reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Sara- Klara mi się też podoba ale M. nigdy by się nie zgodził a Smile Tamara tezż miałam na liście ale to taka sytuacja jak z Klarą była. Co do wyjazdu to u mnie tylko opcja z Mężem ja sama z nimi to tylko do mamy jezdze 3,5 km

Bona - a karmisz jeszcze? Ja jeszcze nie dostałam, czekam. Zyczę żeby po porodzie przeszły bóle to się chyba często zdąża ja nalezę do rzadkiej grupy która okres przechodzi bardzo łagodnie

Po szczepieniu, Nina 7850g 65 cm, płacz na całą przychodnię:-) ale mamy spokój do lipca

gosia- Tymek fajnie na tym tronie wygląda

Smile- a co masz na oku pochwal się?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :)
Karina zasneła dopiero koło północy.. zrobiła sobie drzemkę od 18 do 21, ale za to pospała do 6:40 bez jęknięcia, stęknięcia i krzyku! Mam nadzieję, że już tylko takie nocki będą :D za oknem śnieg, do sklepu trza się wybrać po chusteczki... Młoda śpi od 12 więc czekam na pobudkę księżniczki :)

Mikotku
mam nadzieję, że zakupy urodzinowo-imieniowe się udadzą :)
Justa piękna waga :D mam nadzieję, że nocka dzisiaj lepsza :D
Smile trzymam kciuki, żeby udało Ci się osiągnąć wymarzoną wagę :) ja tak ważyłam przed ciążą i chciałabym teraz też tak ważyć. Oby takie nocki już Wam zostały :D kciuki za kupno autka :D
madzia tak jak u Justyś piękna waga Tymcia :D to kiepsko zorganizowana ta przychodnia skoro musieliście czekać 2 godz :/ podziwiam za bieganie, ja po 10 m pewnie bym padła na łopatki :p powodzenia w dalszym bieganiu :) mam nadzieję, że u Tymcia będzie lepiej z buzią i ulewaniem :)
Asiulka oby już tylko takie nocki :D
Wisieńka fajnie, że mogłaś pogadać z koleżanką :) pracowita sobota Ci się szykuję :)
DzikaBez ja bym chyba na zawał padła jakbym spotkała na ulicy takie dziecko.. piękna waga Niny :D
Saraa oby to żadni wierzyciele.. może jednak uda się kupić mleczko? ;) Oby humorek Feliniego się poprawił ;)
Gosiak piękne bluzeczki i piękny zestawik :) powodzenia z nocniczkiem :) jak ślicznie Tymuś siedzi na nocniczku :D
Bona Michaś na pewno niedługo usiądzie, wszystko w swoim czasie :)

jak taki mały człowieczek może aż tak marudzić?? gdzie on tę złość i niechęć do wszystkiego mieści?? na rączkach tylko ok, tzn dla niego, bo dla mnie nie :baffled:
nie mam obiadu
nie mam z czego go zrobić-miałam iść na zakupy
nie mam czystych podłóg
nie mam prania zrobionego
nie mam kuchni odgruzowanej

a miałam to wszystko zrobić, gdy Tymcio będzie się grzecznie bawił.. ale on miał inny plan :baffled: nawet na spacer nie szliśmy, bo chciałam, żeby przespał się w domu, a ja miała czas cokolwiek zrobić.. więc zasnął niedawno (pierwszy raz od rana) a ja padłam na kanapę :-p mam nadzieję, że to negatywny skutek szczepienia tylko.. i szybko minie..

Smile chwal się chociaż marką.. :tak: dużo chcecie zbić.. nam się zawsze max 500zł udawało, ale też niższa wartość samochodu była
Marys super nocka Kariny! może jej śniegu było trzeba :rofl2:
Dzika ja też odetchnęłam z ulgą, że spokój do lipca mamy ze szczepieniami. chociaż moja DR zaproponowała, żebyśmy na wiosnę się zważyć przyszli.. pójdę o ile wejdzie system umawiania się na konkretną godzinę!
Gosiak super fotka! my mamy nocnik z Ikea już od świąt.. muszę go od teściów przywieść, bo Tymcio ładnie siedzi sam - może coś z tego wyjdzie :-p Mateusza też szybko wysadzaliśmy
Bona mi się właśnie pierwszy okres skończył :-D a przestałam karmić w połowie grudnia i teraz czeka mnie szara rzeczywistość :-p byłam tydzień temu u mojego gin i mówię mu, że mam jakieś plamienia.. a on po badaniu mówi mi, że to się okres nazywa :rofl2: chyba zapomniałam przez 1,5 roku.. albo przed ciążą inaczej to wyglądało tzn obficiej :zawstydzona/y:

może zamiast siedzieć na kompie.. zrobię coś z mojej listy rzeczy niezrobionych :confused:

