reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Korba nie mam zamiaru się dziś godzić, jutro mam zamiar posprzątać dalej.. :-p Dziś nawet Maruda mi nie przeszkadzał, marudził i na rękach i na macie i na łóżku i wszędzie :baffled: Więc jak ja sprzątałam, to marudził w leżaczku - ale o dziwo dużo mniej niż zanim zaczęłam swoją furię tzn sprzątanie :rofl2:
muszę załatwić sobie receptę na Viburcola - myślę, że to będzie dla mnie wybawienie, tak jak piwko, które teraz popijam :tak:

reklama
Witam wieczornie
Filip w nocy zrobił pierwszą pobudkę na mleczko o 2.30 ale nie to było moim zdziwieniem, bo tak prawie codziennie się budzi, tylko fakt kiedy i jak on sie znalazł w naszym łóżku. Normalnie nie wiedziałam co jest grane jak się przebudziłam. Wczoraj do późna pracowałam i musiałam mocno przysnąć ale na prawdę nie wiem kiedy go przełożyłam z łóżeczka do łóżka :zawstydzona/y:

Palindromea fajnie, że Cię tak mężuś dowartościowuje, i te kwiatki :-)

Skalbka
biedna Natalka tak długo płakała, a teściowa nie poważna z tymi kadzidełkami

Paulunia8713 będę trzymać kciuki za męza tomografię, na pewno wszystko będzie dobrze &&&

teri114 mój mały też miał takie dni kiedy krzyczał, ćwiczył głos. Jeśli chodzi o prostowanie nóżek to nie pomogę, mały ciągle nimi przebiera jakby jechał na rowerze

Wisieńka
u nas czas na kupola to godzina 7.00, wtedy oczy duże jak 5zł i koniec spania.
Bardzo dziękuję za 3 ważne punkty dotyczące karmienia łyżeczką, jak dla mnie bardzo przydatne, w końcu maluszek sam coś zjadł :-D

dmuchawiec ale Cię pochłonęło to szydełkowanie, mąż chyba będzie miał długi weekend to się wybierzemy w sobotę na zakupy, mam taką ochotę pochodzić po sklepach, że szok. Szkoda, że moja siostra się wyprowadza w czwartek bo tak by przypilnowała Filipka.
y
_anula czy ścięcie włosków Tosinkowych to już przesądzone? Moja mama tez mi ścieła bo już nie mogła rozczesywać, dodam że miałam same loczki na głowie, a potem już te loczki zniknęł

DzikaBez fotka obowiązkowa, czekam :tak:

Po południu zdrzemnęłam się z synkiem, przebudził się z płaczem po półgodziny ale jak sie położyłam do niego to spał jeszcze 2godz. Wyskoczyliśmy dziś z małym na króciutki spacerem bo tylko po chleb do piekarni, słońce pięknie świeciło ale ten wiatr okropny. Filip jeszcze ma katarek, inhalujemy i walczymy aspiratorem, mam nadzieję, ze to się niedługo skończy. Uciekam do łazienki i do łóżeczka... miłej nocki

Witam i ja wieczornie,
jesli chodzi o czopeczki, to zalezy od apteki :-p

Ja caly czas walcze z mezem...bach Tymek skonczyl 4 misesiac chce mu dawac smoczek "3"...mleko jak na opakopwaniu czyli 4 porcje na dobe...i nie dochodza tlumaczenia ze nie zrobi tak z dnia na dzien, ze maly nie wypija mi tyle. Wiec skoro wypija mniej to czesciej chce. Boje sie mu dac ten smoczek aby sie nie zaksztusil a wcale z "2" sie nie meczy... i ciagle a to a tamt...noz cholera jasna, zaraz go posadzi w krzesleko i da schabowego bo "jiuz czas".
Kazdego dnia COS a mnie nerwy puszczaja i juz anwet spojonie z nim rozmawiac nie potrafie. Czy Wasi panowie tez tak ingeruja ???

Zlozyl tez podanie na inne stanowisko w pracy...niby fajnie bo wieksz pieniazki, aleeee za to praca wyjazdowa po pare dni po stoczniach w calej Europie....zobaczymy rozmowy 7 i 8 listopada....

Madzia - sproboj tyhc czopkow, mam nadzieje, ze wtedy odetchniesz troszke...zazdroszcze porzadkow , ja ostatnio totalne minimum robie :(

Wogole ogladalm dzis program o konwulsyjno-obsesyjnych sprzataczach tzn osoby ktore na to cierpia , przychodzily do osob , ktore wrecz przeciwnie ( cos jak zbieracze) i ooo matkoooo :-) Ale ci chorzy to biedni sa dwie kobitki (matka i corka) sprzataja min 8 godzin dziennie...lazienka wybielaczem, szlklanki to samo...znajomwych nie zapraszaja do domu aby nie siedali na meble , nie dotykali scian...

Lece cos podczytac na necie, skoro juz kompa mam

Witam Witam Witam ;)
Proszę o wykreślenie z czarnej listy hehe. Kurcze naprawdę nie umiem ogarnąc fb i bb. Ewka dzisiaj przeginała w nocy i wziełam ją do łóżka. Teraz plecy naparzają mnie zdrowo, bo z 2 to sie nawet odwrócić nie mogłam. Dziś pierwszy raz to Ewa obudziła Jędrka śpiewaniem, które uskutecznia już 40 minut, a to są takie wysokie tony, że już przyszłemu mężowi współczuje ;) Lecę trochę się ogarnąć. Miłego dzionka.

