reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Witam
Dalej walczymy z katarem no i chyba zęby idą bo mały marudny od rana, dał tacie w kość dzisiaj, nie chciał jeść ani spać. Na noc dałam Virbulcol bo był strasznie płaczliwy, więc nawet poszedł spać bez wypicia mleka, ale już to nadrobił. Niech te zęby wyłażą, bo maluszek się męczy. Tatuś ma wolne w tym tygodniu, więc się zajmuje synkiem i w końcu wie jak to jest siedzieć z dzieckiem w domu. Jestem dziś nie wyspana i nie w nastroju, chętnie bym coś wypiła %.

gosiak_85 u nas też tatuś więcej się teraz bawi z synkiem, na początku nawet nie brał go na ręce jak był malutki a teraz siedzi z nim cały dzień jak ja jestem w pracy, nie przejmuj się uwagami innych, sama wiesz co jest dla Was najważniejsze, to Wasze życie. Ja używam z NIVEA krem na każdą pogodę, oczywiście czasami jak szybko chciałam wyskoczyć z małym w chuście to nawet zapomniałam posmarować. Po kąpieli malego oliwkuję.

Palindromea chcesz odzwyczaić Mikołaja od smoczka czy od mleczka w nocy?

Kingusia91 mogę podać Tobię rękę u nas też trzecią nocka beznadziejna ale z powodu kataru, a dziś obawiam się, ze będzie jeszcze gorzej, bo mały marudny od rana i jak zajrzałam do buzi to chyba wychodzi górna jedynka, daj znać co powie rehabilitantka, pewnie lepiej się upewnić.

Bona87
mąż nie lubi tego dźwięku, jak ja małemu ściągam to najczęściej wychodzi z pokoju bo zbiera mu się na haftanie

MatkaEwa fajnie, ze Jasio tak ładnie je. U nas podobnie jak u sa_raa mały zjada z ciężkim bólem pół małego słoiczka a jak coś jest z ziemniakami to w ogóle nie ma szans

mikoto wszystkiego najlepszego dla Zośki, widziałam na fb zdjęcia, cudna jest.

Lecę ogarnąć kuchnię i spać, bo nie wiadomo kiedy mały obudzi się z płaczem. Spokojnej nocki.

reklama
Ja wybaczcie króciutko.. Dostałam @ pierwsza od ciazy... i umieram z bólu, to plus infekcja plus nieprzespana noc bo mały zasmarkany .. Mam dość... A poza tym martwię sie nie schodzacymi zmianami na skórce, zwłaszcza pleckach synka.. Coś go uczula a ja nie wiem co :S

zycze zdrowka wszystkim chorowitkom!

Kingusia! Naprawdę widać poprawę! Śliczna corcia :)

ide spac bo noc bedzie nielekka!

a jutro 8me urodziny mojej córeczki... 8 lat temu o tej godzinie chciałam juz oknem ze szpitala uciekać.... Hihi

Mikotku - wlasnei siedzac pod prysznicem przypomnialm sobie , ze zapomnialam zrobi zdjeica :dry:jutro zrobie OBIECUJE !!!!! hahaha dieta. hmmmm zadna , odpukac na szczescie samo jakos spada wszystko. Ja wlasnie kupilam ten olej kokosowy, ale do ziajki tez sie przymierza. Mam jakies probki plynu do kapieli wiec zobaczymy

Natis - z opisu budzenie Lenki wyglada slodko, ale pewnie nie jest tak kolorowo w rzeczywistosci. Tuz po porodzie, jak skorka sie luszczyla tez smarowalam olwia zoliwe ale potem mi dziecko jak salatka pachnialo :-D O wlasnie z czym podawalas Lence kaszke jaglana (dobrze pamietam ?? )

Kinia - Laura wyglada cudnie, naprawde widac rozice !!!

Justa - widac panom potrzeba swobony, wtedy bardziej sie zblizaja do dzieci

Anusia
- ma nadzieje, ze szybko uda Wam sie znalesc przyczyne wysypki

Ranek, kawa, BB i ja :)

Nocka nie najgorsza, chyba 3 wstawania :)
Ząbka nie ma , gorączki nie ma, biegunki nie ma, wysypki niema. Co było mojemu dziecku nie wiem ale już jest dobrze. Cieszę się, że obyło się bez lekarza bo iść teraz do przychodni to samobójstwo. U nas niby jest rozbicie, dla chorych, zdrowych dzieci i dorosłych ale w poczekalni dla chorych dzieci jest więcej dorosłych ...:/

U Korbusi wczoraj byłam. Ładnie wygląda siedząc na kanapie - tam gdzie jej miejsce :) Korba, winko posmakowane ??

