reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Herbatka tez sie liczy!!!!:tak::tak::tak::-D:-D:-D

Fajnie, że jesteście. Lubię sobie tak z Wami posiedzieć i pogapic się w ekran zanim zaczne dzień na dobre.

Będę dziś gotowac rosołek- to ulubiona zupa pszczółek:tak: I niezbyt pracochłonna:-D

Kingusia- to jest taka mała mata podrózna z jednym pałąkiem. Firma PLAYGRO. Jest jak nowa. Zaletę mam taką, że ten pałąk można przyczepić do łóżeczka, leżaczka itp. Zrobię ejj dziś zdjęcia, to pokażę. A ztera wstawię poglądowe:
pobrane (1).jpgpobrane.jpg

Załączniki

• pobrane (1).jpg
    pobrane (1).jpg
    8,9 KB · Wyświetleń: 43
  • pobrane.jpg
    pobrane.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 27
Ostatnia edycja:
reklama
Witam . ja juz po kawce i mały sie budzi . więc na szybciora coś naskrobię :tak:. Teściowie rano wkroczyli , teść poodwoził dzieciaki , teściowa przywiozła obiadek . Ale wiecie co ??? Ja chyba jednak wolę sama to ogarniać . Więc się umówiłam , ze jutro ostatni raz :-p.
Robaczku - Wojtek narazie szczęśliwy bo po wakacjach z kolegami się spotkał . Zobaczymy jak to dalej bedzie. Narazie biurko ma zasypane klockami i zabawkami :sorry2: i przychodzi się przytulać do mamy i taty :-):-).
Sara - wątek zdjęciowy , fajny pomysł :tak:. A jak Wam minął wyjazd wakacyjny ??? Pewnie pisałaś ale ja nie mam czasu niestety nadrobić "zaległości urlopowych".
Dmuchawcu - ja też uwielbiam rosołek :-). I mam taką ochotkę na niego odkąd karmię Jasia , że co chwila gotuję:tak:
No to muszę lecieć do ssaka .

A to nasz pierwszaczek :-)
DSC07878.jpgDSC07879.jpg

Załączniki

• DSC07878.jpg
    DSC07878.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 33
  • DSC07879.jpg
    DSC07879.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 32
Ostatnia edycja:
MatkaEwa- czytam Cię i już czuję co mnie czeka za lat kilka:sorry2: Tym bardziej, że póki co, czwarte dziecko planujemy na 100%:sorry2:
Nakarm ssaka i wracaj na drugą kawę, inkę karmelową bąź herbatkę:-D

Mikoto- a gdzieś Ty?

Nie Robaczku ty mnie zabiłaś i w kompleksy wtrąciłaś ja dziś o 6 zwlekłam się szara z niewyspania i obolała jak po maratonie. Dziś maluchy miały fatalną noc a raczej noc zaczeła się fatalnie bo budzili się co chwilę (motory pod blokiem) a potem zasnęli ale jak! Oczywiście w moim łózku. Wszystko mnie boli, więc to chyba ja miałam fatalną noc:-D:-DA ty od rana
d022.gif
d029.gif
g130.gif
g031.gif
. Podziwiam!!!!!
Justa nie jest bardzo łatwo z dwójką maluchów ale czy jest łatwo z 6-7 latkiem i z maleństwem albo 16 latkiem? Wszystko ma swoje plusy i minusy ja chciałąm jak najmniejszą przerwę. Musiałam odczekać rok pomiędzy cc, ciesze się, ze są maluchy i byłoby bardzo ok i wcale nie trudno gdyby mój małz był na miejscu.:tak:
gosiakmam kolezankę w Australii, jest bardzo zadowolona ja chętnie bym się tam wyprowadziła gdyby nie pajaki i węże i skorpiony :szok:
Kingusia u nas też rano było fatalnie a teraz niewiadomo skąd wyjrzało słońce i przyjemniej się zrobiło to wystawiłąm Antosia w leżaczku na balkon spać i tylko grubszym kocykiem przykryłam
Skalbka ja ćwiczę od połowy lipca i powiem ci , ze waga jak stanęła tak stoi nadal 6 kg do przodu w cm.trochę zjechało ale brzuch fatalny. Ja ćwiczę skalpel albo 5*6 minut ostatnio. Brzuch fatalny jak był tak jest a słodyczy nie jem i jedzonko tez zdrowe bo od lat jem już w taki racjonalny sposób.Chyba SKS mi się już przyplątał :angry:
Dmuchawiec a co Twoje pszczółki robią rano, ze masz czas na ćwiczenia? Jak Milusia jest w domu to poranki u mnie biegające, podziwiam, ze ty jeszcze możesz wykroić czas na ćwiczenia.
n055.gif