Ps. my dzisiaj wieczorem wyjeżdżamy już do rodzinki, więc mam masę pakowania

Witam zaraz z rana, Ninka bawi się na macie więc może coś naskrobię

gosia- mój M. tak nie ma, Nina dalej w butlach ma smoczek 1 (0-3) a Ewka która ma 21 mc. czasem zasypia ze smoczkiem Niny takim 0-2, czasem tylko zapyta np. kiedy rozszerzamy dietę Ninie on wie ze dzieci mają czas na wszystko

julix- Te Ewy tak mają że lubią z rodzicami w łóżko, mi taż ciężko cos na fb cos naskrobać bo nawet do kibelka czasem czasu wyjśc nie mam bo jak zostawię Ewę z Niną na dywanie to więcej strachu niz pozytku że starsza czegoś nie zrobi małej wczoraj zabawiała ją grzechotką przy mnie a suktek taki że mała dostala dwa razy grzechotka w twarz i choć Ewka nie chciała to Nina kwiczała

dobra Nina ma dosc a nie chcę żeby mi drugą obudziła

Witam z rana z kawką :tak:

Kurcze dziewczyny Julka już tak ładnie do szkoły chodziła a teraz jak się żegnamy , łzy w oczach i mówi : " Mamusiu będę bardzo tęsknić " - serce mnie boli jak to moje dziecko przeżywa , ale przecież musi się kiedyś do szkoły przyzwyczaić!!!!:baffled: ehh

Dzisiaj jak się uda S jedzie do tego adwokata , więc dzisiaj poproszę o kciuki kobietki!!!

Cieszę się że w tym tygodniu dłuższy weekend , Julka również barrrdzo się cieszy :happy2:

Muszę kupić dynie , wczoraj widziałam takie duże ale płaskie po 32zł --drogo trochę a jeszcze takie mało urodziwe: ;-)

Dzika, Jeśli możesz wklej jakieś fotki dziewczynek, tak dawno ich nie widziałam :zawstydzona/y:

Życzę oczywiście miłego słonecznego dnia :tak:

witam kochane :tak:
u mnie jakos ta pochmurnie i kropki deszczyk :baffled:
nocka jakas taka niezbyt u nas Daria jakaś niespokojna popłakuje przez sen bączkuje wierci się
korba bez recepty ??? ja chciałam kupic ten vibrukol to pani w aptece powiedziała że trzeba miec receptę musze to załatwić bo to podobno bardzo dobre przy ząbkowaniu
mikoto powtórzę sie tylko że piękne dzieciaczki i super że miło spędziłaś dzień z Bona szkoda że ja nie mieszkam ciut bliżej :baffled:

Daria nas wczoraj zadziwiła b do tej pory leżąc na brzuszku odpychała się rączkami i przemieszczała sie do tył a wczoraj nagle dupka do góry i odbijała się kolankami do przodu !!! normalnie jakby chciała raczkować ale mielismy ubaw z Dawidem ta dupka tak w górze jej podskakiwała :-D i to nie było przypadkowe bo dziś od rana robi tak samo normalnie jest w stanie dojśc do zabawki którą kłade jej coraz dalej i dalej a ona do niej się doskakuje jak żabka czyżby to już trening przed raczkowaniem także na łóżku ie mowy żeby została bo rozłożone łóżko 2x2 przejdxie migiem no juz krzyczy krzykacz jeden musze leciec
miłego dnia

Korba - bardzo chętnie, specjalnie dla Ciebie świeżo zrzucone

SAM_0332.jpgSAM_0339.jpgSAM_0360.jpgSAM_0036.jpgIMG_0020.jpg

A myślę że takie okresy kiedy Julka będzie bardziej wyrażała tęsknotę za mamą będą jeszcze nawracać to normalne

Teri- tak Daria i inne dzieci cały czas trenuję i wzmacniają mięśnie a my mamy z tego niezły ubaw:-D

A i jeszcze moje włosy, na zdjęciu (jestem wybitnie niefotogeniczne) wyglądają na dłuższe ale lepszego z moją twarzą i tak nie uzyskam
chrzciny1.jpg

Załączniki

• SAM_0332.jpg
    SAM_0332.jpg
    49,5 KB · Wyświetleń: 69
  • SAM_0339.jpg
    SAM_0339.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 63
  • SAM_0360.jpg
    SAM_0360.jpg
    70 KB · Wyświetleń: 69
  • SAM_0036.jpg
    SAM_0036.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 61
  • IMG_0020.jpg
    IMG_0020.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 67
  • SAM_0426.jpg
    SAM_0426.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 51
  • chrzciny1.jpg
    chrzciny1.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 66
Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana u nas dzis nocka oki :) pobudka jedna o 2:15...spal od 19 wiec pobil swoj rekordzik :) co prawda ok 23 zaczynal sie krecic, ale dalam smoka , chwycilam za raczke i spal :)

Korba - mam nadzieje , ze Julci sie odwidzi i znowu bedzie chcetnie chodzila do szkoly...a moze cos nie tak jest i nie chce powiedziec ??

Teri
- haha ale Daria musiala slodko wygladac :) dobrze, miec miesiac strasze CZerwcowe dzieciaczki, bo przynajmniej wiemy czego sie spodziewac mozna :D

Tymek cos mi kichac zaczyna...czyzby do zawialo na soacerze?? fakt dwa dni bylismy przy silnym wietrze ale wydawalo mi sie ze dobrze osloniety jest :(

Do góry