reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Wpadam na chwilkę kochane na nasze bb :-)
Jasio już zdrów i gładki - nie ma śladu po kropach :-D . Za to Zuza dziś w nocy wymiotowała i nie wiem czemu - mam nadzieję , że to nie grypa żołądkowa . Chciałam Wam napisać , że nasi kochani przyjaciele , o których Wam wspominałam czasami - rodzice czwórki chłopaków , doczekają się chyba w końcu córuni :-):-):-). Są po usg połówkowym i na 95 % kobietka :-). Do pięciu razy sztuka :tak:

reklama
Matka Ewa, Cieszę się , że Jasiu już zdrowy --uwielbiam takie informację :tak: Mam nadzieję ,że u Zuzy to nie grypa , trzymam kciuki aby to było jednorazowe.

Wenusjanka, Ja również uwielbiam stare domy , nasz domek jest z 1930 roku, mamy jeszcze obok tz. " mały domek" była tam w nim kuźnia , a niedawno w salonie dokopaliśmy się do piwnicy to znaczy takiej ziemianki bardziej : Też się bałam że coś tam dziwnego znajdę , ale nic nie było. Nasz dom stety/ niestety jest odnowiony...ale swoją historię ma ;-)

Nie mówi mi kochana WENUSJANKO że masz Szopa :confused::confused::confused::confused:

Robaczku, Nie wiedziałam , że kiedyś ucieszy mnie taka informacja jak " Ładna kupa" , ale tak cieszę się niezmiernie i mam nadzieję, że kupki będą już piękne :tak: Rób rób Robaczku fotki i wklejaj kredens i stoliczek są piękne:-) Robaczku , pytasz jak dajemy radę : TAK jak Ty dzisiaj 3 kawki i jakoś dzień za dniem mijają :tak: Mam nadzieję , że nasze wszystkie majowo/ czerwcowe dzieciaczki zaczną w końcu spać jak ludzie całe NOCE ;-)
,
Dzika, Cieszę się że wracasz do zdrowia :-D Teraz taka pogoda , że przychodnie uginają się od ludzi :-( Dużo zdrówka

Ok muszę uciekać dokończyć obiadek : Jak na Polską zwykłą rodzinę przystało dzisiaj schabowy i frytki :tak:

Buziaki

Zgodnie z obietnicą wpadam tu znowu,

Wenusjanka-
fajne porównanie i dom na całkiem duzy wyglada a co jeszcze w środku wam zostało

robaczku- a to super dzieciństwo spędziłaś na przekopywaniu ogrodu a co się stało z tamtym domkiem?

Ewa- cieszę się ze Jaś zdrowy, a ciocia mojego M. miała 5 synów w 6 ciązy lekarz powiedział że syn (dodatkowo tam chłopcy dziedziczyli po matce chorobę oczu która tylko o płci gorszej sie ujawniała a była poważna po prowadzi to utraty wzroku) a jednak urodziła się Monika

emka- dobrze doczytałam Ty masz Ninę? Ja młodą ubieram w zimowy bo nosze ją często na rękach a tak jest wygodniej zresztą ona jest superowy w ubieraniu

natis- to sobie pospałaś, ja jak miałam wysoką gorączke to spać nie miałam możliwości choć Marcinek poradny z dwójka maluchów i obiadem by nie wyrobił jak sie teraz czujesz?

No właśnie jakoś się nie wpisałam na listę:( Chyba dlatego,ze mam mega wścibską znajomą,która usilnie próbuje mnie wychwycić na tym forum,nie wiem po co,ale póki co jej się nie udało,a taki mój wpis z datą,godziną porodu i imieniem to łatwy trop;))Dlatego już chyba z przyzwyczajenia zawsze pisze :moja mała. Ja sporadycznie do niej mówię po imieniu,ma swoje różne ksywki,wiem,ze to źle ale samo tak jakoś wychodzi.Wczoraj się zastanawiałam jaką datę wybrać jej na imieninki...14 stycznia?Ta jest chyba najpopularniejsza,jest też 15 grudnia-to by było tak tradycyjnie,ze pierwsze imieninki w kalendarzu po urodzinkach.

MatkaEwa ciesze się, że Jasio już gładki a Zuzi zyczę zdrówka !

Emka ja bym ubierała w kombinezon zimowy jakbym go miala ... z dwóch wyrósł a trzeci kupiłam za mały :) Na razie grubo go ubieram - tzn grube bluzki i ciepły kocyk ale kupuję kombinezon kolejny tylko trudno mi znaleźć taki jak mi sie podoba.

Dzika domek wciąż jest. Tato mój był leśniczym i jak żył to tam mieszkaliśmy, potem ja się wyprowadziłam, a tato zmarł i mama musiała opuścić leśniczówkę. Ale chatka cudna i okolica też !

To to lecę cycolić bo znów piszczałka się włacza :)

Ja też się zastanawiałam ale chyba ona sama sobie wybierze, obecnie już tak bardzo się nie celebruje imnienin przynajmniej w moich stronach, a wiesz jak chrzciłam moją małą to ksiadz nie wymówił jej pierwszego imienia jak wymieniał świetych a Nina jest świetą trzech kosciołów zdziwiło mnie to

My też przed chrzcinami mieliśmy przeboje!Ksiądz powiedział,ze mamy jej znaleźć drugię imię,zeby było od jakiejś świetej patronki bo inaczej małej nie ochrzci!A ja nie chciałam drugiego imienia,to tylko później zamieszanie w dokumentach itd.Mnie np.cofnięto z wnioskiem na prawko tylko dlatego,ze nie miałam wpisanego drugiego imienia a w dowodzie było,nawet nie mogłam go dopisac na miejscu,tylko musiałam zawracac głowe instruktorowi,ujeżdżać po całym mieście za nim i szykowac papiery na nowo-absurd! Bynajmniej przed samymi chrzcinami mąż wydrukował cały artykuł z jakiejś kościelnej stronki o św.Ninie,która nawróciła na chrześcijaństwo gruzinów i zaniosł to księdzu,ten zrobił głupią minę,ale już nam przeszkód nie robił.No może w kościele podczas wymawiania imienia przewracał oczami jakby był jakiś nienormalny. U nas też imienin się wielce nie obchodzi,bardziej w życiu dorosłym.

reklama
Witam ja tylko na chwilę
Mały dziś znowu marudny, więc ja jestem zmęczona i nie wyspana bo wczoraj nie mogłam zasnąć a potem w nocy dwie pobudki i rano nie mogłam wstać. Z tego zmęczenia az oczy mnie szczypią. Filip ma ostatnio problemy z zasypianiem po kąpieli a było tak pięknie, mam nadzieje, ze to wróci.

gosiak_85 śnieg mówisz, my właśnie niedawno kupiliśmy już sanki dla Filipka, więc jak tej zimy będzie śnieg to Filipek będzie już na nich jeździł.

RobaczekII u nas też się zdarzył chyba dwa razy taki przeraźliwy płacz w nocy, wydaje mi się że to się coś śni.
Właśnie wziełam numer telefonu od tej pani doradcy od chusty bo z tego spotkania nie wynisłam tego co chciałam, może umówie się jeszcze na konsultacje indywidualne albo jak zbierze się kilka osób to na warsztaty.
Cały czas się zastanawiam nad kurtką do chusty, chciałabym zobaczyć na żywo twoją aby do końca się przekonać.

Wenusjanka fajne wijecie gniazdko wokół tej natury, niezłe skarby tam były

Do góry