reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Byliśmy z Mikim u lekarza. Mały dostał antybiotyk. Na razie zapalenie na poziomie gardła, ale z nim nie wiadomo nigdy. Najgorzej z tą temp. co 6 godzin lek przestaje działać i rośnie :(

reklama
Hej!

Ja dopiero teraz, bo Maruda nie pozwala na chwilę wytchnienia. W dodatku przerzuca się na jedną drzemkę w ciągu dnia :szok:

Mikotku- super, że Zosia robi takie postępy!!! :-D My, pomimo tego, że drogi nie odśnieżone, byliśmy dziś wózkiem na spacerku. Wyprawa karkołomna zwłaszcza dla mnie, bo wróciłam cała spocona od pchania wózka :baffled: A kaszę manną podaję na razie co drugi dzień, jak jutro będzie wszystko ok, to będę dodawała codziennie :tak: Widzę, że Zonia ma coraz bogatsze menu :-D

Palin- biedny Miki :-( Zdróweczka dla Waszej trójki!!!

Sara-
i dla Was dużo zdrówka!!!

Robaczku- i Hubiś takie postępy robi!!!

Teri- u nas też biało, szkoda, że sanek brak :wściekła/y:

Kingusia- trzymam kciuki za Laurkę! My jesteśmy w nieco gorszej sytuacji, bo Michaś we wtorek skończy 8 miesięcy, a posadzony między moimi nogami siedzi prosto, ale chwieje się na boki. Zdaniem pediatry motorycznie rozwija się prawidłowo (usłyszałam: co pani chce od tego dziecka?), ale nie ukrywam, że martwię się brakiem postępów. Widzę co prawda próby raczkowania, lubi też stać i sprężynować, ale z siedzeniem kiepsko :-(

Mój Syn znów wstał przed 5.00, ale na szczęście dziś była kolej Marcina na wstawanie. Co prawda, Maruda nie pozwolił o sobie zapomnieć, więc mój sen był przerywany :-( W dodatku tylko jedna drzemka 2,5 godzinna i czekamy do 19.00 na spanie...

Miłego wieczorku!!!

Marys - najlepszego dla Karinki :* Pieknie sie trzyma na czworaka :-D

Sara - -zdrowka dla Feliksa, oby odeszlo wszystko tak szybko jak przyszlo..niestety mam podobne - -nie zasne w dzien...musialabym byc naprawde wykonczona

Mikotku - -a gdzie zdejcie siedzacej Zosi ?? my tez dzis zjemy jogurcik z borzoskiwnka ze slioczka, oby nic nie bylo !

Palin - -zdrowka dla MIkolaja :* tak od razu antybiotyk dali ?

Bona
- u nas tez wczesne pobudki. Co prawda o 6 i na szczescie do tej 7 poczolga, pokreci sie troche z nami w lozku i jakos sie zwlekam wtedy. O 5 to chyba zasnelabym na siedzaco

Palin to jednak antybiotyk:-( My jutro bedziemy dzwonic do lekarza ale czy bedzie miejsce to nie wiem.
Duzo tych naszych bobasow choruje:-(
U mnie niedziela leniwa. Zrobilam jedynie obiad i leczo dla taty. Juz pod koniec dnia moje corki sa nie do zniesienia:-( aby do 19;-)

Cześć dziewczyny. Widzę,ze kolejne smyki chore:((( W cholere z tymi wirusami:((( Ja już byłam 3 razy na osłuchaniu z małą-ciągle mówia,ze czysto w oskrzelach choc charczy i kaszle az wszystko jej w klatce gra:(
Zdrówka dla wszystkich!!!!!!

Hej:)

Melduję się tylko, że żyjemy!!! w weekend zazwyczaj tyle się dzieje, że nie mam czasu na net :/ ale basenik dzisiaj zaliczony i 5 km spacerek też... jakby nie było tak zimno to byłoby i 10 km, bo pogoda była piękna!

Zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczków... buuuuziak od ciotki :***

idę podczytać, odezwę się jutro ;*

melduję się, że żyjemy. póki co zdrowi :tak:

wczoraj zaliczyliśmy dzień babci i dziadka - załapaliśmy się na obiad u teściów. wieczorem starszak poszedł na noc do kolegi, a my pojechaliśmy do znajomych. do tych znajomych, którzy nas kiedyś olali. mieliśmy nie jechać, ale zapraszali wszystkich, więc trochę nam było szkoda, a innych planów nie mieliśmy. zmyliśmy się przed 22, bo Tymcio nie chciał tam spać i wcale nie żałowaliśmy, bo było dziwnie.. dobrze, że były dzieci - Tymcio i dwójka dwulatków, bo było o czym gadać.. aha i jedna w 22tyg ciąży a i tak były chwile niezręcznej ciszy mimo 10 osób :baffled:
dzisiaj moja mama była na obiedzie z okazji dnia babci, więc dzień pod hasłem ogarnięcia mieszkania i przy garach. standardowo napięta atmosfera, bo dziad ma na wszystko czas :wściekła/y: ale jak poszłam z Tymciem na spacer, to powycierał podłogi i nafaszerował, wcześniej przygotowanym farszem, papryki. ja dziś zaliczyłam tylko 5km i odkryłam, że można w mrozie spacerować, ale.. nie wolno wchodzić do sklepów, bo człowiek się lekko zagrzeje i powrót do domu to tragedia :zawstydzona/y: dziad ma zapowiedziane, że teraz po pracy zakupy będzie robił ;-)

nie nadrobię.. czytałam na raty, co u Was i nie pamiętam :zawstydzona/y:
zdrówka dla chorutkich :tak:

