reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Madziu - super, jak wszystko szybko i dziekujemy za relacje niemal na zywo :tak:
Minnie - nie przejmuje sie, jeszcze bedzie sam sie do Cibie tulic !!!

A co do wiszenia na cycuchu...wydawalo mi sie, ze maly pieknie otwiera buzke, szeroko, ale chyba nie....jeszcze mi nic nie popekalo, ale to lada chwila, bo prz kazdym jego cmoknieciu mam prawie lzy w oczach tak bola. Wietrze je, smaruje bepanthenm, ale jutro chyba juz kupie nakladki. Miala byc dzis polozna, chicalam ja podpytac o to, ale sie nie zjawila :sorry2:

reklama
Ja dziś mam taki mały dzień lenia, nawet zrobienie obiadu mnie dziś ominęło:-) bynajmniej na jutro mam przygotowane przy okazji....

kari21 ja Ci podziwiam jak Ty dajesz radę dwójką małych dzieci, ja się obawiam czy sobie poradzę z jednym, muszę wziąć przykład z Ciebie, twój m cały czas pracuje wiec wszystko na twojej głowie, nawet na rodzinę nie masz co liczyć:baffled:

natis wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, szkoda ze musisz je spędzić w szpitalu ale mam nadzieje ze to jedyne takie urodziny

MatkaEwa jak tam ktg?

fioletowa super forma jak już wchodzisz w spodnie:-)

mikoto widzę ze już wszystko przygotowane i zapięte na ostatni guzik:tak:

madzia128 gratulacje ze już Tymuś jest z Tobą po drugiej stronie brzuszka

Jestem kobietki . No i mam dylemat :sorry2:. Ktg idealne , czyli dzidzia ok jakieś skurczyki się piszą . Lekarz zaproponował "prowokacyjne pogmeranie " :-) - ała bolało . Stwierdził , ze szyjka wygląda obiecująco i jest rozwarcie na jeden palec ( luźny tym razem ) . Powinno się coś rozkręcić . Jeżeli się nie rozkręci to zaproponował , ze jutro ma dyżur i mogę przyjść spróbować podać oksy ( ale będę musiała już zostać w szpitalu ) . A jak chcę jeszcze poczekać to w czwartek mam przyjść do szpitala i w sobotę już bankowo rodzę . No i co robić ???? Nie podoba mi się hasło - "to już zależy od pani".

Madziu - gratuluję kochana !!! Tymek witaj :)

Jeszcze co by sprowokować co nie co wracałam pieszo od lekarza - 3 km ;-). Najlepiej by mi odpowiadało żeby coś się zaczęło dziać samo :tak:

Ostatnia edycja:
Natisku kochana tak mi przkro ze wciaz cos sie dzieje. Myslalam ze po tak trudnej ciazy teraz juz bedzie wszystko ok. trzymam kciuki by te kupki nie bylyod rota. A na urodzinki zycze Ci spelnienia marzen, zdrowka dla Ciebe i rodzinki i radosci kazdego dnia !

Fioleciku ale Ci zazdroszcze ze wskoczylas w stare spodnie. Mi sie miednca rozszezyla o 4 cm :-:)-( modle sie by mi sie zeszla jakims cudem bo w nico nie wchodze:-(

Gosiaku a dobrze chwyta Ci cyca? w buzi musi byc cala brodawa, sutek w gardle a usteczka wywiniete jak rybi pyszczek. Jak dolna warga nie jest wywinieta to odciagnij w dol brodke. bolec moze pierwsze zassanie a potem juz nie. Jak boli to palec w buzie i wyciagnij cyca i podaj jeszcze raz- az do skutku. bywalo ze tak wkladalam mojemu i wyciagalam nieraz i pol godz... Teraz jest prawie idealnie :-)

Madziu ogromne gratulacje !!!

Dmuchwcu te Twoje dziewczynki sa cudne. usmiecham sie na sama mysl o nich:-)

Kari Ty kochana jestes biedna. moze zeby rece odciazyc i miec malego przy sobie chsta sie poratowac ? tule Cie mocno.

czytam od rana i juz nie pamietam co jeszcze chcialam odpisac.

My wlasnie wracamy o dziadkow ktorzy nie moga przyjechac zobaczyc wnuczka. oczywiscie byly achy i ochy ale lubie to :-)
Hubcio pieknie spi w aucie, zreszta cala wizyte przespal. Na moment sie obudzil tylko by zmienic pampersa i przekasic male co nie co :-)

kochane dziewczyny
nareszcie znalazlam troche czasu, sporo nadrobiłam, ale oczywiscie nie wszytsko;)
musze znow złapac rytm i zagladac codziennie, ale nie jest to takie proste, bo jak siedze przy komputerze to automatycznie cos w domu nie jest zrobione np sterta rzeczy do prasowania itd. musze sie chyba lepiej zorganizowac
kupilismy odkurzacz wodny, jest taki fajny, ze cały dzien sprzatalam;)

Antonek jest b. grzeczny, tylko 2 razy budzi się w nocy, w porównaniu z tym co było z Kubusiem to jest luksus ;)

gratuluje rozpakowanym mamusiom i trzymam kciuki za brzuchatki!!!!! lece dalej Was czytac

Robaczku - dziekuje CI bardzo, bede probowac tak robic dzis , bo na sama mysl o przyssaniu mnie boli, a nie chce sie zniechcecac i jestem pozytywnie nastawiona.

Dmuchawcu - a jaka muzyczke puszczalas swoim Pszczólkom do snu?? bo na nic nie moge woasc? jakies relaksacyjne czy klasyczne:szok:

MatkaEwa - jakby mi zapropowano poszlabym od razu jutro!!!

Kochane, a jeszcze pytanko...jak robic ta nasiadowke z tantum rosa?? kurcze nie mam tak duzje miski ani brodzika, tylko wanne, no ale nawet jak naleje troche wody i dam saszetke to chyba nie bedzie mialo juz odpowiedniego stezenia:sorry2:

Dziewczyny- moja łazienka sprzatnięta!!!!!!!!!

Czyli plan na dziś wykonany w 100%:-):-):-):-):-)

Mikotku- mam w domu środek z Lidla. W różowej butelce z rozpryskiwaczem- o ten chodzi? Umyłam nim kabinę prysznicową i nie jest zły:-) Ale chlorowe smierdziastwo lepsze.

MatkaEwa- to Ci pan doktor zadał dylemat:sorry2: Ale na pewno zdecydujesz dobrze:tak: Może zaczekaj jednak, jeśli jest szansa, że samo się rozkręci...

MamaKubulki- super, że się odzywasz:-)

Idę pszczołom kolację robić i może i sobie bo głodna jestem jak wilk:tak:

Gosiaczku - mam takie płyty do słuchania w ciąży z muzyką klasyczną, odgłosami natury i muzyką relaksacyjną:tak: I puszczałam jedną z nich.

Ja z tantum rosa nei robilam nasiadówki, tylko okłady. Mieszałam saszetkę w kubku z woda, moczyłam waciki i przykładałam w miejsce wiadome na kilka minut.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tylko na chwilę, właśnie dopadły mnie bóle jak na okres i wkładka jest od krwi, zatem idę się umyć i zmykam na IP. Trzymajcie kciuki... porażka ze ide tam na noc:-(

Do góry