reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Zauważyłam jakieś niepokojące mnie plamki i pojechałam do gina. Gin potwierdził ciąże ale, że był to 4/5 tydz nie było jeszcze pęcherzyka. Stwierdził, że te plamienia to wczesna faza poronienia i żeby do czasu utworzenia się pecherzyka była pod opieką w szpitalu. Tam miałam zastrzyki, podawane leki i dzisiaj wróciłam do domku. Ale wiecie na usg zobaczyłam dzisiaj serduszko i aż łzy mi pociekły. Moje szczęście ma 5,8mm. A za 2 godz wróci moja córcia z przedszkola. Ciekawe jak zareaguje na widok mamusi :)
Kolejną wizytę mam za 2 tyg ale ginka stwierdziła, że jak się nic nie będzie działo nie robić usg bo trochę już za dużo tego (2 w ciągu 1,5 tyg). Więc jutro zapiszę się na wizytę na nfz bo za samą rozmowę 100zł płacić nie będę

W świetle prawa pracy zwolnienie ciążowe to 270dni czyli cała ciąża. A kiedy iść - to sprawa indywidualna. Jedne babeczki walecznie do końca pracują a inne idą z wielu względów na zwolnienie już z samego początku. Generalnie zależy to od Twojego stanu zdrowia, objawów i rodzaju pracy.

ailatan, tak jak pisze marcysiowa - można od samego początku, a można nie iśc w ogóle
ja mam z wielu względów od samego początku, tj. od dnia zrobienia testu

Hej kochane
Jestem w szpitalu z powodu wymiotów i odwodnienia. Czuję się fatalnie ale widziałam dziś serduszko i jestem przeszczęśliwa!

Wracaj do zdrowia kochana, trzymam kciuki i wracaj szybko do domku <tulę>

Ja byłam dzisiaj u mojego lekarza w przychodni żeby mi dał skierowanie chociaż na część badań, i dał :-)

Ja przechodziłam TOXOPLAZMOZĘ, ale lekarz powiedział,że na moim miejscu by zrobił jeszcze raz, żeby być spokojnym i powiedział żebym zrobiła jeszcze na przeciwciała po 31zł za jedno badanie, wyjdzie ponad 100zł za toxo i przeciwciałą ale zrobie te badania żebym była spokojna , że jest wszystko ok.

Ja po CC dostałam stanu zapalnego więc tak szybko nie doszłam do siebie, ale i tak jestem za CC, pierwszą miałam prywatnie , ale teraz wolałabym sobie załatwić w inny sposób , bo CC u nas teraz kosztuje 6 tys :wściekła/y: trochę przesadzają.

Ja na zwolnienie idę od listopada, już nie mogę się doczekać, chociaż wiem, że będę potem narzekała że się nudzę:tak: nie dogodzisz...:tak:

GRATULUJĘ nowym mamusią :-)

reklama
Jesli chodzi o lekarzy prywatnie czy na nfz, to zdecydownie jestem za nfz. No chyba, że ktoś naprawde nie ma sensownego lekarza w swoim miescie. Ale u nas jest tak, ze ci sami lekarze, którzy prowadza prywatne gabinety przyjmują tez w przychodniach i ja wychodze z założenia, ze jesli lekarz jest uczciwym człowiekiem, to tak samo traktuje prywatna acjentkę jak tą z przychodni. A jeśli traktuje je inaczej, to nie jest wart ani zaufania, ani pieniędzy.
Dwa razy byłam w ciąży i dwa razy korzystałam tylko z nfz. Byłam zadowolona. A co dziewczyny w mojej rodzinie opowiadaja o prywatnych lekarzach, to się wiezryc nie chce.

Do góry