reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Anusia juz mnie niekluje czesto ale jak zakluje to masuje sobie piers i pomaga. Pomaga cieplo_Odkad nie nosze dekoltu jest lepiej.
Ile wazycSebastianek ze juz 3 zakladasz? My konczymy ostatnia paczke 1 i juz 2 czekaja.

Palin kochana ciesz sie ze Mikolaj tak spi. Wssystko jest ok. Niemowleta tak spia :-) a czemu mierzysz temp? I gdzie mierzysz? W uchu i w pupie jest wyzsza. Ja temp nir mierzylam bo na szczescie nie ma takiej potrzeby.

Isis jak mam duzo mleczkacto tez mam takie grudki:-)

Gosiaku pisalam juz ze nic na sile. Ja jak Dmuchawiec lubie katmic i uwielbiam te chwile gdy maly sie caly wtula we mnie . Rodzina sie nie przejmuj

Co do noszenia i bujania to nosze i bujam i przytulam ile tylko mozna. To wplywa na rozwoj dziecka. I to nieprawda ze dziecko sie przyzwyczaja. Dziecko jest prsyzwyczajone z pobytu w brzuszku do bujania.... a do tego jak zacznie samo sie poruszac to pogardzi noszeniem.

Ja moj dsisiejszy plan wykonalam w 100% i wszystko na jutrk przygotowane. Teraz juz spimy. Hubis caly dzien byl mega grzeczny, spal albo bujal sie w hustawce.

Ostatnia edycja:
KINGUSIA u nas jest to samo,między 20 a 22 codziennie większe marudzenie,popłakiwanie bez przyczyny...nie wyje jak przy typowej ostrej kolce,ale wesoło nie jest.Też wymysla z jedzeniem. Robimy wtedy tak: rozpinamy bodziaka,włączamy suszarkę-uspokaja ją sam szum-wtedy masujemy brzuszek i troszkę robimy na niego ciepły nawiew,ważne,żeby z daleka i nie oparzyć. Po chwili przestajemy ogrzewać brzuszek,słucha juz tylko szumu i relaksuje się. Później bach na brzuszek i tak idzie spać. Co do kropel to też wróciłam do sab simplex,do tego Raz dziennie dicoflor 5 kropelek, i do mleka 8 kropel Delicolu.Od wczoraj dopajam ją herbatką z kopru HIPP,bo samej wody nie chce,tyle co piła to było zbyt mało.Mam nadzieję,że więcej płynów poprawi jej prace jelitek. PALIN kurde no nie wiem...faktycznie mały dużo śpi,ale może taki jego urok:) W takim razie masz przekochane grzeczne dziecko:)))Moja ma tyle aktywności,ze za przeproszeniem palcem do d.. sobie nie sięgam,nic czasami nie mogę zrobić w domu:(Co do temperatury-moja ma od 36,3 do 36,6. Nie wiem cholerka do jakiego pułapu może byc u maluszków,musiałabyś w interku gdzieś poczytać. GOSIAK napisze tak-w szpitalu,po wyjściu ze szpitala przez 3 tyg miałam mega wyrzuty sumienia,ze nie karmie piersią,że nie dałam rady rozkręcić laktacji,czułam się podle,bo każdy dopytywał,doradzał jak to zmienić itd...Sama biłam się ze swoimi myślami-bo z jednej strony czułam porażkę jako kobieta i matka,a z drugiej jakby ulge ,ze nie jestem uwiązana w domu,że mąż może małą nakarmić itd Nie cieszyło mnie to,że moge jeść co chce,do picia alkoholu tez nie wróciłam,a ochota na dobre wino jak za "starych" czasów jest,ale wiem,ze musze być trzeźwa i czujna i tyle...więc jakoś to karmienie mm wcale mi nie dogadza w życiu,nikt nie może mi zarzucić,ze z wygody tak karmie. Rodzina nie robiła mi wymówek,nikt się nie wtrącał,nikt nie straszył ,że dzieci karmione mm sa chorowite i słabsze,że gorzej się rozwijają. No sama pomyśl-na opakowaniu mojego mleka jest wypis zawartych w nim składników,witamin itd,więc w czym to mleko jest gorsze? Czy ja karmiąc piersią byłabym wstanie dostarczyc dziecku wszystkich potrzebnych składników?Tego nie wiem,bo nie mam nawyku wielce zdrowego odżywiania,nie jem o stałych godzinach. Bynajmniej już teraz się tym nie zadręczam.Nie uważam też,że to więcej roboty jest przy tym.Na noc mam 3 lub 4 wyparzone butelki,w specjalnym pojemniku z podziałkami uszykowane porcje proszku,do tego gorącą wodę w termosie i drugą zimną w dzbanku. Zrobienie butli idzie mi błyskawicznie-kwestia wprawy po kilku razach. Mam też podgrzewacz,ale wkurza mnie czatowanie przy nim czy już czy jeszcze nie,czesto przegrzewam,albo zbyt szybko wyjmuje-strata czasu. Pamiętaj,że zadowolona mama to zadowolone dziecko:)Jeśli przerasta Cię karmienie piersią to przestań. Nie warto wpędzać się z tego powodu w jakąś depresję.

