teri w 1 ciaży płaciłam coś ponad 100zł za prenatalne, teraz dwie pierwsze wizyty (teraz i cos kolo 20tyg) mam za darmo. A jak to wygląda? Badanie na tej samej zasadzie co zwykle usg tyle ze ja poprostu patrzyłam w ten ekran jak zahipnotyzowana, czułam się jakby lekarz opowiadał mi książkę o moim dziecku, lezałam tam z dobre pół godz, zbadał małego od czubka głowy po same palce, pomierzył i "pokroił" go z każdej strony. Wiedział ze chcemy poznac płeć a do tamtej pory nie było wiadomo kto będzie. Powiedział nam na samym końcu ze to na 200% synuś, twarzy mojego męża w tej chwili i jego łez nie zapomnę nigdy :-) Ja byłam zadowolona bardzo, szkoda ze teraz idę do innego lekarza no ale jak za darmo to trza iść ;-)
matkaEwa no wlaśnie nie u Kubackiego, on wie ze sprzęt nie ma jakiejś superowej jakości i właśnie chciał zadbać o to zeby jego pacjentki miały zrobione to usg genetyczne w dobrych warunkach stąd te darmowe wizyty. Jedziemy do Katowic na ul Kłodnicką a do jakiego lekarza to nie wiem jeszcze. W 1 ciąży też byłam w Katowicach tyle ze dr nazywał się Łukasik jak dobrze pamiętam
kobra, sara u mnie aktualnie 75F 3 dni temu kupowałam stanik ;-) No i zanosi się ze będą jeszcze większe, przy 1 ciaży było identycznie. A co do samych piersi to mimo ze bardzo bolą to nieraz gapię się na nie jak zaczarowana bo sa dokładnie takie jak przed 1 ciażą
Duże, jędrne, sprężyste, trzeba się nacieszyć bo potem to się nimi chyba jak szlaikiem bedę wiązać naokoło szyji
mamaTrójki lekarz na 1 wizycie pytał mnie czy myślałam o badaniach prenatalnych. Powiedziałam ze przy synku byłam ale prywatnie. To on powiedział ze współpracuje z taką firmą i jeśli byłabym zainteresowana to 2 pierwsze badania prenatalne sa za darmo a za 3 juz musiałabym sobie zaplacić ale nie muszę na nie iść. Więc idę teraz to będzie u mnie 12tydz i później umówię sie cos koło 20tyg. Mówił że na jego usg nie da się zrobić aż tak szczegółowego badania więc chciał dać możliwość pacjentkom zbadania swoich dzieci na profesjonalnym sprzęcie. Lekarza mam naprawdę świetnego, bardzo się przejmuje każdą pacjentką, to lekarz naprawdę z powołania :-)
natis cieszę się ze z dzidziusiem wszystko dobrze! Ty teraz wypoczywaj i dbaj o siebie.
A moje dzieciatko już śpi, ja po kolacji, normalnie to siedziałabym teraz z lampką winka a tak to zostaje mi woda mineralna ;-)