reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Tymek dziś postanowił spędzić dzień z mamusią - wstał o 11 a zasnął dopiero po 16 <szok> obudził się ok 19 i dalej nie śpi <szok> Niby leży i rozgląda się a za chwilę wrzask, ale nie pręży się kolkowo.. nie wiem, o co mu dziś chodzi :baffled:

reklama
JUSTA po skierowanie na bioderka zgłoś się do swojej pediatry,gdzieś pewnie masz zapisanego juniorka. MADZIA moja mała dała mi wczoraj popalić,poryczałam się i w nerwach czekałam aż mąż wróci,żeby ją przejął,a dzisiaj cudowne dziecie...uśmiechy,mało problemowa...Oprócz wieczorku,ale tu ostatnio to norma,jakieś bóle brzuszka mocniejsze musza ją łapać,wtedy suszarka w ruch,masażyk.Zwiększyłam dawke kropli,może na dniach będzie lepiej. No nic,czas na moją drzemkę przed zmianą warty,zawsze choć te 2 h się kimne,później mąż mi ją przynosi i cała nocka nasza;) Spokojnej nocki dziewczyny:)

Xez... Słów brak... Nóż w plecy w takim momencie życia.. Boże, faceci ogarnijcie sie!!!!:no::no::no:

Ze mną Sebastian 3 godziny podejmował fachowców wszelakich w nowym domku dzis, był super dzielny i wytrwały. Moj złoty chłopczyk :)

pozdrawiamy wszystkie czerwcoweczki, życzymy dobrej nocy i sił niespozytych na kolejny dzień nielatwego często macierzyństwa :)

I ja mowie dobranoc.
Dalam dzis Tymkowi moje mleczko z butelki :dry:tak mnie te plecy bola, ze nie jestem w stanie wysiedziec 40 minut a nawet godziny karmienia. Dalam mu jedengo cycuszka, potem odciagnelam z drugiego i po 10 minutach zjadl polowe. Odciagnelam 70 ml i nie wiem czy to dzuo czy malo??? az boje sie nocki jak go bede karmic.
Widze, ze na wszystkich nas odbila sie historia Xez... tzymam za Ciebie i Twoje dzeciaczki mocno kciuki.

Dobranoc

Znow nie spimy.. no to jakas masakra jest:( Cala brodawka mnie boli od czestszego przystawiania-bo ja dalej karmie jedna piersia. Odciaganie pokarmu nadal mi nie wychodzi i nie wiem, czy to laktator zepsuty czy moj cycek:/ A szkoda mi inwestowac 20zl zeby sprawdzic ten pozyczony laktator z aventu, jak za 40zl moge miec nowy nieuzywany z tommee teeppe..
Dobrze, ze przynajmniej na anty radiu dobrze w nocy graja:)

Dobranoc lub milego dnia bo juz wstaje nowy dzien:)

Dostalam wczoraj urodzinowa kase wiec mam nadzieje, ze rusze na zakupy. Jak sie nie uda, to allegro tez jest dobre:p I jeszcze sie pochwale-piekne sloneczniki dostalam od meza:) a to nasze slubne kwiatki ktore uwielbiam a moj maz rzadko bardzo kwoatki daje. Ciesze sie:)

Czy te brzuszkowe kropelki sa na recepte?

Xez trzymaj się dzielnie! Masz dwójkę wspaniałych dzieciaczkow , które na pewno będą Cię pocieszaly na swój sposób! A o tym "Panu" na pewno nie dlugo zapomnisz! Dasz rade! Szczęście na pewno nie dlugo zawita do Twojego domku!
MADZIA kropelki są bez recepty :-)

A ja się obudziłam przez nawal w cycach , przez który boli mnie prawa pierś i w ogóle kiepsko się czuje :-\ tak jakby miało mnie jakieś choróbsko wziasc... Bola mnie mięśnie jest mi zimno. Odciagnelam trochę mleka żeby przestało tak boleć bo nie szlo wytrzymac. Mała obudziłam, żeby sciagnela pokarm. Mam temperaturę 38,3 :-\

Mam nadzieję, że Wasze nocki były lepsze ;-) miłego dzionka :-)

Ostatnia edycja:
My sobie juz nie spimy tylko lezymy :-)

Marys uwazaj by nie bylo to zapalenie piersi ! Skocz moze do lekarza.

Moj bol piersi to po Waszych opisach Gosiaku i Sara nie jest zapaleniowy, uff. Dzis przychodzi polozna to sie jej zapytam bo boli jakbym miala siniaka.
Wczoraj na nocne karmienie znow mleczka zabraklo:-( a juz myslalam ze produkcja wyrabia... A jak myslicie czy przez ciagly bol naciecia moge miec problem z laktacja ??

Współczuję Wam tych problemow brzuszkowych. U nas na szczęście spokój.

Xez brakuje mi słów. Doslownie niedowierzam. To jak jakis film przesadnie dramatyczny...

20130710_144129.jpg
A tak zasnolem sobie w nowej hustawce:-):-)

Załączniki

• 20130710_144129.jpg
    20130710_144129.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 50
Robaczku właśnie obawiam się, że to mam :-( mała pospala mi 20 min cyca to przynajmniej ból żelaza i boli Ryłko jak dotykam, ale temperatura mi się podniosła do 38,7 :-\ jak słodko śpi w tym bujaczku! Super! :-D

To ja się pochwałę tym jak mi wczoraj Karinka zasnela na rękach :-D

Załączniki

• CAM00145.jpg
    CAM00145.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 44
Dzień dobry :happy:

Robaczek, Marys - słodkości z tych Śpioszków.

My dziś idziemy na wizytę kontrolną do lekarza. Niby nic się nie dzieje, ale sprawdzić warto. Po za tym trzeba by zmierzyć i zważyć (ostatni raz był ważony jak miał tydzień, potem tylko tak orientacyjnie przez nas).

U nas nocki spokojne. Mikołaj budzi się zjeść i zasypia dalej. Czasem zasypianie trwa dłużej kiedy zmieniamy pampka. Ale wszyscy się wysypiamy :happy:

Miłego dnia :-)

reklama
Robaczek, Hubert juz taki "dorosly", Sebastianek zreszta tez, juz nie noworodki tylko konkrerne niemowlaki z chlopakow :) Sliczmy! i fajna hustawa! Ja mysle ze jak najbardziej bol krocza moze wplywac na laktacje.. kurcze czy lekarze naprawde nie moga Ci pomoc??

Marys, przeslodka Ta Twoja kruszynka :):) Pamietaj, ze zapalenia sama nie wyleczysz, koniecznie do lekarza!

Palin, i my sie raczej wysypiamy, nie ma nocnych czuwan.. odpukac :) tylko cos dlugo sie usypiamy ostatnio, przy odbijaniu maly sie wybudza i znow sie domaga cyca i bledne kolo.. tez tak macie czasem??

Bastian ma dzis body z napisem perfect baby i takiego zachowania oczekujemy!!!! :D a wieczorem ortopeda. trzymajcie kciuki!!!

Do góry