Ja dałam mojemu terroryście na noc mm, zjadł całą butlę, beknął jak stary, zrobił mega kupę i poszedł spać (sam w łóżeczku pięknie zasnął) :-) Idę pod prysznic i luli ;-)

Dobranoc ;-)

Witam się wieczorno-nocnie ;-)

Maja Witaj :biggrin2:
Xez Oleńka jest cudna :biggrin2:
Dmuchawcu tort super!! Pszczółki przecudne :biggrin2: Najlepszego dla Zosi ! :-D
Palin my w kwietniu też kupiliśmy Mondeo;-) i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni,jest duży i pojemny :biggrin2:
Gosiak fajnie, że z pieskiem już lepiej :tak: na pewno już się nie możesz doczekać jego powrotu;-) my jak wychodzimy na spacer to tylko z butelką awaryjną w torbie i na pierwszym spacerku się przydała bo po 5 min od wyjścia się obudziła na papu ;-)
Teri u mnie w Rossmanie jest za 36 zł 60 ml. Jeszcze nie mogę powiedzieć czy działa czy nie, zaczełam go stosować dopiero tydzień przed porodem a rozstępów mam, że hoho :no:
Robaczku pierwsze słyszę, żeby po sn smarować bio-oil,nie wiedziałam że można :-p chyba zacznę :tak:
Smile ja miałam taką środę i czwartek (z przerwą nocną), Karinka budziła się co 20-30 min i w ryk bo ona chce cyca przez pół dnia, ale w czwartek w ok 24 M. pojechał do sklepu po mm bo ja już pusto w cycach a mała się darła jak by nie wiem co jej robili :-:)zawstydzona/y: podałam jej butelkę i zjadła od razu 50 ml :-(
Mikotku moja też strasznie łapczywie je i ostatnio zaczyna się przy tym krztusić :no: ale całkiem odstawiasz ją od cyca i będziesz tylko ściągać?
Madzia Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Mateusza:biggrin2:
Isis jak tak się robi to wtedy odciągam trochę i masuje aby zeszło, albo przystawiam ssaka do tej piersi i przechodzi ;-)

W czwartek byłam u lekarza z tą temperaturą i mi powiedziała, że na razie nie będzie dawała mi antybiotyku bo to pierwsza doba więc miałam wziąć paracetamol na zbyci temperatury i przyłożyć zimny rozbity liść kapusty. Jak by nie przeszło do następnego dnia to miałam przyjść do niej znowu ale w piątek było już ok. Natomiast w piątek miałyśmy z Karinką pierwszą wizytę u pediatry i mała waży 3400 gram i Pani dr powiedziała, że mam dokarmiać małą mm :-( za tydzień znowu na zważenie i jak nie będzie miała ok 3600 to mam do niej się zgłosić. Ponoć powinna przybrać w tydzień ok 125 gram. 13 sierpnia mamy szczepienie (chyba będzie 5w1) i usg bioderek.

Dziekuje Wam wszystkimi kazdej z osobna za zrozumienie i nieosadzanie :zawstydzona/y: czlowiek ma metlik w glowie. nawet juz uslyszalam, ze dzieci na mm maja tendencje do tycia i to od mlodej mamy!
tylko jak pisze emka boje sie, ze bede pozniec miec wyrzuty, ze moglam a nie chcialam. Ale daje sobie jeszcze troche czasu i zobaczymy. Nie naleze do ludzi cieerpliwych i wysiedzenie 45-60 minut to dla mnie meczarnia :zawstydzona/y:
Zobaczymy ale dziekuje jestescie Kochane
Dobranoc i spokojnej nocy

Gosiak ja tez nie za bardzo lubie karmic piersia... chyba lepiej mi bylo przy Adasiu z butelka. Tez czuje bol w piersiach i czuje sie uwiazana. No i waga mi spada niestety. Dlatego prawdopodobnie juz niedlugo przejdziemy na mm. Narazie probowalam dac kilka razy ale jak tylko sie zorientowal to bylo plucie. I tak mialam w planach karmic max 6mies. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. I tez mam male opory, ze moze pozniej bede zalowac...

