reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Teri teraz i ja jestem po dwóch kawkach, w sumie to w trakcie drugiej :-D Ależ Daria jest wyrozumiała dla swoich rodziców! :-)

Gosiak
świetne łupy!

Anula no łaziłam jak ta opętana :sorry2:Wszystkiego najlepszego dla Karolka! Nic się bój - pojedziesz i wrócisz z dobrymi wieściami!

Dmuchawcu dziękuję za zdjęcia! Ależ u Was nasypało, u nas póki co epoka lodowcowa!

My już po obiedzie, broimy na kocu :-)

Jeny
odezwij się!

Morenko dawno nie pisałaś! i na fb się mijamy i nie wiem co u Was:baffled:

reklama
Dmuchawcu - -piekna zxima !!!! zazdrosze. Mama mi pisala, ze w Szczecinie tez sypnelo wreszcie sniegiem :tak: Mam nadzieje, ze i u nas sypnie, choc rzadko sie to zdarza.

Wlasnie gdzie jest Jeny ???? mam nadzieje, ze u niej wszystko w porzadku

Tymek wlasnie zjadl pierwsyz deserek z twazrozkiem. Oby go nie wysypalo !!!

oj tak epoka lodowcowa przezyłam chwile grozy a w zasadzie to godzine
bo tyle spuznił sie dziś mój Dawid ze szkoły autobus nie podjechał pod górke i zmienił trasę najpierw porozwoził wszystkie dzieci a do nas na końcu Dawid oczywiście bez telefonu w szkole nikt już nie odbierał już mąz miał jechac z pracy i go szukac ja już sie uryczałam czarne mysli miałam aaa jak zobaczyłam że idzie to az podskoczyłam z radości :sorry2:
jak jutro tak bedzie ślisko to szkoła zamknieta bo autobusy nie dojada :baffled:

mikoto wow Gratulacje !!! skoro ta wróżka zebuszka jest tak blisko to pokieruj ja tutaj do nas :sorry2::baffled:

MatkaEwa: "Tak mi się wydaje , że poza ogarnianiem dzieci i domu nic nie potrafię ... ." No to jest tekst stulecia! Niejedna nie ogarnęłąby i tego. A w pracy na pewno dajesz radę. Nie wątpię w to. Logistykę masz opanowaną. :tak:

Anusiakaniusia: Wszystkiego naljlepszego dla Zuzi! :elvis:To prawie rówieśnica mojego Bartka- on z 27 lutego. @ nie zazdroszczę(szczególnie, że nieładnie się zachowuje)- nie tęsknię za pindą, A Ty karmisz jeszcze? Jakie macie przerwy?

Robaczku:cieszę się, że dzieci zdrowe, Hubiś to silny facet. Stoi w łóżeczku jak żołnierz na warcie. Cieszę, się, że Korbunię odwiedzasz. Wyściskaj ją następnym razem mocno ode mnie i Adasia. :tak: Nie zapomnij proszę... :blink:
Bona: trzymam kciuki, żeby plany zawodowe poszły po Twojej myśli. I za samochód ładny też. Zapytam jak prawdziwa kobieta: jaki kolor? ;-)
Gosiak: rajstopki dla dzieci z szelkami- padłam. :-p
Kingusia: z tym spaniem, a raczej jego brakiem, to skok jakiś może? Ehhhh
Mikotku: dziękuję za odpisanie na moje zawodowe dylematy... Nie chcę dawać Adasia do żłobka. Starsi chodzili, bo nie miałam wyjścia- nie miałam umowy na stałe. Teraz mam i kombinuję, żebym Adasia nikomu nie musiała oddawać. Gratulacje trzecięgo zębola!
Anula: oj to Lolinek dał czadu dziś w nocy- imprezował z okazji 7-miesięcznicy chyba. ;-) Jak wizyta u gina?
Dmuchawcu:ale macie zimę!!! U nas jest trochę śniegu. W sumie lodu więcej. ;-)
Teri: stres matki zrozumie tylko matka. Dobrze, że Dawid cały i zdrowy do domu dotarł.

Ja dziś byłam na długim spacerku z Adasiem. opatuliłam go i poszliśmy na cmentarz do mojej babci i dziadka. Obiad ugotowałam, pranie zrobiłam, posprzątałam w kuchni... Fascynujące. Dobrze, że mam Was. Mam komu poopowiadać takie ekscytujące zdarzenia z mojego życia. Wy rozumiecie. A dla koleżanek z pracy, to pewnie byłoby nudne, dlatego im nie truję.