Chętne do ćwiczeń U mnie to ostatnio godzina 22 :-DI nie mówię o seksie :-D:-D:-DAle duchowo wyobrarze sobie, ze jestesmy razem. A może po prostu wybierajmy codziennie jakiś zestawik na drugi dzień i kazda w swojej godzinie poćwiczy. Nie musi to być codziennie 50 czy 30 minut ale chocby 2*6 czy zestaw na brzuch.??????
p005.gif

Bona przykro mi z powodu pracy męża, straszne teraz czasy.
Marys głupie teksty ma ten twój mąż, ciekawe co by zrobił jakbys naprawdę się wyprowadziła?
anilek do ćwiczeń ale już(wsparcie nr 1) Poćwicz z nami kochana(wspracie nr 2) :-D:-D A tak serio w kupie raźniej;-)więc się zbierajmy
Matka Ewa masz tak jak ja ja zawsze wolę sama bo wtedy jestem pewna, ze wszystko jest jak nalezy.
Dmuchawcu ja też bym chciała 4 dziecko ale niestety juz nie moge zajść w ciąze, myslałam zaraz po cc, ze to dobrze i , że już nie będę chciała a teraz mi zaczyna być strasznie żal i ciągnie mnie do kolejnego maluszka. Niestety sprawa przesadzona...

A moja Milusia poszła do przedszkola z uśmiechem a tam złapała jakąś szatniarkę za rękę i powiedziała "dzień dobly zaplować mnie do Lili ( to jej pani), na mnie nawet się nie obejrzała niewdzięcznica!!!!

Ostatnia edycja:
Wisieńka- u nas rano jest fajnie- Helenka śpi czasem do 10ej, a jak nie spi, to siedzi zadowolona w leżaczku, a pszczoły w piżamkach, ledwie oczy otworzą i przytulą się do mamusi;-), już lecą się bawić. Więc mam wtedy czas, potem-im blizej wieczora-tym gorzej.
Fajnie, że Emilce podoba sie w przedszkolu:tak:

Witam rankiem,
Kochane Wy spijcie a nie prasowanie po nocy ! Ono nie ucieknie...co innego US Open :-p

Bona - mam nadzieje, ze jednak z praca meza bedzie dobrze
Robaczku - wiem, ze to fajne miejsce, z klimatem ktory by mi odpowiadal, ale to stanowczo za daleko. Zobaczenie rodziny graniczyloby z cudem, poza tym nie bede ciaganc psa na drugi koniec swiata, bo pewnie podroz moglaby sie zle dla nigo skonczyc. Poprostu NIE i tak tez do mezula mowie. Pewnie za jakis czas mu przejdze :tak:
Wisienka - te pajaki !!! sa ogromniaste i to nie przesadze mowiac, ze na pol sciany a ja sie ich okropnie brzydze !!!! az jak to pisze to mnie wzdryga :-D

U nas nocka dzis oki. Maly w sumie obudzil sie raz ok 4. Jadl tez ok polnocy,, ale jeszcze nie zdarzylam porzadnie zasnac wiec nie licze pobudki :-p
DObrze, ze jeszcze obiad mam to nie musze nic kombinowac i szczerze czesto na nasza dwojke mi sie nie chce. Ale widze, ze meza trzeba podtuczyc bo bidulek stwierdzil, ze chyba znowu schudl.
U nas dzis ma byc ok 20 stopni(szok) wiec pojdziemy na spacer.

Lece po druga herbatke i sniadanie

Hej dziewczynki witam sie z herbatką
Ledwo co żyję nie wysypiam się wczoraj tzn dzisiaj do 1 rano podpisywałam wszystkie rzeczy Kacpra do szkoły jak byście chciał wiedzieć każdą kredkę bo tak sobie pani zażyczyła i przez to zaspałam z nim pierwszy dzień do szkoły zamaias wstać o 6.40 to wstałam o 7.30 i wszystko na biegu aby na 8.30 zdążyć a do szkoły mam ok 15 - 20 na nogach tempem mego syna ehh.
Wczoraj nie wiem co było ale krew mi poszła z nosa jeszcze w szkole a ci rodzice tak sie na mnie popatrzyli jak bym ćpunką była :/ muszę wkącu iść do lekarza bo coraz gorzej mi ręce drętwieją aż z bólem
A u Adusia wszystko oki wstaje tak jak tatuś do pracy czyli o 5 rano a spać ok 23.
11 września idziemy na szczepienie a pod koniec września znów na bioderka.

dmuchawiec - to planujecie 4 pszczółkę czy jednak pszczółkę płci męskiej ???

Dziewczyny od kiedy będziecie wprowadzać coś nowego w menu maluszków ???

reklama
Misianka- my od początku planujemy chłopców:-D:-D:-D:-D Podpisywanie kredek? Masakra!
Ja planuję karmic samym cycem do końca 6go miesiąca, a potem powolutku warzywka:tak:

Do góry