Paulus, gosiak - dostalismy antybiotyk, z kilku powodów.
1 juz jest po przejściach (zapalenie płuc)
2 krtan jeszcze nie do końca się rozwinęła (zdarza mu się charczec)
3 jest duże prawdopodobieństwo, ze pójdzie dalej (bo taka pora roku)

Najgorzej, ze jest problem z podaniem leku. Albo u enchce wziąć (bo chydne) a jak juz to zwraca. Mam nadzieje, ze w końcu znajdziemy patent na podanie leku i szybko wrocibdo normy

Witam się wieczornie!

To był ciężki dzień :-( kolejny :dry:NIech te zęby już się przebiją :-(

Palin
zdrówka Wam życzę! Biedny Mikołaj! :-( Ja wszystkie leki podaję strzykawką, po policzku, może tak spróbuj ?:confused:

Sara jak Feliks? oby ta noc była spokojniejsza :tak:

Smile wpieknie pospacerowaliście!

Madziu to niezbyt przyjemna atmosfera była :baffled:

DzikaBez czy mogę Cię jeszcze raz prosić o podlinkowanie Twoich sanek, tzn, sanek dziewczynek :-D Kochane Czerwcówki, a czy Wy macie sanki dla Waszych Maluszków? Jeżeli tak, to jakie? Ja jestem pewna tylko dwóch rzeczy:
1. na te pogodę sanki są koniecznie
2.obowiazkowy pchacz
I tu pojawia się szereg pytań odnośnie śpiworka, gdyż śpiworek mamy z wózka, ale te śpiworki przy samkach mają wyższe oparcie :dry: Raz widziałąm sanki z pasami bezpieczeństwa, ale nie mogę ich teraz odszukać :crazy::crazy:

reklama
Witam
U mnie po katarze ani śladu, od razu człowiek lepiej się czuje i ma ochotę coś porobić. Mimo niedzieli wstawiłam pranie i poskładałam suche, a to wszystko przez wczorajszy wyjazd, pojechaliśmy do mojej siostry i nie było nas cały dzień w domku. Nie wiem co się dzieje z moim synkiem, ale od dwóch dni jest straszny ryk jak ubieram go po kąpaniu, zawsze marudził a teraz jest chyba kumulacja, na pewno sąsiedzi go słyszą. Szkoda, ze taki duży mroz, bo śniegu pod dostatkiem i możnaby wyjść na sanki.

Palindromea
gratki zębolka, mój m jeszcze jutro jest w domu z małym ale jak trochę mróz odpuści to też idzie do pracy, a też się przyzwyczaiłam, że jest w domu, zdrówka życzę a jak Ty się czujesz i Aro, kręci Was? Najgorsze, że jest problem z podaniem leku, ja ostatnio też małemu podałam paracetamol do mleka to nie wypił,ale na szczęście miałam jeszcze czopki, więc to nas uratowało.

sa_raa
u mnie to samo nawet gorzej, nie mam ochoty na przytulanie, buziaki a poza tym ciągle marudzę, że m ostatnio się na mnie zdenerwował i miał rację, zdrówka dla Feliksa

Kingusia91 a skąd ta woda? Cudny buziaczek od córeczki, dobrze, że z napięciem Laury wszystko w porządku, u nas też leniuszek, jak widzi jak m przynosi wanienkę do kapieli to się wyrywa a tak mu się nie chce

Minnie1 gratki pierwszego zębolka i synek zaczął siadać, brawo, u nas jest na odwrót z siadu przekręca się do pozycji do raczkowania ale nie raczkuje

_Marys_
myślałam, ze tylko Filip tak się kołysze na czworaka a jednak Karinka też tak robi, pewnie nie długo ruszą do przodu

ankaka pisz częściej, też zdrabniam synka imię i mówię Fifi

gosiak_85 fajnie, że spotkanie udane

RobaczekII ale Hubi pędzi teraz z coraz to nowymi umiejętnościami

mikoto śliczna maruda, jak tam dzisiaj lepiej się czujesz? Ja kupiłam ostatnio te puzle piankowe i położyłam na panele, sama lubię na nich siedzieć He He
My mamy takie saneczki… DSC03292.jpg

Załączniki

• DSC03292.jpg
    DSC03292.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 49
Do góry