reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Marcysiowa fajnie, że dajecie radę i ja czekam na foto!

Dmuchawcu coś widzę, że ten robisz co możesz aby tylko w pokoiku nie sprzątać :-p

gosiak na którą masz wizytę?

anilek śpij ile się da!

Ja przez arbuza wczoraj wieczorem co godzinę do 2:00 chodziłam siku :p

Na coś mam ochotę ale sama nie wiem na co :nerd: na zakupy by wypadało się udać ale jakoś mi się nie chce.

reklama
No jestem i ja, najabardziej przeterminowana i to się raczej nie zmieni ;) Zaraz w wizytowym opiszę moją dzisiejszą kontrolę w szpitalu.
Mój termin z usg jest jutro dopiero, z om był w piatek. W każdym bądź razie, w sobotę mam się zjawić w szpitalu najpóźniej.
Anilku, u nas jest izba położnicza i nawet ze skierowaniem trzeba tam się udać.
Gosiak powodzenia na wizycie
Dmuchawcu, ja też zazdroszczę działeczki
Marcysiowa, super, że sie odezwałaś i że z córeczkami wszystko dobrze :)

Idę coś zjeść, bo w szpitalu zawsze głodnieję ;)

Sara - juz wszystko napisalam na wizytowym , dzieki:-p
Julix - to widze, ze przynjamniej konkretna sobote masz , zazdroszcze:tak:

Widze, ze wszystkie COS bysmy jadly tylko ciezko z okresleniem. Sama nie wiem co tu zjesc, a tak to chodze i co wpadnie do raczki to i do buzki :dry:
Rany u mnie jeszcze 11 nie ma a ja nie mam co z soba poczac .
A wlasnie, powiedzcie mi co bedziecie klasc do wozeczka na spacer, badz co kladziecie. Poscieli do gondolki nie mam, bo nie chcialam i wystaczy jak na spod poloze tetre lub flnele i na to Malucha??

Anilku- podczas gdy Twoje ciało spało, moje również jędrne i zgrabne zwinnie skakało po krzesłach i okno myło:tak::-D:-D:-D:-D:-D Ubawiłam się!

Sa-ra - mylisz się moja droga, gdyż okno i szafa przynależą do tegoż pokoiku:tak:Aczkolwiek w szafie same ciuchy, a zabranie sie za te pierdoły i pudełka przyprawia mnie o dreszcze:baffled:;-)

Z moją opuchlizną dzieje się coś dziwnego- znikła:confused: przynajmniej w dużej części. Nie wiem czego to zasługa- pogody (od wczoraj jest chłodniej, truskawek???:confused::confused::confused:)

Gosiaku- ja planuję wózka używac tylko w domu w ciągu dnia (chce mieć małą przy sobie gdy np będe gotowała obiad, bo obawiam się inwencji twórczej pszczółek:sorry2:. Na spacery zamierzam zabierac Helenę w chuście. A do wózka spokojnie możesz wkładac flanelowa pieluszkę na materacyk. A dziecię przykryć kocykiem, pościel nie jest konieczna. Ja sama mam tylko podusię do wózka.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy żadna z Was nie składała jeszcze podania o roczny urlop macierzyński?

Jak urlop miał wejsc od 1 września to miało być tak, ze matki które urodziły dzieciaki po 17 marca miały normlany urolop macierzynski (te 24 tygodnie chyba nie pamietam dokładnie ile) i dopiero po wejsciu ustawy w życie czyli z dniem 1 września mogły skaładac podania o urlop rodzicielski w wymiarze 60%

Przypuszczam, ze podobnie jest teraz.
Ustawa ma wejsc w zycie od 17 czerwca, czyli matki ktore urodziły przed 17 czrwca składaja dokumenty na starych zasadach a potem skaładaja o rodzicielski. Po 17 czerwca można żłozyc dopiero wniosek o pełny urlop czyli macierzynski plus rodzicielski i pobierac zasiłek w wyskości 80%.

Jesli cos namieszałam to mnie poprawcie.

Dzien dobry dziewczyny

Jak minęła nocka??

U nas lipa... Pobudka co 2 godziny, od 2 w nocy Irek tanczył z Olą w salonie. Własnie zasneła i wystawiłam ja do ogrodu a sama wziełam sie za obiad.
Mąż dzisiaj ma wolne, wiec troche mam odpoczynku... dziekuje za takie dni jak dzisiaj, bo powiem wam, ze od piatku jestem wykonczna tym tańcowaniem z Olą ;) Ale uroki macierzyństwa sa własnie takie ;) szczescie, ze Krzyś juz duzo rozumie i nie jest zbyt upierdliwy ;)

Sara - dzieki, kocyk zawsze w pogotowiu to racja, tylko wlasnie sie zastanawialam co na spod, bo juz widzialam dzieciaczki na jakis poduszeczkach czy innych cudenkach i zglupialam. Choc tu moda na foteliki na stelazach, a te dzieciaczki takie upakowane w nich mi sie wydaja.

Xez- ja tak tańcowałam z pierwszą pszczołą więc wiem o czym piszesz. Dodatkowo Ola może byc niespokojna bo choć mała, to myslę, że odczuwa brak mamy. Była w rodzinie zastępczej, teraz u Was, pewnie potrzebuje czasu na odbudowanie poczucia bezpieczeństwa. Przy Was jednak ten czas będzie króciutki:tak::tak: Dlatego tez myślę, że chustowanie i kangurowanie Oli byłoby dobrym pomysłem :tak: Ściskam Cię!

Sa-ra- truskawy to baaaaaaaardzo prawdopodobna opcja bo ostatnio jem około kilogramam dziennie:tak::-D

Gosiak- Fotelik na spacer to moim zdaniem pomysł durny- nie wiem jak dziecku w tym może byc wygodnie:no: Wydaje misię tez , że nei jest to zbyt zdrowe dla kręgosłupa. Ja mam poduszkę do wózka bo moja gondola odchyla się delikatnie do tyłu i chciałam, żeby mała miałą główke wyżej.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy żadna z Was nie składała jeszcze podania o roczny urlop macierzyński?

własnie wiedziałam że o czyms zapomniałam
nasza księgowa zaznaczyła mi że mam roczny, ale zus póki co nie miał żadnych podstaw do wypłacania rocznego [80%]
póki co ja mam informację, że mam oficjalnie naliczone wg starych przepisów, a jak tylko wejdą rozporządzenia jakieś to zmieniamy to na roczny z korekta pensji...

reklama
Divinee ja dzwoniłam wczoraj do pracy dowiedzieć się jak to wygląda, i jeszcze nie ma niestety czego składać. Mam dzwonić piątek/ poniedziałek to powinni już wiedzieć jakie to pismo trzeba złożyć żeby mieć to 80%. Jak narazie idzie starym trybem wszystko.

Do góry