reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

dziękuję kochane za pocieszenie emka mi lekarka też mówiła że to przez to że jeszcze się tam mogło wszystko nie wykształcić porządnie a Daria to wcześniak jest ale nikt wczesniej nic nie usłyszał tylko dopiero po 5 miesiącu pierwszy raz nie wiem co myśleć :-(

gosia kochana my tez jeszcze nie mamy krzesełka Zosia Korby ma ;-)my karmimy sie nadal w leżaczku-huśtawce był tak brudny że szok ale po praniu wszystko ładnie zeszło jestem na etapie szukania może używki w dobrej cenie zobaczymy może Mikołaj przyniesie ;-)ale i tak jeszcze bym nie używała bo tam jednak trzeba juz ładnie siedzieć a Daria to jak ja zaleci raz ładnie sie trzyma a czasem pada :-Dmyslę że na grudzień juz bedzie potrzebne

reklama
Och a ja myslalm, ze Daria tak pieknie w czerwoniastym krzeselku siedzi :) No nic w takim razie bede prac lezaczek. DO tej pory ladnie wszystko schodzilo, wiec pewnie wrzuce jutro do pralki

tymek juz spi, maz zmywa naczynia a ja siedze sobie :D
Zaraz chwytam za szydelko i dziergam dalej czape. Bo nastepne pomysly w glowei tylko czasu na wszytsko brak !

Gosiak Feliks 9 kg a turla się jak szalony wiec to raczej nie waga o tym decyduje :p Jeśli chodzi o krzesełko to my mamy z 3 stopniowa regulacja oparcia ale może z 3 razy był w nim karmiony. Zaczyna mi i małemu być w lezaczku nie wygodnie wiec pewnie za niedługo się przerzucimy na stałe.

Witam

Dziś byliśmy na spotkaniu chustowym, co prawda trochę się tam nudziłam (bo głównie mowa było o rodzajach chust i nosideł) ale fajnie się spotkać z innymi mamami.Nawet nie wiedziałam, że w okolicy organizują różne spotkania bezpłatne dla mam i dzieciaczków tzw. klub aktywnych mam.

Kingusia91
fajnie, ze Laura ma apetyt i lubi dynie, my na razie zjadamy tylko pół słoiczka czegokolwiek, dotychczas Filip dostawał jednoskładnikowe słoiczki.

anilek77 kurcze współczuje pobudek co 1h, oby okazało to się skokiem, no i lepszych nocek życzę… Wszystkiego najlepszego dla Adasia.

mikoto
pochwal się potem kochana co tam dobrego będziesz pichcić na święta

teri114 coś jest w tych słoiczkach, piszesz że dynia śmierdzi, co prawda Filip jeszcze tego nie smakował ale on też zajada się tym co ja bym nie tknęła. Z kolei banana bym z chęcią zjadła ze słoika a on tym gardzi. Kciuki &&& za bezbolesne kłucie Darii.

gosiak_85 my karmimy się w leżaczku a czasami na siedząco, Filip siedzi na kolanach u taty :D Krzesełko chyba będziemy mieli po bratanicy, myślę, że na róż Filip się nie wyprze, bo bez sensu kupować.

gosiak_85 emka01 natis zdrówka dla Was i dla Waszych maluszków

RobaczekII
super, że Seweryn się odmienił, oby faktycznie tak zostało. No i jednak z Hubisia nie taki leniuszek jak ma takie silne nóżki.
Ja chyba też jestem nienormalna, ostatnio Filip wytyka język a ja staram się mu zrobić wtedy zdjęcie, a on za Chiny mi na to nie pozwala, bo gdy słyszy dźwięk aparatu to się uśmiecha.

Palindromea u nas jest odwrotnie, jak mąż w domu to ja mam więcej czasu na kompa, bo zajmie się trochę małym a tak w ciągu dnia Filip nie pozwala mi siedzieć przy komputerze, no chyba , że drzem kuje to na chwilę wskoczę :p Pomijam fakt, że jak m jest w domu to krzywo na mnie patrzy jak siadam do komputera.

Sara - ja wim, ze to nie waga a spry dziecka, wiec czekam czekam - u mnie z cierpliwoscia gorzej wiec dlatego czasami zaczynam sie martwic i porownywac a nie powinnam. Bo wiem, ze Tymek tez w koncu zacznie.
U nas tez jest regulacja piony w krzesylku, a pytalam bo dokladnie jak u Ciebie zaczynam sie meczyc w lezaczku a i mysle, ze bedzie wieksze zadowolenia ztakiego tronu :) ale czekam jeszcze troche

Justa - super, ze macie takie spotkania bo przynajmnije jest mozliwosc wyjscia do ludzi. Ja bylam na siebie zla bo zagapilismy sie z mezem i przegapilismy spotkanie odnosnie pierwszej pomocy dla niemowlat :( Pewnie, ze nie warto kupowac bo to wcale nie male koszta :) i dziekuje za zyczenia zdrowia juz dzis oboje czujemy sie lepiej

Madzia - bo to Perfekcyjne Cycowanie :D

Hej Kobietki!

