reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Justa dzień lenia też wskazany - jak najbardziej.

MatkaEwa nie wiem co Ci doradzić - najlepiej jakby akcja sama się zaczęła...

Robaczku
super, że wizyta się udała!

mamakubulki
organizacja to kwestia czasu, a przy dwójce dzieci jest dwa razy więcej pracy - także to zrozumiałe, że nie ma Cie tak często - tym większa radość, że znalazłaś chwilę. Jak tylko będziesz miała czas pisz, pisz, pisz!

gosiak z tego co mi wiadomo lepiej polewać tym roztworem krocze

Dmuchawcu
super! Udało Ci się! Ja też już wykąpana, w piżamie, łazienka sprzątnięta, torby w gotowości, teraz posiedzę z Wami jeszcze trochę i zmykam do łóżka. A środek z Lidla ten Lidl W5 płyn anty-kamień do tworzywa sztucznego i stali nierdzewnej opinie - bangla.pl

Justa trzymamy kciuki! Dziewczyny się gimnastykują, tańczą, spacerują, mężów wykorzystują, siaty noszą, a Tobie po leniwym dniu akcja się zaczyna - Dmuchawiec ma rację, to dziecko wybiera odpowiedni moment...

Justa - no to kciuki &&&&&&&&&&&&& i czekam na wieści .
Uradziliśmy z mężem , że damy młodemu szanse jeszcze i te trzy dni poczekamy ;-). Jak nic się nie rozkręci to w czwartek pójdę do szpitala i ostatecznie w sobotę go wykurzymy z brzuszka. Narazie po gmyraniu lekarskim kawałek czopa poszedł i plamię . Skurcze jakieś też co jakiś czas się pojawiają - ale marne takie . Może się rozkręci cosik ????

Gosiak - można przemywać krocze Tantum Rosa albo okłady robić .

Normalnie duchota jest taka, że nie można wytrzymać :no: jest mi tak duszno, że nie mam siły na robienie czegokolwiek bo jak tylko wstane to zaczynam sapać a jutro ma być jeszcze goręcej..:baffled:

Justa kciuki zaciśnięte!
MatkaEwa
na pewno podejmiesz właściwą decyzję, czy to jutro czy w czwartek pójdziesz ;-)
mamakubulki super, że znalazłaś chwileczkę na odezwanie się :-)

Matka Ewa- to trzymam kciuki, żeby się samoistnie rozkręciło:tak:

Mikotku- już dzisiaj zaciskam kciukasy! Odzywaj sie koniecznie!!!!!!

Pszczoły pomyte, ale jeszcze nie spia, tylko szaleją w łóżkach:sorry2:- sisters;-)
A ja ide obierac ziemniaczki na obiad dla mężula:sorry2: O 23ej ostatnio mój mąż jada:sorry2: Super...

Madzia gratuluje kochana i tak strasznie się cieszę!!!! Już się nie mogę doczekać jutra i twojej mamy, żeby mi wszystko opowiedziała ;-) piękna waga Tymka :-)

Justa kciuki zaciskam!!!

Matkaewa kciuki zaciskam,zeby samo się zaraz zaczęło!!!

A u nas chyba lepiej. Po tych trzech brzydkich kupkach były 3 ładne, bez krwi nawet. Badania też jak na razie dobre. Gazometria książkowa.
Dzięki za kciuki, jak zawsze pomogły. Już miałam wizję najgorszego..

Kochane, trzymajcie za nas kciuki!

Marys i u nas taka duchota. A komarów mnósto! Garną się do domu, nie ma jak okna otworzyć.

Natis oby to zwiastowało szybkie wyjscie do domu! Trzymam mocno kciuki!

MatkaEwa myślę, że to rozsądna decyzja

Dmuchawcu pszczółki się wyszaleją, a potem będą smacznie spały. No to Twój mąż ma rzeczywiscie późny obiad;-)

Ziemniaki obrane i już się gotują:tak:
Natis- uffff...dobrze, że kupki ładniejsze bo tez już miałam kiepskie wyobrażenia. Obyscie szybko stamtąd wyszły:tak:

Mikotku- oczywiście, że kciukasy będą!!! Dawaj znać koniecznie co i jak bo jeszcze urodze ze zmartwienia:-D

reklama
Wizyta położnej zaliczona. Zdjęła mi przy okazji szwy, więc nie musiałam specjalnie jeździć do szpitala.
Byłam trochę w szoku jak się dowiedziałam,że będę gościć w swoim domu położną. Do tej pory nigdy u nas nic takiego nie było. Przy okazji się dowiedziałam, że to nie ostatnie spotkanie. Kolejna wizyta za tydzień, więc koniecznie muszę sobie wcześniej przygotować jakieś pytania:confused:

Fioletowa, tylko pozazdrościć, chociaż ja nawet nie przymierzałam spodni sprzed ciąży, ale boję się zaryzykować, żeby się nie rozczarować
Ale za to mogę się pochwalić, że po porodzie zostało mi do zrzucenia 3,5kg, by wrócić do wagi sprzed ciąży

Natis, przykro mi, że u Was tak cały czas pod górkę /tulę/
Mam nadzieję, że szybko się unormuje i wrócicie szybko do domku

Anula, &&&&&&&& żeby się jednak samo rozkręciło:tak:

Dzika, widzę, że się i Ty w końcu doczekałaś:-):-D:-). Gratulacje!!!

Madzia, Gratulacje!!! Witaj Tymku:-):-D:-)!!!

Matka Ewa, może się samo rozkręci do soboty i tego Ci życzę:tak:

Justa, &&&&&&&&&

Gosiak, ja za każdym razem po skorzystaniu z toalety przemywałam krocze wodą, polewałam na koniec roztworem z tantum rosa i osuszałam ręcznikiem.
Najlepiej rozrobić sobie w małej butelce sportowej. Dodatkowo pomaga jak najczęstsze wietrzenie krocza

Mikoto, &&&&&&&&& zaciśnięte

Do góry