reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Śliczna HELENKA!!! Gratulacje Dmuchawcu!!!

Witam się Kochane!

Za mną szalony wczorajszy dzień. Pochwalę się, że wszystko załatwiłam. Ale jak wyszłam z domu po 9 tak wróciłam po 15, szybki obiad i po 16 dalej do kościoła załatwiać chrzest. Potem rajd po okolicznych restauracjach (miałam robić wszystko w domu, ale w sumie zliczyłam ponad 20osób, więc stwierdziłam, że nie da rady w domu). Lena była wyjątkowo grzeczna - spała i spała jak nie ona. Natka też nawet, nawet :).

Teraz szybko ogarniam sprawy firmowe, bo panuje w nich taki chaos, że nie wiem już kiedy wyjdę z tego bałaganu
:cool:.

Buziaki!!!

reklama
Dziewczyn :) Chyba przed chwilą odszedł mi czop śluzowy!!! Ale mam wątpliwości bo on był mocno krwisty ( nie była to żywa krew ale taki mocno bordowy śluz) i teraz na wkładce tak jakby plamienia i nie wiem czy jechać już do szpitala czy poczekać, aż wody odejdą? Dodam jeszcze, że co jakieś 15 -20min napina mi się brzuch i cały czas boli mnie jak na okres. Jak było u was? Martwi mnie ta krew....

DMUCHAWCU!!! GRATULUJEMY!!!! Boska Helenka, kolejna pszczółka!!!:-D

Skalbka, to raczej normalne że czop jest podbarwiony krwią.. choć mi nie odchodził przed porodami więc z autopsji nie pomogę. Czekaj aż skurcze będą co około 5 minut i na IP!

Skalbka - ja też krwawiłam na początku porodu tym razem . Jedź na IP.
Dmuchawcowa Pszczółka Helenka CuDOWNA !!!!

Palin - mam prośbę . Mogłąbyś wkleić ten wniosek na urlop rodzicielski ???? Będę wdzięczna .

Ostatnia edycja:
dmuchawiec ślczna Helenka niech sie zdrowo chowa.

ale dzis u nas wiatr wieje i zanosi sie na padanie wiec chyba nici ze spacerku
powiem wam ze w sobote mamy wesele a tak mi sie nie chce isc i na dodatek musze na karmienie małego przyjezdzac to sie na pewno ubawie.

Dzień dobry kochane. Ja padam ... dziś niby noc lepsza, ale i tak Loli budził się co ok 2 godziny, do tego była burza za burzą u nas, a tak rąbało grzmotami, że kilka razy się wystraszyłam. Hmmm wczoraj Tosia dała nam popalić ... ja nie miałam do niej cierpliwości, aż się popłakałam kilka razy. Jedynie Luka próbował zapanować nad sytuacją, choc jedną karę dostała, po tym jak zrobiła aferę i przepraszając mnie (bo ją Luka o to poprosił) wydarła się :przepraszam głupku !! Tosia traktuje mnie jak zło konieczne ... co jej nie powiem, nie ważne jakim tonem, to twierdzi, że jestem dla niej nie miła, że ją denerwuję. Staram się ją ciągle przytulac, powtarzac, że ją kocham, angażować w pomoc przy Karolu, ale ona na każde moje słowo źle reaguje ... nie wiem czemu. Mam nadzieję, że to przetrwamy.

Dziś przychodzi położna, ciekawa jestem co mi powie ... zauważyłam że Karolek ma lekko żółte oczka :( w szpitalu było wszystko ok, tak strasznie się boje :( W czwartek pierwsza wizyta u pediatry :)
Ehhh muszę się ogarnąć, póki Loliś śpi, a Luki nie ma. Pojechał po mój wypis i jak mu szybko pójdzie to zarejestruje malucha. A jutro reszta spraw urzędowych do załatwienia, tj becikowe, ubezpieczenie itp. A tak w ogóle - potrzebne jest to zaświadczenie, że byłam pod opieką ginekologa od 10 tc ??

Dmuchawcu - śliczna Helenka, ogromne gratulacje !!! Teraz wracaj szybciutko do sił !!

hej

dmuchawcu gratuluję serdecznie, Helenka śliczna

u nas brzydko i pada i wieje masakra, a ja z Filipem od rana po urzedach, niedługo wniosek o becikowe będzie grubszy niż moja praca mgr ;-)
ale zostają nam zaświadczenai z pracy o zusie i wszystkie papierki są

a jutro i pojutrze izba celna - wrr jak mi się nie chce tego ogarniać ;-)
jestem, nieprzytomna, chyba muszę się kawą na nogi postawić, kurcze, zeby można było nie spać tak z tydzień, to może bym ogarnęła wszystko

Jaka HELENKA piękna dziewczynka---Jeszcze raz GRATULACJE :-):-):-)

U nas jak zwykle nocka nie ciekawa .... Zosia kiedyś bardzo rzadko odbijała , a teraz prawie za każdym razem. Wczoraj miałyśmy kiepski dzień, dużo Zosia marudziła widać było , że boli ją brzuszek , aż zrobiła kupkę PLASTELINĘ , pierwszy raz taką , bo zawsze robiła takie masełko,,,, hmm nie wiem dlaczego.
Jutro idziemy rano na USG bioderek...

Robaczek, Jak u ciebie ??? Lepiej już?

Natis, Super , że udało Ci się wszystko załatwić :)

Sara, Jak u Ciebie, jak mały się czuje ? :)

No i po pisaniu ZOSIA wzywa :)

Ostatnia edycja:
Witam :-)

U nas całą noc lało i leje do teraz ale tak strasznie, że na ulicach rwące potoki są :szok:

Dziewczyny czy ja mogę już dać kropelki na wzdęcia/kolki Małemu??? Mam Sab Simplex ...

Widzę, że nie jestem sama jesli chodzi o ciągłe cycowanie :-D Gabryś dziś od rana na cycu wisi, a jak już zasypia i odkładam go do łóżeczka to ryk niesamowity :szok: Więc się wzięłam na sposób, że cycujemy na leżąco i on potem pada na łóżku u mnie :-) Tak samo w nocy robię tylko potem go odkładam do łóżeczka. Myślałam, że tak wyje, bo ma kolkę ale koli to zwykle popołudniami albo wieczorami są, a nie jadłam nic co mogłoby mu zaszkodzić na sprawy brzuszkowe.

Czy Wasze Maluszki przy cycaniu też się czasem prężą albo wyginają/złoszczą albo ciagną mocno sutka??? Nie wiem czy to kwestia tego, że mało mu leci czy może źle sobie złapał cyca :confused:

Dmuchawcu
śliczna Helenka ;-)

Lecę, bo już ssak się budzi i marudzi ;-) Do później ...

reklama
Isis, bole brzuszka, wzdecia moga byc caly dzien, u nas czasami zdarza sie nawet z rana. u nas masaz brzuszka pomaga, przytrzymywanie nozek w gorze jak przy przewijaniu, plus rzeczywiscie ja bym podala kropelki. Takie zabiegi w zasadzie zawsze pomagaja Sebastianowi, ida baczki, kupka i po bolu. Ja nie wiem, odpukac co to klasyczna kolka, Zuzia tez nie miala, po prostu wzdecia i zaparcia w ktorych moglam jej pomoc.. acha i lezenie na brzuszku, takze na mnie :-D

A Sebastian denerwuje sie tez czasem jak chve jeszcze jesc a juz nie leci.. wtedy zmieniam piers- w jednej zawsze mam wiecej mleka :)

i jeszcze moze byc jeden powod takiego zloszczenia- moze chce odbic??

Ostatnia edycja:
Do góry