reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

czytałam coś w skrawkach o każdej z was ale nie znamy sie jeszcze na tyle zebym pamiętała wszystko.....przykro mi z powodu straty dziecka. To szybko sie zdecydowałas na maleństwo z nowym partnerem....pogodzisz studia z noworodkiem? biomedycyna ambitny kierunek....zazdroszcze odwagi ja stchórzyłam przed medycyną....poszłam na jakieś żałosne zarządzanie turystyką....no ale cóżczasu nie cofne.....to masz cykle 30 dniowe? testujesz w niedziele z tego co rozumiem....jakie objawy miałaś w poprzednim cyklu.....starasz sie ile cykli? 2 czy wiecej....a okres masz jaki? ot tak ciekawa jestem....może coś ci podpowiem

reklama
a nie massz tak że okres nie zawsze wygląda tak samo podobnie cykl

a z tym hormonem to ja napisałam tak bo mnie to stopuje i pomyślałam że i wam to coś ułatwi.....owszem są objawy bardzo wczesnej ciązy....wrażliwsze piersi [ale tak na potęgę] ból głowy czasami....jak któraś szczególnie wrażliwa to mdłości ale tak to raczej wszystkie inne objawy na późniejsze miesiące zarezerwowane.....och jak ja jużbym chciała testować.....ciul tam dobrze czy nie ale chciałabym wiedzieć...

Ostatnia edycja:
czytałam coś w skrawkach o każdej z was ale nie znamy sie jeszcze na tyle zebym pamiętała wszystko.....przykro mi z powodu straty dziecka. To szybko sie zdecydowałas na maleństwo z nowym partnerem....pogodzisz studia z noworodkiem? biomedycyna ambitny kierunek....zazdroszcze odwagi ja stchórzyłam przed medycyną....poszłam na jakieś żałosne zarządzanie turystyką....no ale cóżczasu nie cofne.....to masz cykle 30 dniowe? testujesz w niedziele z tego co rozumiem....jakie objawy miałaś w poprzednim cyklu.....starasz sie ile cykli? 2 czy wiecej....a okres masz jaki? ot tak ciekawa jestem....może coś ci podpowiem

szybko owszem ale wiem ze to jest wlasciwe :) i tak pogodze studia bo mam tylko 10h tygodniowo i wiekszosc robie w domu jako projekty wiec bedzies spoko :) a jak bede w szkole to moj partner bedzie z dzieckiem. Finansowo tez spokojnie damy rade :) cykle mam 29-30 dni... ogolnie calkiem skape i gora 4 dni sa ale ten ostatni byl bardziej obfity... to jest nasz 2gi cykl staran... w poprzednim cyklu bolal mnie brzuch i piersi i troszke mdlilo... dlatego tez zrobilam test... jesli chodzi o staranka to my nie naciskamy... przytulamy sie kiedy mamy ochote, ostatnio czesciej kolo owulki, ale poki co to mamy podejscie z ejak zajde to zajde a jak nie to swiat sie nie konczy :) jestem mloda mam czas.... ale od 4 lat tesknie za dzieckiem i tesknota mnie rozdziera... teraz czuje sie gotowa i mam nadzieje ze sie uda :) moj cykl zawsze wyglada tak samo.... raz jest 29 nastepny miesiac 30... ale zawsze o tej samej porze dni przychodzi... i jest tak samo skapy... od dobrych 3 lat

ja sie z testowaniem wstrzymam do terminu @... nie chce znowu sie cieszyc tylko poto zeby potem @ przyszla...

Ostatnia edycja:
Paulinka Kochania nawet niewiem kiedy mam dni plodne :( Po tym poronieniu, nawet niewiem czy bede miala teraz owu :( Dlatego za bardzo sie nie nastawiam i przyjelam, ze ten cykl bedzie normalny czyli 28, wiec dni plodne zaczynam od czwartku, a owu powinna byc niedziela/poniedzialek... MOj okres na poronienie hmm.... bezzarzutu, nawet do ostatniej chwili mialam nadzieje, ze to jednak nie to... Zero bolu jakiegokolwiek, czysta krew i tak 3 dni, dopiero w czwartek poszlam siusiu i na papierze zobaczylam moje malenstwo :( I od tej pory koniec okresu tylko lekkie plamienie a w niedziele juz calkiem czysto bylo....

hej hej dziewczyny ale naskrobałyście :)
MAmolinka super że dostaliście zielone światełko. To teraz mocno trzymam kciuki żebys zostala z nami :) Jej przykro mi że tak sie stało :( zobaczycz maleństwo... eh :( ale teraz musi być dobrze i za to mocno trzymam kciuki.
Pam ja już mam nawet swój typ wózka wybrany :p
a ja dzisiaj zaliczyłam lwa na porcelance :/ myślałam że moze mnie to ominie bo z wiki było okropnie ale widzę że szykuje się powtorka z rozrywki. No ale zniose wszystko, tylko kruszynko rośnij!
Dziewczyny do gin idziecie prywatnie czy na nfz? Mój przyjmował na nfz ale teraz nie ma kontraktu, moze od stycznia i sama wizyta kosztuje 80 zł a z usg 130zł. Zbankrutuje. Skierowanie na badania bede brala od rodzinnego tyle ile się da bo od gina jak dostane to tez płatne a wcześniej było na nfz. Zasrany nfz :/

Mama Wikusi ja juz tez mam wybrany wozek hehe tylko czekam, aby wybrac kolor :D Co do gina nie moge sie wypowiedziec, bo nie mieszkamw PL :) P.S. A jaki wozeczek wybralas ?

Ja wozek tez mam wybrany na ebay za 200euro z fotelikiem i wszystkim :-D identyczny co twoj tylko troche inne kolka bo papowane wszystkie 4 takie duze zaraz linka wam wrzuce
ja tez nie moge sie do gina odniesc bo nie mieszkam w polsce ale tutaj mam wszystko za darmo bo mam medical card :) znaczy biedna jestem lol :-D

http://www.ebay.ie/itm/CAPRI-3IN1PR...Travel_Pushchairs_GL&var=&hash=item801725d362 nawet kolor mam wybrany... tzn 3kolory :-D black +red, grey+orange, grey +green niewiem ktory jeszcze :-D

Ostatnia edycja:
reklama
z wiki miałam bardzo podobny wózek, jeden minus to gondolka jest miekka tzn spod usztywniany ale boki juz nie, i jak chciałam ją wziaśc z sama gondolką za rączki to ona tak troche się skladała do środka i to mi przeszkadzało (Nie wiem jak jest w tym wózku co linka podałaś :)). Teraz szukam czegoś ze sztywną gondolą i chce skrętne koła. Gondola ich nie miala a jak kupiłam inna spacerówke ze skrętnymi to była wygodniejsza w prowadzeniu.

Do góry