reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Ankaka, pokój super. Marys, u Mikołaja tez ciasno, z zabawiał urzęduje wv naszym. Żleb myślę z czasem się to zmieni.

Antybiotyk podany. Trwało to prawie 40 ale ważne, ze przyjął bez zwracania. Dzieł Ci Boże za "1 z 10".
Położyła się z Nikim usypiac go kolo 20 i dopiero co nas piciu obudzilo. Czyli łuki co, odpukac, nocka ekstra.

reklama
Dzieńdoberek :-). Jasio dał pospać do 8:30 :tak:. Dzieci maja ferie wiec matka mogła spać .
Gdzie nasza Jeny się podziewa ????? I Dmuchawcowych konsultacji mi trzeba a jej nie ma :-(
Palin - gratuluję górnej jedyneczki - czli po jednym ząbku ma Miki na dole i u góry ???? :-) Jasi też z plecków na brzuchol nie przewraca się , tylko z brzucha na plecy :tak:. No i zdróweczka dla Mikołaja .
Robaczku - no to ja też na zdjęcie czekam :tak:
Ankaka - pokój bardzo ładny :tak:
Madzia - podziwiam za zacięcie z bieganiem . My w Brennej mamy domek letniskowy teściów , niestety nieogrzewany woęc korzystamy tylko latem . Jasio też staje na czworakach i kiwa się przód i w tył a potem rozjeżdża :sorry2: i suwa się w tył ( najczęściej pod kanapy ):-)

Sniegu u nas centymetr ale pierwsze saneczki zaliczone :tak:
20140126398.jpg20140127399.jpg20140127400.jpg

Załączniki

• 20140126398.jpg
    20140126398.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 45
  • 20140127399.jpg
    20140127399.jpg
    43,2 KB · Wyświetleń: 70
  • 20140127400.jpg
    20140127400.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 74
witam się porannie :-)

chyba nie lubię zimy - wczoraj jak wyszłam biegać, to mnie zmroziło i wróciłam, więc przebiegłam się tylko po schodach :baffled: a dziś tak sypie, że nie pójdziemy na umówiony spacerek do parku, bo Tymcio nie lubi ani padającego na niego śniegu, ani foli przeciwdeszczowej na wózku :-( czeka mnie szybki spacerek wokół bloku :dry:
chciałabym pochwalić moje dziecko, ale wolę nie :-p jeszcze trochę poczekam :tak:
skończyliśmy nutriton - po 10 dniach - zero poprawy, rzyga jak rzygał. wracamy do kleiku, bo skoro efektu nie ma, to wolę wydać 4zł a nie 24zł :-p a resztę w szmatekcie :-D

Palin mam nadzieję, że reszta nocki równie dobra?
anaka super pokoik :tak: mi sie marzy taki pokoik, ale niestety Tymcio ze starszakiem będzie pokój dzielił, wiec nie będzie on ani dziecięcy ani młodzieżowy :confused2:
Marys widzę, że miałaś udany dzień - i spacerek i pogaduchy - super! :-D
mikoto podziwiam Cię - mimo marudzącej Zosi, zrobiłaś tyle, ile ja w dniu, gdy Tymcio super współpracuje :-p oby dzisiejszy dzień był lepszy a wizyta wujostwa udana :tak:
MatkaEwa saneczki zaliczone? mi wydaje się, że tego śniegu jest jeszcze za mało.. ale może popołudniu się wybierzemy?

Piszę tego posta już dłuuugo, bo moje dziecko bawi sie na podłodze - meble obłożone poduszkami. Oczywiście znalazł lukę i uderzył główką :confused2::wściekła/y: Więc była akcja "nic się nie stało" i bawimy się dalej :tak:

edit: robaczku​ czekamy na fotki! :-)

teri a jaki pchacz kupiłaś małej?Kurde żałuje,ze nie założyłam fb,ale ledwo co na bb mam czas i bałabym się,ze tam z Wami utkne a tu będę zaglądać od święta:-D
Dziewczyny miłego spokojnego dzionka i pogody na spacerek i saneczki:)

hej laski

u nas chorobowo lepiej
Artur już w przedszkolu, Filip też dużo zdrowszy - nałożyły się zarazki od Artura i ząbkowanie - ma już 6 zębów, wyszły dolne dwójki
teraz mnie coś bierze, gardło boli, a nigdzie nie wychodziłam przez choroby dzieciaków

mąż miał robioną ostatnio gastroskopię i po 6 latach może w końcu zaczna go dobrze leczyć, znaleźli helikobaktera
a do tej pory: zespół jelita drażliwego, astma, sugerowali leczenie psychologiczne, że niby depresja
ech konowały

poza tym u nas nudy

mikoto przy marudnej Zosi tyle zrobiłas :szok: ja przy marudnej Darii nie zrobię nic :zawstydzona/y:ledwo obiad ugotuje
ale dzis coś jakby lepiej nie zapeszam tfu tfu własnie zasypia w łóżeczku i cos cicho sie zrobiło więc chyba zasneła :sorry2:
jak dziś dzień ????

ankaka ale super pokoik mi się marzy taki księżniczkowy dla malej :sorry2:ale puki co pomieszczeń brak :-(pewnie za jakiś czas będziemy szukać M3 :sorry2:mój Dawido jeszcze 2 lata temu tez miał taki dziecięcy pokoik teraz ma juz bardziej ''dorosły'' a marzy mi się taki w wersji dziewczynkowej :sorry2:

Matka Ewa ale Jasio cudnie wygląda pod kanapą :-Dno i na saneczkach też super :tak:

emka ja kupiłam uzywke z fp

no i spiiiii :-) lece prasować bo poprałam cały ten ciucholand i prasowania tyle że :szok:

Załączniki

• SAM_2493.jpg
    SAM_2493.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 71
  • SAM_2494.jpg
    SAM_2494.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 68
  • SAM_9273.jpg
    SAM_9273.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 71
  • SAM_9337.jpg
    SAM_9337.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 68
  • SAM_9289.jpg
    SAM_9289.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 74
Ostatnia edycja:
Z kawusią .....