Ostatnia edycja:
Witam
Dzisiaj ja już jestem z katarem, chwilami to leci ciurkiem z nosa, ja się pytam skąd to się wzięło, wczoraj było ok? Zaraz wezmę tabletki i zmykam do łóżka się wygrzać.
Mamy winowajcę wczorajszego marudzenia - górna prawa jedyneczka :-D mały jaki zdziwiony jak szorował ząbkami

anusiakanusia
jak się dziś czujesz? Wszystkiego najlepszego dla Zuzi

RobaczekII dobrze, że obyło się bez wizyty u lekarza i Hubcio już zdrowy, maluszek ślicznie wstaje i nie rzuca się w oczy, że różowy, czapki bezwzględne może też zamówie u Ciebie? Miłego feriowania :D

gosiak_85 fajne te rajstopki, przynajmniej nie spadają, ale fajne łowy, mamy podobny sweterek z tygryskiem

Kingusia91 tulę, coś się Lauruni poprzestawiało, oby się dziewczyna przestawiła, że w nocy trzeba spać

mikoto
dziękuję, że pytasz, Filip dzisiaj lepiej, mniej marudny niż wczoraj, z katarem dalej walczymy, mąż też nakarmi małego i przebierze kupę, ale kataru powiedział, że nie będzie ściągać bo to powoduje u niego odruch wymiotny, nic na to nie poradzę i tak dużo zajmuje się małym no i też ząbek się Zosi pojawił

teri114 jak czytam Twoje posty to wydaje mi się, że Daria jest dużo starsza od mojego małego bo jest taka „dorosła” on jeszcze się nie przewraca z brzucha na plecy a Daria się już sama bawi

_anula
ale miałaś nockę, niech zęby szybko wychodzą

dmuchawiec
u nas zima podobnie wygląda, fajnie dla dzieci bo mają ferie

Dziewczynki, mamy autko!!!! :-):-):-):-):-) Anilku- srebrny ;-) Opel Astra, 2003 rok, 1.6 z trzyletnim gazem, 101 KM KOMBI :-) Czyli wycieczki na wiosnę będą częste :tak: Tak mi ulżyło, że już mamy auto, bo spędzało mi to sen z powiek... Sprzedało nam go małżeństwo, które spodziewa się dziecka w czerwcu :happy2: Ot, taki przypadek ;-) Oczywiście mężczyźni rozmawiali o aucie, a my o dzieciach itp. :-D Jutro wstawię zdjęcia, tylko że po południu, bo o 10.00 mamy wizytę u alergologa w Kielcach. Dziękuję Wam, Kochane, za magiczne kciuki!!!

Mikotku- gratulacje jedyneczki!!! Moja Zosieńka kochana :-)

Justa- gratulacje również dla Filipka!!! Oby teraz Synuś był spokojniejszy :tak: A Ty wracaj do zdrowia szybciutko!!!

Gosiak- super ciuszki dla Tymusia!

Teri- wyobrażam sobie, jak musiałaś się martwić...

Dmuchawcu- piękne zimowe zdjęcia! Ja tam za zimą nie przepadam, ale jak już jest tak zimno, to wolałabym śnieg, bo przynajmniej wyszłabym z Michasiem na saneczki :tak:

Uciekam spać, bo jutro muszę ogarnąć siebie, Małego i samochód, bo chociaż przykryty, to muszę spakować wózek itp.

Buziaki Kochane moje, jeszcze raz dziękuję za kciuki ;-) Spokojnych nocek życzę!!!

Hej Kochane,

Właśnie poniosłam klęskę... wychowawczą. Po ponad godzinnym usypianiu, kołysaniu, śpiewaniu ... Lenka bawi się obok mnie na podłodze. 3 razy spała i po każdej próbie odłożenia do łóżeczka lub łóżka się wybudzała i gotowa do zabawy. Nie mam już sił, padam.

MIKOTKU - gratuluję zębuszka!!!!

BONA - 6 zębów??!!!:szok::szok::szok: Nieźle, u nas nadal bezzębny uśmiech od rana do wieczora ;-).

