reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Madziu - super, jak wszystko szybko i dziekujemy za relacje niemal na zywo :tak:
Minnie - nie przejmuje sie, jeszcze bedzie sam sie do Cibie tulic !!!

A co do wiszenia na cycuchu...wydawalo mi sie, ze maly pieknie otwiera buzke, szeroko, ale chyba nie....jeszcze mi nic nie popekalo, ale to lada chwila, bo prz kazdym jego cmoknieciu mam prawie lzy w oczach tak bola. Wietrze je, smaruje bepanthenm, ale jutro chyba juz kupie nakladki. Miala byc dzis polozna, chicalam ja podpytac o to, ale sie nie zjawila :sorry2:

reklama
Ja dziś mam taki mały dzień lenia, nawet zrobienie obiadu mnie dziś ominęło:-) bynajmniej na jutro mam przygotowane przy okazji....

kari21 ja Ci podziwiam jak Ty dajesz radę dwójką małych dzieci, ja się obawiam czy sobie poradzę z jednym, muszę wziąć przykład z Ciebie, twój m cały czas pracuje wiec wszystko na twojej głowie, nawet na rodzinę nie masz co liczyć:baffled:

natis wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, szkoda ze musisz je spędzić w szpitalu ale mam nadzieje ze to jedyne takie urodziny

MatkaEwa jak tam ktg?

fioletowa super forma jak już wchodzisz w spodnie:-)

mikoto widzę ze już wszystko przygotowane i zapięte na ostatni guzik:tak:

madzia128 gratulacje ze już Tymuś jest z Tobą po drugiej stronie brzuszka

Jestem kobietki . No i mam dylemat :sorry2:. Ktg idealne , czyli dzidzia ok jakieś skurczyki się piszą . Lekarz zaproponował "prowokacyjne pogmeranie " :-) - ała bolało . Stwierdził , ze szyjka wygląda obiecująco i jest rozwarcie na jeden palec ( luźny tym razem ) . Powinno się coś rozkręcić . Jeżeli się nie rozkręci to zaproponował , ze jutro ma dyżur i mogę przyjść spróbować podać oksy ( ale będę musiała już zostać w szpitalu ) . A jak chcę jeszcze poczekać to w czwartek mam przyjść do szpitala i w sobotę już bankowo rodzę . No i co robić ???? Nie podoba mi się hasło - "to już zależy od pani".

Madziu - gratuluję kochana !!! Tymek witaj :)

Jeszcze co by sprowokować co nie co wracałam pieszo od lekarza - 3 km ;-). Najlepiej by mi odpowiadało żeby coś się zaczęło dziać samo :tak:

Ostatnia edycja:
Natisku kochana tak mi przkro ze wciaz cos sie dzieje. Myslalam ze po tak trudnej ciazy teraz juz bedzie wszystko ok. trzymam kciuki by te kupki nie bylyod rota. A na urodzinki zycze Ci spelnienia marzen, zdrowka dla Ciebe i rodzinki i radosci kazdego dnia !

Fioleciku ale Ci zazdroszcze ze wskoczylas w stare spodnie. Mi sie miednca rozszezyla o 4 cm :-:)-( modle sie by mi sie zeszla jakims cudem bo w nico nie wchodze:-(

Gosiaku a dobrze chwyta Ci cyca? w buzi musi byc cala brodawa, sutek w gardle a usteczka wywiniete jak rybi pyszczek. Jak dolna warga nie jest wywinieta to odciagnij w dol brodke. bolec moze pierwsze zassanie a potem juz nie. Jak boli to palec w buzie i wyciagnij cyca i podaj jeszcze raz- az do skutku. bywalo ze tak wkladalam mojemu i wyciagalam nieraz i pol godz... Teraz jest prawie idealnie :-)

Madziu ogromne gratulacje !!!

Dmuchwcu te Twoje dziewczynki sa cudne. usmiecham sie na sama mysl o nich:-)

Kari Ty kochana jestes biedna. moze zeby rece odciazyc i miec malego przy sobie chsta sie poratowac ? tule Cie mocno.

czytam od rana i juz nie pamietam co jeszcze chcialam odpisac.

My wlasnie wracamy o dziadkow ktorzy nie moga przyjechac zobaczyc wnuczka. oczywiscie byly achy i ochy ale lubie to :-)
Hubcio pieknie spi w aucie, zreszta cala wizyte przespal. Na moment sie obudzil tylko by zmienic pampersa i przekasic male co nie co :-)

kochane dziewczyny
nareszcie znalazlam troche czasu, sporo nadrobiłam, ale oczywiscie nie wszytsko;)
musze znow złapac rytm i zagladac codziennie, ale nie jest to takie proste, bo jak siedze przy komputerze to automatycznie cos w domu nie jest zrobione np sterta rzeczy do prasowania itd. musze sie chyba lepiej zorganizowac
kupilismy odkurzacz wodny, jest taki fajny, ze cały dzien sprzatalam;)

Antonek jest b. grzeczny, tylko 2 razy budzi się w nocy, w porównaniu z tym co było z Kubusiem to jest luksus ;)

gratuluje rozpakowanym mamusiom i trzymam kciuki za brzuchatki!!!!! lece dalej Was czytac

Robaczku - dziekuje CI bardzo, bede probowac tak robic dzis , bo na sama mysl o przyssaniu mnie boli, a nie chce sie zniechcecac i jestem pozytywnie nastawiona.

Dmuchawcu - a jaka muzyczke puszczalas swoim Pszczólkom do snu?? bo na nic nie moge woasc? jakies relaksacyjne czy klasyczne:szok:

MatkaEwa - jakby mi zapropowano poszlabym od razu jutro!!!

Kochane, a jeszcze pytanko...jak robic ta nasiadowke z tantum rosa?? kurcze nie mam tak duzje miski ani brodzika, tylko wanne, no ale nawet jak naleje troche wody i dam saszetke to chyba nie bedzie mialo juz odpowiedniego stezenia:sorry2:

Dziewczyny- moja łazienka sprzatnięta!!!!!!!!!

Czyli plan na dziś wykonany w 100%:-):-):-):-):-)

Mikotku- mam w domu środek z Lidla. W różowej butelce z rozpryskiwaczem- o ten chodzi? Umyłam nim kabinę prysznicową i nie jest zły:-) Ale chlorowe smierdziastwo lepsze.

MatkaEwa- to Ci pan doktor zadał dylemat:sorry2: Ale na pewno zdecydujesz dobrze:tak: Może zaczekaj jednak, jeśli jest szansa, że samo się rozkręci...

MamaKubulki- super, że się odzywasz:-)

Idę pszczołom kolację robić i może i sobie bo głodna jestem jak wilk:tak:

Gosiaczku - mam takie płyty do słuchania w ciąży z muzyką klasyczną, odgłosami natury i muzyką relaksacyjną:tak: I puszczałam jedną z nich.

Ja z tantum rosa nei robilam nasiadówki, tylko okłady. Mieszałam saszetkę w kubku z woda, moczyłam waciki i przykładałam w miejsce wiadome na kilka minut.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tylko na chwilę, właśnie dopadły mnie bóle jak na okres i wkładka jest od krwi, zatem idę się umyć i zmykam na IP. Trzymajcie kciuki... porażka ze ide tam na noc:-(

Do góry