiam się czy kupować już w tym roku czy jeszcze czekać... w sumie śniegu aż tyle nie ma, no i Franek jeszcze takiej frajdy z sanek miał nie będzie :/

Madzia mam, nadzieję, że to ulewanie w końcu się skończy i nie będziecie się już męczyć!
Co do spacerku, to jak książę przestanie marudzić to może skoczymy na 30-40 min, ale zobaczymy.
Jak pogoda się w ciągu 2 dni nie zmieni to zapraszam na kawkę do siebie :)

Fioletowa zdrówka, zdrówka, zdrówka!!!

Teri Franek zazdrości Darii pchacza więc mama też już mu szuka odpowiedniego na all :D

Robaczku zdrówka dla kochanego Hubisia :* i TAK czekamy na fotki :D także pstrykaj i wstawiaj :) jak będzie wspólne to jeszcze lepiej:)

Mikoto biorę z Ciebie przykład i zaraz ruszać do sprzątania :))) Franek z Zosią chyba się zgadali... u nas też kolejny dzień marudzenia... już nie wiem co z nim robić. Wczoraj 2 drzemki po 15 min tylko i wszystko na NIE :/

Gosiak ja mam normalny ochraniacz... kurde współczuję nocki. Oby dzień był udany!

Franek skacze po mnie i szaleje. Dzisiaj już zaliczył glebę,i oczywiście płacz. Siedział na ziemi, chwycił zabawkę i go przeważyło (także Madzia wiem co czujesz) Wczoraj zasadził czołem w próg, nie wiem co chciał zrobić... ehhh normalnie nie usiedzi!!!
ehhh kochana taka skacząca pchełka, ale czasem tęsknie za moim Franusiem który tylko leżał i się rozglądał :p szczególnie tęsknię jak kolejny raz piję zimną kawę czy jem zimny obiad :p

ok zmykam sprzątać, bo Mikoto mnie zawstydza :p

Witam się, póki Miki jeszcze śpi (co się może szybko zmienić, bo sąsiedzi zaczynają wiercić).

Nocka rewelacja. O północy piciu, o 2 mleko i o 7 pobudka. Ależ tęskniłam za takimi nockami…
Miki też czuje się lepiej. Wstąpił w niego diabeł, łobuzuje – więc widać jest poprawa.

Matka Ewa – tak Miki ma z góry i z dołu po ząbalku. Igiełki – ale są J Jaś to wygląda, jakby na kulig opatulony się wybierał :D

Madzia
– Mikołaj też zaczął kolekcjonować pamiątki po spotkaniach z ławą i szafkami. Ale nie obkładam, bo to na niego nie działa. I tak się pcha. A jak raz czy drugi się troszkę obije to może będzie pamiętał, ze tam nie wolno bo będzie aua.

Teri – fajny ten popychacz. Może poszukam czegoś podobnego (albo do statywu domontuję jakoś kółka :p) – o ile zdążę :p

Mikotko, mam nadzieję, że w końcu wrócą do Was dobre dni i dobre noce. Zosiu, jedz ładnie…

Robaczku – pewnie że się foty będziemy domagać, a z Hubim to już podwójnie. A kysz katarze, a kysz.

No i kończę posta oczywiście z Diabełkiem przy spodniach (dziękuję, drodzy sąsiedzi). Ten czort mi dziś bawił się odkurzaczem (podkręcał i zmniejszał siłę ciągu w czasie odkurzania – oczywiście odwrotnie niż to było potrzebne), a potem urządził sobie kąpiel, wylewając zawartość wiadra na siebie (a miałam myć podłogi). No jest po prostu niemożliwy. Zresztą same zobaczcie… DSC00948.jpgDSC00953.jpgDSC00919.jpgDSC00934.jpg

Załączniki

• DSC00948.jpg
    DSC00948.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 60
  • DSC00953.jpg
    DSC00953.jpg
    13,5 KB · Wyświetleń: 58
  • DSC00919.jpg
    DSC00919.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 85
  • DSC00934.jpg
    DSC00934.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 58
Robaczku,Złapałaś mnie , To prawda , że ostatnio nie udaje mi się nadrabiać forum tak jak dawniej :zawstydzona/y: Teraz jak tu wejdę to sie spieszę bo wiem , że Zosia wstanie i nie będzie pisania :dry:

Zosia coś dzisiaj mało je , chyba ta dolna jedynka ją męczy. Czekam na S jak na zbawienie , jednak ciężko mi jeszcze z Zosią :cool: a w dodatku w piątek jedzie na szkolenie do Warszawy:sorry2: Od razu przeszło mi przez myśl , że pojadę z nim i spotkam się z jakąś czerwcóweczką .A tu dupa , jedzie dużym Fordem 3 osobowym a jadą w 3 z kolegą i koleżanką , więc dla nas miejsca nie będzie :wściekła/y:

U nas pada śnieg , strasznie się ciągną mi te dni teraz , nigdzie wyjśc nie możemy , całe dnie w domu: Nie lubię tak ;-)

Oooo i już koniec przyjemnego siedzenia , słychać z góry dźwięki wywalania wszystkiego z łóżeczka

Buziaki :tak:

Korba kochana oszczędzaj się!! I nie wychodź na ten mróz. U nas niby -7'C, ale po pół godzinie uciekliśmy do domu :baffled: A teraz czas do kuchni - obiadek szykować :-D Pulpeciki z mielonego w sosie pomidorowym tzn reszce kremu pomidorowego mikoto, zapiekane w piekarniku i utopione z serem :tak: Taką jakoś ostatnio mam wenę, bo na jutro planuję pierś z kurczaka z serem pleśniowym i żurawiną :tak:

Goście właśnie wyszli, ogarnęłam jadalnie i kuchnię i zabawiam jak mogę Zosieńkę ;-)

Gosiak
współczuję nocy :-(Ja właśnie szukam takiego wysokiego ochraniacza, 40cm, znalazłam kilka na allegro, ten jest wypełniony pianką DUDUŚ-Długi,wysoki ochraniacz do łóżeczka360 (3897011323) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ale każdy bok jest osobny i zastanawiam się czy u nas zda to egzamin, bo Zosia znajdzie i wejdzie w każdą dziurę :dry:OCHRANIACZ DO ŁÓŻECZKA WYSOKI 40X360cm PROMOCJA (3900689627) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. a chciałabym jednokolorowy, najlepiej bezowy, kremowy.

Smile piekna noc i poranek za Wami :tak: Kochany z Frania chłopak! Ja dzisiaj właśnie zakupiłam sanki - POLSKIE SANKI Z OPARCIEM I PCHACZEM LUX SPIWOREK (3886029545) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. z wełnianym śpiworkiem. Mam nadzieję, że kurier zawita jutro albo pojutrze. Ja zawstydzam? :szok: Mnie wstyd przed samą sobą, ostatnie dni to u mnie brak jakiejkolwiek organizacji, wszystko na łapu capu, Zojka śpi krótko albo wcale i wtedy zostają albo wczesne ranki albo późne wieczory na ogranięcie czegokolwiek :sorry2::zawstydzona/y:

Palin cieszę się, że wróciły dobre noce :-) Ale z Mikiego numer :-D Zosia póki co usypia jak odkurzam :-) Także zazwyczaj robię to wtedy, kiedy szykuje się do drzemki :-pJak Aro przeżył pierwszy dzień w pracy po urlopie?

Korba mam ostatnio to samo, wszystko w biegu :shocked2:Szkoda, że wyjazd do stolicy nie wypali :-(U nas też dzisiaj sypie, ale bardzo wieje:szok:

Madziu
ale mi smaka narobiłaś na pulpety, u mnie dzisiaj były flaczki, w sumie to rosół z mięsem - jak to Mój mawia - bo my tj. ja i moja Babcia, gotujemy torebkę gotowych flaków i dajemy do tego mieso z 10 udek, nadmiar mrozimy i mamy na takie sytuacje awaryjnie jak dzisiaj :sorry2:

Miktoku - dziekuje, moze faktycznie na allegro zerkne. Tez myslalam o takim dookola, ale jak przyjdzie nam wyjac szczebelki aby maluchy mogly wychodzic to juz bedzie niepraktyczny, nawet ten , gdzie kazdy bok jest osobno.

Tymek spi kolejny raz, maruda dzis z niego niesamowita...oby jutro bylo lepiej :sorry2:

Zauwazylam, ze oboje z mezem nakrecamy sie na ten wyjazd...nie powinnismy , bo nic kompletnie nie wiadomo, ale to chyba znak ze potrzeba nam jest zmiana otoczenia, jestesmy na nia gotowi...

Ostatnia edycja:
Gosiak a ja się zaczęłam zastanawiać czy w ogóle ochraniacz będzie potrzebny, jak łóżeczko będzie obniżone maksymalnie, bo wtedy górnych troczków nie przywiązę do barierki, a na szczebelkach i tak będzie opadać :sorry2::eek::confused2: hmmm nie wiem, teraz mam dwa krótkie, łóżeczko na średnim poziomie a i tak Zosia je ściąga :no:

reklama
Mikoto, Aro przeżył pierwszy i drugi dzień. Jeszcze jutro i wolne, wysyłają go na 3 dni urlopu. Dobrze, podkuruje się.

Gosiak, a może wyszydelkuj sobie? Nie da rady?

Do góry