Madzia- oj, współczuję... Chyba nasze dzieci się zmówiły, bo Michaś ostatnio też taka maruda, że :szok::szok::szok::szok: Chociaż dziś, odpukać, nie jest źle. Przed chwilą wróciliśmy z 1,5-godzinnego spaceru :-)

Dzika Bez- ja przestałam ściągać pokarm pod koniec listopada, więc czekałam prawie 2 miesiące. Ale wiadomo, wcale nie tęskniłam za okresem, chociaż naprawdę super się czuję, zupełnie inaczej niż przed ciążą :tak:

Maryś- gratuluję nocki! Oby to była zapowiedź wieeeeeeeelu przespanych nocy Karinki, no i Twoich ;-)

Smile- no właśnie, zdradź chociaż markę! My w sobotę jedziemy oglądać 10-letnią Skodę Octavię, i tak jak Madzia, mam zamiar zbić jakieś 500-800 zł. Będę marudziła, jak tylko umiem najlepiej ;-)

Dzika Bez- super, że Ninka już po szczepieniu ;-)

Idę pobawić się z Michasiem, bo wyraźnie się domaga :-D:-D:-D

Witam się Kochane!

Od rana jestem w biegu, z racji tego, że jutro wraca szanowny Małżonek, chcę i musze podgonić z pracami domowymi :baffled: Weekend mamy wyjściowo-imprezowy, będziemy odwiedzali wszystkie babcie i prababcie. W sobotę z rana jeszcze dentysta i okulista. Dlatego, dzisiaj już gonię ze wszystkim, trzymajcie kciuki, abym nie wyciągnęła się kopytami gdzieś na trasie salon-kuchnia:blink:

Sara trzymam kciuki za ten list - niech okaże się błahostką!

Smile
powodzenia z autem! Zosia powiadasz? :-D:-D

Bona trzymam kciuki za kupno auta! Ale pięknie pospacerowaliście! Zosia też marudna :baffled: Z chęcią bym wyszła, ale u nas co chwilę pada :no: wybierasz się dzisiaj na fitness?

Madzia t
eż często mam yakie dni - zaplanuję, ale Zosia nie chce współpracować i klops, wtedy zostają wieczory na nadrobienie wszystkiego ;-)

DzikaBez ucałuj Ninkę!

Marys widzisz, jak moje kciuki działają cuda :-D Niech śpi Wam się coraz lepiej, wcześnie zasypia i późno wstaje :-)

witam ja też od rana w biegu

Daria z okazji 8 miesięcznicy pierwszy raz spała do 8 bo zwykle to do 7 było max na mleczko obudziła sie dopiero po 5 wiec w sumie cała nocka przespana tylko ja długo zasnąć nie mogłam a to dlatego że połozyłam się wczoraj z mała po 17 i obie spałysmy do 18 już nigdy tak nie zrobię :baffled: potem ruszyłyśmy na rossamna mleczko kupione pampersy obiadki :tak:

Bona dziękujemy za życzenia i dobrze Cie rozumiem ja też po Dawidku nie chciałam dzieci miałam synka którego bardzo chciałam mieć i straczyło mi to na długich 9 lat az obudziło się we mnie coś co nie dawało mi spokojnie przejść obok niemowlaka zaczełam oglądać małe ciuszki i taka tęsknota za małym dzieckiem :confused::laugh2:może i u Ciebie za jakiś czas też tak będzie ;-)jak już nacieszysz sie pierworodnym :-) ja już nie chce 3 dziecka dwójka dla mnie jest ok ;-)

gosia super Tymus siedzi na nocniku to teraz wszystkie czerwcowe dzieci beda miały już nocniczki :-pja nawet bym nie pomyslała żeby już sadzać a tak mam Was i już wiem że trzeba sie przyzwyczajać ;-):zawstydzona/y:

madzia oj tam olej to wszystko i odpocznij puki marudka śpi robota nie zając nie ucieknie :-p

no i tyle Daria spała całe 30 minut :szok:zwykle poniżej godziny nie schodziła :baffled:i już ble ble ble słychać więc lece

Tymek zasnal po raz trzeci dzis :confused: niech spi, nie bede sie zastanawiac czy to na chorobe czy poporstu mu sie chce niech spi

Marys - ale pozno Karinka poszla spac ! Oby chodzila wczesniej a spala tak samo dlugo ! zazdroszcze sniegu !

