reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Sliczny uśmiech Karinko!

Robaczku, i ja miewam gorsze dni, a Ty biedna nameczylas sie ostatnio z problemami laktacyjnymi... Jutro (dzis) zapewne bedzie lepiej! :tak:

My nie spimy od 6.. Sebastian jk zasnął o 20 to przestał ciągiem do 6.00... Myślałam, ze piersi mi eksploduja :S

pospala bym jeszcze....

reklama
Anusia u nas nocka podobna . Ciagiem Hubert spal do 5:30 po czym zasna do teraz, wlasnie cycoli i jeszcze przysypia. Jak budzi sie o 6 to zazwyczaj tez nie zasypia i wstajemy.

Po nocy cycuchy prawie nie bola ale w dzien pewnie zaczna.ale widze juz swiatelko w tunelu..

Zapowiada sie sloneczny dzien

Witam się z kawką jak za starych czasów :)

Nie chcę zapeszać, ale u nas poprawa, dieta działa... Ostatnie 2 dni zdarzyły się tylko po dwie kupki z minimalnymi niteczkami krwi, poza tym kupki OK. Mam nadzieję, że tendencja zanikowa się utrzyma, marzę o tym...

ROBACZKU - cieszę się, że u Ciebie lepiej i trzymam kciuki za całkowite wyleczenie...

KINGUSIA - cieszę się, że wyjazd owocny i że jesteście już w domku. Również trzymam kciuki, żeby Laura szybko pozbyła się naczyniaka.

ROBACZKU, ANUSIA - ja też ostatnio miałam bardzo ciężkie dni, to chyba normalne... Wczoraj nawet do toalety nie mogłam pójść, bo Lena już podnosiła wrzask, nie śpi w ogóle :(. Wasze Skarby przynajmniej śpią... :). Nocek też zazdroszczę, choć po 2 m-cach nie spania w ogóle teraz wstawanie 'tylko' 3-4 razy jest dla mnie OK.

MARYS - Karinka cudna :-)

Lena zasnęła - ciekawe czy teraz będzie 15 minut czy wersja pełniejsza 35 minut spania :cool:.

I jeszcze kilka zdjęć z naszej sesji noworodkowej :-) inne niż na fb ;-)

Załączniki

• 12.jpg
    12.jpg
    33,8 KB · Wyświetleń: 56
  • 2.jpg
    2.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 62
  • 6.jpg
    6.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 57
  • 7.jpg
    7.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 57
  • 18.jpg
    18.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 51
  • 15.jpg
    15.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 54
Natis, super zdjęcia i piękne córeczki!

Hmm, u nas chyba zeby zaczynaja podchodzić .. Sebastian strasznie pcha piastki do buzi i sie silni.. I denerwuje ;) u którejś z Waszych pociech idą juz zabki??

Anusia u nas Lenka od ponad 3 tygodni po prostu połyka piastki, nawet nie ssie ich, ale masuje nimi dziaselka, czasem włoży całą rączkę do buzi i oczy jej wychodzą z orbit.. Lekarka mówiła, ze powoli schodzą ząbki, ale spokojnie, jeszcze chwila na gryzienie. Slini się też potwornie.

Anusiak Hubert tez zjada raczki. Nie wiem czy to przez zeby czy po prostu sie sam uspokaja bo rzadko mu smoczek pododaje a jak juz dam to chwile possie i wypluwa na rzecz raczek.

Natis juz na fb ogladalam i zachwycalam sie fotkami. Przecudne!! Lenka tak w tym koszyczku lezala??
Ciesze sie ze dieta pomaga. Trzymam kciuki by krew nie powrocila.

My dzis wyskoczylismy nad jeziorko bo chcialam sie wykapac. Woda byla tak zimna ze weszlam tylko nogami. Mlody troche sie popluskal. Przy okazji odwiedzilismy na chwilke Korbe. Zosienka tak slicznie rosnie i taka slodka:-)

Moje cycuchy juz lez mi nie wyciskaja. Czuje ale juz o niebo lepiej:-)

Witamy ;-),
Pisze i czytam póki Tymek śpi.

Dmuchawcu - STO LAT!!! spóźnione, ale szczeresz życzonka. Przepraszam
Natis - jest silna kobietką, ja już dawno sie poddałam a Ty walczysz o karmienie !!!
Kingusia - bardzo sie ciesz, ze wreszcie dostaliscie leki i sa efekty!!

My dzis po chrzcie . Tymek byl dzielny, chwilke zaplakal , ale to ze zmeczenia i usnal mi na rekach. Wiec czesc imprezi przespal.
Mielismy ruszac za Lublin jutro nad ranem, ale postanowilismy jechac dzis ok 20. Wykapie, nakarmie Tymka i ruszamy. Chcielismy uniknac wyjazdu w nocy bo mamy jakos szerzej rozstawione swiatla w aucie i oslepiamy samochody z naprzeiwka. Ale zanim zrobi sie calkiem ciemno wyskoczymy juz na autostrade i bedzie oki :)

Pozdrawiamy i odezwe sie juz z poludnia.

gosiak szerokiej drogi

anusiak mi się wydaje, że Filipowi idą zęby, też pcha pięści do buzi, ostatnio zaczął płakać tak konkretnie i się ślini... Artur miał 3,5 miesiąca jak miał pierwszego ząbka, więc nastawiam się że Filipowi też raczej wcześniej niż później wyjdzie

reklama
Natis- piekne zdjęcia, córcie podobne do Ciebie:)
Animlradis- super wieści oby tak dalej :tak:
Dzieczyny od ząbków- szybko te zęby wychodzą, moja Natusia też zaczeła się ostatnio ślinić i brać rączki do buźki chociaż ja narazie nie podejrzewam ząbków bo u nas to raczej za wcześnie. Moro się trochę uspokoiło :) ale stosuje się do rad Robaczka:D
Dzisiaj czwarty dzień bez kupki znów... nie wiem o co chodzi. Zastanawiam się czy moge śliwki suszone jeść? JAdłyście?
Foto mojej mufinki zwanej koszałkiem opałkiem:)WP_000105.jpgWP_000111.jpg

Załączniki

• WP_000105.jpg
    WP_000105.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 37
  • WP_000111.jpg
    WP_000111.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 35
Ostatnia edycja:
Do góry