Nocka równie ciężka jak poprzednia :( Hubcio kaszlał i się dusił spływającym katarem do tego stopnia że trzy razy zwymiotował :( Podnioslam mu materac i potem ciut ciut było lepiej

Gosiaku i ja myślę, że Tymek przeoczył obroty :) Może pomóż mu w tym ciut - jak lezy na brzuszku to złap za nożki i obracaj w jedną i drugą stronę. brawa za samodzielne siady !

Wenusjanka jak tylko fridą czyszczę nosek. Jestem już przyzwyczajona i nawet mega katar mnie nie rusza ale jak użyłam pierwszy raz to poszłam wymiotować

Nika Odstawiasz Maję ? Jak goscinka taty mija ?

Sara cieszę się, że nic złego u Feliniego się nie dzieje, życzę by i katar szybko minął

Madzia zimno na bieganie ale kilka lat temu taka temp nie była mi straszna na nocne biegania tylko na początku płuca bolały. Nie chwal Tymka ale i tak z przesyłam dla niego Gratki i całuski :*

Palin gratki kolejnego ząbka !!!! u nas wciaż dwa i góra na razie bezzębna :) i cieszę się, że Miki zdrowszy - moze to przez ząbki ?

Justa
jak godzisz prace i Filipka ? Nie tesknisz za nim siedzac za biurkiem ?

Korbus i wyszło ze nie czytasz bb od deski do deski :-p:-p:-p

Anaka - brawa dla Filipka ! Foteczki pokoiku sliczne ! :) Ja mojemu eksmisje zrobie albo na roczek albo jak zacznie przesypiac nnocki bym nie latała daleko i czesto :)

Teri mogę byc z Toba niedzwiedziem, :) to kiedy idziemy spać ? :) Dara jest wspaniała ! zachwyca i zachwyca !

Oj Mikotko ależ cieżkie masz ostatnio dni, mam nadzieję, że przy dziesiejszej goscince uda Ci się odpocząć

Matka Ewa
fajny Jaś a fotka z pod kanapy SUPEROWA ! My ferii mamy ostatni tydzień i już ubolewam że się kończą :( o co u Jeny też się niepokoję...

Ja u fryzjera wczoraj odpoczęłam. Byłam w salonie tym co zawsze ale tym razem obcinał mnie facet. Głowę mył mi 15 min z i zrobił mega masaż - bosko.
Nad fryzurkę też się 30 min krecił ale tylko podciął i wyrównał bo zapuszczam włosy wiec nie ma żadnej zmiany i fotki nie cyknełam. a fotki nie cyknełam bo tel mi sie popsuł chyba na dobre :( NIE KUPUJCIE SAMSUNGA GALAXY S II - jest masakryczny !
A jak tak prosicie o te fotki to zrobię sobie z Hubisiem i wrzucę, ale dajcie mi chwilę bym siędoczłowieczyła bo jeszcze w piżamce jestem :D

Witam się na szybciocha!

Dzisiaj zaczęłyśmy dzień o 7, a o 7.20 Zosia marudziła już na potęgę. W nocy jedno karmienie, ale słabo zjadła, i rano znów problem z mlekiem był :-(

Ankaka świetny pokoik! A jaka przestrzeń! Zosi apartament jest mały, ale myślę, że jakoś uda mi się to zorganizować, by miało ręce i nogi :sorry2:

MatkaEwa
Jasko cudny! U nas dzisiaj bardzo wieje, a myślałam, że ywjdziemy chociaż na 15 min :confused2: Zosia tez upodoała sobie sofę w salonie i non stop wsuwa pod nia nogi

Robaczku biedny Hubi! :-(Zdrówka! Ale miałaś relaks! Ja mam w piątek wizytę, ale ja u fruzjera nie umiem się zrelaksować:sorry2: Za to zaplanowałam sobie relaks na wiosnę - pomaluję jadalnię,jeeeee!!!! :-D

Fioletowa gratuluję kolejnych ząbków! Filip, Michaś Bony i Feliks Sary chyba idą na rekord zębowy :-D

Teri wszystko przed Toba Kochana! Na pewno pięknie urządzisz pokoik dla Córci! Ja póki co urabiam mojego, żeby szafę i komodę z Zosi pokoju wynieść do docelowej "garderoby"- mamy na dole taki mały pokoik, stoi nieużywany i chciałabym, aby były w nim same szafy. Zosieńce upatrzyłam nowe mebelki, szafę i komódkę, ale gabarytowo zajęłyby tyle ile obecna szafa, a zależy mi na jednej wolnej ścianie, bo musimy zmieścić jeszcze łóżeczko, a jedna ściana na całej szerokości to okno tarasowe (mimo że balkon).

Madziu mam nadzieję, zę w stosownym czasie nam się pochwalisz ;-)

Michasiu, Kochany! Rośnij zdrowo! Wszystkiego cudownego!

Tyle zdążyłam, Zosia na czworakach buja się przód-tył :-D Za godzinkę będą goście.... Miłego dnia Kochane!

Ostatnia edycja:
reklama
teri Daria jest cudna:)))Zawsze jak ją widze to poprawia mi humor:))Asiorka nasza kochana:)
Robaczku moja mała ma juz od dawna podniesione łóżeczko z jednej strony i to solidnie.

Do góry