reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Hmmm... Bo ja bardzo dobrze żyje z moimi dwoma szefami. To jest prywatna firma i można powiedzieć, że w biurze jestem sama, tzn jestem z nimi, ale ja się wszystkim zajmuje. Jeżeli bym odeszła na zwolnienie to nie wiem co oni by zrobili. Problem w tym, że oni palą w biurze, ja na pewno im uwagi nie zwrócę, bo co mnie to obchodzi tak naprawdę, to ich biuro. Ale nie chce, żeby zaszkodziło to mojemu dziecku w brzuszku :(

reklama
ja jeszcze swojemu szefowi nie powiedział i koleżankom z pracy i aż się tego boję jak on na to zareaguje ;/

dziewczyny powiedzcie mi co Wam poomaga na nudności?? męczą mnie od wczoraj wieczora i nie mogę już wytrzymać :no: oczywiście pomijając colę

to nic tylko pozazdrościć szefów ;) u mnie niestety tak różowo nie będzie, a zwłaszcza, że dostałam od października nową umowę i to na czas nie określony ;/

Hej kochane
Jestem w szpitalu z powodu wymiotów i odwodnienia. Czuję się fatalnie ale widziałam dziś serduszko i jestem przeszczęśliwa!
Wracaj szybko do domku i zdrowia zycze

Jeżeli poszłabym na zwolnienie to ZUS płaci 100%? Może zadaje proste pytania, ale nie wiem, bo nigdy w ciąży nie byłam :/
Płaci 100% ale na L4 musi być wpisane B (ciąża)

to nic tylko pozazdrościć szefów ;) u mnie niestety tak różowo nie będzie, a zwłaszcza, że dostałam od października nową umowę i to na czas nie określony ;/

ej to komforcik! mnie więcej teraz do stycznia 2015 nie mogą cię wywalić
a robi się to tak:
L4 - do czerwca 2013
macierzyński - jakoś do listopada 2013
urlop - zaległy za 2012 i cały za 2013 - mniej więcej do końca grudnia 2013
podanie o obniżenie etatu [jeśli nie chcesz iść na wychowawczy] - musisz mieć oo 1/2 do 7/8 etatu - podanie - infornacja że wracasz, składasz na rok, i przez rok nie mogą cię zwolnić [za wyjątkiem jakiejś winy z twojej strony], nie mogą ci odmówić powrotu na tych zasadach :-D
tadam, mogą się pienić, wściekać i ch..j wie co jeszze robić, ale zwolnienia ci wręczyć nie mogą, bo jak wręczą to telefon do pipu i witamy w sądzie pracy :-D
to działa! sprawdziłam na sobie! jakby co służę wzorem pisma do firmy w sprawie obniżenia etatu :-D

reklama
ojej dziękuję za podpowiedź :) :-) a jeżeli już od stycznia 2013 będę na zwolnieniu to i tak będzie mi się należał urlop wypoczynkowy? później będę ciągnąć zwolnienia urlopy ile można i mam nadzieję, nie wrócić już do tej pracy,bo niby to tylko sklep, a stresu co nie miara ;/

umieram już dziś, tak mnie męczą te mdłości, cały czas czuję, że zalega mi coś w gardle ;/ a nie wymiotuje, a to chyba było by lepsze i by mi ulżyło ;/

Do góry