reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Ja dziewczyny błagam o radę:no:

Mój Kubuś skończył juz 2 tyg a nadal jest leniwy przy cycu. Prawie w ogóle nie je. Zamówiłam wizyte doradcy lakt, połoznej zeby oceniły czy dobrze jest przystawiony czy istniej jakos problem. Wszystko okazalo sie byc ok. Dokarmiam go z odciagnietego mleka i czasem enfamilem i wtedy zasnie, bo tak to tylko cyc i sen przy cycu.
Miałyscie taki problem???? co mam robić???:zawstydzona/y::-:)-(

reklama
agacia - mi przy Tosi położna mówiła, że jak dzidzia zasypia, to żeby posmyrać po policzku, żeby delikatnie rozbudzić malucha. A co pediatra na to ?? może ona coś doradzi ??

Agacia- ja bym, przede wszytskim zrezygnowała z podawania jakiegokolwiek smoka. Ewentualnie taki treningowy medeli, który oststnio wklejała któras dziewczyna- ćwiczy odruch ssania- ale wtedy odciągaj swoje mleczko. Myslę, ze podawanie zwykłego smoka nasila tylko to "lenistwo" przy cycu i błędne koło sie tworzy. Współczuję Ci bo ja się z moją Zosią przy karmieniu strasznie namęczyłam. Trwało to około miesiąca. Obie byłysmy całe mokre podczas karmienia. Ale potemwszystko się uregulowało, czego i Tobie zyczę:tak: No i pisałam już , że ja Zośkę do karmienia rozbierałam do gołego-tylko wtedy nei zasypiała.

Wieczorkiem jakies lekkie skurczyki mnie co 15 minut lapaly, ale majac w pamieci wrazenia bolowe z pierwszego porodu, nawet zbytnio nie zwracalam na nie uwagi :sorry2: Polazlam spac i w nocy przez sen mysle - kurde co mnie tak boli, obudzilam sie, a to mocniejszy skurczyk jakis ;-) No ale na tym koniec, zaraz znowu zasnelam i cisza na pokladzie.
Pocieszajace jest jednak, ze zaczyna sie powoli dziac cokolwiek...

Saara - trzymam kciuki dopoki sie nie odezwiesz ze juz po!
MamaTrojki, Jullix - gratulacje kochane!
Palindromea - super, ze juz w domku! Z bioderkami ponoc teraz jest nowa szkola, zeby pieluchowac, jezeli cos nie gra. Ja Michala nie pieluchowalam i wszystko bylo ok. Dysplazja zdarza sie poza tym, o ile, duzo czesciej u dziewczynek.
Gosiak - strasznie mi przykro, ze tak sie meczysz... tym mocniej jeszcze zaciskam kciuki, zeby juz sie ruszylo na dobre! Mysle, ze jak zaczyna bolec bardziej z przodu, to juz z gorki. Te krzyzowe sa mega bolesne, ale nieefektywne - wiem cos o tym :-( Wlaz do wanny ile mozesz, moze troszke ulzy, moze troszke przyspieszy.
Natis - gratuluje z okazji pierwszego miesiaca :-)
Aguska - mam nadzieje, ze uda sie szybko zwalczyc chorobsko!
Mikoto - podziwiam bez konca Twoje poklady energii :-)
Wisienka - fajnie, ze juz tak sie dobrze Wam uklada!
Kingusia - C&A w Niemczech ma na pewno malutkie rozmiary, nie wiem jak w Polsce, ale mysle, ze jest tak samo. Sprawdz na necie.
MatkaEwa - no to rodzimy z Saara??? :-D Dzis nasz termin! :cool2: :-D

Kingusia, nie warto kupować 50tek.. zobaczysz Laura szybciutko dorośnie do 56..

Ja mam problem odwrotny.. 56 już nie wchodzi, niektóre 62 na styk.. a innych rozmiarów nie mam prawie :D
Sebastianek kawał chłopa :) Choć nie jest gruby, ale taki.. hmm dobrze zbudowany :D

Mikoto- odpoczywaj póki możesz kochana!!

Gosiak, trzymam kciuki za postępy akcji!

Palin, nie panikój, Twój Mikołaj jeszcze malutki, ma czas na rozkręcenie się w jedzonku :)

Wisienka, fajnie słyszeć, że u Was ok i powoli wszystko się układa. To super, że masz pomoc w Maćku i że malutka tak akceptuje braciszka :)

Wszystkim dziewczynom wyczekującym porodu życzę szybkiego rozpoczęcia akcji i pomyślnego przebiegu!!! :tak::-D

hej dziewczyny

ja jestm wykończona, mały mi częśto się dziś budził, jestem nie wyspana
w końcu zostawiłam go przy cycu i tak spaliśmy, ale trochę się boję że go przygniotę
normalnie śpi ze mną w łóżku, ale ma taki kojec, na który ja się nie przewrócę, a tak bez niczego to boję się że będę tak zmęczona że nie poczuję że coś nie tak
zaraz muszę pranie powiesić i brać się za robotę, a tak mi się nie chce...

Smyranie spiewanie, mówienie, rozbieranie nic nie pomaga. Dajemy smoczka i karmimy odciagnietym mlekiem z butli medeli, która wymusza odruch ssania. On ssie dobrze ale za słabo i pocysia 2 razy i sen:wściekła/y:

Agacia - popieram Dmuchawca ( jak zwykle zresztą ) nie dokarmiać . On się widać najada butelką a cycuś to taka usypianka bardzo bardzo przyjemna :tak:. Moja Zosia też lubiła spać przy cycu ale dopiero jak się porządnie napchała to potem zasypiała a jak chciałam cyca zabrać to się budziła . Plecy mi wysiadały pamiętam . Nie chciała smoka do tego i inaczej się nie dało . Efekt był taki , ze się nieźle przejadała i potem ulewała - no bo z tego cyca co chwilę jej coś tam poleciało :tak:.

reklama
Cześc dziewczyny...niedawno wstałam po nieprzespanej nocy... Otóż o 1,16 obudziałam sie bo poczułam że popuściłam ...jak sie poruszyłam popusciłam znowu... wstałam i poszłam do toalety, poszła mi malutka ciurka po nodze... i ustało... położyłam sie znowu poleżałam i po jakims czasie jak sie ruszyłam znów troszke popuściłam ... i tak kilka razy .... i teraz nie wiem jak to interpretować.... jako nietrzymanie moczu? czy tez mogą mie sie powoli zaczynac wody sączyć? Chyba jestem juz przewrażliwiona ....:(

Do góry