reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Ankaka, pokój super. Marys, u Mikołaja tez ciasno, z zabawiał urzęduje wv naszym. Żleb myślę z czasem się to zmieni.

Antybiotyk podany. Trwało to prawie 40 ale ważne, ze przyjął bez zwracania. Dzieł Ci Boże za "1 z 10".
Położyła się z Nikim usypiac go kolo 20 i dopiero co nas piciu obudzilo. Czyli łuki co, odpukac, nocka ekstra.

reklama
Dzieńdoberek :-). Jasio dał pospać do 8:30 :tak:. Dzieci maja ferie wiec matka mogła spać .
Gdzie nasza Jeny się podziewa ????? I Dmuchawcowych konsultacji mi trzeba a jej nie ma :-(
Palin - gratuluję górnej jedyneczki - czli po jednym ząbku ma Miki na dole i u góry ???? :-) Jasi też z plecków na brzuchol nie przewraca się , tylko z brzucha na plecy :tak:. No i zdróweczka dla Mikołaja .
Robaczku - no to ja też na zdjęcie czekam :tak:
Ankaka - pokój bardzo ładny :tak:
Madzia - podziwiam za zacięcie z bieganiem . My w Brennej mamy domek letniskowy teściów , niestety nieogrzewany woęc korzystamy tylko latem . Jasio też staje na czworakach i kiwa się przód i w tył a potem rozjeżdża :sorry2: i suwa się w tył ( najczęściej pod kanapy ):-)

Sniegu u nas centymetr ale pierwsze saneczki zaliczone :tak:
20140126398.jpg20140127399.jpg20140127400.jpg

Załączniki

• 20140126398.jpg
    20140126398.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 48
  • 20140127399.jpg
    20140127399.jpg
    43,2 KB · Wyświetleń: 74
  • 20140127400.jpg
    20140127400.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 79
witam się porannie :-)

chyba nie lubię zimy - wczoraj jak wyszłam biegać, to mnie zmroziło i wróciłam, więc przebiegłam się tylko po schodach :baffled: a dziś tak sypie, że nie pójdziemy na umówiony spacerek do parku, bo Tymcio nie lubi ani padającego na niego śniegu, ani foli przeciwdeszczowej na wózku :-( czeka mnie szybki spacerek wokół bloku :dry:
chciałabym pochwalić moje dziecko, ale wolę nie :-p jeszcze trochę poczekam :tak:
skończyliśmy nutriton - po 10 dniach - zero poprawy, rzyga jak rzygał. wracamy do kleiku, bo skoro efektu nie ma, to wolę wydać 4zł a nie 24zł :-p a resztę w szmatekcie :-D

Palin mam nadzieję, że reszta nocki równie dobra?
anaka super pokoik :tak: mi sie marzy taki pokoik, ale niestety Tymcio ze starszakiem będzie pokój dzielił, wiec nie będzie on ani dziecięcy ani młodzieżowy :confused2:
Marys widzę, że miałaś udany dzień - i spacerek i pogaduchy - super! :-D
mikoto podziwiam Cię - mimo marudzącej Zosi, zrobiłaś tyle, ile ja w dniu, gdy Tymcio super współpracuje :-p oby dzisiejszy dzień był lepszy a wizyta wujostwa udana :tak:
MatkaEwa saneczki zaliczone? mi wydaje się, że tego śniegu jest jeszcze za mało.. ale może popołudniu się wybierzemy?

Piszę tego posta już dłuuugo, bo moje dziecko bawi sie na podłodze - meble obłożone poduszkami. Oczywiście znalazł lukę i uderzył główką :confused2::wściekła/y: Więc była akcja "nic się nie stało" i bawimy się dalej :tak:

edit: robaczku​ czekamy na fotki! :-)

teri a jaki pchacz kupiłaś małej?Kurde żałuje,ze nie założyłam fb,ale ledwo co na bb mam czas i bałabym się,ze tam z Wami utkne a tu będę zaglądać od święta:-D
Dziewczyny miłego spokojnego dzionka i pogody na spacerek i saneczki:)

hej laski

u nas chorobowo lepiej
Artur już w przedszkolu, Filip też dużo zdrowszy - nałożyły się zarazki od Artura i ząbkowanie - ma już 6 zębów, wyszły dolne dwójki
teraz mnie coś bierze, gardło boli, a nigdzie nie wychodziłam przez choroby dzieciaków

mąż miał robioną ostatnio gastroskopię i po 6 latach może w końcu zaczna go dobrze leczyć, znaleźli helikobaktera
a do tej pory: zespół jelita drażliwego, astma, sugerowali leczenie psychologiczne, że niby depresja
ech konowały

poza tym u nas nudy

mikoto przy marudnej Zosi tyle zrobiłas :szok: ja przy marudnej Darii nie zrobię nic :zawstydzona/y:ledwo obiad ugotuje
ale dzis coś jakby lepiej nie zapeszam tfu tfu własnie zasypia w łóżeczku i cos cicho sie zrobiło więc chyba zasneła :sorry2:
jak dziś dzień ????

ankaka ale super pokoik mi się marzy taki księżniczkowy dla malej :sorry2:ale puki co pomieszczeń brak :-(pewnie za jakiś czas będziemy szukać M3 :sorry2:mój Dawido jeszcze 2 lata temu tez miał taki dziecięcy pokoik teraz ma juz bardziej ''dorosły'' a marzy mi się taki w wersji dziewczynkowej :sorry2:

Matka Ewa ale Jasio cudnie wygląda pod kanapą :-Dno i na saneczkach też super :tak:

emka ja kupiłam uzywke z fp

no i spiiiii :-) lece prasować bo poprałam cały ten ciucholand i prasowania tyle że :szok:

Załączniki

• SAM_2493.jpg
    SAM_2493.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 74
  • SAM_2494.jpg
    SAM_2494.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 71
  • SAM_9273.jpg
    SAM_9273.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 77
  • SAM_9337.jpg
    SAM_9337.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 73
  • SAM_9289.jpg
    SAM_9289.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 77
Ostatnia edycja:
Z kawusią .....