Madzia - nocniczek kupilam najzwyklejszy...wypatrzylam wczesnie z taka ryninka z tylu aby latwiej bylo siusiu wylewac, ale zdecydowac sie nie moglam wiec wczoraj w sklepie szybka decyzja i jest zwykly . Moze dzis jeszcze raz sprobojemy zlapac siusiu :laugh2:

Mikotku
- jak te tygodni szybko mijaja , zdawaloby sie , ze mezulek dopiero co byl. Trzym sie tam czegos :rofl2:

Teri - i my mamy CIebie :-)

Marka moja ulubiona... czyli Ford:) a dokładnie Focus Kombi z 2009 roku. Świetna okazja... no jak się nie uda to mamy na oku jeszcze Opla Vectra Kombi albo Forda Mondeo:p

Marys no to nocka super!!! oby teraz same takie były :) co do wagi to ja już mam mniej niż przed ciążą, ale to i tak za dużo :p

Madzia u nas też jęcząco-marudzący dzień... nie pierwszy z resztą :/ Do zbijania ceny wysłałam tatę, on jest w tym dobry :)))) pokazał tyle "wad" w samochodzie które trzeba zrobić, że "muszą" na nie zejść z ceny ;)

Bona powodzenia!!! oby Wam się udało:)))

Mikotku trzymam kciuki żebyś się ze wszystkim wyrobiła, ale znając Ciebie to zrobić wszystko co zaplanowałaś i dodatkowo 100 innych rzeczy :D Zosia miała być u nas już teraz... ale no cóż jest Franio :)

Teri najlepszego dla Darii... ucałuj ją :*

Gosiak ciesz się, że śpi i za dużo się nad tym nie zastanawiaj;)

Spacer zaliczony... chyba się od tego uzależniłam:p nie wyobrażam sobie nie wyjść gdzieś... no i jak wychodzę to muszę zrobić parę km, w innym wypadku mam wyrzuty sumienia, że za mało się ruszam :p

Dario, Kochana, Zdrówka! Wszystkiego najlepszego!!!!

Teri ach, jak ja Wam zazdroszczę, że możecie wyskoczyć z wózkiem do Rossmana czy Biedronki, bo macie blisko. U mnie to nie wchodzi w grę, muszę jechać min.15 min autem :baffled:

Gosiak T
wój Czołgista zadziwia na każdym kroku! Z nocnikiem rpóbować, próbować, aż do skutku. Wczoraj dostałam zdjęcie od mojej koleżanki, jej synek, już robi kupkę i siku do nocnika a jest dzień starszy od Zosi :-):-) Nie mogłam wyjść z podziwu!!!:szok: Oj, tak, dni lecą w zastraszającym tempie :-D i niech tak będzie, aż do wiosny, potem niech czas zwolni :-)

Smile
trzymam kciuki! Z chęcią wybrałabym się z Wami na taki spacer!

Część rzeczy zaplanowanych już została wykonana:
- poodkurzane,
- podłogi pomyte,
- łazienka sprzątnięta,
- obiad ugotowany na jutro i chyba nawet na sobotę wystarczy, a wyszedł przepyszny - a co tam! może nieskromnie to zabrzmi, ale z dnia na dzień coraz lepiej smakuje mi to, co gotuję, albo tylko mnie :laugh2: zrobiła takie a'la risotto (ryż, piers z kurczaka, brokuły, kalafior, fasolka szparagowa, marchewka, groszek, brukselka)
- lodówka wymyta,
- zakupy 'prawie"zrobione,
I tyle zdążyłam, jutro reszta - kwiatki, kurze, pranie i jeszcze pewnie coś wyjdzie po drodze :laugh2:

reklama
Sto latek dla naszych 8-miesięczniaków:)
madzia
też się zastanawiam o co chodzi mojej małej ostatnio-maruda jak nigdy,nie mam już na nią sił:( A zębów jak nie ma tak nie ma. Co do ulewania,mam jeszcze karmienia ,po których mała troche zwróci.Tym bardziej jak chwile po jedzeniu dostaje adhd i tak się wymęczy,wygina,ze żołądek sam ma dosyć...
gosiak
tochyba wina pogody bo mój smyk też ostatnio więcej śpi,a dzisiaj już miała 4 drzemki.

Do góry