Jak wczoraj położyłam się z gorączką o 17 tak wstałam... dzisiaj. Mężuś zajął się małą i odespałam chyba wszystko, choć nie powiem, żebym się specjalnie lepiej czuła.
Lenę dalej męczy katarek, jakoś jej nie przechodzi.

GOSIAK - Lenka siedzi w krzesełku do karmienia, niestety dostaliśmy takie, które nie ma regulacji oparcia i musi siedzieć w pionie. Korzystamy z krzesełka nieco ponad tydzień, siedzi ładnie, tylko nie je :(.

SARA - no niezła waga mojego Felliniego ;-)

EMKA - zdrówka dla Was!!! Mam nadzieję, że Natalka szybko wydobrzeje...

TERI - tulę mocno i nie martw się kochana, serduszko Darii pewnie zdrowe i silne jak dzwon!!!!

Dobra lecę kochane, dziś mam ciężkie spotkanie z ciężką klientką. Ma akceptować meble kuchenne i garderobę ;-). Trzymajcie proszę kciuki!!!

Witam się porannie!
hello.gif

Dopiero jem śniadanie
bulbar-smiley.gif
a za chwilę najprzyjemniejszy moment dnia - jak to mówi Dmuchawiec - kawa
47b20s0.gif

Dzisiejsza noc była nocą, na którą czekałam od dawna - jedno karmienie!!!
boing.gif
yahoo.gif
Invision-Board-France-163.gif

Natis jak dobrze, że mogłaś odespać! Zdrówka Kochana, dla Ciebie i dla Lenki!!!
Bisous04.gif

Gdzie reszta dziewczyn???
iconmadly5.gif

Krzyki, zastraszania , wiec pisze :-p

Natisku - -mam nadzieje, ze juz szybciutko poczujesz sie lepiej.

Mikotku - -super, ze jedno karmienie u nas tez od dluzszego czasu tak jest i oby zostalo. ALe czasem robie tak, ze przed polozeniem sie daje mu butle na spiocha . Wtedy 1 pozbudka zapeniona :D

U nas kolejna nocka z cyklu nieprzespanych -przeze mnie rzecz jasna. Synus padl przed 19 to wcale nie ma co sie dziwic ze o 6 byl gotow na zabawe. Za to ja patrzylam ledwo na jedno oko. Juznawet nie wiem ile razy wstawlam smoka podac.... Wieczorem kladalm nosek super czysciutki, az zdziwiona bylam , a ok 3 ledwo co mogl oddychac. Oczyscilam to ryk byl...moze gruszka bedzie lepsza ?? ciensza ta koncowke w koncu ma .... Wiec nie przespalam dzis ciagiem nawet 2 godzin.

U nas dzis mrozno maja byc tylko 4 stopnie ale slonecznie, wiec na spacer pojdziemy. Kurtki zimowe juz wyciagnelam, musze tylko je wyprac, choc dzis ubiore bez prania bo zamarzne inaczej.
Nie wiem jak ubierac tymka do wozka. Jestemy nadal w gondoli. Jak do tej pory zakladalam spodenki na to kocyk grubszy i ta osolonke na wozek. Byl cieply, ale kurcze praiwe grudzien a ja dziecko bez rajstopek ??? ale z drugiej strony przegrzac tez go nie chce....zwariowac mozna ....

Caly czas mi w glowie siedzi RObaczkowy Sylwester i normlanie sciska na sama mysl, ze mnie ominie.

Napisalam, zameldowalam sie :-p

reklama
Melduję się i JA ;-)

U nas jak już wszyscy wiedzą ciężki okres :baffled: Więc i mniej czasu na skupienie się i napisanie !!!

Natisku Zdrówka dla Was kochane !!!!!! Mam nadzieję , że Lence odpuści już ten katarek a i Ty poczujesz się lepiej.

Wenusjanka, Zazdroszczę , my już chyba 4 noc nie śpimy , wyglądam jak z krzyża zdjęta :sorry2:

Mikotku, Wielkie BRAWA dla Zosieńki , pięknie maleńka jedno karmienie BOSKO:tak:

Gosiunia, U Was już mróz??? Ja też nigdy nie wiem do końca jak Zofię ubrać :dry:

Ja już po 2 kawkach jak to w ostatnich dniach bywa , a zaraz chyba muszę skoczyć po 3 + ibuprom :cool:

Kochane ja tu zaglądam i czytam Was tak jak przykazała Mikotek , ale nie zawsze mam moc aby odpisać, postanawiam poprawę ... a teraz lecę bo już moja mała biedna dupka się wyspała :shocked2:

Miłego dnia;-)

Do góry