Nocka równie ciężka jak poprzednia :( Hubcio kaszlał i się dusił spływającym katarem do tego stopnia że trzy razy zwymiotował :( Podnioslam mu materac i potem ciut ciut było lepiej

Gosiaku i ja myślę, że Tymek przeoczył obroty :) Może pomóż mu w tym ciut - jak lezy na brzuszku to złap za nożki i obracaj w jedną i drugą stronę. brawa za samodzielne siady !

Wenusjanka jak tylko fridą czyszczę nosek. Jestem już przyzwyczajona i nawet mega katar mnie nie rusza ale jak użyłam pierwszy raz to poszłam wymiotować

Nika Odstawiasz Maję ? Jak goscinka taty mija ?

Sara cieszę się, że nic złego u Feliniego się nie dzieje, życzę by i katar szybko minął

Madzia zimno na bieganie ale kilka lat temu taka temp nie była mi straszna na nocne biegania tylko na początku płuca bolały. Nie chwal Tymka ale i tak z przesyłam dla niego Gratki i całuski :*

Palin gratki kolejnego ząbka !!!! u nas wciaż dwa i góra na razie bezzębna :) i cieszę się, że Miki zdrowszy - moze to przez ząbki ?

Justa
jak godzisz prace i Filipka ? Nie tesknisz za nim siedzac za biurkiem ?

Korbus i wyszło ze nie czytasz bb od deski do deski :-p:-p:-p

Anaka - brawa dla Filipka ! Foteczki pokoiku sliczne ! :) Ja mojemu eksmisje zrobie albo na roczek albo jak zacznie przesypiac nnocki bym nie latała daleko i czesto :)

Teri mogę byc z Toba niedzwiedziem, :) to kiedy idziemy spać ? :) Dara jest wspaniała ! zachwyca i zachwyca !

Oj Mikotko ależ cieżkie masz ostatnio dni, mam nadzieję, że przy dziesiejszej goscince uda Ci się odpocząć

Matka Ewa
fajny Jaś a fotka z pod kanapy SUPEROWA ! My ferii mamy ostatni tydzień i już ubolewam że się kończą :( o co u Jeny też się niepokoję...

Ja u fryzjera wczoraj odpoczęłam. Byłam w salonie tym co zawsze ale tym razem obcinał mnie facet. Głowę mył mi 15 min z i zrobił mega masaż - bosko.
Nad fryzurkę też się 30 min krecił ale tylko podciął i wyrównał bo zapuszczam włosy wiec nie ma żadnej zmiany i fotki nie cyknełam. a fotki nie cyknełam bo tel mi sie popsuł chyba na dobre :( NIE KUPUJCIE SAMSUNGA GALAXY S II - jest masakryczny !
A jak tak prosicie o te fotki to zrobię sobie z Hubisiem i wrzucę, ale dajcie mi chwilę bym siędoczłowieczyła bo jeszcze w piżamce jestem :D

Witam się na szybciocha!

Dzisiaj zaczęłyśmy dzień o 7, a o 7.20 Zosia marudziła już na potęgę. W nocy jedno karmienie, ale słabo zjadła, i rano znów problem z mlekiem był :-(

Ankaka świetny pokoik! A jaka przestrzeń! Zosi apartament jest mały, ale myślę, że jakoś uda mi się to zorganizować, by miało ręce i nogi :sorry2:

MatkaEwa
Jasko cudny! U nas dzisiaj bardzo wieje, a myślałam, że ywjdziemy chociaż na 15 min :confused2: Zosia tez upodoała sobie sofę w salonie i non stop wsuwa pod nia nogi

Robaczku biedny Hubi! :-(Zdrówka! Ale miałaś relaks! Ja mam w piątek wizytę, ale ja u fruzjera nie umiem się zrelaksować:sorry2: Za to zaplanowałam sobie relaks na wiosnę - pomaluję jadalnię,jeeeee!!!! :-D

Fioletowa gratuluję kolejnych ząbków! Filip, Michaś Bony i Feliks Sary chyba idą na rekord zębowy :-D

Teri wszystko przed Toba Kochana! Na pewno pięknie urządzisz pokoik dla Córci! Ja póki co urabiam mojego, żeby szafę i komodę z Zosi pokoju wynieść do docelowej "garderoby"- mamy na dole taki mały pokoik, stoi nieużywany i chciałabym, aby były w nim same szafy. Zosieńce upatrzyłam nowe mebelki, szafę i komódkę, ale gabarytowo zajęłyby tyle ile obecna szafa, a zależy mi na jednej wolnej ścianie, bo musimy zmieścić jeszcze łóżeczko, a jedna ściana na całej szerokości to okno tarasowe (mimo że balkon).

Madziu mam nadzieję, zę w stosownym czasie nam się pochwalisz ;-)

Michasiu, Kochany! Rośnij zdrowo! Wszystkiego cudownego!

Tyle zdążyłam, Zosia na czworakach buja się przód-tył :-D Za godzinkę będą goście.... Miłego dnia Kochane!

Ostatnia edycja:
reklama
teri Daria jest cudna:)))Zawsze jak ją widze to poprawia mi humor:))Asiorka nasza kochana:)
Robaczku moja mała ma juz od dawna podniesione łóżeczko z jednej strony i to solidnie.

Do góry