Wenusjanka, tak im szybciej z dieckiem pójdzie się do specjalisty tym łatwiej będzie mu w życiu dorosłym. W naszych rękach ich los. Tym olejkiem to mnie zaciekawiłaś. Jak dziecko pachnie jak kokosanka to sama bym się takim sparowała - uwielbiam kokos ( zwłaszcza w Malibu :-D ) . Chesz wyjechać za granicę ? Ja nie dałabym rady zostawić nawet mojego 7-latka.

Kingusia myślę że z Laury to leniuszek ale bardzo dobrze, że idziesz na konsultację. Jak dziś nocka ? u nas stosunki się ociepliły, na razie obietnice dotrzymywane :) U Ciebie chyba też lepiej ? Jaka Laura jest śliczna ! Hubulek też ma fazę jojczenia i marudzenia, położenie go spać to nielada wyczyn ale to minie. Ciesz się nawet tym marudzeniem bo potem będizesz tęsknić za tym czasem - a tak szybko Ci Laura urośnie ! Wiem co mówię. Na Hubisia wołam wciaż Seweryn bo tak bardzo kojarzy mi się ten czas jak Sewerynek był taki mały, a już ma ponad 7 alt i nie wiem kiedy to mineło...

Anulka
buziaczki dla Siedmiomięsięczniaka !!!!!!!!! Ucałuj mocno Lolinka :* :* :* :* A tęsknota za Dziadziusiem naturalna ....Ja mam też teraz fazę tęsknoty za tatą, bo zbliża się 7 rocznica jego odejścia :(

Gosiak, ja wciąż powtarzam, że to dzieci są sensem świata. Żadna praca, majątki nie są tak cenne jak jeden bezzębny uśmiech dziecka, jak nawet marudzenie, zaśnięcie w ramionach. Dla dzieci potrafiłabym zrezygnować ze wszystkiego - tylko dla Dzieci ! Z kosmetyków do wszystkiego używam penatena

Sara
zdrówka dla Oliveira, dziś lepiej ?

MatakaEwa Hubiś tak jak Feliks Sary, duży kawałek to wymiotuje w najlepszym przypadku pluje, tak samo jak za chłodne mu dam - od razu odruch wymiotny. Czasem dwa razy obiadek mu podgrzewam by do samego końca był ciepły. Ale również słoiczek coraz ładniej zjadany - wczoraj zjadł cały duzy :)

Dzika
zdrówka ! Mnie katar trzymał 2 tyg. i jeszcze do tego zatoki mam połączone z kanałem zębnym i miałam taki ból całej twarzy że szok :(

Mikotku buziaki dla Zosi !!! Tydzień temu podobnie do auta wchodziłam. Nie mamy garażu. W niedzielę padała deszcz, w nocy przeyszedł mróz i auta otworzyć nie mogłam. Wchodziłam przez tył, gdzie mam baze. Drzwi kierowcy otworzyłam po 20 minutowej przejażdżce :) u nas na dworze snieg i mróz.

Natis brawa dla Lenki ! Seweryn nie pojechałby jeszcze sam. Raz był z klasą na dwie noce ale musiałam go baaardzo namawiać.

Anusiak zdrówka ! Mozę jakiś składnik Sebastianka uczula ? Jak remoncik domku ?

Miałam do Was pytanko jak otworzyłam rano oczy ale zapomniałam :)

Wrzucam foteczkę Zosieńki i Hubisia z wczorajszych odwiedzinek :)
DSC02338.jpg

A tak Hubulek ćwiczy wstawanie jak tylko położę go spać .. :) ( nie śmiejcie się z różowego smokusia - nie było w naszym city niebieskich )
DSC02353.jpg

Załączniki

• DSC02338.jpg
    DSC02338.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 44
  • DSC02353.jpg
    DSC02353.jpg
    34,8 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
Witam się tylko i melduję, że żyjemy :)

Dzisiaj zabiegany dzień więc pewnie mnie nie będzie, wczoraj podczytywałam z tel, ale czasu na pisanie brak:/

Robaczku pięknie Hubiś staje :) a czapki super! dobrze, że Hubi zdrowy!

to lecę... :*

Kinga super! Widać poprawę!

MatkaEwa skoro Cię tam trzymają to chyba jednak coś potrafisz ;-) Głowa do góry! Bobovitą Olivier pluł na kilometr ale skoro tak piszesz to trza spróbować.