ANILKU Kochany - myślę o Twoim wczorajszym poście i mam pomysły na Twoją pracę ;-) Ty już wiesz jakie :-). Anilku u mnie też takie ekscytujące rzeczy się dzieją w ciągu dnia - typu ładna kupa ;-) ile łyżeczek zjedzonych zupki, ile minut udało się przespać i co nowego zrobić. Najpiękniejsze jest to, ze to właśnie uwielbiam i mogę o tym gadać w kółko ;-).

MATKAEWA - Kochana dostaniesz po dupce za to co piszesz!!!! Niejedna kobieta chciałaby mieć takie zdolności co Ty! Prowadzisz dom, ogarniasz rodzinkę i jeszcze pracujesz! Pracę masz bardzo trudną, ciężką, niejedna z nas by wymiękła :tak::tak::tak:

KINGUSIA - przykro mi, że wizyta przełożona, trzymam kciuki za dobre wiadomości w sobotę!!! Przykro mi też, że macie takie nocki, u nas też ostatnio kiepskawo, ale nie aż tak. Mam nadzieję, że dzisiejsza nocka będzie znacznie lepsza.

SARA - zdrówka dla Oliwierka! Mam nadzieję, że czuje się już lepiej.

BONA - jak tam wybór autka? Wybraliście coś? Trzymam kciuki!!!

TERI - Kochana wydaje mi się, że Darusia znacznie przewyższa Lenusię umiejętnościami :tak:. Moja żabka wiele już potrafi, o ile siadanie opanowała do perfekcji to stoi w miarę pewnie, ale nóżki jeszcze słabiutkie są. Próbuje kroczki robić, puszcza się, ale co chwila upada i się obija. Najfajniejsze, że się nie poddaje :-).

ANUSIA - mam nadzieję, że @ już dziś nie dokucza. I wszystkiego naj, naj, naj dla Zuzi!!! Moja Natka 20 lutego skończy 9 lat :).

GOSIAK - pytałaś o kaszkę jaglaną. Zaczęłam ją podawać jak zaczęła się alergia na mleko, gdy Lena miała ok. 5 m-cy. Starałam się wtedy zastąpić Lenie posiłek mleczny kaszką i rozrabiałam ją tylko z wodą. Lena niestety kaszek nie chce, choć ostatnie kilka dni udaje mi się przemycić po 1-2 łyżeczki w wieczornym karmieniu i dodaję wtedy ją do mleczka do butli.

ROBACZKU - dobrze, że Hubiś już zdrowy i bardzo się cieszę, że i u Was następują zmiany. Wiesz, że całym sercem Wam kibicuję!!!

ANILKU - pytałaś jak u nas... niby lepiej, dobrze. Darek się bardzo stara. Ustaliliśmy wszystko, było dobrze. Niestety Darek musi jechać do Niemiec. Gdyby nie to byłoby idealnie... Wkurzam się na samą myśl o tym wyjeździe i jestem zła, niemiła, dokuczam mu... chyba nie umiem inaczej... wczoraj powiedział, że jak powiem słowo to więcej nie zagra, ale teraz ostatni raz jechać musi... mówi, że nie może zostawić chłopaków i zawieść organizatorów. Rozumiem to a jednocześnie nie umiem się z tym pogodzić, wyżywam się na nim przy każdej sposobności, a on stara się mnie uspokoić, wynagrodzić to itd... Głupia jestem i tyle :zawstydzona/y:.

JUSTA - Wam oczywiście też gratuluję zębuszka!!!! Super!!! I zdrówka dla Ciebie! Oby katar poszedł precz :-).

ANULA - spokojnej nocki!!! :-)

Zmykam Kochane... Podejmuję kolejną próbę uspania Leny, która właśnie ogląda mecz z tatą i kibicuje całym ciałem ;-).
Buziaki!!!

reklama
Witam się wieczornie tylko na chwilkę..
Póki co nocki w dalszym ciągu przespane, oby się już tak utrzymało. Dzisiaj Karina się troszkę rozgadawała, cały czas coś do siebie mówiła i nawet powiedziała "PAPA" (chyba miało być TATA :p) zobaczymy jak jutro :p udało się też ją przestawić na chodzenie spać koło 21 :) także teraz już śpi :D

Chorującym mamusiom i Szkrabkom życzę zdróweczka!
Gratulację ząbków :)
Bona gratuluję autka
Mikotku spóźnionego najlepszego dla Zosieńki :*

Życzę wszystkim przespanych, spokojnych nocek :*

Do góry