reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

reklama
Ja na dziś mam już dość, tuliłam się z porcelanowym uchem 3 razy (chyba po tej kaszance) :-( Siedzę teraz z farbą na głowie i dobrze, ze jej zapach mnie nie drażni, bo byłoby kiepsko ...

Jakby co to miłego wieczorku i spokojnej nocki :-)

heh miałąm cichą nadzieję,że nudności sie skończą a tu d.... Teraz jak zbliża się glód to mdli mnie strasznie tak ,ze muszę szybko coś wszamać:-Ddaję rade. W robocie nikt nic nie wie. Nie daję po sobie znać. Zaciskam zęby i do przodu. Zaczekam do końca 14 tyg:sorry:
U mnie to jest tak,że zanim wiem,że jestem głodna to mam nudnosci.:-D

Ja w 1 ciaży na tym etapie byłam na przemian wściekła, wesoła, płakałam z byle powodu, potrafiłam wybuchnać w kazdym momencie, robiłam mężowi awantury o byle pierdołę... Teraz jest bez porównania :-) Stoicki spokoj, sama siebie nie poznaję! Teraz 2 razy się zastanowię zanim rzucę kąśliwą uwagą, kiedy jednak zdarzy się ze w srodku ze złości się zagotuję to po jednym głębszym wdechu wszystko ze mnie opada, no nie poznaję siebie :-D Kiedyś to ciagnełabym fochy i kłótnie przez cały dzień! Jak sobie to przypomnę to aż mi żal tego mojego meża który jest dla mnie taki dobry i kochany... Pomimo tego ze objawy fizjologiczne mam bardzo podobne jak przy ciaży z synkiem w głowie mam "jaśniej" i duzo lepiej się czuję sama ze sobą :-)

Ja w 1 ciaży na tym etapie byłam na przemian wściekła, wesoła, płakałam z byle powodu, potrafiłam wybuchnać w kazdym momencie, robiłam mężowi awantury o byle pierdołę... Teraz jest bez porównania :-) Stoicki spokoj, sama siebie nie poznaję! Teraz 2 razy się zastanowię zanim rzucę kąśliwą uwagą, kiedy jednak zdarzy się ze w srodku ze złości się zagotuję to po jednym głębszym wdechu wszystko ze mnie opada, no nie poznaję siebie :-D Kiedyś to ciagnełabym fochy i kłótnie przez cały dzień! Jak sobie to przypomnę to aż mi żal tego mojego meża który jest dla mnie taki dobry i kochany... Pomimo tego ze objawy fizjologiczne mam bardzo podobne jak przy ciaży z synkiem w głowie mam "jaśniej" i duzo lepiej się czuję sama ze sobą :-)

Ja tak mam właśnie :D Ale sama próbuje się ogarnąć po chwili w niektórych momentach, bo mi szkoda mojego Mężczyzny, bo on naprawdę się stara :) Ale mam to samo, przed chwilą reklamę oglądałam jakąś i już mi łzy lecą! :)

Witajcie.
Witam nową mamę .
Po koleji:-też nie mam karty ciąży -jak będzie ok -założą mi 8 listopada
-zmienne humory-też jestem na tym etapie
-wymioty ustały ,ale z głodu czasami mam same nudności
-zachcianki -już są.
A po zatym dalej uziemniona z kaszlącą Alą w domu.
Pytała któraś o testy biochemiczne przy badaniach prenatalnych-są wskazane,ja nie będe robić -bo po 40-tce wychodzą zafalszowane wyniki.
Życzę miłego dnia

Witam, nareszcie piątek:-). Ja humorki też miewam, ale są do przeżycia. Gorzej z takim ogólnym zmeczeniem i brakiem sił.
Zachcianek nie mam niestety, apetytu też nie mam. Standardowo mleko na śnaidanie wypijam.
Isis -czytałam,że farbujesz włosy-nie boisz się? Ja poczekam aż sie skończy I trymestr i pojde do fryzjera zrobić pasemka bo juz mam spore odrosty.
W pierwszej ciąży raz farbowałam (rownież pasemka), było to 5 miesiacu, fryzjerka zrobiła mi kilka pasemek, ale sama mówiła że ona odradza dziewczynom farbowanie. Robie sobie sama zawsze henne brwi, ale teraz też jeszcze nie robiłam-jakoś boję się zeby nie zaszkodzić dziecku.
A Wy co myślicie na ten temat?

Ewelina ja też ciesze się, że jest piątek. CO do farb to już dziewczyny pisały, że to zależy od kobiety. Niby farby nie są już z amoniakiem i można. Ale ja uważam, że jak nie trzeba to lepiej nie ryzykować.

Ja też miałam farbować włosy ale jak dowiedziałam się że jestem w ciąży to sobie odpuściłam, wolę nie ryzykować.

Nie mam kompletnie żadnych mdłości, czy to normalne? Możliwe że nie będę mieć wcale?

reklama
Do góry