Przezylam kumulacje tesciowej, mojej babci i mamy.. 8latka z krzyczaca 3latka i Smerfem z kolkowymi bolami :-)
Nawet dla Tymka byl to szok. Na dobre zasnal po 23 - megaa pozno jak na niego. Poplakiwal przez sen-albo go brzuszek bolal albo mial wizje tych wszystkich twarzy nad nim:-p

Ktos pytal o espumisan. Ktos inny pare stron temu pisal, ze lekarz zalecil 3x dziennie 2-3 kropel. My dalismy dzisiaj 2x. Przepraszam, ale nie pamietam, kto, a na tel nie podejrze:-(

Padam.. Dobranoc

Witam się niedzielnie!

Ja już nie śpię od 5, bo Młody się obudził. Co prawda zjadł i poszedł spać, ale dziś w południe mamy gości, więc muszę wziąć się za obiad i placek upiec. Pewnie położę się razem z Juniorem po jego wieczornej kąpieli...

Nadrobiłam czytanie, ale odpiszę tak z grubsza, bo nie wszystko pamiętam...

Kingusia- współczuję problemów brzuszkowych Laury... Michaś też miewa, ale na szczęście już coraz rzadziej, więc u Was pewnie też niedługo ustąpią, czego mocno życzę!!!

Co do Espumisanu, to nam lekarka zaleciła 4 razy dziennie po 5 kropel.

Dmuchawcu- napatrzeć się nie można na Twoje córeczki!!! No i tort rewelacja :-D

Mikotku-
ja też odciągam swój pokarm i daję z butelki. Już się przyzwyczaiłam, chociaż bywa to kłopotliwe i czasochłonne, no ale to był jedyny sposób, żeby Michaś jadł moje mleko.

XEZ- masz piękną córeczkę! Prawdziwy Skarb!!!

Madzia- odpocznij po dniu pełnym wrażeń!

Dzisiaj chyba są chrzicny u Natis, Fioletowej i... nie wiem, czy czegoś nie pokręciłam, ale udanych imprez życzę i czekm na zdjęcia małych bohaterów w odświętnych ubrankach :-)

Wczoraj moi chłopcy dali mamie wychodne :-) Byłam na zakupach i na ślubie koleżanki z pracy, bo zdecydowaliśmy, że nie pójdziemy na wesele. Wróciłam po 6 godzinach, oczywiście od razu laktator i 250 ml mleczka wyprodukowane :-) Ale się stęskniłam za Syneczkiem!!!

Muszę kończyć, bo Głodomorek się znowu obudził...

Miłego dnia!!!

reklama
To ja dzis pierwsza. W nocy dzis tyko jedna pobudka:-) o 3 i teraz cycujemy.

Marys dobrze ze cyculkami wszystko ok. A bio oil jak najbardziej mozna i nie trzeba czekac az sie zagoi, mi juz kazano smarowac jak jeszcze rana ropiala ( nie pamietam kto chcial czekac do 6 tyg)

Madzia ciesze sie ze trudna impreze przezylas :-):-)
Dzis ja mam kumulacje mamusiek ale obydwie sa spoko i wiedza ze do mnie z komentarzami i radami sie nie wyskakuje:-D:-D:-D Kiedys sprobowaly i pozalowaly :-D:-D:-D

Cycusiek zasnal a ja musze wstac i go zostawic a tak pieknie sie wtulil- uwielbiam to i uwielbiam sie na niego patrzec jest cudasny...

Moj wieksze cycusiek jedzie dzis do babci i z bolem serca go daje bo juz tesknie:-( ach ta zle odcieta pepowina...

Bona i u mnie jeszcze chrzciny.

Mikotko przypomnialo mi sie, nie chcesz sprobowac maluszka nauczyc prawidlowego ssania?? Do tego potrzebna jest prozniowa butelka medeli. Jak sie nauczy prawidlowo ciagnac ta butle to potem bedzie prawidlowo ciagnac piers. Jest rowniez ona antykolkowa bo nie ma mozliwosci ze nalapie sie powietrza. Jak bedziesz zainteresowana to moge Ci powiedziec dokladnie jak to zrobic

Ostatnia edycja:
Do góry