reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Eveline bardzo mi przykro... Przytulam:-(

MatkaEwa ja tez mialam/mam taki jasny brazowy sluz, bylam z tym u lekarza i okazalo sie ze mam troche wolnego plynu w macicy i dlatego ten sluz, mowila ze absolutnie nie ma sie czym stresowac, oczysci sie i sluz bedzie juz ok, wiec mysle ze Ty rowniez nie masz sie czym martwic :)

Natis ale mnie wczoraj przestraszylas jak sie tak dlugo nie "meldowalas" z tej wizyty, ciesze sie ze wszystko ok ;)

Co do imion to my z malzonem kiedys rozmawialismy i jak dzieczynka to moze bedzie Gosia, Zosia lub odwrotnie a jak chlopiec to Slawek, Artur. Chociaz nie za bardzo te imiona mi sie podobaja, ale to po naszych rodzicach, napewno byloby im bardzo przyjemnie :)

Witam się dziewczyny grzecznie z łóżeczka,

Isis - mi przepisał ostatnio Nystatynę. Kazał brać 1x1 na noc. Też jest na receptę. Piszą, że trzeba brać całą serię, ale wzięłam tylko 3 tabletki, bo potem miałam krwawienia i nie zakładałam. Ale jak na razie u mnie ok.

mama_wiki - wierz mi, że głupie nazwisko to ma mój chłop ;-) no i przy okazji my (ja i córka).

Co do imion to u nas od zawsze miał być Wojtek - to wybór mojego męża. Miał kiedyś przyjaciela o tym imieniu i jakoś jest emocjonalnie z nim związany. Powiem szczerze, że nie byłam zadowolona z tego wyboru, ale po ok. 12 latach mowienia o Wojtku się przyzwyczaiłam i innego imienia dla chłopca nie mamy. A co do dziewczynki to też wybiera tym razem mój M. Na razie jest Karolinka, choć podobają mi się jeszcze inne imiona dla dziewczynki - Lenka, Antosia, Nadia, ale na 100% nie przejdą u mojego M. :(

Ona - przepraszam, ale wróciliśmy wczoraj późno, ok. 19.40. Jeszcze po córkę musiałam iść do sąsiadów, a byłam tak głodna, że czekałam jeszcze na kolację przygotowywaną przez M. :)

MatkaEwa - trzymam kciuki i nie martw się proszę Kochana! Ja też mam już mega schizy, ale ja przecież od 6tygodni plamię albo krwawię. Naprzemiennie mam krwawienie, plamienie, czysto jeden dzień i znów od początku. Też wczoraj szłam do tego lekarza totalnie zrezygnowana, byłam pewna najgorszego. A okazało się, że dzidziuś ma się bardzo dobrze. U Ciebie też tak będzie. Zobaczysz!!! Trzymam kciuki :)

Ostatnia edycja:
Ja miałam takie brązowe plamienia ale od razu lekarz skierował mnie na szpital. Od wyjścia czyściutko :) Oprócz tego mam nadżerkę i lekarz stwierdził, że od tego też mogą być jakieś upławy itp. Także zobaczymy co powie na wizycie

Warto ustalic jaki to Brazowy- taki jak stara krew, kawa bez mleka, bardziej bezowy? Jesli w zaden sposob nie zwiazany z kolorem, czerwonym, rozowym to nie ma co panikowac, ani niepotrzebnie nikogo straszyc, oczywiscie zawsze warto pojsc i skonsultowac to z lekarzem, ale bez paniki :)

Matka Ewy do tego jestes w 8 tyg wiec teoretycznie wypada termin @, ja wlasnie tez zaczelam miec taki sluz w tym samym czasie co Ty :)

Ostatnia edycja:
Motylek, a to jakaś konkretna dawka jest ? Ja mam zaprzyjaźnioną panią w aptece i mi dadzą :-)

Eveline84 bardzo, bardzo mi przykro :-(

Dawka Pimafucinu jest jedna. Tylko opakowania są albo po 3 albo po 6. Bo tyle można trwac kuracja. Ale jak to początek to spokojnie te 3 Ci wystarczą. Na noc głęboko i już.

ja za badania płaciłam 27zł-do przeżycia ale to dla tego ze mojemu gin skończyły się punkty z nfz i tylko dla ciężarówek zachował od 2 wizyty mam już refundowane;):-)

Dziewczynkom moim dziś odbija,od rana się gryzą i jest non stop mamooooooooooooooooooo......mamooooooooooo a ona mi....-co w nie dziś wstąpiło ja mam 13 lekarza i nie mogę sie doczekać da mi skier na usg;) i o skier na prenatalne go poproszę:-D:-D

głowa mnie boli dziś nie ludzko nawet apap wzięłam ale zwróciłam:sorry:

Eveline bardzo mi przykro i mocno przytulam.

co do imion to u nas napewno 2 imiona jak chłopak to imiona pa naszych ojcach Ryszard Bernard
a dzewczynka-nie wiem 2 poprzednie byłproblem z imieniem dla chłopca a dla dizewczynki były odrazu a teraz nam brakło pomysłów.

eveline tulę Cie mocno do serca...

My wszyscy w rodzinie mamy po dwa imiona i nasza 2 dzidzia też będzie miała dwa. Ale po wstępnych analizach stwierdziliśmy ze czekamy aż poznamy płeć, zadne imię mnie jakoś specjalnie nie zachwyca... Niektóre są fajne inne mniej, czasem jest tak i nie raz się z tym spotkałam wśród znajomych ze imię wybrane od samego poczatku nawet od kilku lat a po porodzie matce to imię zupełnie do dziecka nie pasowało i wybrali inne :-) W Dawidku to bylismy zakochani oboje od samego początku, moze z czasem któreś mnie chwyci za serce...
Ja za badania zapłacę równo 50zł.

reklama
Dziewczyny bardzo dziękuję za pocieszające słowa. Ona plamienia są bardzo jasne - żółto/ jasnobrązowe i jest ich niewiele. Isis nie biorę nic dopochwowo , tylko duphaston 2 x 1 . Mam nadzieję , że macie rację i wszystko będzie ok. Wizyta w piątek rano.
Eveline bardzo bardzo mi przykro:-( Trzymaj się kochana.

Ostatnia edycja:
Do góry