Justynka no i super, że mąż z Małym posiedzi :tak: współczuję katarku

Anusiak zdrówka, szczęścia, słoneczka i ogrom buziaków dla Zuzi a dla Ciebie spokoju troszkę chociaż Biedna :-(

Mikotku
olej na moja suche, poplątane i kruszące się włosy. Smaruję teraz już nawet raz na 2 miesiące. Dosyć sporo nakładam, skręcam włosy i tak chodzę min. 2h. Później prysznic i tadam.. gotowe. Przepraszam..... wiem, ze nie było CI do śmiechu ale jak sobie wizualizowałam Twoją przeprawę przez auto bez kozaków to padłam

Robaczku średnio lepiej. CIeszę się za to, że Hubiś już dobrze. No i jak ładnie stoi!

Smile udanego dnia

Feliks dzisiaj non stop pod stół włazi. Olivier u Babci noc kiepska podobno bardzo kaszlał. Ostatnio gorączka wieczorem i oby tak już zostało.
Dzisiaj na 17:00 do ortopedy jedziemy. Na samą myśl jazdy po tej ślizgawce mi niedobrze :baffled:

Hej!!!

U nas nocka ok, pobudka na mleko o 4.20, a ostateczna przed 6 :baffled: Niby lepiej o godzinę, ale nadal kiepsko...

Matka Ewa- nawet tak o sobie nie myśl!!! Przez tyle lat łączyłaś pracę zawodową z wychowywaniem gromadki dzieci i Ty myślisz, że do niczego się nie nadajesz??? Chyba to wpływ wczorajszego BLUE MONDAY (ponoć najbardziej depresyjny dzień w całym roku), bo inaczej nie umiem tego wyjaśnić :-D

Mikotku- he he, nieźle się nagimnastykowałaś :-D:-D Jak tam katarek Zoni?

Anusia- najlepsze życzenia dla Zuzanki z okazji urodzin!!! Oby rosła zdrowa i mądra na pociechę Mamusi :-)

Robaczku- pięknie Hubiś stoi w łóżeczku!!!

Kingusia- śliczna Laurunia!!! Najważniejsze, że widać poprawę i naczyniak jest bledszy :tak:

Justa- no pewnie, niech mąż się przekona, co to znaczy siedzieć z dzieckiem w domu ;-) Tata to najlepsza opiekunka, jaką mogłaś znaleźć :-D

Anilek- ja też zaczynam już poszukiwania pracy... Jak coś uda mi się znaleźć, to niestety Michaś pójdzie do żłobka, bo nie mam nikogo, z kim mogłabym go zostawić... Rodzice pracują, a teściowa mieszka 130 km od nas :baffled: Na razie nie chcę o tym myśleć, będę się martwiła potem...

Sara- zdrówka dla Oliwierka!!!

Mąż dziś wziął wolne i może uda nam się kupić auto! Trzymajcie kciuki!!!
Pogoda fatalna, więc znów mam siedzieć z Michasiem w domu? :szok::szok::szok:

Robaczku poczatek Twojego posta bardzo mi si spodobal, wqiec

Ranek, HERBATKA, bb i ja :)

Tymek wlasnie proboje konsumowac stope iec chwilke mam :)

Robaczku - cudnie to napisalas !!! ja nigdy nie przypuszczalam, ze tak maly czlowieczek moze tak skrasc serce !!!! a mysle, ze i usmiech z jednym zabalem bedzie mnie powala...tylko kiedy on wyjdzie :confused: to widze, ze kladzenie bedzie jeszcze trudniejsze jak zacznal wstawac :cool2: a na smoka nie zwrocilam uwagi :-D

Sara - kciuki za Oliviera (musialm sie upewnic bo zawsze 2 imiona myle i zjadal miterke "i" :sorry2:) Tymek tez wlazi tam gdzie nie powiniei

Anula - buziole dla Lolusia

Anusia - buziloe dla Zuzi

Bona -- &&&& za autko :)

Mikotku - rzeczy do pstrykniecia juz gotowe tylko tel mi sie naladuje i wrzuce :tak:

U nas nocka standard o 2 jedzenie, potem po 6 sie przebudzi i wyladowal z nami i pospal do 8. W nocy troche sie krecil wiercil, no ale nie narzekam juz :baffled:

Bona kciuki zaciśnięte!

Gosia u nas już od jakiegoś czasu 2 i 6 w nocy. Ciekawe kiedy z 2:00 zrezygnują. Olivier jak miał 4,5 mca spał cała noc eh... Kiedy to było ;-)

reklama
Do góry